Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Az RFT 213-as gyógyulásához köszönöm a segítséget, az X-Y végfok tápja volt a bibis, csak 105 V feszkót lehetett mérni, a kondik cseréjével helyreállt a rend, 140V!
Viszont tudni kell még a készülékről, hogy 12 évig nem volt bekapcsolva, és a két csatorna csillapítást váltó forgócsapos kapcsolói, az érzékenyebb méréshatárokon szinte mindenhol kontakthibásak... Csak mozgatásra hajlandó átadni, gondolom a sok állás miatt vastag oxidréteg keletkezett! Nem lesz könnyű kitakarítani, a hely miatt, és zárt is... Remélem valami spéci tisztító spray megoldja....
Hali!
Idézet: „Remélem valami spéci tisztító spray megoldja...” Én ezekről a csodaszerekről azt hallottam / olvastam, hogy hosszú távon inkább rontanak a helyzeten, mint javítanának.
Hello!
Más ötlet? Mert szétszedni mechanikusan nagyon nagy meló! Bár a használattól remélhetőleg előbb-utóbb javul a kontakt majd, csak kínos így mérni... Te mivel kínálnád meg a kapcsolókat?
Szia!
Csak és kizárólag isopropyl alkoholt használj a kapcsoló tisztításához. Gyógyszertárban lehet kapni. Sok sikert: Attila
Az a gond, hogy akkor amikor ezeket a kapcsolókat készítették, a kontaktusok ezüstözése volt a az általános technológia. Az ezüstözés ha nagyon lassan is, de oxidálódik. Ezt az oxidot kell eltávolítani, amit legegyszerűbben dörzsöléssel, mechanikai úton lehet elvégezni. (a kapcsoló járatásával) Vegyszeresen is lehetne, de akkor a maradékok szennyezik a hordozó anyagát, amit elég nehéz letakarítani, és ez még abban is problémás, hogy a bemeneti osztó nagyértékű ellenállásait befolyásolják. Úgyhogy választhatsz.
Igazad van Pucuka! Nagy gond lehetne belőle tényleg, ha a bemeneti osztó ellenállásai szennyeződnének! Egyenlőre járatom, javaslatod szerint, aztán tisztul az.... Már jobb a helyzet egyébként... De nem is csoda 12 év alatt ami kosz, pókháló összegyűlt benne, se bekapcsolva, se mozgatva azalatt az idő alatt! (Egy raktárban porosodott!) Az isopropyl alkoholt, majd egyéb helyre kipróbálom köszi az tipp Attila!!!!
Szia !
Hozzám is került egy ilyen szkóp ugyanezzel a problémával, a bemeneti osztó kpl. modul ki lehet szerelni, szétbontani. A forgókapcsolóra forrasztott ellenállásokat leválasztottam, az egész forgókapcsolót kiszereltem szétbontottan és a kapcsolólapokat egyenként megtakarítottam. Nem olyan nagy meló megéri mert utána tökéletes.
Sajnos az az igazság, hogy ha igazán megnyogtató módon akarod megtisztítani akkor szék kell szedni és átmosni az egészet. Én sok-sok EMG-s szkóp bemeneti osztóját és fűrész yacklejét mostam át ezzel a módszerrel. Ahogy gerenk írta: megéri.
Üdv és jó munkát.
Ha más nincs, kénytelen leszek kiszerelni, egyenként megtakarítani az érintkezőket... Nem olyan nagy meló, de nem is olyan kicsi!
Ha az barna, akkor II.tipusú, 10-100nF (hidegítő)lehet, kérdés, hogy ?V-ot kell bírnia.
Mi baja annak a kondinak? 100nF-nak saccolnám egyébként.
Ha cca. 40V elég, akkor 100nF kerámia fóliakondit(vagy kerámia monolit-eredeti KŐPORC-hajdan ott dolgoztam) tudok adni.
Azt láttam, hogy azt írtad szétesett, de a képen egy szép egészséges darab látszik.
Lehet licitálni a számokra?
Szia !
C107 kerámia tárcsakondi 4,7 nF 500V DC
NE TEDD az 1. pontot !!!!!!!!!
Ez a gép az EMG gyártás nagyszerű darabja, több mint 1 éve került hozzám egy,azóta nagyon sokat foglalkoztam vele javitás és beállítás tekintetében. Kicsit meglepett a képek alapján látott gépedről hogy ilyen hamar rendbe hoztad, nekem nem ment ilyen gyorsan.
Szerintem keresd meg Sipos Gyulát, ha senki más, Ő biztos tud segíteni!
A fiókok szkennelt gépkönyvét itt eléred
http://regimuszereklhanzi.5mp.eu/web.php?a=regimuszereklhanzi&o=AUU1qoIx6N
Sziasztok!
Simpi írt már nekem, meg oldható lenne gond nélkül, mert Simpi már segített nekem, de abban a szükséges infók nincsennek benne, ez csak az X és az Y fiókok doksijai! Esetleg Libus tudna segíteni! Leiszt Jani UI: A hatodikról eső műszernek is alá állok!
Tudsz valami közelebbit, hogy Őt (Sipos Gyulát) hol lehet megtalálni ?
Tettem egy kis kitérőt, de az ajánlott emberek nem tudták életre kelteni, ezért nekiláttam én.
Újra vezetékeltem a nagyfesz részt, most már nem termel ózónt, és nem is szikrázik. Az egy centis vonalon kívül továbbra se mutatott semmit, míg aztán elaludt az is, és most már csak a háttér világítás működik. Megmértem a tápfeszeket: +15V = 14.9 - 15V = 1.2 +25V = 26.9 +110V = 111. Az IC51 -ami a kapcsolási rajzon a741, a valóságban pedig a709- 6-os lábáról már csak 1,2V jön ki ez az ic lenne rossz?
Szia!
Nagyon nem mindegy, hogy melyik 1568-es szkópod van, 1568, 1568/2, 1568/A, 1568/2A, valamint az sem mindegy, hogy 709 vagy 741. Üdv.
Tedd csak a 80W-os cső mellé!
Közben nekem is napirendre került a 1567-es, tavaly márciusban voltam vele itt, nagyfesz problémával, azóta időm sem volt rá. Helyzet változatlan. Ha nincs rádugva a csőre, akkor van nagyfesz (indikálás: Fénycsővel ). A kábelt, papucsot kiszedtem, letisztáztam, nem mondom azt, hogy nem öregedhet meg, de szerintem hibátlan. A cső újszerűnek néz ki (ez sem jelent semmit). Annyi tűnik biztosnak, hogy az oszcillátor túlterhelt. Hogy ez a kábel előtt, vagy után keletkezik, nem tudni. A műszerem 20MOhm-os állásában rendben van minden kondi, de ugye nagyfesz alatt ez is lehet másként, a C519-et mindenesetre próbaképpen kiiktattam (elvileg az kapja a legnagyobb terhelést), ebben az esetben egy-egy szikra néha átüt rá az ellenállás+kábel forraszáról (jó centis rés maradt), de fénypont továbbra sincsen. Amikor szikra van, akkor felvillan az ernyő is (az X fokozattal még nem foglalkoztam, ott is lehet baj, de előbb legyen nagyfesz). Ha a kábel le van kötve, akkor meg van nagyfesz. Forrléceket már régebben átpucoltam, bár az is olyan dolog, hogy le kéne csupaszítani talán (arra is gondolok, hogy nem a 8,5kV-os ág van túlterhelve, hanem a trafó valamelyik másik szekunder része, ez elképzelhető?).
A szkóp egy 1568/A, és én lelkesen néztem a 1568/2 kapcsolási rajzát Megvan tulajdonképpen a hozzávaló is, de meglehetősen rossz minőségben, gyakorlatilag pont ez a rész alig látszik.
..Még egy kérdés: A nagyfesz diódák megbízható kimérésére milyen módszert ismertek?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |