Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő trafó

Témaindító: hili13éves, idő: Máj 5, 2007
Lapozás: OK   42 / 74
(#) illesoszkar válasza ferenczy hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Nekem egy hegesztőmhöz annó olyan vezérlés volt ,hogy azt hiszem60 menet volt ha jól emlékszem de lehet hogy több és a vasmag záróoszlopa zsanérral volt megoldva ,és menettel ahogy nyitottam a vasmagot úgy erősődőtt az áraerősség.zárva 2,5 elektródához volt jó és jók kinyitva a 4mm égetett de az 5.-t már nyögve vitte.úgy hogy szépen több lessz rajta szerintem.ja és a betáp-primer között volt sorbakötve.hali oszkár
(#) illesoszkar válasza AccessDenied hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

a co oltót nyugodtan használhatod,abban rendes co2 van ,a keverék és az argon már aluhoz kell inkább meg a rozsdamenteshez,az lassabban hüti és szebben elterül a heganyag. meg persze a kémiai reakció. hali
(#) mpisti válasza illesoszkar hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Bocsi hogy ezt mondom,de tévedésben vagy. Az ipari Co(hegesztéshez való)szárított, a lehetőség szerint vízmentesített, de nagyon kis mennyiségben tartalmaz szénhidrogén származékot. Az élelmezési célra készült szénsav tartalmazhat vizet, de nem tartalmazhat szénhidrogén származékot. Az ún.oltógáz tisztítatan szénsav, és a szénsavon kívül éghetetlen, és égést nem tápláló gázokat tartalmazhat. A kevert gázt(Corgon;Agamix stb...)finomlemez munkákhoz, és olyan szerkezeti munkákhoz ajánlják ahol fontos a varrat külleme(szépsége) de nem használható sem aluhoz, sem rozsdamentes acélhoz. Oda kizárólag tiszta argon gáz való, és jobb helyeken azt is használnak hozzá.
(#) AccessDenied válasza mpisti hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Na jókor mondod, amikor már beszereztem egy co oltót... 1600Ft volt, azért kipróbálni jó lehet?
(#) mpisti válasza AccessDenied hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Persze, nyugodtan kipróbálhatod, csak a varrat minősége nem lesz az igazi.
(#) illesoszkar válasza mpisti hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Hali nem vitazkozom veled akkor ahol előállitják ott hazudnak.mert egy ott dolgozó mesélte nekem,anyira kis külömbség előállitásnál a tisztitott,élelmiszerhez,hogy mind tisztitott több mint tiz éve,csak a palackok maradtak.és már az oxigént is igy gyártsák .Végül is nekem mindegy csak egy ottani művezető mesélte .bocsi,hali
(#) ferenczy válasza AccessDenied hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Helló erről beszéltem mikor kérdeztem mennyivel nő a volt ha visszarakom alulra a vasmagot(lemezeket).Ezt szigeteltem Certoplast-al a szekunder kész holnap folytatom remélem jó lesz.
(#) AccessDenied válasza ferenczy hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Persze, mindenképp kell a záró rész, mondom, csoda, hogy a nélkül nem égett le. Akkor remélem csak jó lesz a a széndió. Már csak reduktort keresek rá, meg huzalt nem tudom mekkorát keressek, de ezt már a co fórumba.
(#) ferenczy válasza AccessDenied hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Hát akkor szerencsém volt.Köszi.
(#) mpisti válasza illesoszkar hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Ha ez igaz,akkor én nagyon szomorú vagyok. Eszerint hogy adnak a palack mellé a gázról műbizonylatot,ha ennyire trehány módon végzik a munkájukat? Ugyanis van olyan hely, ahol ezt megkövetelik. Ez kell neked magyar ipar!
(#) bope válasza mpisti hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /

Kedves Pisti! "Hofisan-Ez így van elvtársak!" :nezze: A Messernéll gyakorlatilag tiszta élelmiszeripari Co2 van ezzel hegesztünk acélt-vasat mi is évek óta .Valamikor volt mind a két fajta náluk. Ha kéred, kapsz szárított ipari Co2-is. Csak ez érdekes módon drágább. Világos hogy költség miatt mindenki az élelmiszer ipari minőséget viszi. Abban igazad van hogy a kettő nem ugyanaz technológiailag. De ha nem atomreaktor csővezetéket és repülőgép vagy hadiipari alkatrészt hegesztesz "gyakorlatilag nincs különbség". Jóval több múlik a heg anyag és az alapanyag minőségén, ami a varrat minőségét illeti. A hegesztőről meg nem is beszéltem! :kalap: A Co2 oltóról annyit, személyesen láttam amikor a cégünk tűzoltó készülékeit felülvizsgálatra szállítottam, hogy közönséges 20 kg-os élelmiszeripari felhasználásra alkalmas címkéjű palackból történt az oltókészülékek újra töltése. De azért ne legyél nagyon szomorú!
(#) illesoszkar válasza bope hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /

Isten lássa lelkem nem vitatkozni akartam csak megosztani az általam hallottakat. köszi oszkár és bocsi hogy beleszóltam.
(#) bope válasza illesoszkar hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /

No problem! :awink: Én is csak a tapasztalataimat írtam le. Sem megcáfolni vagy ne adj isten kioktatni bárkit is.
(#) bope válasza Mályi László hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /

Értem a lényegét most már. de a térkitöltés nálam így is katasztrofálisan rossz. Ugye körszelvényű vezető és sok vékony vezeték. Ideális iskola példája a legrosszabb tekercs kitöltési tényező produkálására. De ez van ingyen. (mármint a réz vezeték)Ha befér az ablakba nyerő vagyok. Mert elméletileg befér, de a gyakorlat mint tudjuk azért eltér ettől. Sok tényező befolyásolja mennyit sikerül betekernünk végül is az ablakba.
(#) AccessDenied válasza bope hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /

Tehát akkor az élelmiszer-ipari co-val is lehet hegeszteni, ami a co-oltóban van? Ha van valakinek olyan oltó a környezetében, megnézné, hogy a menete olyan-e, hogy reduktor rácsavarodik? Mert akkor nézek egy reduktort, aztán meglátjuk, hogy mi lesz. Meg huzalt is....
(#) AccessDenied válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /

Nos, ez is csak hegesztő trafóval megy. Ha ez nem tartozik ide valamennyire, akkor az se, hogy ki milyen pálcát használ... Gondoltam, hogy nem MMA hegesztő a fórum címe, így, pár hozzászólás a MIG/MAG hegesztőkkel kapcsolatban is belefér.
(#) AccessDenied válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

*

Közbe ma feltekertem az 56cm^2-es vasmagom, 125 menet 2x3,14mm^2-es primerrel, 4,4A-t vett fel üresjárásban, és miután rákötöttem egy 50µF-os kondit, 2,7A-t vett fel. Jó lesz ha nitró parketta lakkba merítem majd a tekercset? Egy öngyújtót mellé raktam, hogy látszódjon a mérete. Majd jön még rá 3,56mm^2-es huzalból 92 menet a 170V-os tekercsnek. Most jó 3050g-ot nyom a tekercs.
(#) AccessDenied válasza Mályi László hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

* A lakkozáshoz mit szólsz? A nitró lakk nem fogja megenni a zománcot? Ha nem 6500Ft lett volna a huzal, akkor rákenném nyugodt szívvel Meg az üresjárási áramhoz mit szólsz? Szerintem egy 6kVA-es trafónál belefér ennyi. Olyan 1,4T-ra van gerjesztve a mag.
(#) Mályi László válasza AccessDenied hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

Beégetett zománc bírja a nitro lakkot.
(#) Mályi László válasza AccessDenied hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

Az 1.4 T gondolkoztam, a vas fogja eldönteni.
(#) AccessDenied hozzászólása Ápr 30, 2012 /

Ma feltekertem a 400V-os részt is, aztán kicsit beáztattam lakkba, iszonyat mázli, hogy pont befér a tekercs a vasba, 1mm van a tekercsek meg a vas között. Jó 4,4Kg lett a primer. Az 5L-es lakkos dobozba is épp csak belefért, meg pár kalapácsfej meg ilyenek kellettek, hogy ellepje a lakk.
(#) vandorbot hozzászólása Máj 7, 2012 /

Van egy 70-200A hegesztőm. Van amikor bekapcsoláskor lekattintja a 16A-es automatát, van amikor nem. Kissé bosszantó. Megbontani nem akarom, még garanciás. Mit javasoltok ?
(#) granpa válasza vandorbot hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Lásd: "Áramlökés gátló lágy indító" c. rovat.
(#) AccessDenied válasza vandorbot hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Csinálj neki egy dobozba egy lágyindító áramkört, és azt kösd be a trafó elé. 16A-ről megy a 200A? Nem úgy van, hogy 230/16A->140A 400/12->200A? Egyébként ha null-átmenetbe indítod, akkor a tranziens áram a legnagyobb lesz, ha a feszültség csúcsnál, akkor a legkisebb, ezért kb 50-50 hogy mikor kapcsolod be, leold vagy sem az automata.
(#) Mályi László válasza AccessDenied hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

"50-50" Ettől azért jobb az arány. 1Hz alatt sok időpont van ami nem kattintja le a kismegszakítót.
(#) czibo hozzászólása Máj 17, 2012 /

Üdv mindenkinek!
Tudja valaki hogy hol lehet trafó lemezt venni?
(#) granpa válasza czibo hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Helló! Leginkább MÉH-telepeken; próbálj valahová bekéredzkedni (már nem adhatnak el semmit, nesze nekünk EU!). Mennyi, milyen, mihez? Van pár (40-50) kg. belőle, adok szívesen (ha van türelmed, mert vidéken van). Ha nem nagy tétel, a Börzén is van.
(#) AccessDenied válasza granpa hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Itt van két telep is ahol adnak el. Az egyik telepen láttam egy vagy fél tonnás trafót, annak a lemezéből lehetett volna barkácsolni.
(#) AccessDenied hozzászólása Máj 22, 2012 /

Ha érdekel valakit, itt vannak a mérési eredmények a transzformátorról, amit tekertem.
(#) Baxi válasza sixtek hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Hi, végre sikerült megtekernem a CO hegesztőt (praktikeres mig mag)
Maga a gyártótól vettem a fazon huzalt, előttem szigetelték le a 6mmX3mm es réz drótot/fazon huzalt, dupla szigeteléssel.
Okosba így került kilója 3,2e ft-be!
És igen elég nagy meló vissza tekerni úgy ahogy a gyári alu fazonhuzal rajta volt. S végül is amikor még működöt üres járatban 33v volt rajta miután át kelet tekerni mert leéget az alu szekunder oldala. Rézből 27v voltot sikerült "rátekerni".
De a végeredménnyel nincs bajon szépen teszi a dolgát!
Hogy meddig az egy jó kérdés
Következő: »»   42 / 74
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem