Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Üdv.!
Egy olyan infrás kapcsolásra lenne szükségem, ami továbbítja a szinusz jelet változatlan formában. Főként az adó rész érdekelne, mert az nem akar működni rendesen. Sajnos amit eddig találtam, az vagy nem működik, vagy nem jól.
Kérdés mit akarsz analóg továbbítani. Az analóg átvitel nagyon zavarérzékeny. Nem lehet azt a szinuszt digitalizálni?
Sziasztok!
Ledeket kapcsoltam párhuzamosan, sajnos muszáj volt így, mert gyárilag ilyen volt. A gond az, hogy nem volt több kis értékű ellenállásom és egy sorba kötöttel oldottam meg. A jelenség, amit tapasztalok, hogy a sor végére már halványodik a fényerő. SMD fehér ledek, USB 5V-ról üzemelnek. Ezt a halványodást a darabonkénti/ledenkénti ellenállás megoldaná?
Szia!
Mit értessz az alatt, hogy gyárilag ilyen volt? Mekkora ellenállást tettél elé?
Üdv
Normál 5mm-es ledekhez kell áramgenerátort építeni ? Kb. 90-100 db, 12V-ról üzemelne, hármasával sorbakötve ez volna az elképzelés.
Ha aránylag stabil stabil a táp, akkor elég egy-egy ellenállás három sorbakötött LEDhez. A táp legmegasabb értékéhez kell méretezni az ellenállást.
Szia!
Gyárilag párhuzamos kötésű volt. 3,3 ohmot tettem be, fehér smd led 11db.
Valószinűleg az USB nem bírja szuflával. 11 LED olyan 0.22 Ampert vesz fel. Az USB pedig általában 0.2 Ampert (200 mA) tud kiadni. Ha 8 vagy 9 leddel próbálkozol akkor valószinűleg nem fog fellépni ez a hiba. És ajánlott az ellenállás értékét is megemelni olyan 11 ohm-ra(9 led esetén) .
Gyárilag volt benne ennyi led és az előző kék típussal nem volt ilyen észrevételem.
Köszönöm válaszod, igen stabil tápra lenne rákötve.
Igen erre csak nem SMD. Valamiért 2A-re emlékeztem, de annyi adatlapot néztem most a keresgélésben hogy összekevertem. a gyári kapcsolásban az MPSA92 van.
Ha jól tudom a 8050 os PNP.? Vagy newm helyettesíthető vele? Mert akkor holnap veszek ilyet is.
Köszi!Úgylátom te mindig topon vagy!!
elvileg ugye mind 2 féle leineáris iígy jónak kellene lenie ennek is.
Zavart a dolog, így 100 ohm-osat tettem be egyessével minden led-hez. Így már szép egyenletes, de most a fényerő kicsit gyengébb.
Amúgy egy Logitech G11-ben cseréltem le a led-eket. Majd szerzek 70+ ohm-os ellenállásokat bele, az lesz az igazi.
Van ez a penelem,,ami 14es fesz osztóként működik gyárilag...(nehéz volt de ki olvastam az értékeket)
Szeretném ezt 50es osztóra áttalakítani. Mert máshol is jól jönne ez a kapcsolás. Csak nem tudom miként, melyik ellenálást milyenre kellene cserélnem.. Esetleg ehez vallami ötleted nem -e volna?? Köszi:pityu
Elnézést a rajzon szereplő 1K ellenálások csak 10 ómosak!!!!
Sziasztok!
Egyszerű, de számomra még ismeretlen problémával találkoztam. Megépítettem az Attila-féle forrasztóálomást, a hozzá ajánlott pákával.Kb.3 hete használom, és mintha a hőfoka nem lenne megfelelő, pedig a hőmérő szerint jó. Amikor az ónhoz érintem, olyan mintha ívkisülés lenne közöttük. Még nem láttam ilyet, mi lehet a probléma? Köszönöm a segítséget. Üdv: Csupasz
Szia! Nem vagy véletlenül feltöltődve? Műszálas cucc, szőnyeg, stb. Ha igen, az elég veszélyes lehet az alkatrészekre is. Egy kicsit nézz utána az ESD-nek.
Nem, ezt már néztem, valami miatt a pákára gyanakszom..Az előző ehhez hasonlót akkor produkált, mielőtt kiment a fűtőbetét.De ezt még alig használtam...
üdv , egészen amatőr szinten vagyok, a kérdésem a következő lenne, szeretnék építeni egy pályázatra, egy elektromos kisautót, és az ötletem a következő lenne:
1,5 góliát elemmel meghajtva az áramkörre kapcsolt kondenzátort egyfajta Kers-ként használva meg lehetne e oldani azt hogy az elektromotor egy rövid nideig nagyobb teljesítményt adjon le? előre is köszi
Igazából akkor sem alakulhatna ki akkora feszültség különbség a pákád és a kezedben tartott ón közt (már ha a kezedben tartod), mérni tudsz a páka és a föld-cin-asztal közt valamit?
Értem, és köszi tehát pontosan milyen kondira lenne szükségem?
Ha az ónt leteszem a szigetelt asztalra, és a szigetelt nyelű pákát fogom, akkor is ez van.Mérni nem tudok semmit...
Keresgéltem a neten, de sajnos nem találtam jó útmutatást arra, hogyan lehet jól megcsinálni ezt a vezetéket.
Készen nagyon drágák és ha minden kötél szakad még akár ilyen fogót is megéri venni, de jelenleg csak 3-4 db vezetékre lenne szükségem. Azt nem tudom, hogy forrasztani kell-e illetve, hogy hogyan kell megcsinálni sima mezei eszközökkel. (fogó stb...).
Fölösleges a fogó, főleg, mert minden fajta érintkezőhöz másmilyet kéne venni. Mezei laposfogóval picit ráhajtod a vezetékre, annyira, hogy éppen fogja, majd ügyesen, pici cinnel, és nem egy nagy bunkóval megforrasztod. Így bele fog menni a helyére és nem is csúszhat ki. Ha kicsúszott, lehet azért, mert fordítva dugtad bele (úgy nem fogja a pici pöcök!)
A forrasztásnál még arra kell vigyázni, hogy a cin ne folyjon bele a csatlakozó részébe, ami a tüskével találkozik (de még a gyanta se, mert az is gátolja az érintkezést) !
3-4 vezeték miatt ne vegyél fogót. Rá lehet ügyeskedni kombinált fogóval is, csak az a lényeg, hogy a hosszabbik fülek eredetileg vissza fordulnak a szigetelésbe, ezzel rögzítve a csatlakozót. Tehát annyira rá kell hajtanod a vezetékre, hogy ne legyen útban. A rövidebbeket elég ha csak rálapítod és esetleg megforrasztod. A házban csak egy irányban rögzülnek. Ha fordítva teszed be kicsúszik.
Most látom qvasz2 kolléga is megírta ezeket.
Sima fogóval nem lehet biztonságos kötést létrehozni, bármennyire is megszorítod! Ilyenkor mindig meg kell forrasztani is. A krimpelő fogó úgy van kitalálva, hogy a vezeték anyaga "megfolyik" krimpeléskor, és ez ad megfelelő kötést. Persze ennek feltétele, hogy az 1000 féle csatlakozó-vezeték pároshoz mindig a megfelelő fogót használd!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |