Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Remélem főzöl is belőle finom üdítőt (51°).
A földi eperből 5 befőttes üveg lekvár lett. És még érik. Figyelj: én soha nem ittam és a fogadalmam szerint soha nem is fogok. Volt elég alkesz a családba.
Nagyapám mondta: amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is.
A fene tudja, megdőlni látszik ez a definíció is:
Nemrég egy kézműves vásáron sikerült vásárolnunk lilahagyma, illetve paradicsom lekvárt. Mondjuk, még egyiket sem kóstoltam még...
Egy család volt. Az enyémmel együtt!
![]()
Szerintem ezek csak üzleti fogások. Nekem és gondolom az emberek többségének a hagymáról egy jó pörkölt vagy szalonnázás ugrik be. A lekvárról egy finom sütemény esetleg lekváros kenyér.
Van köztetek olyan, aki jól tud ablakot gittelni? Én szoktam itthon csinálni jobb híján, de az eredmény nem az igazi. Van valami technikája a dolognak?
A legjobb ha rágod a gittet, akkor lesz igazán homogén.
Tudod Nyilas Misi.
Sziasztok, adódott egy kis problémám,
35nF os 4000V ra méretezett kondenzátorra lenne szükségem, viszont sehol sem lehet kapni, még hasonló paraméterekkel megáldott fegyverzet párt sem. Segítséget szeretnék kérni hogy soros és párhuzamos-ba kötés variációkkal mi lenne a legmegfelelőbb kombináció ezen adatok eléréséhez. A kereskedelemben kapható kondenzátorok közül mit és hogy használjak fel. Egy Tesla Tekercs-hez lesz Fontos lenne! Előre is köszönök minden segítséget!
Sziasztok. Van egy inkubátorom trópusi növényeknek. Tegnap délután lakók is költöztek bele, este már jól be is zabáltak a műhold fényénél (hideg-fehér LED-ek). Hogy mennyire érzik jól magukat, azt a ma reggel készült kép is bizonyítja.
![]()
Nálunk nem kell farm sem. Ilyenkor eső után ezrével vannak az árokparton. A * gyűjtögeti is. Bármilyen egészséges én meg nem eszem.
![]()
Ha lenne időm, én is gyűjtögetném, ha volna hol, illetve ha hagytak még a gyűjtögetők. Amúgy meg ebben inkább a saját termést preferálom, mint a valakik által gyűjtöttet. A sajátom legalább tudom, hogy mit evett. Még én sem ettem, s épp ezért a saját termést kóstolnám meg, mint a drága pénzen vettet landoltassam a kutya táljában. Mivel én már ettem rákot, polipot, kagylót, így talán nem lesz nehéz legyűrnöm ezt sem. Amúgy az előbb említett tengeri étkeket is szeretem, nagyon szívesen fogyasztanám rendszerességgel, csak ugye az áruk... A halat szeretem, a csigusznak meg állítólag a halhoz hasonló az íze. Van ahol a böjt idején csiguszt esznek hal helyett.
Erdő szélen mit ehet, amit nem kéne? A kertben mondjuk csak olyat ehet.
![]()
Ebben a könyvben leírják, hogyan kell elkészíteni!
Nagyon jó könyv, igazi népies hangnemben, juhászokkal pásztorokkal...(Makkay Béla Szabadtűzön)
Gondolod a gyűjtők többen vannak?
![]()
Szia.
Gyerek koromban a plébánosunk rendszeresen fogyasztotta. Majd száz éves volt mikor elhunyt. Akkor sem a csigától.
Nos akkor ha Laci nem kívánja megérni a 100 évet csak a 99-et fogyasszon csigát. Ha tovább szeretné húzni akkor mégse.
![]() Idézet: Ott nem, de itt nálunk a szemétlerakó, hulladékégető és gyógyszergyár, illetve autó és egyéb ipari övezetben... hát... van ott minden. A gyűjtögetője nem fog 20 km-t kocsikázni azért, hogy a közelben lévő Pilisi Parkerdőnél szedegesse a "bio" csigákat. No meg ha ilyen üzemanyag árak mellet én megyek el, akkor megint nem az olcsóság fog dominálni. „Erdő szélen mit ehet, amit nem kéne?”
Majd lepasszolja neked, vagy nekem.
![]() ![]()
Nálam nyugodtan szedheted, ha akarod, nem tartok rájuk igényt!
![]() ![]()
Ma lehetett megnézni az írásbeli érettségik eredményeit, nekem ilyen lett:
Fizika(emelt): 91% Matek(közép): 94% Irodalom(közép): 69% Töri(közép): 78% Német(közép): ezt még nem tudom, mert a tanár még nem javította ki, de szerintem a 20% meg van belőle ![]() Szerintetek milyen lett? ![]()
Elég jó.Gratulálok.
![]() ![]()
Köszi
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |