Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   306 / 1127
(#) Tetye válasza velegiistvan hozzászólására (») Máj 29, 2012 /
 
Samut vegyél ha van még ez egyértelmű. Nézz teszteket. Rá jössz.
(#) laszlokunstar válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 29, 2012 /
 
USB-Sata átalakítóval, vagy beteszed egy külső hdd keretbe a másolás idejére.
(#) velegiistvan válasza Tetye hozzászólására (») Máj 29, 2012 /
 
Köszönöm a válaszokat.

Akkor a Samsung lesz. Én a wd-ről szinte semmit nem tudtam eddig. Csodálkoztam is, h már 22-ért megkapom.
(#) eSDi válasza _vl_ hozzászólására (») Máj 30, 2012 /
 
Én egy 1TB-os példányt használok egy külső USB-s rack-ben már évek óta adattárolásra. Nem melegszik, halk, relatíve elég jó sebességű is. Van, hogy hetekre bekapcsolva is marad... Eddig semmilyen probléma nem volt vele és gyanítom ésszerű használat mellett nem is lesz.
(#) pepe091 hozzászólása Máj 30, 2012 /
 
Üdv!

A következő problémával szembesülök, és nem tudom mi a hiba:

Egy régebbi számítógépben gallyra ment a vinyó, és beletettem egy másikat, ami előtte csak formázva volt.
A probléma az, hogy nem tudok rá telepíteni semmit. Azaz, nem bootol be se CDről (itt egy XP-t próbáltam) se DVD-ről (itt egy 7-est). A CDről illetve DVD-ről más gépen be lehet bootolni.
Természetesen beállítottam a biosban elsődlegesnek a CD/DVD meghajtót, de semmi. Azt írja nincs boot disk.. Próbáltam egy szintén a gépben levő csak CD olvasóval is az XP-t telepíteni, ugyanezzel az eredménnyel.. Esetleg valami ötlet a hiba orvoslására?
(Az alaplap egy abit kn9 ultra)

Előre is köszönöm..
(#) vladcepes válasza Hury hozzászólására (») Máj 30, 2012 /
 
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogyha veszek ebbe egy használt vincsesztert (tegyük fel hogy jót) akkor ha beteszem hogyan tudom ellenőrizni hogy jó e vagy sem? Gondolom azt fogja kiírni hogy "Operating system not found" a választ előre is köszönöm. Üdv.
(#) vladcepes hozzászólása Máj 30, 2012 /
 
Most már nem kattog vincseszter. Gondoltam megpróbálom telepíteni a Wint,de nem botol a cd-ről.A BIOS-ba való bejutáshoz hogy beállítsam a cd-ről való botolást kódot kér,de a gazdája se tudja hogy valamikor is megadott volna ilyesmit. Szerintetek? Vegyem ki az elemet? Vagy hogyan?
(#) velegiistvan válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 30, 2012 /
 
Szia!

Annak idején ilyennel egy Asus x51r notebooknál találkoztam. 1 óráig kínlódtunk haverommal, mire rájöttünk, hogy a bűvös kód 123456. Úgyhogy azt javaslom, próbáld meg te is, hátha ez lesz. Ha van külön eleme a gépen a biosnak, mindenképp vedd ki, ha a fentebbi módszerrel nem jutottál semmire.

Ha minden kötél szakad, és semmiképp sem tudsz belépni a biosba, az f12 vagy f11 (vagy lehet más is, de általában ezek szoktak lenni) gombokkal próbálj meg a gép booteszköz-választó menüjébe bejutni, és onnan kiválasztani azt a meghajtót, amiről telepíteni szeretnél.

I
(#) vladcepes válasza velegiistvan hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
Szia! Köszi a választ.Hát igen ez volt nekem is az első pár próbám,de nem akarta megadni magát,aztán valahol olvastam olyat is hogy jelszó "phoenix" na ez sem jött be. Az összes F billentyűt próbáltam de semmi. Most negyed órája ki van véve az elem kíváncsi leszek ha így sem akkor passz. Üdv.
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
Yes Yes Yes sikerült. Először csak 5 percre vettem ki az elemet de nem volt elég.Most a 15 perc úgy látszik bevált.
(#) velegiistvan válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
Pepe091, idé-s vagy satás eszközökről van szó?
Ha idés cuccokkalvandolgod:
nézd meg, hogy a vinyó mire van jumperolva. Az adat és a tápkábel közötti pineken egy műanyag borítású, csipesszel lehúzható kis pöcköt találsz. Ez a kis valami attól függően,hogy melykét pinre tűzik rá,határozza meg,hogy az adott eszköz (hdd/optikai meghajtó) milyen rangot kap a biostól. Három ilyen létezik: master, slave=szolga), cable select.
A kis pecek (jumper) ide-oda rakosgatásával (jumperolással) lehet belőni, hogy a fentebb felsorolt három opció közül melyik legyen érvényes az adott eszközre. Sajnos a jumperolás hardverenként változó, de általában gyárilag van egy rajz az idés optikai meghajtókon és merevlemezeken, , ahol látható, hogy pl. master beállításhoz hova kell felhelyezni a jumpert.

A gépek azt szeretik, ha azok az eszközök, melyekről az oprendszer fut,masterre vannak állítva. Így azt javaslom, az új vinchestert tedd master-be, és ha egy kábelen van a cd-vel, akkor pedig a cd-t slave-be.
Fontos, hogy egy ide-kábelen egyszerre csak 1 db master, és 1 db slave lehet. Úgy tudom,lényegtelen, hogy a kábel melyik végén van a master, és melyiken a slave, kivéve akkor, ha valamelyik eszköz cs (cable select)-re van belőve. Ugyanis ilyenkor az határozza meg egy eszköz besorolását, hogy az a kábel melyik végére van csatlakoztatva.

Satás eszközöknél a jumperolással nem kell vacakolni, mivel ott egy kábelre egyszerre csak 1 kerül.

Üdv:
István
(#) didyman válasza velegiistvan hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
"A gépek azt szeretik, ha azok az eszközök, melyekről az oprendszer fut,masterre vannak állítva. Így azt javaslom, az új vinchestert tedd master-be, és ha egy kábelen van a cd-vel, akkor pedig a cd-t slave-be.
Fontos, hogy egy ide-kábelen egyszerre csak 1 db master, és 1 db slave lehet. Úgy tudom,lényegtelen, hogy a kábel melyik végén van a master, és melyiken a slave, kivéve akkor, ha valamelyik eszköz cs (cable select)-re van belőve. Ugyanis ilyenkor az határozza meg egy eszköz besorolását, hogy az a kábel melyik végére van csatlakoztatva."

A master/slave eszközviszony teljesen egyenrangú kérdés, tökmindegy, hogy master vagy slave az eszköz-már úgy 15 éve. Ez a paradigma kicsit idejétmúlt elnevezés miatt alakult ki, valójában 0-s és 1-es eszköz kellene legyen.. Korszerű rendszernek, gépnek meg hótmindegy, hogy miről butul, nincs ilyen butaság, hogy "azt szeretik".

HDD-t CD-vel egy kábelre lehetőleg nem rakunk, ennek oka az, hogy az IDE kábelen egyszerre csak egy eszköz lehet aktív, így amíg a CD tökmákol valamivel, a HDD áll, és vár (mármint nem a tányérok, hanem az adatátvitel). Ha egy kábelre kerülnek, akkor tökmindegy a sorrend.

Kábel: Egy dolog számít: Hogy ha egy eszköz van, az a kábel végére kerüljön, ne maradjon lezáratlanul, levegőben lógó vezeték (CS-nél persze értelemszerűen kötött a hely). Ettől függetlenül, a könnyebb beazonosíthatóság érdekében szokás a mastert kábel végére tenni, a slave-t pedig középre. Régebben a slave eszköz nem lehetett egyedül jelen, akkoriban mindenképp masterhez kellett ragaszkodni, a slave-t emiatt mindenképpen kerülni kellett egy eszköznél, ha pedig egy eszköz volt, az csak kábel végén lakhatott. Aztán a korszerűbb Award/AMI BIOS-ok megjelenésével sokat egyszerűsödött a dolog.
(#) didyman válasza pepe091 hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
És a lemezeket tuti beolvassa, felpörögnek, úgy is maradnak gép indításakor? A kollégák által írottak mellett azt is érdemes letisztázni, hogy a BIOS rendben felismeri-e, automatikusan. Ha az tiltott, akkor a BIOS nem fogja látni (a rendszer viszont igen, mert PNP BIOS az eszköz-enumerálás jogát is átadja a rendszernek, az meg szépen végignézi a buszokat a beállításoktól függetlenül)
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
Sziasztok! Megint lenne kérdésem. Ebbe a gépbe amint írtam "feltételezem hogy nem jó a vincseszter" mint korábban írtam hogy kattogott mint állat és a végén kiírta hogy "Operating system not found" Most sikerült bejutnom a Biosba és kértem hogy a CD-DVD-ről Boot-oljon. Egy nagyon picit pörög fel (de szerintem nem lehet felpörgésnek sem nevezni) és várnám hogy írja ki hogy nyomjon meg egy billentyűzetet hogy telepítsem a Windowst. Na de semmi,a bal felső sarkában az az egy kis vonalacska aztán itt minden megáll. Kezdhetem elölről és így tovább. Szerintetek a DVD-rom is halott ezek szerint? Mivel próbálkozzak? Vagy ha a vincseszter halott akkor fel sem pörög a cd? valamit nem kéne akkor kiírjon hogy nem található HDD? Már nem tudok mire gondolni., elfelejtettem megnézni hogy Biosba látja e a vincsesztert. Köszönöm a válaszokat. Üdv.
(#) didyman válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
Megtalálható az, csak olvasni nem tud A CD-nek ettől még kéne indulnia, de elképzelhető, hogy az sem jó már.
(#) TKori225 válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
Szia!

Minenképpen a mechanikai bekötéseket ellenőrizd mind a vinyó(k)nál, mind pedig a CD meghajtó(k)nál. Személyesen én úgy tapasztaltam régebben, hogy a hibás vinyó mellett pl. a WinXP boot CD nem indul (villog a kurzor bal fent és ennyi).
Ezután meg kell nézni a CD meghajtt is, hogy valóban működik-e.
Viszont ha a vinyó ,,rendellenes" kattogást, zajt ad, akkor kevés a remény, hogy meggyógyul csak úgy. :no:
(#) pepe091 válasza velegiistvan hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
@velegiistvan; @köbzoli; @didyman

Köszönöm mindhármótoknak a segítséget! A jumper áthelyezés megoldotta a problémát.
És már települ is az XP. Szóval úgy tűnik, tényleg számít milyenre van beállítva. Egyébként IDE-s volt mindkettő, a vinyó is meg az író)

Még egyszer köszönöm!
(#) velegiistvan válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
Csak részletezni akartam kissé a jumper témát. A válasz linkre legközelebb jobban figyelek.
(#) velegiistvan válasza didyman hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
Azért szerintem jobb ha a booteszközökm asterben vannak. ÉN már tapasztaltam olyat, hogy a rendszervinyóm slave-ben volt, és az xp az mbr-t a másik, adattárolásra használt, masterre beállítottt hdd-re írta fel. Onnan tudom ezt, hogymikor kivettem az adatvinyómat, nem tudott bootolnia gép. Nem azért, mert nem látta az oprendszeres vinyót, ugyanis azt később átraktam master-be, mikor a no system disk hiba jelentkezet.

A kábelkérdésben köszönöm a kiegészítést, ezt eddig nem is tudtam, h egy idén lévő két eszköz nem tud egyszerre dolgozni.

I
(#) didyman válasza velegiistvan hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
Az más. Telepítéskor ügyelni kell a lemezek sorrendjére, ha a BIOS a 0-s eszközt nem arra a lemezre érti, mint amelyikre az XP-t tenni szándékozol, akkor borul a menet: A 0-s eszköz MBR-ét írja meg és oda kerül a boot.ini, a rendszerkötet meg a második meghajtó lesz. Ezeket könnyen ki lehet telepítés után is javítani, telepítés előtt meg a BIOS szerinti lemezsorrendbe bele lehet szólni. Ez főleg korai satás cuccoknál volt napi gond.
(#) vladcepes hozzászólása Máj 31, 2012 /
 
Köszöntem a válaszokat. Azt gondoltam hogy meggyógyulni nem fog de legalább tudjam hogy kell e bele cd-dvd meghajtó is. Üdv.
(#) vladcepes hozzászólása Jún 1, 2012 /
 
Sziasztok! Lett vásárolva bele egy vincseszter persze kiderült hogy a DVD-rom is hibás.Aztán beleszereltem egy másikból. Most tökéletes rajta van a Win. Szerintetek hol találok hozzá "Notebook Computer D410S" drivert? Ha valaki tudna segíteni megköszönném,ha nem más legalább a h.kártyát hogy nettre tudjak csatlakozni aztán teszek fel driver keresőt. A választ előre is köszöntem. Üdv.
(#) didyman válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 1, 2012 /
 
SiS 650 VGA+GART+IDE, ezeket a sis.com-ról (mindhárom kell!!)
Realtek (Avance) ALC201 hangkályha. www.realtek.cz-ről.
Realtek RTL8100 LAN, szintén onnét.
Ezeken kívül lehet még egy ENE1410-es picimacikártyavezérlő, meg a wifi, ha van benne egyáltalán. Eszközkezelőben majd meglátod. Meg a modem, de én azt élből tiltom, ha egyszer szükség nincsen rá. Driverkereső sz.rokat ne tegyél arra a szegény gépre, semmi szükség rá..
(#) vladcepes válasza didyman hozzászólására (») Jún 1, 2012 /
 
Okés köszöntem szépen. Holnap (ma) meg is csinálom Üdv.
(#) Hury válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 1, 2012 /
 
Azt tudjuk, hogy Clevo a géped márkája? Mondjuk én Albacomnak vettem az enyémet.

http://www.clevo.com.tw/en/e-services/download.asp
Model: D4x0S
Itt mindent egy helyen megtalálsz, de biztos nem a legfrissebbek...
(#) mate_x hozzászólása Jún 1, 2012 /
 
Sziasztok!

Vettem egy ilyen USB elosztót:
Bővebben: Link
Figyelmetlen voltam és nem néztem meg a támogató operációs rendszereket, a windows 7 persze, hogy nem támogatja . A csatlakoztatáskor fel ismeri a windows, de kiírja, hogy az eszközillesztő telepítése sikertelen. A kérdésem, hogy nem tudtok egy drivert vagy valamit, amitől működhetne? A segítséget előre is köszönöm.

Üdv, Máté
(#) Hury válasza mate_x hozzászólására (») Jún 1, 2012 /
 
Leírnád a típusát? Nem bírom kivenni a képekből, hogy mi van ráírva.
(#) mate_x válasza Hury hozzászólására (») Jún 1, 2012 /
 
Valami kínai no name cucc lehet . Annyi van csak ráírva, hogy 7 ports és [hub] .
(#) _vl_ válasza mate_x hozzászólására (») Jún 1, 2012 /
 
Pedig egy USB-hoz nem kell driver... Mind ugyanúgy működik ugyanis. Valami nem kóser nálad.
(#) Hury válasza mate_x hozzászólására (») Jún 1, 2012 /
 
Más gépen is ki kéne próbálni a hubot.
Bocsi a kérdésért, bedugtad a tápot?
Milyen alaplapod van?
Következő: »»   306 / 1127
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem