Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1854 / 3614
(#) lui144 válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Annyi, hogy a szúnyogokat, bár riasztónak van feltüntetve mégis vonza egy igen kis részét a szúnyogoknak. Nem sokat, tényleg csak keveset.
(#) jani1987 válasza lui144 hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Nővérem légy riasztót vett, de annyi haszna volt, mint a Dunába vizet hordani. Pedig árammal ment.
(#) nagy hoho válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Lefogadom a Pina Colada tetszett meg az egészből.A zene borzalmas a faros tündéri.
(#) zenetom válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Ez a verzió jobb, de ha már hands up akkor: Special D - You (Rob Mayth Remix). Ezt sokan ismerik.
Ma meg Nyugaton így megy: Fedde le Grand, Deniz Koyu & Johan Wedel - Turn it (Official videoclip)
Mondjuk ez elég gagyi zene, de a lényeg ott van.
És hiába akadékoskodnak sokan, ez a fejlődés kéremszépen. Aki nem érti meg, az legalább ne erősködjön.
Valamint ha az MP3-at felváltja valami korszakalkotó algoritmus (sőt, szerintem már a FLAC is nagyon jó lenne), akkor minőségben is utol lesz érve az "élő zene". Addigra megjelennek a jobb DAC-ok, ADC-k. Feltéve hogy nem spórolnak a mérnökök.
De én ugyanúgy meghallgatom Michael Buble-t, mint Fedde Le Grand-ot. Hallottam már jó minőségű zenét és rosszat is eleget, szóval nem csak a levegőbe beszélek mint sokan (és ráadásul sokan azt se tudják MIRŐL beszélnek).
Szóval csak arra akarok kilyukadni hogy kicsit "felnőtebben" is lehet kezelni ezeket a dolgokat, és senkit se akarok megbántani, hiszen a zenének stílusa van, ettől is leszünk egyéniségek.
(#) vilmosd válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

A pi?a-colada egy ananaszlebol keszult ital. A spanyol pi?a (pinya) magyarul ananaszt jelent. Szoval nem kell rosszra (jora) gondolni mindjart.
Ps: Persze a spanyol ny karakter nem ment at. "N" betu tetejen tilde.
(#) zolika60 válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Ezek is csak kínlódnak itt a sok száraz fával meg azzal a csővel. Bővebben: Link Pedig tudomásul vehetnék, hogy elavultak, mert a zenéhez csak egy számítógép kell, amin összeturmixoljuk mások régi dallamait tuc-tuc alapra. Esetleg sampleren keresztül nyekergünk alá valamit. Mert ez a korszerű. Aki nem így gondolná annak meg fogalma sincs a zenéről. :yes:
(#) jani1987 hozzászólása Ápr 25, 2012 /

Zlad - I Am The Anti-Pope
Bővebben: Link
(#) jani1987 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Te tudod. Már korábban megírtam, hogy ahányan vagyunk, annyi félét szeretünk hallgatni.
(#) zenetom válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Najó, ennek így semmi értelme, feladom. :gumicsirke:
(#) zolika60 válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Feladni nem kell. Csak arra akartam rámutatni, hogy sokkal szélesebb a zenei paletta. Nincs korszerű, meg korszerűtlen zene. Bach, vagy Bethoven sosem megy ki a divatból, de az igényes népzene sem, sőt semmilyen műfajból a minőségi zene. Viszont az kell, hogy tudás és munka legyen mögötte. Jean Michael Jarre sem megy ki a divatból, pedig "gépi" zene. Bővebben: Link Egyszóval van mit hallgatni, (csak nem a rádióban). Zenetom-nak meg kötelező széles látókörűnek lenni.
(#) Rober_4 hozzászólása Ápr 26, 2012 /

Segítsetek egy picit!
Notepaddal szerkesztgetem php, meg html fájlokat. Már évek óta ezzel, és tudom vannak jobb programok is, de azok nincsenek minden gépen rajta, meg már meg is szoktam a saját formázásaimat.
Viszont itt a gond. Néhány gépen a Notepad, egyszerűen mentéskor kiveszi ezeket a formázásokat, és összenyomja a szöveget folyamatosra.
Notepad2 és Notepad++ programokat próbáltam, de azok is ezt teszik, sőt még tele is rakják a fájlt négyzetekkel (sorvégjel).
Tehát mért van az, hogy az egyik Windowsos gépen a Notepad elveszti a formázást, a másik gépen meg nem?
(#) mps válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Szia!
A kérdésedre ugyan nem tudom a válasz, nagyon régen használtam, de a Notepad++ -nak van hordozható változata, azzal és egy Winscpvel szinte minden webes problémát meg tudok oldani. Alig kell hely nekik, így simán tudom hurcolászni.
(#) Rober_4 válasza mps hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Hát nagyon hajlok valamilyen ilyesfajta megoldás felé, csak több gépen dolgozom, és néha csak 10percem van, tehát a lehető legkevesebb lépésből kell, hogy álljon.
Lehet, hogy felteszek egy ilyen programot a Gmail dokumentumok közé, és csak letöltöm, ha kell, de egyszerűbb lenne, ha be tudnám állítani valahol, hogy ne piszkáljanak bele a programok a szövegbe...
(#) mps válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Én is gondolkodtam régen ilyenen. Most van a kulcstartómon egy pici pendrive, csak bedugom és dolgozhatok. Ennél kevesebb lépésből szerintem nehéz kihozni.
(#) zenetom válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Idézet:
„Csak arra akartam rámutatni, hogy sokkal szélesebb a zenei paletta.”

Hát ezt mondom én is!
(#) idlob válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Azért írták, hogy portable verziót tölts, azt fel tudod telepíteni egy pendrive-ra, utána minden gépen működik amibe bedugod. Még csak root jog sem kell, mint telepítéshez.
Egyébként mentéskor figyelj oda, hogy a kódolás ugyanaz maradjon, mint az előző mentés volt. Notepad alapból ansi kódolást használ. Ha megnyitsz egy unicode fájlt, majd a következő mentésnél nem figyelsz, h unicode maradjon, akkor az ansi nem tud mit kezdeni a széles karakterekkel.
(#) Rober_4 válasza idlob hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Persze figyelek, mert aztán feltöltve meg össze vissza lesz a kódolás, és keresheti az ember mért nincs hosszú ő betű.
A pendrive nekem körülményes, egyszerűbb a gmail dokumentumkezelője, ott elfér még exe-t is fel lehet tölteni. Egyébként most megjavult ezen a gépen a notepad, úgyhogy már végkép nem értem, egyszer mért veszik el a formázás, utána meg mért marad meg...
(#) vilmosd válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Idézet:
„egyszerűbb a gmail dokumentumkezelője”
Dropboxot ismered?
(#) lui144 hozzászólása Ápr 26, 2012 /

Nemsokára közeledik nekem a szakmai vizsga az elektronikai technikusi szakmából. Nekem erősen kérdéses, hogy mehetek-e vizsgázni több okból is:
1: elektróból 1,61 automatikából 1,77 az átlagom
2: több mint 300 órát (314 óra) hiányoztam 14. évfolyamban, mivel volt egy igencsak hosszú (több mint 1 hónapnyi) kórházi kezelésem. Így emiatt nem tudom, hogy mehetek-e vizsgázni. Különösen amiatt, mert úgy tudom, hogy 300 óra hiányzás után évismétlés van vagy tévedek? Még ha át is engednek én szenvedni fogok vizsgán. Különösen a gyakorlatin, mert hihetetlenül lassú vagyok. Szerintetek ez a 314 óra hiányzás ez tényleg évismétlést jelent?
(#) jani1987 válasza lui144 hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Tudod én annak idején nem tettem le az érettségit, mert mindenből átmentem, csak az angolból nem. De rá egy évre befejeztem és azóta 2 szakmai papírom van. Tény hogy majdnem levették a fejem érte, de ez volt. Mégis meglettek a vizsgáim. Szóval ha nem tudsz bepótolni ennyi időt záros határidőn belül, akkor marad az ismétlés.
(#) KTobi válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Túl nagy a felhajtás az ismétlés körül. Nem kell tragédiának felfogni, pláne ha pénzed se bánja. Az egyetemen ha leesel államiról sokkal fájóbb egy ilyen eset miatt, nagyon megérzed a pénztárcádon, mégis sokan vannak önköltségen. Elemibe bukott hozzánk egy lány, mai napig nem tudom miért, nem egyes tanuló volt, 3-4esre szerintem mindent kihúzott. Probléma nélkül befejezte velünk az iskolát, befejezte a középiskolát is. Valószínűleg neki is volt valami háttértörténete; szerintem még a mai napig is egy szinttel feljebb van sokaknál a volt osztályból.
(#) Rober_4 válasza lui144 hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Épp ma beszéltem egy kollégával hasonló ügy miatt. a lényeg:
Ha túllépted a kötelező hiányzást akkor osztályozó vizsgát kell tenned, melynek megvan a megfelelő jogi formája! Ha itt nem teljesítetted a követelményeket, akkor évet kell ismételned. Viszont, ha teljesíted a követelményeket, akkor át kell, hogy engedjenek! Csak gondold végig: Ma már vannak magán tanulók is, ezek vizsgázgatnak és így haladnak előre. Ha neked nem lenne ugyanehhez jogod, az elég kellemetlen lenne...
(#) Rober_4 válasza vilmosd hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

A haverom együtt sörözünk esténként!
Nem, nem ismerem, bár megnéztem googlében, hogy lehet regisztrálni rá. Valamiféle internetes fájlkezelő?
(#) vilmosd válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

USB helyett. Fel tudod telepiteni barmely gepre (oprendszer fuggetlen), az egyiken bemasolsz valamit, a tobbin is megjelenik, az egyiken torlod, a tobbirol is torlodik. Dropbox. Ja es lehet vele ilyet is csinalni : Public galerie
(#) lui144 válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Az osztályozóvizsga nálam is felmerült, de van elég jegyem, így le tudnak zárni. Tudom, hogy vannak magántanulók, hiszen én is az voltam 11.-ben és 12.-ben és ennek eredménye, hogy 11 évvégén 3,6, 12.-ben pedig 4,1 volt az átlagom. Sajnos a technikusin azaz 13.-ban és 14.-ben nincs olyan, hogy magántanulói státusz sajnos pedig én kértem. Ugyanúgy kell járnom mint a többi degenerált osztálytársam.
(#) granpa válasza lui144 hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Sajnos a 13.,14. évfolyam nem tartozik az alapképzéshez, ezért a képző helyek szabadon garázdálkodnak, kényük-kedvük szerint. Létezett ebből is levelező (majdnem olyan mint a magántanuló), de sűrűbben kellett bejárni, a sok gyakorlat miatt (és az volt az igazi vérfürdő!).
Vigasztaljon az a tudat: az osztálytársaid ugyanígy vélekednek (rólad).
(#) Action2K hozzászólása Ápr 27, 2012 /

(#) zolika60 válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

A bomba is a tiéd volt?
(#) Action2K válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Dehogy, az az oroszoké, de ne politizáljunk.
(#) zolika60 válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Akkor mit aggódsz had vigyék jó messzire. Szerintem az már robbanni úgysem fog. Egy nagy darab ócskavas elviszik elássák és egy csomó robbanószerrel felrobbantják. Had lássa a nép a felhajtást.
Következő: »»   1854 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem