Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   76 / 298
(#) joker72 válasza raptor1974 hozzászólására (») Jún 6, 2012 /

Elvittem a hűtőt ma szervízbe kiváncsi leszek mit mond a szerelő.
(#) papsajt válasza raptor1974 hozzászólására (») Jún 6, 2012 /

köszönöm a segítséget. problémát sikerült elhárítani.gumiszelep a cseppvíz cső végén tele volt rakódva.
(#) Vins hozzászólása Jún 7, 2012 /

Üdvözletem az Uraknak ! Segítséget - tanácsot kérnék hozzáértő szakitól. Adott egy Electrolux ERB 3441 egykompresszoros kétrészes, alul fagyasztós hűtő. Arra lettem figyelmes, hogy a fagyasztó felső része deresedik, ezért elkezdtem kutatni az okát. Azt vettem észre, hogy a mágneses ajtógumi a deresedésnél el van repedve . Elkezdtem kutatni miként tudom kicserélni, jelenleg ott tartok, hogy a gyárból megrendeltem a gumit. Viszont tanácstalan vagyok az ajtó szétszedését illetően, elsőre nem találtam rajta olyan pontot ahol elkezdhetném szétbontani. Valaki tudna nekem ebben segíteni ? Mi kell hozzá, hogy fogjak neki ? Egy ötletem van, az, hogy az ajtó műanyag tetejét vagy alját leszedem, és talán így kihúzható belőle a régi gumi a belső műanyag borítással együtt. Mielőtt elbarmolnám inkább kérdezek, lehet célszerszám kell hozzá - és meg sem tudom csinálni. Előre is köszönöm !
(#) irobert hozzászólása Jún 7, 2012 /

Sziasztok! Van egy alulfagyasztós, BEKO hűtőszekrényem.
Olyan problémával küszködök egy ideje, hogy a hűtő ajtaja időnként becsukás után egy pár percre nagyon megszorul (tehát egyik héten jó, a másik héten vacakol), ez szemmel is jól látszik: a fagyasztó ajtajához képes fél centivel beljebb van, mintha valami vákuum szippantotta volna be. Ilyenkor régebben bugyborékolt, most éppen nyöszörög, attól függ milyen kedve van
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma?
Köszi: Robi
(#) StMiklos válasza irobert hozzászólására (») Jún 7, 2012 /

Szevasz!
Fizika! Örülj neki, nagyon jól (szinte légmentesen) zár az ajtó, becsukáskor bezárod a bejutott meleg levegőt, az gyorsan meghűl, már itt is a vákuum.
Hosszabb idő alatt (jóval később nyitva) kiegyenlítődik azért.
Próbaként ragassz egy gyufaszálat celluxszal keresztbe az ajtógumira, ekkor tud ott szuszogni...
Egyébként nem kell....
Üdv: StMiklos
(#) irobert válasza StMiklos hozzászólására (») Jún 7, 2012 /

Köszönöm, a dolog teljesen jogos. Úgy látszik, hogy akkor eddig rosszul záró hűtőim voltak
(#) StMiklos válasza irobert hozzászólására (») Jún 7, 2012 /

Szevasz!
Nem, nem előírás és nem elvárás az ilyen mértékű zárás.
Műszakilag sem indokolt, de előfordul mint látod, és ha mást nem, hibás gép látszatát keltheti, pedig nem az..
(#) Moli59 válasza Diego78VA hozzászólására (») Jún 10, 2012 /

Kedves András,

nem vagyok hűtőgép szerelő, de ha meleg az oldala és a hőt a hátsó rácson keresztül adja le, akkor ne várja meg, amíg leég a lakása...valamilyen elektromos probléma lehet, szerelőt kell hívni.
(#) pokerfiu hozzászólása Jún 10, 2012 /

Sziasztok .
Van egy Electrolux ENB 39400 típusú hűtőszekrény . A probléma a következő. Rendesen dolgozik 2-3 napig utána a normál tér visszamelegedik kb 17-18 fokra és nem hajlandó lehűlni többet. A fagyasztó rész rendesen működik a beállított -18 fok van benne. A modul részben lévő fűtés jó ventilátor jó. A normál térben lévő kisajtó nyitva van amin keresztül kellene feljönni a hidegnek,ennek ellenére a hűtőtérben 12-13 C -re melegszik vissza.
Valaki aki tud segítsen mint kolléga.
Előre is köszönöm.
(#) raptor1974 válasza pokerfiu hozzászólására (») Jún 10, 2012 /

Ha a zsalu nyitva van, a mélyhűtő hőfoka jó, a ventilátor megy és mégsincs légáram, akkor a légcsatornát elzárja valami. (nagy valószinűséggel jég) Ha a zsalu elektromos mozgatású, akkor lehet a mozgató motor vagy az azt vezérlő elektronika, esetleg normáltér hőfok érzékelő hiba is ami esetleg nem mindeig jelentkezik.
(#) silvervision hozzászólása Jún 11, 2012 /

Sziasztok!
Vásároltam egy pár éves LG GR-B399PLQA típusú hűtőt, amit alig használt a tulaj, inkább csak állt eddig. 2 ajtós, alul fagyasztós, total no frostos. Már jópár napja beüzemeltük. Két kérdésem lenne, kérlek segítsetek ha tudtok válaszolni. Egyik hogy ha megy a motor eléggé felmelegszenek az ajtók melletti részen az oldalfalak egész magasságában, még a két ajtó közt is vízszintesen, ez normális jelenség-e? Másik a hangja. Mikor elmentünk megnézni ment a motor és ott szép halk volt, fektetve lett szállítva és aztán 20 órát állt kikapcsolva. Beüzemelve viszont elég hangos nálunk, gyakorlatilag olyan magasan csilingelő, rezonáló motorhangja van mint a régi jó öreg lehel gépeknél volt, mintha sípolna az ember füle, pedig próbáltuk nagyon vízszintezni. A fektetett szállítás okozhatja-e ezt a tipikus "régi hűtő hangot" ? Nagyon köszönöm a válaszokat! üdv
(#) pokerfiu válasza silvervision hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Szia .
A melegedés normális ,beépített kondenzátorral készült,ott adja le a hőt a környezet felé!
A zajt okozhatja többek között a motortartó vibrációja is( pl. leverődik a padlóhoz),vagy a kommp. és ,vagy a csövek hozzáérnek valamihez.
(#) silvervision válasza pokerfiu hozzászólására (») Jún 13, 2012 /

Üdv!
Köszi szépen a válaszod. Ez a csörgő rezonálás tologatással, szintezéssel nem lett jobb, szerinted bármi házilag összehozható módon javítható, vagy ez inkább megbontással szervíz kérdése? Köszönöm válaszod.
(#) pokerfiu válasza silvervision hozzászólására (») Jún 13, 2012 /

Próbálkozhatsz és ha nem megy szakember !
(#) StMiklos válasza silvervision hozzászólására (») Jún 13, 2012 /

Szevasz!
A kompresszor gumibakokon nyugszik, járása közben próbáld mozdítani a kompresszort a tetejénél fogva magad felé, aztán el, aztán jobbra majd balra. Kb. 5-10 mm-ekről lehet szó. Vigyázz, mert a kéz sokszor nem bírja a kompresszor melegét.
Ha szerencséd van, javul a hangja, akkor már csak az ominózus láb alá kell valami tenni, ékelni.
Az öreg Lehelt meg ne emlegesd így, az enyém kb. 35 éves, semmi (alig) hangja nincs...
(#) GPeti1977 hozzászólása Jún 13, 2012 /

Van egy tizen éves kis Zanussi hűtőnk, 1 es fokozaton van , 5C van benne, de olyan érzésem van mintha túl sokat menne a kompresszor. Lehet hogy a gáz fogyna belőle?
(#) zolika60 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Jún 13, 2012 /

Lehet, de lehet hőszigetélés hiba is.
(#) Bboy_Atis hozzászólása Jún 16, 2012 /

Sziasztok kollégák!
Van egy kis gondom. Lehet, hogy ki lehetne hámozni valamit a fórumból, de mire elolvasom...

Szóval nem megy a kompresszorom. Levettem a relét, kis érintkező igazítás, összenyomás, relé vissza, dugvilla be, megy a kompresszor, dugvilla ki, dugvilla be, kompresszor nem megy, 3mp, pattanás. Aztán már semmi. Nagy lendülettel lekaptam az indítórelét, mire az a lapos henger alakú "valami" ki is tört belőle.
Talán a kompresszor volt, és azért leoldhatott a relé. szóval elrontottam a relét is, ha az eddig nem is volt rossz.
Tudom indítani a hálózat + kondival? (gondolom asszinkron van benne) Mert, akkor ugye relé baja van/volt...

Hirtelen ennyi.. Egy kis segítséget szívesen vennék..
(#) raptor1974 válasza Bboy_Atis hozzászólására (») Jún 16, 2012 /

Milyen kompresszor, milyen relé volt rajta (áramrelé, feszültség relé vagy PTC indítóegység)? Ha háztartási hűtőkompresszor és jó hűtőrendszerbe (van benne hűtőközeg) van beépítve, akkor az leállás után csak kb. 5 perrc mulva tud ujraindulni, lévén, hogy kis indító nyomatékú és meg kell várni, hogy a szívó és nyomó oldal között a nyomás kiegyenlítődjön. A "lapos henger alakú valami" lehet a PTC korong vagy motorvédelmi bimetál is.
(#) Zoooooooooo hozzászólása Jún 16, 2012 /

Sziasztok!

Zanussi kombi hűtő (pontos típusát nem tudom megmondani, kb. 10 éves, "soft line") 1 kompresszoros, alul kétrekeszes fagyasztó.

Belsejének hátlapján, jobb oldalt, középtájtól kicsit lejjebb, tenyérnyi nagy jégtömb keletkezik Kép.
Mechanikus termosztát 1-es fokozaton, a belső hőmérseklet 10°C (az alsó üvegpolcon mérve).

A fagyasztó része jól működik. Mi lehet a baja?

Segítségeteket köszönöm. Üdv., Zoli
(#) raptor1974 válasza Zoooooooooo hozzászólására (») Jún 16, 2012 /

A fagyasztó elpárologtatóját a normál tér elpárologtatójával összekötő cső körül a szigetelés tönkrement, ezért ezen a ponton fagyaszt a legjobban. Nrm nagyon lehet neki mit csinálni.
(#) Bboy_Atis válasza raptor1974 hozzászólására (») Jún 16, 2012 /

Szervusz!

Ez már egy fontos infó volt, hogy kb 5 perc múlva indul újra.
Háztartási hűtő. Itt van a relé:
Bővebben: Link
Egyelőre még passzolok, hogy PTC, vagy motorvédelmi bimetál van benne.
Visszatehetem a relét a korong nélkül?
Üdv
(#) raptor1974 válasza Bboy_Atis hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Ez nekem egy PTC-s indítóegységnek tűnik. Ha a korong ezen belöl volt, akkor az a PTC. A nélkül nem fog működni, mivel az kapcsolja a kompresszor motorjának a segédfázisát. Jó volna tudni a kompresszor tekercskivezetéseinek pozicióját. Ha olyn mint az elektrolux kompreszoroké, akkor egy magyar MPV relével símán el kell, hogy menjen. Ha a segédfázi és a föfázis tekercsek kivezetései ehez képest fordított pozíciójúak, akkor vagy vezetékelni kell, vagy fordított lábkiosztású relé kell hozzá. (MPV-ben is létezik ilyen) Tudni kell továbbá, hogy mekkora kompresszor áramfelvétele, mivel az MPV relébe be van építve a motorvédő bimetál is. A kompresszor áramfelvételéhez illő relét kell rátenni. A másik megoldás lehet, ha valamiből kioperálod a PTC korongot, és beteszed a törött helyére.
(#) Zoooooooooo válasza raptor1974 hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

F@sza.
Köszi a választ!
(#) Bboy_Atis válasza raptor1974 hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Kedves raptor1974!

Ma is sok más dolgom volt, és nemsoká pihenek le, mert éjszakás vagyok. Ma sem tudtam vele foglalkozni.

A PTC benne volt. A kivezetések egy szabályos háromszöget formáznak, felfelé "álló" csúccsal. Ha erre gondoltál!

Majd izmozok még rajta, és írok, hogy mi van!

Köszi mindent eddig is!

Üdv!
(#) frigo833 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Jún 19, 2012 /

Szia valószínűleg szigetelés hibája van!! mint már más is mondta. Azt nézd meg a termosztátnak a vékony csöve nincs -e jégbe. Ha igen akkor később érzékeli a hőfokot és tovább működteti a kompresszort.
(#) janos.vitez hozzászólása Jún 19, 2012 /

Sziasztok!

A hűtőm Indesit BAAN 33 VPS alul fagyasztós

A problémája: a fagyasztó része nem hűt, időnként hibajelzést is ad. legtöbbször A2 -öt mutat, csipog és villognak a visszajelző lámpái sárgán. 1x volt hogy, A1-et mutatott.
Próbáltam a neten keresni hibaelhárítást , de semmi sem sikerült.
Bekapcsoltam rá a "Super freeze" gombot is de úgy sem fagyasztott!
Légyszíves aki ért hozzá segítsen, h mi lehet a probléma!

Köszönöm előre is!
(#) addam001 hozzászólása Jún 19, 2012 /

Sziasztok üdvözlök mindenkit! A következő a kérdésem:

Rendelkezünk egy kb 6 éves bosch hűtőszekrénnyel ,ami felül fagyasztós a sima alatta van, na most a helyzet az hogy ebbe van egy ventillátor mely keringet ,mikor az ajtó csukva van, és ez a ventillátor behalt!!! vagy kikopott vagy kilazult mert ugy kezdte hogy hozzáért az oldalfalhoz és kerregett, majd elakadt az eredménye az lett hogy hűtő aljában a hűtés megszünt , fennt a fagyasztórészben van hűtés de az is 50 % al csökkent a ventillátor hiba miatt, amúgy a hűtőrendszer tökéletes, !!!

Na megpróbáltuk megnézni mit tehetünk ... lebontottunk belülröl mindent ami lehet , és a hűtő úgy van összerakva hogy egszerüen lehetetlen hozzáférni a venti -hez, hátulról meg az egész hátulja szigetelt... elakadtunk, gondoltam felteszem itt a kérdésem mielőtt lehúz egy szerelő !! köszönöm!
(#) albandi1962 hozzászólása Jún 19, 2012 /

Sziasztok!
A problémám , van egy régi gorenje mélyhűtőszekrényem,
régen volt használva, most hogy beszeretem volna kapcsolni, a kompresszor ugyan megy de nem fagyaszt!

a kompresszortól kijövő cső melegszik, de a hűtőrács nem! kérem szépen, ha valakinek van valami ötlete, szívesen venném. köszönöm!
(#) sonkaneri hozzászólása Jún 19, 2012 /

Tisztelt Szakik!

Van egy Lehel 280/60 hűtöm.(egy kompresszoros)a problémám az lenne vele,hogy a hűtőrésze gyengén hűt, kb:10,fok ig bír hűteni,és 4 5 óra után sem áll le. Fagyás nyom is található a normál tér belső hátfalán
Időnként viszont az 1 és 2 fokozat közé forgatva a szabályzót le áll és kb fél óra elteltével újra indul.
A mélyhűtőrésze viszont kifogástalannak tűnik.
Kérném szépen a segítségeteket a témában.

Üdvözlettel Erdős László
Következő: »»   76 / 298
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem