Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia István bocs hogy nem irtam hamarebb. A tv Ferguson ftv21f1.
Hangoláskor nincs változás hangyás a kép.
Bekapcsoláskor elöször hangyás majd átvált kékre! A tuner bemenetén az ohmmérö zárlatot mutat!
Üdv mindenkinek!
Már egy kis ideje rágódom egy Philips 28PT4403 (L6.2 sasszis) francia csodán. A hibajelenségek a következőek: A csatolt képen látható párnatorzítás van jelen,továbbá nem jegyzi meg,ha a menüben módosítok a beállításokon (élesség,fényerősség,stb),mindig visszaáll alapértelmezettre,és ami a legérdekesebb,hogy a hangerősség beállt 8-as fokozatra,és semelyik irányba sem lehet rajta változtani.Ezen kívűl nem tudom köze van-e a raszter hibához,de a függőleges eltérítés sem az igazi,olyan mintha időközönként túlvezérlődne,mivel függőleges irányba általában szét van nyúlva a kép,viszont néha visszaáll a rendes képméret,majd újból szétnyúlik,és ezt csinálja felváltva. Szóval mindenek előtt a szokásos módon átnéztem,és kicseréltem (főleg a tápban és a raszterkorrekciós áramkörben) az összes gyanús kondit,és ellenállást.A félvezetők,fetek,bp tranyók,is rendben vannak mindenhol.Tápfeszek,jelgörbék jelen vannak mindenütt.Ezt követően EEPROM hibára gyanakodtam.Mindjárt fel is töltöttem egy üresre a dump-ot,majd beforrasztottam a régi helyére.Amint elindítottam a készüléket arra lettem figyelmes,hogy a párnatorzítás egy néhány mp-re eltűnt,majd újból megjelent,azóta sem állt helyre a megfelelő képméret.És a beállítási amnéziája is jelen van továbbra is.Most már ott tartok,hogy kifogytam az ötletekből,és kizárásos alapon én a vezérlő processzorra ( SAA5290ZP) tippelnék,de sajnos eléggé bizonytalan vagyok ezügyben,ezért gondoltam,hogy beírok ide is,hátha valakinek volna még valami ötlete. Rajz Köszönöm előre is!
Szia!
Bocs,hogy nem írtam le részletesen.Először üressel próbáltam,és csak aztán töltöttem fel rá a tartalmat,sőt ezt kétszer is megismételtem,egy másik memóriával,először ugyanis azt gondoltam,hogy biztosan valami hiba miatt nem indul el,ami esetleg az eeprom égetése során történhetett,de úgy néz ki nem így van.
Köszönöm az eddigi segitséget!
A hiba megoldodott az ujraforrasztással! Bár nembiztam benne mert az ic sn761672A-an melegedési nyomok voltak,de azért flux-al körbeforrasztottam,összeraktam és müködik! Üdv.Imi
Szia!
Mielőtt vennél egy új sorkimenőt, ajánlom az általam sokszor használt javítást: a repedést kend be 5-6 mm vastagon szilikon gumival! Én az FBS márkájút használom. Kikeményedés után használhatod. 10-ből 9-szer használ... Üdv.: Bosan
Sziasztok van egy ts-5356 típusú videoton tv-m .Egyik percről a másikra a képernyő tejfölszerű visszafutásos lett .G2 kontatkthibára gyanakodtam ezért megtekergettem ,ekkor sorvégtranyó meghajtót kiköpte ( C-E zárlat). Tranyó csere után visszaállt a kiinduló hiba . A katódokon 200 voltot mérek .A képcső panelon minden rendben (legalábbis úgy vélem) .Bekapcsolás után néhány másodpercig a kép elfogadható .Segítséget előre is köszönöm .
Multiméterrel csak néhány 10 mikróig tudsz mérni, az átlagos multifunkciós műszerek sajnos csak ennyit engednek meg. a többit a mi a méréshatáron túl esik viszont lehet dióda mérő funkcióban ellenőrizni, a műszer feszültsége feltölti a kondit majd ebből a feltöltési idő arányból lehet következtetni a kondi kapacitására, a nagyobb értékű kondik hamarabb, a kisebbek tovább tőltődnek fel így nagjából saccolni lehet a kondi állapotát. A kerámia illetve polisztirén kondikkal általában ritkán szokott baj lenni igy ezeket nem annyira szükségszerű kimérni.
Üdv. Idézet: „a nagyobb értékű kondik hamarabb, a kisebbek tovább tőltődnek fel” Azaz a nagyobb kapacitásuak töltődnek tovább,a kissebbek pedig hamarább,nemde?
U g2-t mérted? Ha 200 V-al virít,akkor nagyon soknak kell lennie.
Ez a segédrács feszültség.A képcső megfelelő lábán mérhető párszáz volt nagyságrendű.Azt a potit tekergetted meg.
Üdv Urak!
Panasonic plazma szerviz menüben járatos valaki? Érdekelne valami, de közben természetesen kárt sem lenne jó csinálni! Köszi előre is! András
Sziasztok.
Olyankor mi lehet a gond ha a tv-t nemtudom bekapcsolni a taviranyitoval csak az elolapon,es mikor bekapcsolom ele jon egy csik a tv kozep az rgb szinek,s utana kiis kapcsol. Koszi
Sziasztok!
Van itt egy Funai TV1400 MK6 kis tv, a fényereje borzasztóan kicsi még teljesen feltekert screen-el is. Több gond is volt vele, már csak ez maradt meg. Elsőnek a tápja egyáltalán nem indult, átkondiztam és eltávolítottam pár alkatrészt egy leírás alapján a primer körből a stabilabb indulás és működés érdekében. Volt rajta ezer kirohadt forrasztás. Ez most már oké, csak a fényerő, a képcső még jó. Rajz
Talán processzor vagy eeprom hiba?! De ezt az okosabbak majd megmondják.Üdv.
Szevasztok mesterek. Javitok egy villámcsapott Samsung tv-t, mellékelem a rajzot. A tápot megjavitottam, és a hiba az, hogy nem reagál semmilyen gombokra ( vol+,vol-ch+,ch-). Azt a hibát tapasztaltam, hogy az ic 903-on(KA78R08) 8 volt helyett 1,valamennyi van. Mi szophatja le ??? A magasfesz is kap rendesen tápot. Előre is köszönöm a válaszokat !
A 13,5V megvan előtte? Ez egy kikapcsolható stabic. Mi van a 4. lábára adott vezérléssel? A 8V-os vonalon van még egy zéneres táp 5.1V-al. Az a rész jó?
Szétvettem a tv-t és megtaláltam , és ez sípol , és találtam egy nagyon kicsit púpos kondit , és hol lehet ilyen tekercset venni ?
Nem kell újat venni.A tekercset ki kell venni,és több réteggel lelakkozni,jó vastag lakkal.Lehetőleg mártogatva.Vagy megfelelő vastagságú zsugorcsővel is meg lehet rögzíteni.A kondit ,ha púpos ,cseréld ki.
István
Már a csopperból 11.56v jön ki, már ott nincs meg a 13.5v. Az 5.1v megvan, mert kimértem az infránál. Megvan a 3.3v is. A 4. lábon nincs semmi.
Sziasztok!
Vestel CTV-5155 11AK19 TV-n nincs kép. A nyákot megemelem akkor megjön a kép. Kontakt hibára gyanakszom de nem találom. Melyik fokozat hibája okoz ilyen jelenséget? Nagyfesz, fűtés van de sötét a képernyő. Előre is köszönöm!
Az infrának külön zéneres tápja van az A+ vonalról (DZ807). Az IC201 6-os lába indítaná a stabot, ha jól nézem. Az kap tápot? Egyszer javítottam villám vágott tv-t, de azt mondom soha többet. Egy marék alkatrészt kellett cserélni benne. Megy minden felé a delej, amerre csak tud.
Lehet fa lakkal is vagy , csak a körömlak jó ? ám hány rétegbe lakozzam?A kondikat meg majd kicserélem , mert megyek kondiboltba!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |