Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   19 / 399
(#) temonddmeg hozzászólása Szept 17, 2007 /
 
Sziasztok!
Előre el kell mondanom annyit, hogy saját építési tapasztalatom nincs a Quaddal, én inkább egy szimmetrikus tripla darlington kapcsolást választottam (nem bántam meg....)
Ami eltántorított az az h ránéztem a kapcsolási rajzra és valahogy nem volt bizalomgerjesztő. Tény és való, hogy a megoldása ötletes és érdekes, de ahhoz hogy jó is legyen, túl sok a "ha".
Egy barátom cuccát volt alkalmam meghallgatni, egy igényesen, jól megépített 4x100W os jószágot. Elsőre nincs semmi nagy gáz, nem torzít vagy ilyesmi, de nem tetszik hogy a mély csak puffog, a hangszóró membránja majd kiugrik, de ha rácsukom az ajtót már nem is hallom.
A baj akkor kezdődik amikor egy gitárszóló vagy énekes jön. Olyan mintha elszállt volna a középsugárzó.
Szvsz. nekem személyesen nem jött be.
(#) Dzsoni hozzászólása Szept 17, 2007 /
 
Idézet:
„Én a mai napig sem tudom fölfogni mi a nyikhajért kell annak 100V-ról üzemelnie ahhoz a nyamvadt 100W-hoz.”


8Ohm/100W-hoz kell 80Vcs-cs, ehhez hozzajon meg a puffereken eso feszultseg es az aramkorben "bennmarado" fesz. Igy jon ki a 100V (+/-50V).
De ehhez aztan tenyleg nem kell zseninek lenni hogy valaki ki tudja szamolni.
(#) Dióda válasza Dzsoni hozzászólására (») Szept 17, 2007 /
 
Na persze 300W-ot meg ki lehet hozni +/-65V-ból ez kicsit irreális nem? Amugy meg a W=V*A azaz kisseb fesz esetén nagyobb árammal ugyanazt el lehet érni és van is rá kapcsolás nemeggy.
(#) mrex válasza Dióda hozzászólására (») Szept 17, 2007 /
 
Nos Én a buli alatt utcabált értek amit ketten csinálunk rendszeresen Én gépről a barátom szintetizátorról.
Nem durrant el eddig semmi pedig évek óta nyomjuk csak a magunk szórakoztatására meg a faluéra.Nekem nem a haverom ki tudja hogyan megépített kütyüje a referencia hanem a saját tapasztalatom. Azt is írtam, hogy a dinamika csökkenéséért elsősorban az ELŐFOKOZATOK a hibásak Én is akartam mindenféle szabályzókkal telerakott mattfekete hifi csodát összerakni és bóvli lett.Ha csak a végfokot üzemeltetem nagyon jól szól.Azért is mélyedtem bele ebbe a vitába bakker mert tudom mi az általában épített példányok fő hibája mégegyszer gagyi kivitelű és nem pontos a tekercs illetve az előfokozatok és a végfok fölghurkokkal zsúfolt ,ócska a balansz huzalozása stb stb de most amikor egy egyszerű szoftver megteszi mindezt helyetted el nem tudom képzelni mi szól rosszul. Garantálom nektek ha ráakasztom a télen megépítésre kerülő BIG GUN-t mindössze egy 30cm-es hangszóróval 22Hz-en beledet tépi ki 3 méterről 100wattal .Azt írod tegyek rá hangszert. Most csinálok a lányomnak gitárhoz és garantálom jó lesz. De az ebben a fórumban jelenlévők döntő többsége nem hangosító hanem házi használatú eszközt akar de a hangfalhoz nem ért.Azt írod elszállt a haverod cucca gyanitom sérült lehetett szigetelés a hűtőbordán nagy beütés nagy kollektoáram áthúzott na és elszállt csere mégegyszer pontos munka alapfeltétel.De ha annyira szeretsz zenélni szívesen látlak egy Quad partira .[de nem tetszik hogy a mély csak puffog, a hangszóró membránja majd kiugrik, de ha rácsukom az ajtót már nem is hallom.
]A subládám ami szintén be van linkelve egy korábbi hozzászólásomban120Hz-en van vágva (meglepő Urbános és működik hogy lehet ez?,ja és somogyis 20 cm es 2x)A felkeségem lerohant a műhelybe hagyjam abba mert nem alszik meg a kocsonya a spájzban.Gyerekek nem a kraftwerk koncertet akarjuk hangosítani. Ez a topic a Quadról kéne hogy szóljon megyek és benyomom a cuccot had halljak egy kis gagyi hangzástBővebben: LinkDe ehhez meg is kell tudni tervezni és kivitelezni sk és nem másokkal többé nem jelenek meg itt Sziasztok Mrex
(#) Dzsoni hozzászólása Szept 17, 2007 /
 
Tenyleg szerencses vagy, vagy 10 eve kovetem urban munkassagat (szervizeltem, illetve utobbi idoben mar csereltem a paneljeit (urban-panel megy a kukaba,sajat panel megy a helyere, leginkabb a Quadokat csereltem igy)) es hat nagyon megvan rola a velemenyem.
Az erositoi Dall'Intrometterete, maga urban meg egy bunko ember. Messzirol elkerulom a boltjat.

Ettol fuggetlenul mukodnek a cuccai. Ebben nem ketelkedem.
De nekem nem eleg ha valami mukodik. Az is fontos, hogyan mukodik, mennyire megbizhato, stb.

A fentiek az en MAGANVELEMENYEM, nem varom el hogy barki is osztja a velemenyemet.
(#) Dzsoni hozzászólása Szept 17, 2007 /
 
Mrex,

Gratula a cuccodhoz! Sok sikert ezzel az oriasi sugarzoval, kivancsi leszek az eredmenyekre ha keszen lesz!

UI.: Nem kell megsertodni, gyere vissza es vedd meg a velemenyed! Szepen kulturaltan vitazunk, ezaltal megy elore az emberiseg!
(#) mrex válasza Dzsoni hozzászólására (») Szept 17, 2007 /
 
Ok elszállt az agyam ittam egy sört kiszentségeltem magam a nejemnek mindeki röhögött bocs.
Én nem ismerem az urbánt a nyákot magam gyártom gondolom ha hibás az a nyáküzem sara lehet de megmondom őszintén a tervét leszedtem akkor még autocadban mostanában multisimet használok és azokat gyártom ha kell.a hagszóróváédője is kielégítő csak a csatornafigyelő ablakkomparátorokat kell megsokszorozni a csatornák számával illetve a néhány helyen módosítani kell az áramkorlátozást de szuperál.Vettem tőle még 2x10 csatornás girátoros eq-t de az is gond nélkül üzemelt a subwoofer kapcsolása is a he-ben megjelent változtatható karakterisztikájú woofer a saját igényemhez alakítva (hangfalhoz kell építeni) az aktív hangváltó is az urbános terv és működik igaz a nyák mind saját gyármány.
Azért nem fotót linkeltem be mert a prototípusokat tartom meg és nincs festve hulladék lamináltból van az anyag.stb igy szebb de esküszöm ez dohog a pincében.halkan is szépen szól hangosan is .Én egyébként a hangzást nem az erősitő oldaráról preferálom sztem a tölcséres láda a megoldás.De itt egy nemrég készülta 40w-os kivitelhez optimalizált passzív hangváltós hátoldalhoz illesztett nyomókamrás kivitelű hangsugárzó.Szóval nem csak pofázok.Ha kimerültetek az erősítőkkel nézzetek körül hangfal fronton is a terminál fórumon.Bővebben: Link] Ha megépített tapasztalat kell watt azt írta ott, hogy a kakukkos órát ledobta néhány w-on a 10-es válaszfal túlsó oldaláról.Elhiszem mert a belinkelt példányok egy 9.emeleti lakásba kerültek anyám azóta nagyon egészséges.
Mrex
(#) mrex hozzászólása Szept 17, 2007 /
 
Közben eszembe jutott egy fontos technikai részlet ami segít megmagyarázni a rejtélyes elszállásokat pl nagy beütéseknél.Nagy hibája az eredeti urbános kitnek a tranzisztorokhoz szállított szigetelő anyag. Mivel nagyon gumiszerű könnyen szakad alattomos hibaforrás. A kittel szállított alu L vagy T-profil jó minőségű AlMgSi4 húzott alu aminek a fúrásakor sorja keletkezik nem csak a fúrás ellenoldalán hanem a fúrás oldalán is. A legnagyobb hibát akkor követjük el ha fogunk egy nagyobb fúrót és kisorjázzuk az alkatrészoldalt . Mert az így keletkező sarkításba ez a gumi szerű szigetelőanyag belapul de a furata ezzel felbővül és nagyobb kollektoráram esetén véletlenszerűen áthúz és röpül a végtranyó s csak ezután a nyák ez ellen nem véd semmi.De nem a konstrukció hibájaa zárlati 10-15A-nek más nyák sem áll ellen.Én is jártam így. Megolfdás fúrás után 400-as csiszolópapírral egy derékszögű fára feszítve türelmesen addig kell csiszolni a felületet amíg teljesen éles furatkontúrt nem kapunk majd a méretes fúrót kézzel áttekerni a furaton s akkor jó. Csillámot kell használni a gumisat kidobni. Hosszú TO-3 hoz való szigetelőgyűrűt használok amit szikével vágok méretre úgy hogy a csavart a hőhid teljes kereszmetszetében burkolja. Így nem lesz nagy áramnál sem áthúzás.Véleményem szerint sokszor ilyen bagatel hibák miatt száll el.
(#) Dióda válasza mrex hozzászólására (») Szept 17, 2007 /
 
Vagy éppenséggel az alu szép nemszögletes és minimális sorját képező fúrásához úgymond fenékfúrót kell használni.


Apropó bocsi de nem akart senki a Quad-ba vetett eszméből és meggyőződésből téged senki kilendíteni.
Nos ha már itt tartunk én sem egy erősítőt csináltam már és szervízeltem kezdve a legkissebtől a 400W-osig és nem miniegér hangfalakat hajtok velük mert a kis szobai ládikáim is 80x40x40 centi méretekkel bír amiben 30centis keménymembrános veri a port.
Én elmondtam a saját tapasztalatomat a Quad erősítővel kapcsolatan ami ezek szerint valakinek nem tetszik, de van ien is.Egy dolog amiért minden boldog-boldogtalan elkezdte építeni a Quad-ot az az volt hogy nem igényelt beállítást (ergo összeraktam és megy vagy nem). Én nem vagyok elszálva a hangjától és nem is leszek soha pedig én még használtam mk magnót ,5W-os pd hangszórót na azok aztán nem voltak híresek a hangzásukról. De azt nekem senki se akarja bemesélni hogy a négy to3-as végtranyóval szerelt 200W-os végfokomat lebőgeti egy Quad-al mert beleharapok a pákámba, főleg hogy ezt a jóöreg marshall tervezte ami csak érdekességképp +/-42V-ról jár. Ennél nincs kultusz, nincs csisa, nincs szépség helyette van egy 20Kilós fél asztalt elfoglaló erősítő.
(#) mrex válasza Dióda hozzászólására (») Szept 18, 2007 /
 
A weblap cime hobbielektronika nem profielektronika ha jólesik a pákaharapdálás akkor hajrá
(#) terko hozzászólása Szept 18, 2007 /
 
Szevasztok.
Szépen elvitázgattatok...Természetetsen mindenkinek más az ízlése, mást preferál, jelen esetben én a QUAD-ot. Méghozzá Urbános-féle kiszerelésben. Régebben írtam, hogy párat összedobtam, köztük 200W-osat is (stabilan, gyönyörűn megy kb 4 éve, bulikban) és azt kell, hogy mondjam, szerintem az analóg erősítők királya. Rengeteg fejlesztésen ment keresztül. Amikor valami miatt meghibásodott, az csakis és kizárólag SAJÁT hibámból adódott. Ha valaki megépíti, szerintem az sem mindegy milyen előfokot épít be elé. A TDA1534-es sokok szerint OK, csak az a gond ezzel, hogy ez az IC gyártása eléggé nagy szórást mutat, már ami a gyártási pontosságot illeti:tehát van amelyik összejön, van amelyik kevésbé. Ha csak natúrban hajtjuk, úgy visszaadja azt, amire a gazdája vágyik. Normális előfokkal pedig eszméletlen jól megy. A BD-s tranyókkal felépített cuccnak elég a +/-45V nem kell 5000 Ft-os tranyókat venni totálisan felesleges. Védelem szintén szükséges, aki anélkül épít erősítőt könnyen ráfázhat...Az, hogy a mai alkatrészek mennyire pontosak, erre csak azt tudom mondani, hogy a tranzisztorgyártás manapság olyan, mint a péküzem. A pontosság a gyártótól függ, mégpedig oly módon, hogy mennyit hajlandó költeni termékminőség megőrzésére. Egy bizonyos % vevőreklamáció belefér, a gyártók ezt a %-ot tologatják felfelé, illetve lefelé.
Az Urbános féle cuccokban néha van hiba, de ez nem a NYÁKban illetve az egységcsomagok alkatrészeiben van. Inkább a doksiban, amit hozzáad. Jómagam csak egyszer találkoztam ilyennel. Jeleztem is, kultúráltan, nem vertem nagy dobra az egészet, mert minek. Szummázva:akinek nem tetszik a QUAD ne csinálja, viszont észrevételeit ossza meg mindenkivel, hiszen több szem többet lát...így mindenki jól jár. Szerintem.
(#) temonddmeg válasza Dióda hozzászólására (») Szept 18, 2007 /
 
"Egy dolog amiért minden boldog-boldogtalan elkezdte építeni a Quad-ot az az volt hogy nem igényelt beállítást (ergo összeraktam és megy vagy nem)"
-Na itt van szerintem a kutya elföldelve. Egy "mezei" szimmetrikus végfokon 2 db beállítást kell elvégezni: A kimeneti DC offsetet nullázni, és a nyugalmi áramot beállítani.
Akiket ez a kettő elriaszt a megépítéstől, ők a Quadnál esélyes, hogy komolyabb parajelenségekbe fognak ütközni. Ezért szerintem csalóka ez az "összerakom és megy" dolog.
(#) Parázs Gábor válasza temonddmeg hozzászólására (») Szept 18, 2007 /
 
Mielött beleharapnál, tugd be és várd meg még megfől. (nem pszkálodásból irtam)
(#) Parázs Gábor válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Szept 18, 2007 /
 
Bocs diódának szól.
(#) zsoltee0001 válasza mrex hozzászólására (») Szept 18, 2007 /
 
hi
ilyen tölcséres subládát még nem csináltam, de , hogy őszinte legyek nem is láttam, tudnál fölrakni fényképeket is? egyszer megnéznék egy ilyet.
Azt értem, hogy k..a jó hatásfoka, de nincs egy kicsit nagy helyigénye teljesítményéhez képest?
üdv
bocs ha egy kicsit Off volt
(#) mrex válasza terko hozzászólására (») Szept 18, 2007 /
 
örűlök hogy valaki oszja a véleményem a saját hibáink kivetítéséröl a termékre. illetve nagyon díjazom az önkritikus hozzáállást mások okulására.Tervem hogy végig fogok menni az általam elkövetett hibákon, és a megoldásukon is. Zsoltee001 nek uzenem hogy fotok tucatjait találod a már belinkelt forumban lásd lentebb de ha nincs komoly asztalos hátér mögötted akkor nem szabadbelevágni. A BRB-40 még szobába valo de még nem tettem fel a pdf-jét majd este. Egyébként valoban a tölcsér helyigényes joszág.De erröl majd egy másik forumban
(#) Őrült Ödön válasza mrex hozzászólására (») Szept 18, 2007 /
 
Ojjé!

Nem köll izgulni, ez itt nem az anyázós topik, max nem értünk egyet mindenben, és kész!

Nézd: A rejtélyes tranyó-átütögetések azért vannak, mert a BD 249C 100V-ot bír max. De nem 2A-es kollektoráramnál ugyebár...
A hanxórónak is van egy saját indukciója, visszab**szhat az is akkorát, hogy a tranyó üt át, nem a szigetelő!

Mint a munkámban is paranoiás egyén, nem használtam sose Urbán-egységcsomagot, csak kész panelt vettem. Egyszer, és nem többször! Kétoldalt zsírozott, combos csillámlemez, csavar helyett laposvassal tranyóleszorítás, és mégis.. nem az igazi!

Azzal maximálisan egyetértek, hogy egy audioberendezésnek ne legyen "saját" hangja, ez így O.K., de ez a Quad-ra is vonatkozik. Furcsán, tompán szólt eddig mindegyik, holott műszeresen mindenrendben, tehát csak kell legyen ott valami, amit nem tudunk.. És nem hulladék, hanem válogatott alkatrészekből összehozva, tehát megint csak egy X-atkával lettünk gazdagabbak..

Tény, hogy baromi könnyű megépíteni, ha nem síkhülye barom fog hozzá. Tény, hogy anno a cuci időkben alkatrészhiány volt, de ehhez meg lehetett venni mindent, tehát utánépíthető volt, a kor hifijeihez képest sokkal jobb minőséggel és teljesítménnyel!
De ma már van jobb, egyszerűbb, megbízhatóbb, átláthatóbb áramkör is, vehetünk dögivel nagy Motorola tranyót, kegyetlen FET-eket, építhetünk elképesztő cuccokat, ha már egyszer sufnituning a cél. Egyszóval: Van jobb! De aki akar, építsen Quadot, miért is ne? Csak ne sírjon, ha +-50V-nál kifinganak a BD-k, vagy a hanxóró ég le.. Garantálom, hogy elég oda a 2x 46-47V, 4ohmon 100, 8ohmon 70-80 watt vidáman, és főleg biztonságosan meglesz!

Végül a Somogyi hanxórókról csak annyit, hogy méd in Csájna, kevés más hanxóró mutat ennyire rossz hatásfokot, mint ezek. Érdemesebb több pénzért, de tisztességesebbet venni, vagy ha hozzájut az illető régi BEAG asszem HX-40, 8ohm-40VA, dögnehéz öntvény műa. szélű hanxóró. Brutál, és strapabíró, a hatásfoka sem rossz!

üdv: Ödön
(#) mrex válasza Őrült Ödön hozzászólására (») Szept 18, 2007 /
 
A tompa hangzás elsősorban a magas sugárzó hibája .
főleg ha passzív ládában van.Én elég sok hangváltót megcsináltam a cuccomhoz próbálgatva a vágási frekvenciákat.Én is találkoztam a tompa hangzással deamikor eljutottam ehhez ezek a problémák megszűntekMagasSugárzó.olyannyira hogy a nagyméretű mélyeim subom mellé kellett kreálnom egy középtölcsért mert a rengeteg mély és magas(magasat csak 40-40w-os quad hajtja kb 1/3 kivezérléssel )mig közepeket 100-100 a mélyet 100-100a subot 200 hajtja meg gond nélkül.A magas arányából mindig vissza kell vennem mert nem lehet kbírni az erejét nyomát sem érezve tompa hangzásnak pedig az mp3-ak meg vannak dolgozva és egy nívóra hozva.Igazi klasszikus zenével futkozik a hideg a hátamon(Vivaldi 4 évszak tavasz tétel).de most lépjünk el a bizonygatásokról.
Amit kevesen tudnak, egy tekercs induktivitását elsősorban a geometriája határozza megKépleta belinkelt összefüggés alapján.Ha átnézitek rájöttök ti is erre.Tehát egy quadot el lehet rontani a tekercseivel mert el kell hinni a tekercsre vonatkozó adatokat. Tapasztalatom, hogy hát ilyen drót nincs otthon de van 0,8-as biztos jó lesz. Nem lesz jó.Utánaszámoltam vele jók az urbán átdolgozásának tekercsgeometriai paraméterei. de ha nincs otthon megfelelő átmérőjű huzal akkor ezzel a képlettel számíthatjátok. A tekercset nem szabad széthúzni osszenyomni mert változik az értéke. Lakkozás itatás tilos. Ha műterhelésen zenével próbáljátok zenélni fog halkan a tekercs.Mivel nagyon nehéz lenne a kívánt iduktivításra rendezni az egyenletet ezért a csévetest paramétereit adom meg és a menetszámot variálom míg el nem érem a kívánt értéket.
(#) Peti.Janka hozzászólása Szept 19, 2007 /
 
Sziasztok! Szeretnék építeni két Quad405ős erősítőt a kocsimba. Úgy gondoltam hogy a két hangszórót a kalaptartóban azzal hajtanám. Az lenne a kérdésem hogy találtam olyan kapcs üzemü tápot ami 12vbol csinál 110volt váltót 400watt-ot tud.ezzel meg e lehetne hajtani őket valahogy? ez a táp Direkt autóba van csinálva japán 110 voltos kütyükhöz. Az lenne a kérdés hogy meg oldható e ebböl a +- 55V és hogy az jó e a Quadnak. Előre is köszi a választ!
(#) Dzsoni hozzászólása Szept 19, 2007 /
 
Nem, építs egy 12Vdc > +/-40...45Vdc kapcsuzemu tapot. Azt a 110Vac-s megoldast felejtsd el.

Otleteket, kapcsolast talalsz itt a forumban, van egy "kapcsuzemu tap autohifihez" topic.

Sok szerencset!
(#) Peti.Janka válasza Dzsoni hozzászólására (») Szept 20, 2007 /
 
köszi a választ!
(#) mrex hozzászólása Szept 20, 2007 /
 
Elolvasgattam a topic korábbi szakaszait és láttam hogy sok kezdőnek a hálózati trafó okoz problémát.
Én legújabban arra a költségkímélő módszert választottam, hogy vettem egy általában világítástechnikai üzletekben kapható 250va-os 12v-os toroid trafót amit 12v-os spotlámpák hajtására használnak. Ezen egymás mellé tekecselve 2x12 v van a szekundertekecs a keresztmetszetet duplázzán e módon.Szét kell forrasztani a párhuzamosítást majd sorba kell kötni a szekundertekercseket.azonos keresztmetszetű drótból(villanymotor tekercselőnél lehet kapni kb 0,8 kiló kell még) elkezdem tovább tekerni úgy hogy kb 10 métert levágok.és a furaton áthúzva tekerem tovább a trafót majd lerakom és mérek egészen a kívánt feszültségig. Kicsit macerás de talán ez a legolcsóbb megoldás.Az elkészült trafót lakkal vastagon lefújom.
Mrex
(#) Dzsoni hozzászólása Szept 20, 2007 /
 
A masik bevalt es olcso megoldas a szovjet szinestevek hiperszil trafojat felhasznalni.
Primer maradhat, szekundert ujra kell tekerni.
Egy trafo siman elvisz 4db 100W-os erositot.
(#) Parázs Gábor válasza Dzsoni hozzászólására (») Szept 20, 2007 /
 
Jaja, bika trafok azok a ruszki hipersilek, nekem van egy jópár darab, bár nem használom semmire.
(#) huhuu válasza Dzsoni hozzászólására (») Szept 20, 2007 /
 
Nekem is van egy pont ilyen trafóm, egy profival áttekertettem. Ő mondta, hogy 400 wattot tud az a trafó, ezért szerintem nem bír el 4 db erölködőt
(#) Parázs Gábor válasza huhuu hozzászólására (») Szept 20, 2007 /
 
Vannak ezekből a ruszki vasakból nagyobb is nekem is van itthon ami kb600-700W-os meg van egy 1.5kW-som is.
(#) Dzsoni hozzászólása Szept 20, 2007 /
 
Egy 400W-os trafo elvisz egy 600W-os erositot (a komolyabb gyarak is igy mereteznek), mivel a zene tipustol fuggoen 5...10dB dinamikaval, tulvezerles eseten is 3dB dinamikaval rendelkezik.
En azonban amiatt hogy az erosito rovidzarjaban se melegedjen tul a trafo egy 100W-os erositohoz 100W-os tafot hasznalok.
Ne jojjetek azzal hogy az erosito hatasfoka 60% es ezert 150-160VA-es trafo kell egy 100W-os erositohoz, mert egyreszt a trafora irt VA ertek 25...40°-os homersekletre vonatkozik, tulterhelhetoek, masreszt zenet hallgatunk nem szinuszjelet.
(#) mrex válasza Dzsoni hozzászólására (») Szept 21, 2007 /
 
Csak azárt ajánlottam kezdonek toroidot mert azonnal mérhetö nem lehet szétbontani nem kell érteni a tekercseléshez sem csak a tekercselési irányt kell megfigyelni. rátekesz néhány menetet a maradék mondjuk 8 méter drót elfér valahol csak rámérsz és kész ha jó elcsiped.A topicban fellelhető fotókból látszik, hogy néha még ez a tanács is jól jön. Föleg ha saját 30 évvel korábbi önmagamra gondolok
(#) amplifier hozzászólása Szept 25, 2007 /
 
Üdv mindenkinek!

Lenne egy kérdésem. Az Urbán féle 200w-os quad-ban mindhárom tekercs értéke 6,2uH??
Az én rajzom egy kicsit nehezen olvasható sajna.

A segítségeteket előre is köszi
(#) Dzsoni hozzászólása Szept 26, 2007 /
 
van benne 2db 6,8uH es 1db 3uH.
ugy tudod oket megkulonboztetni, hogy a 6,8uH-sekkel parhuzamosan van 1-1db 22Ohm

a 6,2uH az eliras...
Következő: »»   19 / 399
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem