Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   635 / 1274
(#) lali22 hozzászólása Jún 4, 2012 /

Szia István bocs hogy nem irtam hamarebb. A tv Ferguson ftv21f1.
(#) hobbi53 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Hangoláskor nincs változás hangyás a kép.
Bekapcsoláskor elöször hangyás majd átvált kékre!
A tuner bemenetén az ohmmérö zárlatot mutat!
(#) Hodinka hozzászólása Jún 4, 2012 /

Üdv mindenkinek!
Már egy kis ideje rágódom egy Philips 28PT4403 (L6.2 sasszis) francia csodán.
A hibajelenségek a következőek:
A csatolt képen látható párnatorzítás van jelen,továbbá nem jegyzi meg,ha a menüben módosítok a beállításokon (élesség,fényerősség,stb),mindig visszaáll alapértelmezettre,és ami a legérdekesebb,hogy a hangerősség beállt 8-as fokozatra,és semelyik irányba sem lehet rajta változtani.Ezen kívűl nem tudom köze van-e a raszter hibához,de a függőleges eltérítés sem az igazi,olyan mintha időközönként túlvezérlődne,mivel függőleges irányba általában szét van nyúlva a kép,viszont néha visszaáll a rendes képméret,majd újból szétnyúlik,és ezt csinálja felváltva. Szóval mindenek előtt a szokásos módon átnéztem,és kicseréltem (főleg a tápban és a raszterkorrekciós áramkörben) az összes gyanús kondit,és ellenállást.A félvezetők,fetek,bp tranyók,is rendben vannak mindenhol.Tápfeszek,jelgörbék jelen vannak mindenütt.Ezt követően EEPROM hibára gyanakodtam.Mindjárt fel is töltöttem egy üresre a dump-ot,majd beforrasztottam a régi helyére.Amint elindítottam a készüléket arra lettem figyelmes,hogy a párnatorzítás egy néhány mp-re eltűnt,majd újból megjelent,azóta sem állt helyre a megfelelő képméret.És a beállítási amnéziája is jelen van továbbra is.Most már ott tartok,hogy kifogytam az ötletekből,és kizárásos alapon én a vezérlő processzorra ( SAA5290ZP) tippelnék,de sajnos eléggé bizonytalan vagyok ezügyben,ezért gondoltam,hogy beírok ide is,hátha valakinek volna még valami ötlete.
Rajz
Köszönöm előre is!
(#) kadarist válasza Hodinka hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Szia!
Rakj bele egy üres memóriát.
(#) Hodinka válasza kadarist hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Szia!
Bocs,hogy nem írtam le részletesen.Először üressel próbáltam,és csak aztán töltöttem fel rá a tartalmat,sőt ezt kétszer is megismételtem,egy másik memóriával,először ugyanis azt gondoltam,hogy biztosan valami hiba miatt nem indul el,ami esetleg az eeprom égetése során történhetett,de úgy néz ki nem így van.
(#) hobbi53 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Köszönöm az eddigi segitséget!
A hiba megoldodott az ujraforrasztással!
Bár nembiztam benne mert az ic sn761672A-an melegedési nyomok voltak,de azért flux-al körbeforrasztottam,összeraktam és müködik!

Üdv.Imi
(#) BarnaPili válasza hobbi53 hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Remek,örülök,és gratula!
István
(#) bosan válasza surci hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Szia!
Mielőtt vennél egy új sorkimenőt, ajánlom az általam sokszor használt javítást: a repedést kend be 5-6 mm vastagon szilikon gumival! Én az FBS márkájút használom. Kikeményedés után használhatod. 10-ből 9-szer használ...
Üdv.: Bosan
(#) perköbüki hozzászólása Jún 5, 2012 /

Sziasztok!

LG 19LS4R eprom tartalmat keresek.

PLS
(#) Bagyula hozzászólása Jún 6, 2012 /

Sziasztok van egy ts-5356 típusú videoton tv-m .Egyik percről a másikra a képernyő tejfölszerű visszafutásos lett .G2 kontatkthibára gyanakodtam ezért megtekergettem ,ekkor sorvégtranyó meghajtót kiköpte ( C-E zárlat). Tranyó csere után visszaállt a kiinduló hiba . A katódokon 200 voltot mérek .A képcső panelon minden rendben (legalábbis úgy vélem) .Bekapcsolás után néhány másodpercig a kép elfogadható .Segítséget előre is köszönöm .
(#) mindenes válasza lala0606 hozzászólására (») Jún 6, 2012 /

Multiméterrel csak néhány 10 mikróig tudsz mérni, az átlagos multifunkciós műszerek sajnos csak ennyit engednek meg. a többit a mi a méréshatáron túl esik viszont lehet dióda mérő funkcióban ellenőrizni, a műszer feszültsége feltölti a kondit majd ebből a feltöltési idő arányból lehet következtetni a kondi kapacitására, a nagyobb értékű kondik hamarabb, a kisebbek tovább tőltődnek fel így nagjából saccolni lehet a kondi állapotát. A kerámia illetve polisztirén kondikkal általában ritkán szokott baj lenni igy ezeket nem annyira szükségszerű kimérni.
Üdv.
(#) Hodinka válasza mindenes hozzászólására (») Jún 6, 2012 /

Idézet:
„a nagyobb értékű kondik hamarabb, a kisebbek tovább tőltődnek fel”

Azaz a nagyobb kapacitásuak töltődnek tovább,a kissebbek pedig hamarább,nemde?

(#) mindenes válasza Hodinka hozzászólására (») Jún 6, 2012 /

Igazad van én pont forditva irtam:S
(#) BarnaPili válasza Bagyula hozzászólására (») Jún 6, 2012 /

U g2-t mérted? Ha 200 V-al virít,akkor nagyon soknak kell lennie.
(#) Bagyula hozzászólása Jún 7, 2012 /

Kösz Barnapili .Ezt a bizonyos Ug2-t hol tudom mérni ?
(#) BarnaPili válasza Bagyula hozzászólására (») Jún 7, 2012 /

Ez a segédrács feszültség.A képcső megfelelő lábán mérhető párszáz volt nagyságrendű.Azt a potit tekergetted meg.
(#) SzAndras00 hozzászólása Jún 8, 2012 /

Üdv Urak!
Panasonic plazma szerviz menüben járatos valaki? Érdekelne valami, de közben természetesen kárt sem lenne jó csinálni! Köszi előre is!
András
(#) csabacsaba hozzászólása Jún 10, 2012 /

Sziasztok.
Olyankor mi lehet a gond ha a tv-t nemtudom bekapcsolni a taviranyitoval csak az elolapon,es mikor bekapcsolom ele jon egy csik a tv kozep az rgb szinek,s utana kiis kapcsol.
Koszi
(#) ABU hozzászólása Jún 10, 2012 /

Sziasztok!
Van itt egy Funai TV1400 MK6 kis tv, a fényereje borzasztóan kicsi még teljesen feltekert screen-el is. Több gond is volt vele, már csak ez maradt meg. Elsőnek a tápja egyáltalán nem indult, átkondiztam és eltávolítottam pár alkatrészt egy leírás alapján a primer körből a stabilabb indulás és működés érdekében. Volt rajta ezer kirohadt forrasztás. Ez most már oké, csak a fényerő, a képcső még jó.
Rajz
(#) mindenes válasza csabacsaba hozzászólására (») Jún 10, 2012 /

Talán processzor vagy eeprom hiba?! De ezt az okosabbak majd megmondják.Üdv.
(#) deccser hozzászólása Jún 10, 2012 /

Szevasztok mesterek. Javitok egy villámcsapott Samsung tv-t, mellékelem a rajzot. A tápot megjavitottam, és a hiba az, hogy nem reagál semmilyen gombokra ( vol+,vol-ch+,ch-). Azt a hibát tapasztaltam, hogy az ic 903-on(KA78R08) 8 volt helyett 1,valamennyi van. Mi szophatja le ??? A magasfesz is kap rendesen tápot. Előre is köszönöm a válaszokat !
(#) ABU válasza deccser hozzászólására (») Jún 10, 2012 /

A 13,5V megvan előtte? Ez egy kikapcsolható stabic. Mi van a 4. lábára adott vezérléssel? A 8V-os vonalon van még egy zéneres táp 5.1V-al. Az a rész jó?
(#) ozzy76 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 10, 2012 /

Szétvettem a tv-t és megtaláltam , és ez sípol , és találtam egy nagyon kicsit púpos kondit , és hol lehet ilyen tekercset venni ?
(#) BarnaPili válasza ozzy76 hozzászólására (») Jún 10, 2012 /

Nem kell újat venni.A tekercset ki kell venni,és több réteggel lelakkozni,jó vastag lakkal.Lehetőleg mártogatva.Vagy megfelelő vastagságú zsugorcsővel is meg lehet rögzíteni.A kondit ,ha púpos ,cseréld ki.
István
(#) deccser válasza ABU hozzászólására (») Jún 10, 2012 /

Már a csopperból 11.56v jön ki, már ott nincs meg a 13.5v. Az 5.1v megvan, mert kimértem az infránál. Megvan a 3.3v is. A 4. lábon nincs semmi.
(#) deccser válasza deccser hozzászólására (») Jún 10, 2012 /

Tévedtem nincs meg az 5.1 volt sem.
(#) AMD hozzászólása Jún 11, 2012 /

Sziasztok!
Vestel CTV-5155 11AK19 TV-n nincs kép. A nyákot megemelem akkor megjön a kép. Kontakt hibára gyanakszom de nem találom. Melyik fokozat hibája okoz ilyen jelenséget? Nagyfesz, fűtés van de sötét a képernyő.
Előre is köszönöm!
(#) ABU válasza deccser hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Az infrának külön zéneres tápja van az A+ vonalról (DZ807). Az IC201 6-os lába indítaná a stabot, ha jól nézem. Az kap tápot? Egyszer javítottam villám vágott tv-t, de azt mondom soha többet. Egy marék alkatrészt kellett cserélni benne. Megy minden felé a delej, amerre csak tud.
(#) ozzy76 hozzászólása Jún 11, 2012 /

Lehet fa lakkal is vagy , csak a körömlak jó ? ám hány rétegbe lakozzam?A kondikat meg majd kicserélem , mert megyek kondiboltba!
(#) BarnaPili válasza ozzy76 hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Inkább a fához használatos lakkot preferálnám.Mártsd meg benne,majd hagyd alaposan kiszáradni.
István
Következő: »»   635 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem