Fórum témák
» Több friss téma |
Ez már tökéletes, a régebbi próbálkozásokat kiszedtem.
Komolyan sajnálom infót kérő ketyere79 barátunkat. Lassan fotóművésszé képezi ki magát, bár az alkatrész vizuális felismerhetősége szerintem már a korábbi képek nagy részében is megfelelő volt. Más kérdés, hogy érdemi válasz a beazonosításra nem érkezett...
Talán egy ilyen FET?
Bővebben: Link
Az SMD katalógomban ezeket hozza. Lehet dupla dióda is.
Kedves szakik,
Egyik ismerősöm munkahelyén kisöpörték a feleslegessé vált dolgokat és lehetőségem nyílt "kincseket kikukázni". A sok kincs közt van néhány, amiket nem sikerült azonosítanom. Valaki felismeri őket? A Tesla feliratú kis henger talán túlfesz. védelem telefonos alkalmazásokban de ez csak tipp. Van belőlük jó sok...
A fekete soklábút én 600 ohm-os leválasztó trafónak nézem. (Ha az, akkor érdekelne belőle valamennyi). Ha nem trafó, akkor relé.
A TESLA henger egy 250V/10A-es biztosíték. A barna százlábú egy ellenállás hálónak néz ki.
Szia!
Köszönöm, együttérzésed jól esik! Már tényleg művészien fényképezek de sebaj, csak hasznomra válik ![]()
Sajna pont az ilyen kis mütyürökkel van a legtöbb baj. Már ha nem ismerjük a típusát. Bővebben: Link
Sajnos ez nem véletlen. A gyártók manapság törekszenek arra, hogy csak ők tudják mit miért és hova építettek be.
![]()
qvasz2 és röntgen köszönöm a segítségeteket!
Szerintem az a baj, hogy a kódsorból csak az A5-öt nézve túl sok a variációs lehetőség. Lomexban pl. azt mondták az A5-ből kiindulva: SI 2307 De én is láttam hogy dióda is lehet. A kódsor többi karaktere nem tudom mi lehet pl. már A5v-re sem igazán találok semmit, együtt az egészre pláne nem.
A környezetre utalva én arra gondoltam, hogy nem fényképet kapunk, hanem kapcsolási részletet, milyen chip milyen kivezetéséhez kapcsolódik, onnantól kezdve egy ajánlott applikációból ki lehet deríteni, mi való oda.
A kód végén a "OB" a másik alkatrészen is ott van, talán gyártói jelölés.
Szevasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Egy Texas sn29736p 8 lábú DIP toknak nem találom sehol az adatlapját. Min a funkcióját jó lenne tudni. Köszi: Tbi54
A problémám a kapcsolási vázlat készítésével az hogy nem vagyok elektroműszerész. Egy áramkörön belül hogy mi mit csinál és hogyan működik én nem igazán értem. Csak hobbi szintem szoktam belemászni a dolgokba, kicserélem a rossz alkatrészt ha meg tudom állapítani a hibáját. Tehát csak a fénykép marad a részemről, ezért gondoltam hogy a hozzáértők meg tudják mondani a kódból hogy mi a bibis alkatrész. Meg sem fordult a fejemben hogy ennyire nem lesz egyszerű, sőt kifejezetten komoly fejtörő lesz belőle.
Szerbusztok.
Segitstek vaegy csomó optoelektronikai kijelzöm. Biztos már nagyon régi tipusuak.A neten hiába kutakodtam utána nem találtam Pl:egy 18 szegmeses kijelzö oldalára csak ez van ráirva WF VDE 11 13 sajnos sehol nem találom.segitségeteket elöre is köszönöm
Sziasztok van egy CT1970-SAM IC-m és azt szeretném megtudni hogy mit tud.
![]()
Sziasztok!
Van egy ablakemelő elektronikám, amit szeretnék lekoppintani.Végül is evvel nem is lenne probléma, csak van benne 2 üvegburás alkatrész,gondolom valami bimetálos terhelés érzékelő,vagy valami ilyesmi. Ha valaki meg tudná mondani a pontos nevét esetleg beszerzési lehetőséget, azt megköszönném.
Simpi, Zolika60 köszönöm a segítségeteket!
Sziasztok!Kérdezném,hogy mi annak az alkatrésznek a neve ami 220voltot kapcsolgatna két fogyasztó között!(Egy kútról megy a hidrofor meg a kerti szívattyú és ha bekapcsol a hidrofor addig jó lenne ha kikapcsolná a kerti szívattyút.)Mert unom azt nézegetni mikor indul a hidrofor.Köszönöm előre a válszokat.
Szia!
Megoldhatónak tartom a dolgot mágeskapcsolós keresztreteszeléssel. Ezért szerintem az eszköz neve amit keresel: mágneskapcsoló De lehet hogy javasolnak majd neked praktikusabb dolgot a többiek.
Elegánsabb biztosan van, praktikusabb nincs, ha egyfázisúak a motorok akkor egy kétszer két érintkezős mágneskapcsoló (két záró, két bontó) elég is neked. A nyugalmi helyzetben zárt érintkezőpáron mehet a kerti szivattyú, a másik páron pedig kapcsolhatod a hidrofor motorját. Egyidejűleg nem mehet a két szivattyú, és alaphelyzetben nem kell meghúzott mágnes sem.
Ne ezt az ablekemelő modult koppincsd le, mert ez az egyik legrosszabb minőségű kivételesen olasz SPAL termék. Másokba nincs bimetál és nem romlik. Több ilyen tipusú ablakmodult javítottam, másfajtát jóformán nem. Ha a saját kocsimba volna kidobnám, sok rossz tapasztalat.. vannak sajnos ilyen márkák, termékek.
Spalból csak az ablakemelő és a központizárjuk a minőségi. Idézet: „Ne ezt az ablekemelő modult koppincsd le ” Idézet: „Spalból csak az ablakemelő és a központizárjuk a minőségi.” Akkor most, hogy is van? ![]() Nem ragaszkodom ehez, csak ezt kaptam kölcsön, de ha neked van jobb rajzod, szivesen veszem.
Sziasztok nem tudna nekem valaki segíteni keresek 56K ellenálláshálót 9 lábút ha tud valaki kérem írjon!! köszönőm
Lomexben van 10 lábú, az utolsót lecsíped.
Kontel valószínűleg tart, de egy emil vagy telefon nem árt, mielőtt felutaznál érte
![]()
Az ablakemelő egy mechanikus cucc, míg az ablakmodul elektronikus két különböző dolog. Itt ezen a forumon azt hiszem az autóriasztós topikba kering egy ablakemelő modul kapcsolási rajz. Elv alapján inkább azt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |