Fórum témák
» Több friss téma |
Én csak arra akartam célozni, hogy lehetőleg a beszerzési forrást adott esetben (pl. ha valaki kérdezné itt a fórumon ) ne nagyon adja ki nyilvánosan, mert főleg az eladó nagyon megszívhatja a dolgot. Persze nagy valószínűséggel egy kis utánajárással be tud szerezni fű alól hűtőközeget. Nem hallottam ugyan, hogy emiatt birságoltak voln már valahol, de ez nagyon könnyen megváltozhat. pl. nemrég az egyik, gázokat forgalmazó cégnél (nem hűtőközeg) megjelent a katasztrófavédelem. Mindenbe belekötöttek, még visszamenőlesg is. Sőt találtak valami apró szabálytalanságot, ami nem rájuk tartozott és kihívták az illetékes hatóság (ha jól emlékszem munkavédelmisek) embereit, hogy ők is kapjanak valamit. Ez ugyan nem hűtőközeg, de ugyanez megtörténhet gyakorlatilag bármikor hűtéstechnikai cégekkel, vagy szakkereskedésekkel is.
Mindezek ellenére nem volna nagy baj, ha csak engedéllyel rendelkező válalkozások juthatnának hűtőközeghez. A HKVSZ pontosan ezt harsogta mikor ez az egész indult, hogy most aztán kizárják a kóklereket a szakmából, pl. engedélyt csak szigorú, komoly szaktudáshoz rendelt vizsgák letétele után kaphat valaki. Ennek ellenére azt látjuk nap mint nap, hogy olyan emberek kapnak papírt ehez a tevékenységhez, aki a szakmát csak messziről ugatja, a szaktudása meg közelít a nullához. A lényeg, hogy a pénzt befizesse.
Szia! A hkvsz és társai című sz... t b...nak / sííípszó/ csak a 37600 Ft-od kell , rendszerhasználat címén.
Addig amíg 2-3 hónap alatt BÁRKIBŐL lehet klímaszerelő ,addig amig kemény gazdasági érdekek fűződnek ezen emberek "kiképzéséhez" nem is lesz tiszta szakma.
Sajnos ez is csak pénzbegyűjtés, mint annyi más bürokratikus dolog. Pénzt lehet kérni a vizsgáért, az igazolványért no meg büntetést lehet kiszabni ha valaki megkerüli a sarcot. :yes:
Álláspontom továbbra is fenntartom. Nem neveztem meg egy céget és senkit sem! Csak megjegyeztem, hogy milyen az ingyenélő magyar. Pénzért bármit és a szabályok azért vannak, hogy megszegjük.
Szóval nem feltétlen az a hibás aki megvesz hanem aki eladja. Szabály ide vagy oda. Ez persze abból is fakad, hogy a HKVSZ ill. HLH Monitoring igen csak a saját zsebére játaszik és valójában nagy ívben tesz a szakmára. Akkor most mit várunk?
SOS!!!
Most vásárolt új Gorenje fagyasztóláda beüzemelésénél olyan probléma merült fel, hogy miután a konnektorba bedugtuk egyre inkább forrósodik az oldala mindenhol és magát a fagyasztót ki sem lehet nyitni, tehát a teteje nem nyílik fel. :S Mitől van ez? valamilyen vákuum keletkezik? vagy biztonsági dolog, hogy amíg először le nem hűt egy normális hőmérsékletre, addig nem lehet felnyitni? Mindent a használati utasítás alapján csináltunk, lépésről lépésre! Mi a teendő ilyenkor? szükséges szerelőt hívni?
Szia!
Várjatok egy kicsit. Remélhetőleg beáll az üzemi helyzet egy kis idő után.
Szia!
Azóta nem nyílik amióta beüzemelted? Mert az egy kis idő múlva megszűnik, amint eléri a beállított értéket utána ki kell nyíljon. A hirtelen levegő lehűlés leszívja az ajtaját. Valami típust nevet vagy képet azért dobhatnál fel hogy lássuk is hogy néz ki mert valakinek biztos van olyan.
Hát uj fagyasztónál ha kinyitod pár percre és visszacsukod a beáramló friss melegebb levegő elkezd lehülni. Összemegy pici vákum szerüség keletkezik hirtelen, ez majd pár óra mulva kiegyenlitődik de rögtön nem lehet kinyitni. Ha nagyon óvatosan a gumitömités alá becsusztatsz valamit, hogy kapjon levegöt lehet hallani hogy szuszogva kiegyenlitődik a nyomás, és nyitható. Nem tudom szándékos e vagy sem de a sorozatos nyitogatást nagyon visszafogja. Melegedés szerintem csak az első bekapcsolás miatt mig ki nem alakul bent a klima. De lehet csak az intenziv hütés miatt érzed ugy. üdv
Vagy összefagyott, vagy összeragadt a tető a ládával. Meg persze a vákum is játszik.
Ne hirtelen rántással, hanem folyamatos húzással próbáld kinyitni.
köszi szépen, most épp ezen vagyunk! )
nagyon köszi a választ, megnyugtattál ) amúgy igen, már egyre hűl az oldalán érzett meleg is szóval tényleg igazad van!
remélhetőleg kinyílik DDD típusnév amúgy gorenje FHE301W
Szia! köszönöm a részletes választ! szándékosnak nem mondanám a nyitogatást, azt hiszem ez kétszer történt meg (: amúgy igen, már hűl az oldala is, és most egyelőre a várakozás mellett vagyunk! kösziköszi (:
Hali! Nekem olyan próblémám van h a hűtőm be- és kikapcsol.azt mondja a szerelő h motorhibás,de a párom meg váltig állítja h nem az hanem csak fűtőszáll v a gáz ment el belőle.
Szia!
A rendelkezésünkre bocsátott információk alapján azt javaslom: Ha a párod jobban ért hozzá mint a szerelő, akkor kérd meg rá, hogy javítsa meg! ...de az is egy alternatíva, hogy egy másik szerelővel is megnézeted.
Hali!
H motorhibás nem van fűtőszál, h fűtőszálas n motor benn.....
Üdv ! Az első verzió a tuti...
Minden jó hűtő ki-be kapcsol. Bekapcsol, lehűt és ha eléri a megfelelő hőfokot, kikapcsol. :o)
Ha a bekapcsolás után pár másodperc múlva kapcsol ki és ezt 1-2 percenként megismétli, miközben nem hűt, az motorcserés. A védelem kapcsolgat, mivel a motor vagy leégett, vagy beragadt, vagy etc. etc. ...
Ez vagy kompresszorhiba vagy, ha nagyon nagy szerencséd van indítóegység hiba.
Sziasztok!
DAEWOO FR-590NWIX hütögépem meghibásodott A fagyasztó része tökéletes de a hütö része nem akar hűteni. Vagyis hagytam állni egy estét aztán ujra müködött kb egy hétig, de most ismét nem az igazi. A hűtöm egy kompresszoros és ventilátorral hűti. A fagyasztó belső burkolatát leszedve látom csupa jég volt rajta minden. A választ előre is köszönöm!
Ne egy este olvaszd hanem két három napot ! Ha teljesen leolvad akkor megint jó lesz egy-két évig
Egy Baucknecht side by side hűtönk van. Eddig normál esetben 20 perc működés 20 perc leállás szerint működött. Tegnap óta nem nagyon akar leállni, ha kíhúzom, az áramból, akkor utána kb 20 percet, fél órát áll, de ha elindul megint nem áll le. Mi lehet a probléma.
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.Tönkrement a Zanussi ZD 22/6 R típusú hűtőszekrényünk hűtőtéri ajtaján a gumi. Egyszerűen szétmállott, szétszakadt. Ki lehet a gumit külön cserélni valahogy? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy ennek a hibának tudható be a jegesedés a hűtő közép-felső részén? Hátul, a kondenzátor rács portalanításakor még azt vettem észre, hogy a kompresszorból feljövő szélső cső kb. a fele magasságig forró, utánna az egész kondi langyos.Felül, középen meg alul is. A fagyasztó rész tökéletesen megy.
Üdv mnkinek!
Adott egy Whirlpool arc5520 tip kombihűtő. A fagyójában brutál hideg van(-27-30C) a hűtő része viszont "langyos" + 8~10C.A másik gép egy régebbi Electrolux ami tökéletesen működik ,viszont a jobb oldalán egy egyre növekvő párafolt van(már most egy jó tenyérnyi)Mi lehet a gond velük?
Az arc 5520 valószínűleg "leolvasztás hiányban " szenved kapcsold ki és hagyd is úgy2-3 napig
ezután már elvileg jó lesz , a másik gépnek kezd tönkremenni a szigetelése ez nem javítható , használd amíg ki nem rozsdál az oldala...
Köszi!
A Wihrlpool elvileg nem volt már használva hetek óta (az előző tulaj szerint),furcsa,hogy a csepptálcája már 1 nap üzem után tele volt.Az Electrolucxnál esetleg egy olyan,hogy a párásodás helyén megfúrom és kinyomom purhabbal?(a semmitől gondolom jobb?)
A purhabos kifújással csak az a baj, hogy nehéz eltalálni a megfelelő mennyiséget. Ha keveset fújsz nem szigetel, ha sokat szétnyomja a burkolatot. De próba szerencse.
Hello!
Van olyan purhab is,amelynek a térfogata nem nő meg. A Google ennek keresésében a barátod lehet! |
Bejelentkezés
Hirdetés |