Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   626 / 1273
(#) heli válasza kislacikahu hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Holnap mindent megmérek, és jelzek
(#) kislacikahu válasza heli hozzászólására (») Máj 19, 2012 / 1

a bemeneti puffer ok 310 Volt
a táp tranzisztor ebből csinál váltót (frekvencia16 kHz),-azért, hogy kisméretű szűréssel lehessen dolgozni, a tápegység kimeneten.
a kikapcsolt állapotban végezd a diódák mérését a tápegység kimeneten alkatrész centrikusan,
ha nincs hiba a kimeneten a tápegységben alkatrész centrikusan méregess a puffer és a táptrafó primer összeköttetésében!
(#) city754 válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Köszi szépen, akkor megpróbálom megnézetni valakivel.
(#) eva.csatari válasza kadarist hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

szia néztem az ic 1,3,5-ös lábait az alábbi jelet tudtam mérni,szerinted mit nézzek meg még
(#) jocpoc hozzászólása Máj 19, 2012 /

Sziasztok sosben kellene 1 orega 40348a-14 sorkimenő. Mindegy ha használt is csak működjön. Előre is köszönöm
(#) kadarist válasza jocpoc hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Szia!
Itt találsz ilyen trafót.
(#) jocpoc válasza kadarist hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Köszönöm szépen
(#) kadarist válasza eva.csatari hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Milyen 1-3-5 láb ez? Melyik IC-n?
(#) Signal válasza eva.csatari hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Idézet:
„...kicseréltem tda-8170 ill tea 5101b-ic-ket de a hiba továbbra is fenn áll ehez kérnék segitséget mit nézzek még meg, rajzom van köszönöm elöre is”

Nem értem ezt a javítási módszert kedves Éva, mintha elfelejtettél volna feszültségeket is mérni.

Szíveskedj nagybetűket, mondatvégi írásjeleket alkalmazni, mert ha így jó neked, egy emberrel biztosan kevesebb fog segíteni.
(#) bodak hozzászólása Máj 19, 2012 /

sziasztok...van egy hibás LG 32LE2R készülékem az vele a gond hogy, pár percig normálisan üzemel és és egyszercsak elkezd a kép homályosodni utána pedig megszünik..segitségetek kérlek
(#) BarnaPili válasza bodak hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Képcsőfűtés lehet kontakthibás,nézd meg a képcső áramköri lapon illetve a sorkimenő trafó körül a forrasztásokat!
István
(#) Bártfai Ferenc válasza kadarist hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Rászántam magam.. Szétszedtem, kifújtam kompresszorral a portól, letöröltem a képcső hátulját is. Szép tiszta lett minden! Láttam több gyanús forrasztást is a nyáklapon.. Mindent átforrasztottam.. A sorkimenő alatt görbült a panel a sorkimenő súlyától, csináltam alá távtartót! Bekapcsoltam.... az első 10percben minden oké se sípolás, se sercegés a kép tökéletes! Már kezdtem örülni mikor egy pattanás..... kép eltűnik, rögtön utána vissza is jött.. Gondoltam, hát jó 1x áthúzott a sorkimenő, ennyi baj legyen. Igenám de utána folyamatosan elkezdett pattogni a kép meg annak ütemére eltűnik majd vissza jön! Délután szétszedem ismét és megnézem hol húz át! Ezt lehet orvosolni valamivel? (Vagy tényleg sorkimenő csere lesz a vége?
(#) kadarist válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Rakd vissza a képcső testelővezetékeit, ha esetleg elmulasztottad volna.

Elvileg mindet visszaforrasztottam! De újra szétszedem és átnézem.
(#) kadarist válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Vagy sötétben figyeld meg az esetleges áthúzás helyét.

Rendben! Ha esetlegesen megtalálom akkor mit tehetek ellene?
(#) Bártfai Ferenc válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Megtaláltam az áthúzás helyét nem a sorkimenőnél van a baj... a képcső csatlakozójába belemegy egy fekete vezeték a sorkimenőből ott szikrázik a csatlakozón belül
Azzal mit tudok kezdeni?
(#) eva.csatari válasza Signal hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

utólag is elnézést kérek minden fórumozótól a hibákért ,
próbálok jobban figyelni a helyesírásra.Köszönöm az észrevételt.
További szép napot.
(#) eva.csatari válasza kadarist hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Tisztelt -kadarist- elnézést kérek én írtam rosszul nem az ic-lábakra gondoltam hanem a panelen lévő csatlakozóra
1-7-ig. Ezeken mértem a jelet amit küldtem remélem jól csináltam.Várom válaszod,köszönöm .
(#) kanalas hozzászólása Máj 20, 2012 /

Sziasztok.vannekem egy sony tv, és az lenne a gondom velle, hogy a szinn, elvan mossodva, vélettlenül a képernyöhözz, hagfal mágnesslett téve és csunya a kép zölldes meg minden félle a szin,ijenkor mia tehendö?.köszönöm a segitcségett,ellöre is
(#) ABU válasza kanalas hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Ha idővel nem tűnik el, akkor a régi pillanat pákát kattogtasd előtte addig, amíg ki nem tudod húzni teljesen a képernyőből. Ha vissza megy, akkor cseréld ki a PTC-t.

Tegnap javítottam egy Orion PT90+ -os alaplappal rendelkező TV-t, leírnám a hibát és a megoldás menetét, hátha valakinek lesz a jövőben hasonló problémája. A készülék standby-ból rendszertelen időközönként bekapcsol, lépteti a csatornákat le-fel, távirányítóra nem reagál. A megoldás, hogy ki kell cserélni az alaplapon lévő összes nyomógombot (itt 4db), mert szivárognak, vagy a fene tudja mit művel, de ez volt a gondja, pedig 30M ohm-os méréshatárban nem mutatott semmit a műszer.
(#) djgombi hozzászólása Máj 20, 2012 /

Sziasztok!
Tv-m képe szivárványos lett! Felső sáv kék alatta zöld és alatta pedig piros. Enyhén ívelt. Mi okoz ilyen problémát?
Üdv!
(#) kanalas válasza ABU hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

temárcsináltál ilyent? és dugjambe a forsztott az áramba? mert még ijent nemhalottam hogy igy kilehett szedni
(#) BarnaPili válasza djgombi hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Első körben kapcsold ki a főkapcsolóval 10 percre.Ha megjavul akkor ...ha nem akkor a lemágnesező áramköre ment tönkre.Ez a tekercs a képcső körül(nem a nyakán).Egy PTK nevű alkatrész ment tönkre,azt cseréld ki.Ez a hálózati oldalon van,fekete vagy fehér háromlábú alkatrész.A tekerccsel sorba van kötve. Ilyet keress
István
(#) djgombi válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Köszönöm válaszod! Utána járok.
(#) Signal válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Az a gond, hogy ha itt a képcsőaljzat belsejébe épített szikraközről van szó, annak sajnos pont az a dolga, hogy túlfeszültség hatására áthúzzon (védelmi funkció).
Itt jön a szívás, mert már csak arra kellene rájönni, hogy mitől ugrik meg a feszültség? ...és akkor esetleg rájössz, hogy a képcsőben húz át valahol, onnan jön vissza a feszültség ...és akkor hiába dolgoztál, mert kuka.
Egy jobbik verzió lenne, ha a sorkimenő okozná esetleg. Itt jön be a képbe a szerencse-faktor, ami általában nem jön be ---> szívás.
Egy elvi lehetőség lenne a szikraköz növelése, de az csak akkor számítana megoldásnak, ha a hibát a szikraköz okozná, persze általában nem az okozza ---> szívás.
(#) ABU válasza kanalas hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

A TV-t szét se szedd sőt még a pákát sem kell "áramba dugni" maximum a dugaljba a csatlakozóját!. Megfogod a pillanat pákádat és az oldalát, ahol a páka trafója van a képernyőhöz teszed, majd a pákán kattintgatod a kapcsolót. A pákát pedig mozgatod és szépen el lehet húzni a szivárvány az egész képernyőről. Ha sikerül kiszedni, de bekapcsolás után megint mágneses lesz, akkor BarnaPili hozzászólását olvasd el és az lesz a megoldás.
(#) Bártfai Ferenc válasza Signal hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Akkor ez most attól hogy kipucoltam meg átforrasztottam attól beszart végleg? Nem lehet hogy a vezeték elmozdult vagy ilyesmi ahogy forgattam a panelt az asztalon?
(#) Bártfai Ferenc válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

A Szikraközt hogyan tudom növelni? Vagy egyáltalán szétszedhető az a rész?
(#) Kacsa83 hozzászólása Máj 20, 2012 /

Üdvözlet mindenkinek! Van egy Saba/Thomson ICC20 alapokra épülő tv-m. Néhány hónapja megfigyeltem, hogy hidegen, 20 fokos szobában nem igazán akar indulni (kb 15 perc masszív kapcsolgatás után kapcsolt), de ha beindult ment rendesen. Mára eljutottunk oda, hogy a stanby-ban a piros is sűrűn villog, de ha hajszárítóval rámelegítek a mellékelt ábrán jelölt helyeken, akkor beáll a piros, további melegítés után szépen bekapcsol, de egy idő után kikapcsol, rámelegítek megint meg... Azt szeretném megtudni, hogy melyik alkatrész okozza, és, hogy hol lehet olyat kapni? A válaszokat előre is köszönöm! Tisztelettel: Kardos Csaba

icc20.JPG

Következő: »»   626 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem