Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   183 / 308
(#) zolika60 válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Gratulálok. Teszel fel képeket, hogy milyen lett?
(#) Inhouse válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Köszönöm. Igen, csinálok képeket, csak este örültem, hogy lekerültem onnan...

Üdv
Inhouse
(#) Stadi hozzászólása Jún 11, 2012 /

Sziasztok!

Valaki el tudná mesélni köznapi emberek számára is érthető módon, hogy mi a különbség a boltokban kapható HSS-R (fekete), HSS-G (fémszínű) és a HSS-akármi (nem emlékszem, de arany színű bevonata van) fémfúró szárak között? Nyilván más anyagminőség, de ha tegyük fel, otthoni barkács felhasználást nézünk, melyik fajta bírja a legjobban, mondjuk mezei zártszelvények fúrásakor?

Eddigi tapasztalatom az, hogy pl. a Bosch készletben kapható aranyszínű fúrószárakat a Prakkerben akciós polcról levett kínai fekete fúrószárak körberöhögik (pedig utóbbiak gyártási szórására jellemző, hogy némelyik még egyenes se volt...).
(#) Teaway válasza Stadi hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Otthoni barkácsra (kerítés, korlát, lépcső, mind zártszelvényből) HSS-G fémszínűt használok. Minden furat előtt ipari faggyúba kell mártani, azaz "szárazon" sosem szabad vele fúrni.

Az ígért képek:

Üdv
Inhouse
(#) satlokk válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Ez már döfi!Szépen alakul,de sajnos sosem lesz az ember megelégedve vele,mert mindíg lesz más elképzelésed a tárgyak és asztalok elhelyezéséről.De gratula még egyszer!
(#) Teaway válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Asztallap magasságában hagytam volna mélységet a műszereknek (ha már úgyis van holt tér mögötte).
(#) SALáta válasza tonya hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Hú ez aztán a műhely. Azért látom használsz egy jó kis porszívót, ráadásul ez ha jól sejtem vizes porszívó. Én elsüllyedek a fa forgácsban mert kicsi a hely. Most épp gép átkötése megy. Gondolkoztam hogy teszek rá burkolatot de elszívó kell. Egy rakéta vagy egy hajdú porkavaró és belevezetném vízbe a kimenő csövet, de fene egye meg nem találok egyet sem.
(#) Doncso válasza Stadi hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Nekem pont van ilyen bosch arany színű készletem, nemrég elvállaltam egy munkát, kerítés lécek felfúrása szögvasra, beszéljenek a számok. Bosch új fúrószár 12 luk és vége, míg a többi 988 lukat minössze 3db HSS-g fúrószárral fúrtam ki.
Igaz 600Ft/db de basszus, na. Mellesleg a háromból egy eltört, egyet pedig megégettem véletlen, mert pont a hegesztést fúrtam vele mint a barom. Páratlan minőség. (Fém színű az igazi)

Klassz lett, bár még van mit tenni. Úgy látom hideg sincs. Lassacskán majd csak elkészülsz és lesz egy jó kis kuckó alkotni.

Felrakom az előzőt kiürítve, hogy árnyaltabb legyen a kép, ez a kuckó 1,8m*2,47m volt. Az új valamivel több, mint 4*3m. Az egész régi kuckó tele volt, valamint a mellette levő szobában is volt még és így lett 70%-osan töltött a fal melletti polcsor. A régiben egy asztal volt, ráültetve egy polc, és ott volt a szkóp, a hanggenerátor, táp, miniplex, PC... Az újban 2 asztal lesz, hátha jobban elférek majd. Ígérem, hogy olyan kupit nem hagyok többet, mint ami lent volt...
Természetesen R2D2 és a fiókos alkatrészes megy még majd fel...

Üdv
Inhouse

Artu Ditu lent maradt.
Idézet:
„Ígérem, hogy olyan kupit nem hagyok többet, mint ami lent volt...”
Felelőtlenség ilyesmit ígérni. Fogadkoztam én is amikor épült a garázs. 7x7m de mostanság csak lapjával lehet benne járni. Az én fejembe is szöget ütött ez a padlás dolog, tán ott készülhetne egy újabb műhely.
(#) nagy hoho hozzászólása Jún 11, 2012 /

A következő képen lévő eszközt szerszámnak nem nevezném, inkább az igénytelenség csúcsa a jó kifejezés.
A kikötőnkben ezzel dolgoznak is.
(#) zolika60 válasza nagy hoho hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Ezt nem kell félteni, hogy lába kél.
(#) tonya válasza SALáta hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Üdv.
Köszönöm az elismerést mindenkinek, elszívásról a porszívó(nem vizes), meg ez a forgács elszívó gondoskodik, de azért amit lehet azt kint a szabadban végzek, mert még így is marad finom por, az a jó, hogy minden egyes gépnek szinte teljesen más a csatlakozása úgyhogy barkácsolhattam a különböző adaptereket a képen látszik a gyalum ahhoz pl. szürke csatornacső és virágcserép kombinációból sikerült összehozni

DSCF0058.JPG

(#) AMD hozzászólása Jún 12, 2012 /

Sziasztok!
Van egy új segítőm a műhelyben.
(#) zolika60 válasza AMD hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Szegénynek csak 3-3 ujja van. Ez még a gitárhoz sem elég nem hogy segíteni.
(#) debiansix válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Talan ezt mutatja, azert tunik harom ujjunak.
(#) nedudgi válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Merthogy biztosan a körfűrésznél szokott segíteni!
(#) VIM válasza AMD hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Szia! Ilyen "CIN-borája" nincs mindenkinek!
(#) Inhouse válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Valahogy megpróbálok benne nagyjából rendet tartani, ne kelljen mindenen átlépve, széttolva beülni az asztalhoz...így jó?
Többen írták nekem az ablakot, elgondolkodtam rajta. Az a baj, hogy egy szigetelt tetőablak 45eFt körül kezdődik. Viszont egy tetőkibúvó hasonló méretben 15eFt körül. Az nem szigetelt, de nem is kell. A dobozomra meg rakok egy hungaropan üveges ablakot. Természetesen a kettőt összeburkolom hőszigetelve. 2 ablakot kell nyitnom, de hőszigetelt és a belső nem kerül pénzbe, mert van... Hirdetőben láttam most egy újat, 10eFt... ennyiből a tetőszellőző sem jön ki...sőt...de így fény is lesz és szellőzés is.
Néztem a netes hirdetősztrádán mobil klímák 15-20eft körül is elvihetőnek látszanak, csak a többség az ország másik végében van...meg lehet, hogy a végére jól feltornásszák...

Üdv
Inhouse
(#) zolika60 válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Jó lesz ez. Az ablak mondjuk jót tesz a szemednek, ha nappal vagy fent. A mobil klíma meg azért olyan olcsó elvihetően mert nem sokat ér ezért sok a használt eladó belőle. nem tudom kutad van-e, de ha igen abból jó klímát lehet csinálni. esetleg megoldás lehet az ablakra az üvegcserép. Akkor a dobozodra csak egy hőszigetelt üveget kell vágatni.
(#) zenetom válasza endrusz hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Szia!
Ez iszonyat mennyiség!
Elismerésem!
(#) Inhouse válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Van egy nem túl mély kutam, de azt megmókolni sem lenne sokkal olcsóbb...
Bramac Natura Plus betoncserép van fenn, ahhoz az üvegcserép aranyárban van és akkor még szellőztetni sem lehet. Inkább maradnék a belül hungaropán ablak, kívül tetőkibúvós ötletnél.
Nem volt még mobil klímám, de annyit csak érne, hogy 30-32fokból 26-ot csináljon, nem?

Üdv
Inhouse
(#) sastas01 válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Annyit biztosan(nálunk 70 m^2-t olyan 3-4 fokkal hűtött le) . Az egyetlen hátránya, hogy a keletkező meleg levegő valahova ki kell vezesd. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy ablakot kell nyitnod(kb 8*15 cm-es szűkítője van egy 15cm átmérőjű csövön-nálunk-).
De hogyha megfelelő teljesítményűt veszel akkor abbol a 36 ból simán lehet 26 is(feltéve, hogy csak azt az aránylag kis helyiséget szeretnéd hűteni).
(#) satlokk válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Helló!
Trabant után Mercédesz szindróma!Gratula!
(#) karesz01 hozzászólása Jún 12, 2012 /

Sziasztok!Bővítettem a szerszám palettámat kis illetve egy nagyobb készletet.Hétvégén majd rakok fel képet még mert
akkorra ha minden igaz lesz még egy pár dolog.üdv
(#) Inhouse válasza satlokk hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Köszönöm, de még öreg állólámpás az új verda is...

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza sastas01 hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Csak ezt a kb. 12m2-t szeretném vele hűteni. Egyelőre ablak, aztán majd meglátjuk...

Üdv
Inhouse
(#) nagy hoho válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Emlékszel mit mondtam? Sötét lesz és nagyon meleg.
Egyébként jó kis kuckó lesz.
Következő: »»   183 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem