Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lemezjátszó beállítása, javítása
Lapozás: OK   10 / 87
(#) CHZ válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

Még mindig nem, így használom azóta is. Lassan csak megcsinálom, akkor lesz teljesen kész.
(#) Orbán József válasza CHZ hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

Na, jól nem is tudtam a válaszról, vagy nem jelöltem be, vagy nem szeret a HE már úgy mint régen...
Elpakoltam egyelőre a DUAL-t, és előszedtem a Teslát.
Nem tudom a korrektorokon, vagy hangszedőn, mindkettőn múlik-e, de a külön dobozos korrektor+DUAL és a Tesla a beépített korr.-al és valami magas szintű japán MC-vel teljesen másképp szól...
Utóbbit nem érzem olyan közép-magas gazdagnak, mint az előzőt.
A DUAL és a Tesla is elég zajos, a hajtást simán hallom a nagyon halk zenerészletekkel összemérhető. A DUAL rosszabb ilyen téren. Azonban a korrektor és az erősítő nem oka, amíg a tű nincs a lemezen, síri csend van. A hangszedője gyári, amivel megszülték a komplexumot anno, az van benne.
A Teslában ez a 2.5kg-os tányér a megnyerő, cserébe nem emeli fel a kart a végén, valamint ki se kapcsol, ezt a tervezők ügyesen átugrották, minek az...? :no:
Láttam ilyen bumszli lemez leszorító súlyt használni, öklömnyi vasdarab, jó az?
(#) CHZ válasza Orbán József hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

Szerintem a DUAL sokkal jobb, TESLA hajlamos a nyávogásra. Ilyen mechanikai zajt okozhat, nem megfelelő ékszíj, csapágykopás, stb. Vizsgáld át ezeket az alkatrészeket, érdemes mert ez a típus eléggé jó paraméterekkel rendelkezi. Én DUAL CS 505-3 és egy direkt hajtású MITSUBSHI-t használok, DUAL kevésbé zajos, kisebb a dübörgése..

Hangszedők között nagyon hallható a különbség, mint minden mechanikus/elektronikus átalakítóknál. Nagyon fontos a megfelelő lezárásuk, hangszedő kábel kapacitása és a korrektor bemeneti impedanciája és kapacitása. Hangszedők adatlapján általában ezeket feltüntetik, érdemes a korrektor bemenetét ezekhez az adatokhoz belőni (hangszedő kábel kapacitása+ a korrektor bemenetén lévő kondi értéke=az adatlapon javasolt kapacitással).
(#) Orbán József válasza CHZ hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

Köszönöm, hogy segítesz! Mi a véleményed az LP alá helyezett filcről? A DUAL-al semmi más bajom nincs (a pitch rossz még) leszámítva a gépi alapzajt. Vagy a motor, vagy a többi - tányér csapágyazás okozhatja.
Sajna a Tesla hangszedőjéről sincs már meg semmi adatom, elszállt felette az idő vasfoga, de mivel eddig mindig nedvesen használtam, szerintem megfelelő lehet.
Azt tudom, japán, magasszintű MC. Elsőnek a gépek zakatolásától szeretnék megszabadulni...
(#) CHZ válasza Orbán József hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

Teslába vennék egy olcsóbb ORTOFON PU-t.
Vagy ezt

Pl ezt..
Az eredeti fejnél sokkal jobb, stabilabb, külön tű is kapható hozzá..
(#) sahib hozzászólása Máj 17, 2012 /

Sziasztok!

A birtokomba került egy JVC UA-7045 lemezjátszó kar. Abban szeretnék segitséget kérni, hogy nincsen hozzá kábelem. 5 Pin-es megy bele, de nem tudom hol lehetne beszerezni.

Sahib
(#) draco31 hozzászólása Máj 18, 2012 /

Hello!
Minap levettem a szekrény tetejéről ezt a szerkezetet. Működik, csak az egyik oldal kb. 5 perc után elhallgatott. Az okot nem tudom, nem szedtem szét. Halkan szól csak. A másik oldala szépen tisztán szól.
Neten semmit nem találtam róla.
1
2
3
(#) Signal válasza draco31 hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Ellenőrizni kell, hogy a hangszedő hibája okozza-e, kristály/piezo hangszedőknél ez nem ritka jelenség.
(#) draco31 válasza Signal hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

És azt hogyan kell? Nem igazán értek hozzá, lehet jobb ha hozzá sem nyúlok inkább.
Egyébként mennyit érhet ez most így? A gyári hangszóróival van.
(#) wmatyas hozzászólása Máj 31, 2012 /

Sziasztok! S.O.S.!*

Tudja valaki miért játsza gyorsabban a lemezjátszó (DUAL CS410) a lemezt?
5 perces szám 4,30 alatt lemegy...
Cseréljek ékszíjat?
Köszi!*
(#) zolika60 válasza wmatyas hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

Egy kis olvasnivaló: Bővebben: Link Ha a szíj lenne beteg, akkor legfeljebb lassabban mehetne.
(#) Pityu9 válasza wmatyas hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

Üdv!
A lemezjátszó motor alján található két kis nyílás,ami két potméternek a nyílása, egyik a 33-as a másik a 45-ös fordulathoz való, egy vékony szigetelt nyelü csavarhúzóval könnyedén beállítható a sebesség. A sebesség pontos beállításához stroboszkóp tárcsa kell:Bővebben: Link, ezt kinyomtatod, kivágod, és lámpa fénynél, amikor egy helyben állnak a vonalak a kívánt sebességnél, akkor van jól beállítva a sebesség .
Üdv!
(#) laci016 hozzászólása Máj 31, 2012 /

Heló! Van egy AKAI APQ-310 típusú lemezjátszóm és egy kis gondom van vele,vagy nem tudom gond e.Szóval arról van szó,hogy a gyárilag hozzávaló EA6383S erősítővel hallgatom és nagyon kicsi a jelszint,3/4 hangerőig fel kell csavarni hogy szóljon,meg semmi dinamikája sincs,mélyhang semmi sincs.Mi a gondja??
(#) Orbán József válasza laci016 hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

Azt hiszem, nem a megfelelő csatlakozóba dugtad a lemezjátszót, nincs korrekciós erősítés így. PU, vagy Phono feliratú aljzatba kéne. Ha nem így van, elnézést, én jártam egyszer ugyanígy, olyan 40 évvel ezelőtt.
(#) laci016 válasza Orbán József hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

Jó helyre csatlakoztattam(PHONO) Most kipróbáltam még egyszer és ugyanaz az eredmény.Kipróbáltam egy másik erősítővel és ugyanilyen kicsi a jel és mélyhiányos sajna
(#) Pityu9 válasza laci016 hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

Üdv!
Nagy valószínüséggel kopott a tű és/vagy a lemez. Nagyítóval ellenőrizd a tű állapotát, ha a tű is rendben és a lemez sem kopott, lehet, hogy érdemes lenne körül nézni az erősítőben, hogy a phono erősítő megfelelően működik-e. A HiFi Magazin 17. 1985/1-es számában a MOD rovatban közölnek egy módosítást ennek az erősítőnek a phono elektronikájának a feljavításához, ha szeretsz kísérletezgetni egy próbát megér.
Üdv!
(#) Orbán József válasza laci016 hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

A hangszedőre gyanakszom a továbbiakban, próbálj egy másikat keríteni hozzá. Az erősítő akkor nyilván hibátlan, ha egy másikkal is ezt teszi. Azért az bösszekötő kábelt is teszteld le, jó-e.
(#) szilva válasza laci016 hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

Lehet még az is, hogy a lemezjátszó kábelében a föld szakadt. Ha a testelés (ház) megvan, akkor elképzelhető, hogy nem lesz iszonyat brummos, de a jel csak a kábelkapacitáskon keresztül jut el a bemenetre, és az okozhat ilyet. Én megmérném egy ohmmérővel az erősítőbe menő kábelvég felől, hogy a hangszedő tekercsei mérhetők-e, nem szakadást látni-e onnan mérve.
(#) szilva válasza szilva hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

Természetesen a jelkábelre gondoltam, nem a tápkábelre.
(#) wmatyas válasza Pityu9 hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Köszönöm Neked és a többi segítőkész hozzászólást !!
Sikerült. Üdv.
(#) laci016 hozzászólása Jún 1, 2012 /

Megmértem a DIN csatlakozónál a középsőhöz képest a két szélső pontot:a testhez képest egyenként 9 ohm körüli értéket mutatott ,továbbá a 2 es pont (test) hez képest a DIN fém testjét és sípolt,szerintem jó a kábel.A tűt is megnéztem, nincs kopás rendesnek néz ki.
Mi lehet a probléma??
(#) Orbán József válasza laci016 hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Ha szilva kolléga útmutatásai szerint mértél, akkor a 9 Ohm rendellenes érték. Vagyis ha a kábellel együtt akartad mérni a hangszedő ellenállását. Több tíz kOhm kéne, hogy legyen.
(#) laci016 válasza Orbán József hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Úgy mértem ahogy a kolléga mondta testekhez képest a jobb és a bal.Akkor a hangszedő nem jó sajnos

Nem tudom, írtad-e, milyen típusú a hangszedőd.
Ha véletlenül MC, az lehet ilyen kicsi ellenállású!
...és akkor nagy szerencséd is van, mert az egy nagyon jó kategória, de ahhoz speciális előerősítő, vagy trafó kell, ami illeszti az erősítőhöz.
Az a fajta hangszedő 10-ed részét adja le jelszintben, mint az általános MM hangszedők.

Igen MC. ORTOFON MC10 SUPER

Ezt a disznó szerencsét!!!
Gyémántot találtál...
Nézz utána, hogyan tudod optimálisan használni, ezeknek van trafójuk - nagyon drágák - de lehet építeni spec RIAA korrektort hozzá, körültekintő módban megépítve. Nézz utána és közben örüljél.
Gratulálok!

Amúgy ezt a lemezjátszót teljesen ingyen kaptam tökéletes állapotban a sógoromtól

JA és mellé szintén ingyen egy REVOX B150 erősítőt,REVOX h1 kazettásmagnót és egy REVOX B226 cd lejátszót)

Nincs véletlenül MC jelölésű bemenet az erősítőn?
Akkor dombon a tanya, ahogy mondták a régiek...

[OFF]A lottón csak 4 számot húzzál be, ezt a mákot már nem lehet überelni...
Elég lesz neked a 4-es, tenyerére vett már a Jóisten így is.

Hát ehhez tényleg szerencse kell
Következő: »»   10 / 87
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem