Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Holnap mindent megmérek, és jelzek
a bemeneti puffer ok 310 Volt
a táp tranzisztor ebből csinál váltót (frekvencia16 kHz),-azért, hogy kisméretű szűréssel lehessen dolgozni, a tápegység kimeneten. a kikapcsolt állapotban végezd a diódák mérését a tápegység kimeneten alkatrész centrikusan, ha nincs hiba a kimeneten a tápegységben alkatrész centrikusan méregess a puffer és a táptrafó primer összeköttetésében!
Köszi szépen, akkor megpróbálom megnézetni valakivel.
szia néztem az ic 1,3,5-ös lábait az alábbi jelet tudtam mérni,szerinted mit nézzek meg még
Sziasztok sosben kellene 1 orega 40348a-14 sorkimenő. Mindegy ha használt is csak működjön. Előre is köszönöm
Milyen 1-3-5 láb ez? Melyik IC-n?
Idézet: „...kicseréltem tda-8170 ill tea 5101b-ic-ket de a hiba továbbra is fenn áll ehez kérnék segitséget mit nézzek még meg, rajzom van köszönöm elöre is” Nem értem ezt a javítási módszert kedves Éva, mintha elfelejtettél volna feszültségeket is mérni. Szíveskedj nagybetűket, mondatvégi írásjeleket alkalmazni, mert ha így jó neked, egy emberrel biztosan kevesebb fog segíteni.
sziasztok...van egy hibás LG 32LE2R készülékem az vele a gond hogy, pár percig normálisan üzemel és és egyszercsak elkezd a kép homályosodni utána pedig megszünik..segitségetek kérlek
Képcsőfűtés lehet kontakthibás,nézd meg a képcső áramköri lapon illetve a sorkimenő trafó körül a forrasztásokat!
István
Rászántam magam.. Szétszedtem, kifújtam kompresszorral a portól, letöröltem a képcső hátulját is. Szép tiszta lett minden! Láttam több gyanús forrasztást is a nyáklapon.. Mindent átforrasztottam.. A sorkimenő alatt görbült a panel a sorkimenő súlyától, csináltam alá távtartót! Bekapcsoltam.... az első 10percben minden oké se sípolás, se sercegés a kép tökéletes! Már kezdtem örülni mikor egy pattanás..... kép eltűnik, rögtön utána vissza is jött.. Gondoltam, hát jó 1x áthúzott a sorkimenő, ennyi baj legyen. Igenám de utána folyamatosan elkezdett pattogni a kép meg annak ütemére eltűnik majd vissza jön! Délután szétszedem ismét és megnézem hol húz át! Ezt lehet orvosolni valamivel? (Vagy tényleg sorkimenő csere lesz a vége?
Rakd vissza a képcső testelővezetékeit, ha esetleg elmulasztottad volna.
Elvileg mindet visszaforrasztottam! De újra szétszedem és átnézem.
Vagy sötétben figyeld meg az esetleges áthúzás helyét.
Rendben! Ha esetlegesen megtalálom akkor mit tehetek ellene?
Megtaláltam az áthúzás helyét nem a sorkimenőnél van a baj... a képcső csatlakozójába belemegy egy fekete vezeték a sorkimenőből ott szikrázik a csatlakozón belül
Azzal mit tudok kezdeni?
utólag is elnézést kérek minden fórumozótól a hibákért ,
próbálok jobban figyelni a helyesírásra.Köszönöm az észrevételt. További szép napot.
Tisztelt -kadarist- elnézést kérek én írtam rosszul nem az ic-lábakra gondoltam hanem a panelen lévő csatlakozóra
1-7-ig. Ezeken mértem a jelet amit küldtem remélem jól csináltam.Várom válaszod,köszönöm .
Sziasztok.vannekem egy sony tv, és az lenne a gondom velle, hogy a szinn, elvan mossodva, vélettlenül a képernyöhözz, hagfal mágnesslett téve és csunya a kép zölldes meg minden félle a szin,ijenkor mia tehendö?.köszönöm a segitcségett,ellöre is
Ha idővel nem tűnik el, akkor a régi pillanat pákát kattogtasd előtte addig, amíg ki nem tudod húzni teljesen a képernyőből. Ha vissza megy, akkor cseréld ki a PTC-t.
Tegnap javítottam egy Orion PT90+ -os alaplappal rendelkező TV-t, leírnám a hibát és a megoldás menetét, hátha valakinek lesz a jövőben hasonló problémája. A készülék standby-ból rendszertelen időközönként bekapcsol, lépteti a csatornákat le-fel, távirányítóra nem reagál. A megoldás, hogy ki kell cserélni az alaplapon lévő összes nyomógombot (itt 4db), mert szivárognak, vagy a fene tudja mit művel, de ez volt a gondja, pedig 30M ohm-os méréshatárban nem mutatott semmit a műszer.
Sziasztok!
Tv-m képe szivárványos lett! Felső sáv kék alatta zöld és alatta pedig piros. Enyhén ívelt. Mi okoz ilyen problémát? Üdv!
temárcsináltál ilyent? és dugjambe a forsztott az áramba? mert még ijent nemhalottam hogy igy kilehett szedni
Első körben kapcsold ki a főkapcsolóval 10 percre.Ha megjavul akkor ...ha nem akkor a lemágnesező áramköre ment tönkre.Ez a tekercs a képcső körül(nem a nyakán).Egy PTK nevű alkatrész ment tönkre,azt cseréld ki.Ez a hálózati oldalon van,fekete vagy fehér háromlábú alkatrész.A tekerccsel sorba van kötve. Ilyet keress
István
Az a gond, hogy ha itt a képcsőaljzat belsejébe épített szikraközről van szó, annak sajnos pont az a dolga, hogy túlfeszültség hatására áthúzzon (védelmi funkció).
Itt jön a szívás, mert már csak arra kellene rájönni, hogy mitől ugrik meg a feszültség? ...és akkor esetleg rájössz, hogy a képcsőben húz át valahol, onnan jön vissza a feszültség ...és akkor hiába dolgoztál, mert kuka. Egy jobbik verzió lenne, ha a sorkimenő okozná esetleg. Itt jön be a képbe a szerencse-faktor, ami általában nem jön be ---> szívás. Egy elvi lehetőség lenne a szikraköz növelése, de az csak akkor számítana megoldásnak, ha a hibát a szikraköz okozná, persze általában nem az okozza ---> szívás.
A TV-t szét se szedd sőt még a pákát sem kell "áramba dugni" maximum a dugaljba a csatlakozóját!. Megfogod a pillanat pákádat és az oldalát, ahol a páka trafója van a képernyőhöz teszed, majd a pákán kattintgatod a kapcsolót. A pákát pedig mozgatod és szépen el lehet húzni a szivárvány az egész képernyőről. Ha sikerül kiszedni, de bekapcsolás után megint mágneses lesz, akkor BarnaPili hozzászólását olvasd el és az lesz a megoldás.
Akkor ez most attól hogy kipucoltam meg átforrasztottam attól beszart végleg? Nem lehet hogy a vezeték elmozdult vagy ilyesmi ahogy forgattam a panelt az asztalon?
A Szikraközt hogyan tudom növelni? Vagy egyáltalán szétszedhető az a rész?
Üdvözlet mindenkinek! Van egy Saba/Thomson ICC20 alapokra épülő tv-m. Néhány hónapja megfigyeltem, hogy hidegen, 20 fokos szobában nem igazán akar indulni (kb 15 perc masszív kapcsolgatás után kapcsolt), de ha beindult ment rendesen. Mára eljutottunk oda, hogy a stanby-ban a piros is sűrűn villog, de ha hajszárítóval rámelegítek a mellékelt ábrán jelölt helyeken, akkor beáll a piros, további melegítés után szépen bekapcsol, de egy idő után kikapcsol, rámelegítek megint meg... Azt szeretném megtudni, hogy melyik alkatrész okozza, és, hogy hol lehet olyat kapni? A válaszokat előre is köszönöm! Tisztelettel: Kardos Csaba
|
Bejelentkezés
Hirdetés |