Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Teljesítmény -LED, powerLED (pl. Cree, Luxeon) vezérlése
Témaindító: george_b, idő: Nov 30, 2007
Témakörök:
Tud, de a max bemeneti fesz buck modban 36V.
Ja PWM. Semmi csak kösd fel a bemenetet 1,4v fölé.
Akkor 100%.
Nem gond, akkor csak 8 akkut használok. Köszi.
Sziasztok valaki tudna segíteni, hogy ezeket a fajta ledekböl 5db-ot 12v autó akkumulátorról miként lehetne üzemeltetnim, hogy a ledek ne károsodjanak, (hogyan kössem be)?
Adatai: Fényerő: 200-220 Lumen - Szín: Hideg fehér - Szín hőmérséklet: 6000K - 7000K - Max. áram: 700mA - Nyitó feszültség: tipikusan 3,2V - 3,4V - Sugárzási szög: 140fok - STAR alumínium hűtő lapra szerelve. - Külön hűtést igényel. - Adatlapot tudok adni az emitterről. - Darabonként is vásárolható (drágább) - 100db -tól még olcsóbb! (lásd. termékeim között) - A hozzávaló optikát megtalálja a termékeim között Köszönöm
12V akksi - stepup aramgenerator - 5 led sorosan
Ezeknel a ledeknel az aramgenerator elengedhetetlen, maskeppen karosodnak es fuccs a penzednek.
Értem és tudnál ajánlani hozzá egy rajzot?
Elvileg igen, a gyakorlatban viszont jobb lenne áramgenerátorról üzemeltetni a ledeket. A gk akku feszültsége csak elvileg 12V, ez üzem közben több, akár 14.4V is lehet, így aztán az átfolyó áram is nagyobb lesz, és a ledek elhalálozhatnak.
Skori oldalán találtam kapcsolást csak azt nem tudom hogy, egy darab power led esetén is használhatok 12v-ot az áramkör táplálására?
Most már tiszta, esetleg előző hozzáoszlásomra tudnál mondani valamit.
Köszönöm
Sziasztok!
Adott egy kb 2.5m magas 8m hosszú és 6m széles színpad ami általában elég szépen be van rendezve. Ezt a színpadot meglehetne szerintetek világítani a két széléről 1-1 ilyen leddel? "3W-os STAR hideg fehér power LED - Fényerő: 200-220 Lumen - Szín: Hideg fehér - Szín hőmérséklet: 6000K - 7000K - Max. áram: 700mA - Nyitó feszültség: tipikusan 3,2V - 3,4V - Sugárzási szög: 140fok"
Úgy 10-10-el talán. A 200 lm az lehet vagy 20W-nyi izzó fénye, ami alig egy gyertya lángja, szerintem. De egy színpad megvilágításához sok száz, ha nem sok ezer W-nyi fény kell.
De ez nem egy hatalmas nagy színpad. Ez egy kisváros iskolájában lévő színpad csak.Az aulából foglal egy egy pici kis részt.Illetve nem profi színész csapat. (Ezzel nem azt mondom,hogy nem ügyes és nem csinálják jól azt amit csinálnak.) Így,hogy be van rendezve nem nagyobb a tér mint egy átlagosnál picivel nagyobb szoba.
Így sem lehet elég?
Biztos, hogy nem lesz elég.
Ha fókuszált fényre lenne szükséged akkor kevesebb, olyan 5-5 leddel meglehetne oldani. Egy 10W-os led olyan 60W-os izzó fényével ér fel. Csak viszonyítás képen mondom.
A 8m * 6m nálam 48 nm, az egy egész lakás, nem egy szoba. Biztosan kevéske amit kinéztél!
Egy mezei 100W-os klasszikus izzó kb. 1300 lument produkál. Azt kb. el tudod képzelni, hogy mekkora fényt tud, ahhoz mérjed a LED-es cuccokat. Akár ki is próbálhatod, hogy hány 100W-os izzó elég a kívánt fénymennyiséghez, aztán nagyságrendileg lehet ebből számolni.
Értem. Akkor valamit nagyon elnéztem. Szerintem bemegyek majd aztán lemérem és elmondom pontosan mekkora a hely.
Azért ne felejtsétek el, hogy a ledes megvilágítás pontszerű! Ha normálisan meg akarod világítani a zenészeket szemből, akkor ki fog égni a szemük. Vagy derítést (búrát), használsz, és bukod a fény 20-40%-át.
A fórumban szigorúan tilos a hirdetés! (A hozzászólás eltávolítva.)
Sziasztok!
Nekem is ilyen modulom van, de ha nem kötök rá semmilyen ellenállást, akkor a kimeneten 300mA-t nyom ki a LED-eknek, ami kevés, 700 mA kellene. Elvileg 1A-t tud, de hogyan? Viszont az adatlapon http://www.chipcad.hu/letoltes/LED%20Driver%202.pdf az szerepel, hogy a kimenő áram 0,2/R5, ami az adatlap szerint 0,56 ohm, azaz a kimenő áram 0,2/0,56=357 mA. Mérésem szerint csak 300, 12V-os bemenő fesz. mellett. Hogy lehet ezt feltornázni? Kösz! Öreg
Az MP2481 adatlapja szerint is ez a képlet. Ki kell
cserélni az Rsense-t 0.285 körüli értékre. És persze ügyelni kell hogy a túlfesz védelem ne szabályozzon le (R3, R4 1.23v).
Kösz!
Azért egy SMD-t kicserélni nem kis feladat... Akkor miért mondják a modulról, hogy 1A-t tud maxban... Öreg
1.2A-tud. Hát kell kis gyakorlat hozzá az biztos, meg nagyítós szemüveg.
Sziasztok!
Van egy cree XMl-t6 ledes elemlámpám melyet 5 módban lehet állítani. Lehetséges a gyári drivert úgy átalakítani, hogy ne legyen benne számomra fölösleges módok váltása. Csak a legerősebb fokozatban szeretném használni. Képet mellékeltem. Köszi előre is.
Valószínűleg mikrokontrolleres, jobb ha leteszel róla, vagy esetleg csinálj egy teljesen újat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |