Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Annyi, hogy a szúnyogokat, bár riasztónak van feltüntetve mégis vonza egy igen kis részét a szúnyogoknak. Nem sokat, tényleg csak keveset.
Nővérem légy riasztót vett, de annyi haszna volt, mint a Dunába vizet hordani. Pedig árammal ment.
Lefogadom a Pina Colada tetszett meg az egészből.A zene borzalmas a faros tündéri.
Ez a verzió jobb, de ha már hands up akkor: Special D - You (Rob Mayth Remix). Ezt sokan ismerik.
Ma meg Nyugaton így megy: Fedde le Grand, Deniz Koyu & Johan Wedel - Turn it (Official videoclip) Mondjuk ez elég gagyi zene, de a lényeg ott van. És hiába akadékoskodnak sokan, ez a fejlődés kéremszépen. Aki nem érti meg, az legalább ne erősködjön. Valamint ha az MP3-at felváltja valami korszakalkotó algoritmus (sőt, szerintem már a FLAC is nagyon jó lenne), akkor minőségben is utol lesz érve az "élő zene". Addigra megjelennek a jobb DAC-ok, ADC-k. Feltéve hogy nem spórolnak a mérnökök. De én ugyanúgy meghallgatom Michael Buble-t, mint Fedde Le Grand-ot. Hallottam már jó minőségű zenét és rosszat is eleget, szóval nem csak a levegőbe beszélek mint sokan (és ráadásul sokan azt se tudják MIRŐL beszélnek). Szóval csak arra akarok kilyukadni hogy kicsit "felnőtebben" is lehet kezelni ezeket a dolgokat, és senkit se akarok megbántani, hiszen a zenének stílusa van, ettől is leszünk egyéniségek.
A pi?a-colada egy ananaszlebol keszult ital. A spanyol pi?a (pinya) magyarul ananaszt jelent. Szoval nem kell rosszra (jora) gondolni mindjart.
Ps: Persze a spanyol ny karakter nem ment at. "N" betu tetejen tilde.
Ezek is csak kínlódnak itt a sok száraz fával meg azzal a csővel. Bővebben: Link Pedig tudomásul vehetnék, hogy elavultak, mert a zenéhez csak egy számítógép kell, amin összeturmixoljuk mások régi dallamait tuc-tuc alapra. Esetleg sampleren keresztül nyekergünk alá valamit. Mert ez a korszerű. Aki nem így gondolná annak meg fogalma sincs a zenéről. :yes:
Zlad - I Am The Anti-Pope
Bővebben: Link
Te tudod. Már korábban megírtam, hogy ahányan vagyunk, annyi félét szeretünk hallgatni.
Najó, ennek így semmi értelme, feladom. :gumicsirke:
Feladni nem kell. Csak arra akartam rámutatni, hogy sokkal szélesebb a zenei paletta. Nincs korszerű, meg korszerűtlen zene. Bach, vagy Bethoven sosem megy ki a divatból, de az igényes népzene sem, sőt semmilyen műfajból a minőségi zene. Viszont az kell, hogy tudás és munka legyen mögötte. Jean Michael Jarre sem megy ki a divatból, pedig "gépi" zene. Bővebben: Link Egyszóval van mit hallgatni, (csak nem a rádióban). Zenetom-nak meg kötelező széles látókörűnek lenni.
![]()
Segítsetek egy picit!
Notepaddal szerkesztgetem php, meg html fájlokat. Már évek óta ezzel, és tudom vannak jobb programok is, de azok nincsenek minden gépen rajta, meg már meg is szoktam a saját formázásaimat. Viszont itt a gond. Néhány gépen a Notepad, egyszerűen mentéskor kiveszi ezeket a formázásokat, és összenyomja a szöveget folyamatosra. Notepad2 és Notepad++ programokat próbáltam, de azok is ezt teszik, sőt még tele is rakják a fájlt négyzetekkel (sorvégjel). Tehát mért van az, hogy az egyik Windowsos gépen a Notepad elveszti a formázást, a másik gépen meg nem?
Szia!
A kérdésedre ugyan nem tudom a válasz, nagyon régen használtam, de a Notepad++ -nak van hordozható változata, azzal és egy Winscpvel szinte minden webes problémát meg tudok oldani. Alig kell hely nekik, így simán tudom hurcolászni.
Hát nagyon hajlok valamilyen ilyesfajta megoldás felé, csak több gépen dolgozom, és néha csak 10percem van, tehát a lehető legkevesebb lépésből kell, hogy álljon.
Lehet, hogy felteszek egy ilyen programot a Gmail dokumentumok közé, és csak letöltöm, ha kell, de egyszerűbb lenne, ha be tudnám állítani valahol, hogy ne piszkáljanak bele a programok a szövegbe...
Én is gondolkodtam régen ilyenen. Most van a kulcstartómon egy pici pendrive, csak bedugom és dolgozhatok. Ennél kevesebb lépésből szerintem nehéz kihozni.
Idézet: „Csak arra akartam rámutatni, hogy sokkal szélesebb a zenei paletta.” Hát ezt mondom én is! ![]()
Azért írták, hogy portable verziót tölts, azt fel tudod telepíteni egy pendrive-ra, utána minden gépen működik amibe bedugod. Még csak root jog sem kell, mint telepítéshez.
Egyébként mentéskor figyelj oda, hogy a kódolás ugyanaz maradjon, mint az előző mentés volt. Notepad alapból ansi kódolást használ. Ha megnyitsz egy unicode fájlt, majd a következő mentésnél nem figyelsz, h unicode maradjon, akkor az ansi nem tud mit kezdeni a széles karakterekkel.
Persze figyelek, mert aztán feltöltve meg össze vissza lesz a kódolás, és keresheti az ember mért nincs hosszú ő betű.
A pendrive nekem körülményes, egyszerűbb a gmail dokumentumkezelője, ott elfér még exe-t is fel lehet tölteni. Egyébként most megjavult ezen a gépen a notepad, úgyhogy már végkép nem értem, egyszer mért veszik el a formázás, utána meg mért marad meg... Idézet: Dropboxot ismered? „egyszerűbb a gmail dokumentumkezelője”
Nemsokára közeledik nekem a szakmai vizsga az elektronikai technikusi szakmából. Nekem erősen kérdéses, hogy mehetek-e vizsgázni több okból is:
1: elektróból 1,61 automatikából 1,77 az átlagom 2: több mint 300 órát (314 óra) hiányoztam 14. évfolyamban, mivel volt egy igencsak hosszú (több mint 1 hónapnyi) kórházi kezelésem. Így emiatt nem tudom, hogy mehetek-e vizsgázni. Különösen amiatt, mert úgy tudom, hogy 300 óra hiányzás után évismétlés van vagy tévedek? Még ha át is engednek én szenvedni fogok vizsgán. Különösen a gyakorlatin, mert hihetetlenül lassú vagyok. Szerintetek ez a 314 óra hiányzás ez tényleg évismétlést jelent?
Tudod én annak idején nem tettem le az érettségit, mert mindenből átmentem, csak az angolból nem. De rá egy évre befejeztem és azóta 2 szakmai papírom van. Tény hogy majdnem levették a fejem érte, de ez volt. Mégis meglettek a vizsgáim. Szóval ha nem tudsz bepótolni ennyi időt záros határidőn belül, akkor marad az ismétlés.
Túl nagy a felhajtás az ismétlés körül. Nem kell tragédiának felfogni, pláne ha pénzed se bánja. Az egyetemen ha leesel államiról sokkal fájóbb egy ilyen eset miatt, nagyon megérzed a pénztárcádon, mégis sokan vannak önköltségen. Elemibe bukott hozzánk egy lány, mai napig nem tudom miért, nem egyes tanuló volt, 3-4esre szerintem mindent kihúzott. Probléma nélkül befejezte velünk az iskolát, befejezte a középiskolát is. Valószínűleg neki is volt valami háttértörténete; szerintem még a mai napig is egy szinttel feljebb van sokaknál a volt osztályból.
Épp ma beszéltem egy kollégával hasonló ügy miatt. a lényeg:
Ha túllépted a kötelező hiányzást akkor osztályozó vizsgát kell tenned, melynek megvan a megfelelő jogi formája! Ha itt nem teljesítetted a követelményeket, akkor évet kell ismételned. Viszont, ha teljesíted a követelményeket, akkor át kell, hogy engedjenek! Csak gondold végig: Ma már vannak magán tanulók is, ezek vizsgázgatnak és így haladnak előre. Ha neked nem lenne ugyanehhez jogod, az elég kellemetlen lenne...
A haverom együtt sörözünk esténként!
![]() Nem, nem ismerem, bár megnéztem googlében, hogy lehet regisztrálni rá. Valamiféle internetes fájlkezelő?
USB helyett. Fel tudod telepiteni barmely gepre (oprendszer fuggetlen), az egyiken bemasolsz valamit, a tobbin is megjelenik, az egyiken torlod, a tobbirol is torlodik. Dropbox. Ja es lehet vele ilyet is csinalni : Public galerie
Az osztályozóvizsga nálam is felmerült, de van elég jegyem, így le tudnak zárni. Tudom, hogy vannak magántanulók, hiszen én is az voltam 11.-ben és 12.-ben és ennek eredménye, hogy 11 évvégén 3,6, 12.-ben pedig 4,1 volt az átlagom. Sajnos a technikusin azaz 13.-ban és 14.-ben nincs olyan, hogy magántanulói státusz sajnos pedig én kértem. Ugyanúgy kell járnom mint a többi degenerált osztálytársam.
Sajnos a 13.,14. évfolyam nem tartozik az alapképzéshez, ezért a képző helyek szabadon garázdálkodnak, kényük-kedvük szerint. Létezett ebből is levelező (majdnem olyan mint a magántanuló), de sűrűbben kellett bejárni, a sok gyakorlat miatt (és az volt az igazi vérfürdő!).
Vigasztaljon az a tudat: az osztálytársaid ugyanígy vélekednek (rólad). ![]() ![]()
Világháborús bomba miatt ürítik ki Esztergom egy részét Há' persze, hogy ott lakom.
![]()
Dehogy, az az oroszoké, de ne politizáljunk.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |