Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1884 / 3614
(#) Ricsi89 válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Elég érdekes összecsapás.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Remélem főzöl is belőle finom üdítőt (51°).
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

A földi eperből 5 befőttes üveg lekvár lett. És még érik. Figyelj: én soha nem ittam és a fogadalmam szerint soha nem is fogok. Volt elég alkesz a családba.
(#) jani1987 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

A meccsre gondolsz?
(#) Ricsi89 válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Ja. Elég érdekes volt.
(#) nagy hoho válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Nagyapám mondta: amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is.
(#) gyerek67 válasza nagy hoho hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

A fene tudja, megdőlni látszik ez a definíció is:
Nemrég egy kézműves vásáron sikerült vásárolnunk lilahagyma, illetve paradicsom lekvárt.
Mondjuk, még egyiket sem kóstoltam még...
(#) Frankye válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Egy család volt. Az enyémmel együtt!
(#) poros válasza gyerek67 hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Szerintem ezek csak üzleti fogások. Nekem és gondolom az emberek többségének a hagymáról egy jó pörkölt vagy szalonnázás ugrik be. A lekvárról egy finom sütemény esetleg lekváros kenyér.
(#) sastas01 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Na ők tudnak valamit !
(#) sastas01 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

No comment. :taps:
(#) jani1987 hozzászólása Jún 4, 2012 /

Van köztetek olyan, aki jól tud ablakot gittelni? Én szoktam itthon csinálni jobb híján, de az eredmény nem az igazi. Van valami technikája a dolognak?
(#) nagy hoho válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 4, 2012 / 1

A legjobb ha rágod a gittet, akkor lesz igazán homogén.
Tudod Nyilas Misi.
(#) Rorsach hozzászólása Jún 5, 2012 /

Sziasztok, adódott egy kis problémám,

35nF os 4000V ra méretezett kondenzátorra

lenne szükségem, viszont sehol sem lehet kapni, még hasonló paraméterekkel megáldott fegyverzet párt sem.

Segítséget szeretnék kérni hogy soros és párhuzamos-ba kötés variációkkal mi lenne a legmegfelelőbb kombináció ezen adatok eléréséhez.
A kereskedelemben kapható kondenzátorok közül mit és hogy használjak fel.
Egy Tesla Tekercs-hez lesz

Fontos lenne!
Előre is köszönök minden segítséget!
(#) Action2K hozzászólása Jún 5, 2012 /

Sziasztok. Van egy inkubátorom trópusi növényeknek. Tegnap délután lakók is költöztek bele, este már jól be is zabáltak a műhold fényénél (hideg-fehér LED-ek). Hogy mennyire érzik jól magukat, azt a ma reggel készült kép is bizonyítja. Igen, tenyésztésre lesznek tartva. Fogyasztásuk nagyon egészséges, sok bennük a vas, kalcium, s a magas vérnyomásra, illetve az asztmatikus megbetegedésekre is nagyon jó hatással vannak. Persze a boltban is lehet kapni őket több ezer forintos kilónkénti áron. Úgyhogy, úgy döntöttem, alkalmas hely van a kertben, hogy csigafarmot létesítsek.
(#) zolika60 válasza Action2K hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Nálunk nem kell farm sem. Ilyenkor eső után ezrével vannak az árokparton. A * gyűjtögeti is. Bármilyen egészséges én meg nem eszem.
(#) Action2K válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Ha lenne időm, én is gyűjtögetném, ha volna hol, illetve ha hagytak még a gyűjtögetők. Amúgy meg ebben inkább a saját termést preferálom, mint a valakik által gyűjtöttet. A sajátom legalább tudom, hogy mit evett. Még én sem ettem, s épp ezért a saját termést kóstolnám meg, mint a drága pénzen vettet landoltassam a kutya táljában. Mivel én már ettem rákot, polipot, kagylót, így talán nem lesz nehéz legyűrnöm ezt sem. Amúgy az előbb említett tengeri étkeket is szeretem, nagyon szívesen fogyasztanám rendszerességgel, csak ugye az áruk... A halat szeretem, a csigusznak meg állítólag a halhoz hasonló az íze. Van ahol a böjt idején csiguszt esznek hal helyett.
(#) zolika60 válasza Action2K hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Erdő szélen mit ehet, amit nem kéne? A kertben mondjuk csak olyat ehet. Nálunk például salátát, meg epret szeret leginkább, ha van módja és észre nem veszem. Ha igen, akkor viszont megy a tyúkoknak én pedig tyúkleves, vagy tojás rántotta formájában fogyasztom.
(#) Rober_4 válasza Action2K hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Ebben a könyvben leírják, hogyan kell elkészíteni!
Nagyon jó könyv, igazi népies hangnemben, juhászokkal pásztorokkal...(Makkay Béla Szabadtűzön)
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Gondolod a gyűjtők többen vannak?
(#) poros válasza Action2K hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Szia.
Gyerek koromban a plébánosunk rendszeresen fogyasztotta. Majd száz éves volt mikor elhunyt. Akkor sem a csigától.
(#) poros válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Nos akkor ha Laci nem kívánja megérni a 100 évet csak a 99-et fogyasszon csigát. Ha tovább szeretné húzni akkor mégse.
(#) Action2K válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Idézet:
„Erdő szélen mit ehet, amit nem kéne?”
Ott nem, de itt nálunk a szemétlerakó, hulladékégető és gyógyszergyár, illetve autó és egyéb ipari övezetben... hát... van ott minden. A gyűjtögetője nem fog 20 km-t kocsikázni azért, hogy a közelben lévő Pilisi Parkerdőnél szedegesse a "bio" csigákat. No meg ha ilyen üzemanyag árak mellet én megyek el, akkor megint nem az olcsóság fog dominálni.
(#) Action2K válasza poros hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Pont a 99-et céloztam meg.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Majd lepasszolja neked, vagy nekem. Mint a hogy én is lemondok önzetlenül minden csigáról a javára.
(#) Frankye válasza Action2K hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Nálam nyugodtan szedheted, ha akarod, nem tartok rájuk igényt! Egyébként "biogazdálkodást" folytatunk: Le van sz...va!
(#) mate_x hozzászólása Jún 5, 2012 /

Ma lehetett megnézni az írásbeli érettségik eredményeit, nekem ilyen lett:
Fizika(emelt): 91%
Matek(közép): 94%
Irodalom(közép): 69%
Töri(közép): 78%
Német(közép): ezt még nem tudom, mert a tanár még nem javította ki, de szerintem a 20% meg van belőle
Szerintetek milyen lett?
(#) zolika60 válasza mate_x hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Elég jó.Gratulálok. Bár nem tudom hogyan jönnek ki a százalékok. Még egy matek vagy fizika feladat megoldásnál elfogadom az 1% pontosságú eredményt, de németből vagy irodalomból hogyan csinálnak ilyen értéket azt fel nem fogatom.
(#) mate_x válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Köszi Hát én sem tudom hogyan számolják, de nagyon nem is érdekel
(#) zolika60 válasza mate_x hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Csak kíváncsi lettem volna, hogy mit nem tudtál irodalomból, amiért 69 és nem 70.
Következő: »»   1884 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem