Fórum témák
» Több friss téma |
Most ha felhúzom a hangszóró ikonját 100-ra akkor úgy szol mint régebb kb 50-nél. Ha megtalálom ezt a végfokot(persze ha adtok tippeket hogy hol keresgéljem) így láthatatlanban mi lehet rajta kimenve?,úgy hogy attól még működik úgy ahogy leírtam.
Idézet: „így láthatatlanban mi lehet rajta kimenve?” Maga az erősítő. Jó eséllyel egy IC lesz az, soklábú TO220, SOT23, SOIC, DIP, vagy valami eféle tokban. Idézet: „ezt a laptop alaplapján kell majd keresgélni vagy valahol a hangszórók között?” Ez nyilván a panelen lesz. A hangszórók vezetékétől indulnék el befelé...
Okés szétkapom aztán majd rakok fel képeket mindenről hátha úgy majd tudtok tippet adni hogy melyik lehet.
Ezeket a tök tudja. Az IC maga TO220 tuti nem lesz, SOxx valami lesz, esetleg QFP. Rendszerint sokkal több lába van, mint ami indokolt lenne . De nem feltétlenül az IC a hibás, lehet az egy ellenállás is, vagy maga a jack aljzat (vannak bonyolítások ezzel kapcsolatban).
Hát igen.
Szétkaptam,a hangszóró látszik jobboldalt és hogy honnan indul a 4 drót.Egyenlőre ennyi.
Ez így kevés. Keresd meg a kodeket, realtek ALC akármi lesz, esetleg Sigma, ritkán CMI. A környékén lesz valószínűleg.
Óú nagy fába vágtam a fejszét. kodeket? az meg mi? A csatlakozó túlsó felén vagyis a panel tuslófelén van 5 kis kondi ha jól látom meg valami 4 másik nyavalya az gondolom nem érdekes.
A hangkártya chipnek gondolnám. egy IC aminek a felirata "realtek ALC akármi lesz, esetleg Sigma, ritkán CMI" annak a környékén keress.
Ez melyik notebook? Ha olyan a szervíz manual akkor elvi rajz is lehet mindenről.
Köszönöm a segítségeket. Ez egy Advent 7209 nevezetű notebook.,kerestem szerviz könyvet de nem találtam.
Már harmadjára néztem át az alaplapot de nem találok ilyesmi feliratú IC-t
Akkor fényképezd le az összes 3-nál több lábú tokot, úgy, hogy el is lehessen olvasni a feliratokat. Elsőként azon a környéken nézelődjél, ahova a hangszóró vezetéke csatlakozik. Meg ahova a fejhallgató jack aljzata.
Conexant lesz az, be is linkelte a driver oldal képét...
Conexant a hangkeltő rajta. Szervizkönyvet az alaplap típusa alapján kell keresni, a laptophoz címzett nagyon ritka.
CX20549 az audio chipset, elvileg két chipből áll:
CX20549 (LQFP-48) CX20548 (QFN-16) ez a modem vonali meghajtó része
Ezen az oldalon ahova csatlakozik a hangszóró drótja csináltam a környékéről képeket.
És még 4db kép.
Ön nyert, átnyújtok egy hangszórót!
(Első adag kép, 3. közepén).
A Maxim 9755E feliratú az erősítő.
Bővebben: Link
Igen. Ez lenne a bűnös? ,hát ezt nem tudom kicserélni ez nehéz dió számomra
Valóban az, mert ahogy a képen látni az sajnos LGA tokozás bár nem megoldhatatlan csak biztos kéz, és egy forrasztóállomás kérdése.
Próbaképp próbáld meg az IC -t körbe vevő kondenzátorokat kicserélni, hátha azok visznek be valamit a rendszerbe.
Egyfelől nem biztos, hogy az a hibás (bár elég valószínű), lehet elvileg a hangszóró és az erősítő környékén levő valamelyik ellenállás vagy kondi is. Másrészt ilyet szerezni amúgy sem lenne egyszerű feladat, tekintve, hogy a Maxim már nem gyártja...
-- Megnéztem a data sheetet, ez egy nagyon frappáns erősítő, mert mindennemű külső alkatrész közbeiktatása nélkül köthető rá a hangszóró... Szóval meg lehet nézni a panelon, hogy tényleg így van-e bekötve, de ha igen, akkor sajnos 99%, hogy az erősítőben lesz a gond.
Csináltam még egy képet hogy gyönyörködjek benne ,hát igen. Szerintem összepakolom és marad így.(egyáltalán lehet kapni itt ilyen IC-t)? Köszönöm mindenkinek aki segített.
Van pár alaplap, amiről tudok bontani.
Nem LGA az! QFN. Azt sem jobb forrasztani (majdnem annyira utálom, mint a golyókat), de kis rutinnal lehet jól, egyszerűen.
A csatlakozó túloldalán,vagyis az alaplap túloldalán ez van.Vagyis azok a C759- L50 ezekkel nem lehet baj esetleg? vagy akkor inkább az IC.
Nya. Elvileg az IC tud fülest is meghajtani, de egyáltalán nem biztos, hogy az is hajtja meg. Viszont, van ennek a toknak két lába, a 23 és 24. Ezeken állítható be a tok erősítése. Azokon kellene mérni, helyesebben a hozzá csatlakozó alkatrészeken. De óvatosan.
És akkor megoldható lenne a beforrasztás is?
Olyan alkatrésszel, ami sztereóban van, nem valószínű, hogy lesz gond, mivel mindkét oldal és egyszerre lett halkabb.
Akármi is legyen didyman, undorító egy spórolós kidolgozás annyi szent.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |