Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok. Megszeretném kérdezni hogy ennél az IC-él a H-osztály az most mit takar ? ugye bekapcsolom a 16 lábat és a mélyládám ugyan úgy torzít mint ahogy torzított nagyobb hangnál elvileg B-osztályba. Szoval ez most hogyvan?
sziasztok. Nekem az lenne a gondom ezzel az IC el hogyha bekapcsolod hogy H-osztályba mennyen akkorse tud 20W ál többet. Szoval szerintetek mi lehet ? Feszemelő kondik azok ugye 4700 mikrosak. 12V megy az ic és skoppal néztük a jelét, ami igyis ugyis ugyanaz na meg hangzásba se változik.
Szia! Úgy tudom nem kell a 16 lábon H-osztályba kapcsolni. Amennyiben a tok hőmérséklete <120°C engedélyezi automatikusan. Azt nézd meg szkóppal, hogy a kondik a testhez képest változtatják-e a potenciáljukat, rásegítenek-e? A 16 lábon mérheted az üzemállapothoz tartozó feszültséget.>
Sziasztok!!! Lenne egy nagy kérésem van egy kapcsolási rajzom és olyan ellenállások vannak benne hogy nem vagyok biztos az értékében nem tudna valaki egy alkatrész listát készíteni egy "szegeny" kezdődnek
Sziasztok!!! Lenne egy nagy kérésem van egy kapcsolási rajzom és olyan ellenállások vannak benne hogy nem vagyok biztos az értékében nem tudna valaki egy alkatrész listát készíteni egy "szegeny" kezdőnek
Szia=! M1=100k, 1M2=1,2 Mohm, M47=470k, 10=10ohm.
Nagyon szépen kőszöntem pont ezekkel volt a baj
Szia. Kiváncsi lennék a véleményedre az Ic-el kapcsolatban. Szerinted tudja a 70W-ot ? Milyen a hangja ? mire használod ?
Szia! Az az igazság hogy régebben építettem egyet ezzel az ic vel de azóta nem igazán most próbálkozó ismét a 70 w az garantált a hangja az nem tudom milyen . Én egy mélynyomot szeretnék építeni vele ha kész lesz elmondom a élményem.
Szia. Értem. Én is egy mélynyomot szerettem volna csak nekem kicsinek tünt a teljesítmény na meg mintha nem adta volna le a 70W -ot.
Sziasztok segítség kellene, elkészítettem agy erősítőt de nem igazán mükszik. A hozzá tartozó leirás nem magyar és a kapcsolási rajz alapján nem igazán boldogulok én csak aféle utánépítő vagyok nem tanultam elektronikát. Az a probléma hogy még csak bugást se hallani a hangszóróból.
Hali!
Mindent jól ültettél be? forrsztási oldalról tudsz képet mutatni?
Nem akarlak elkeseríteni, de ettől féltem...
Azt tanácsolom, alaposan nézd át a forrasztásokat, mert a legkisebb hiba is gond lehet. Sajnos nem túl nagy a felbontása a képnek, ezért én nem tudom neked alaposabban szemügyre venni.
Csunyán néz ki elismerem de 1000 szer néztem át. mi a feladata a remote funkcionak megkérdezhetem
És ha rákapcsolom a tápot még a led sem világít, nem melegszik az ic sem vagy lehet már az első probánál meghalt
Tudsz adni egy linket a leíráshoz?
A REM bemenetre feszültséget kell kapcsolni, hogy megszólaljon, de jó lenne látni több infót.
A REM bemenetre adj +12V-ot, de csak akkor, ha tuti biztosra minden renben a nyákon, semmi szakadás, semmi zárlat, különben füst lesz a vége.
Ja, és az IC-n is legyen hűtőborda, legalább egy darab alulemez. Valamint letekert hangerővel kezd el tesztelni. A legkissebb gyanús jelre azonnan kapcsold le a tápról, hátha megmenekül a szerkezet, ha mégis valamit elnéztél.
Szerintem ez lesz a baja nagyon köszönöm a rám fordított időt, örök hálám.
Megszólalt a szerkezet látszólag müködött is de kb 30 másodperc múlva ez történt. Gondolom az ic is meghalt?Ujra készitem a nyákot mert az nem volt az igazi
Most nézem, hogy az a kondi fordítva van betéve...
De az eredeti oldalon is rosszul mutatja a beültetési rajz a kapcsolási rajzhoz képest.
Sziasztok. Nekem valamiért nem kapcsol be magától az ic. Valamint ha elkezdem emelni a hangerőt egyszer csak kikapcsol. St-by bekötve, pc tápról tökéletesen működött. Minden, most építettem hozzá egy tápot. 10A-eset, 12V-osat. Úgy tudom csak bekapcsolni az ic-t ha megmozgatom a jack dugót a gépben "hogy recsegjen", na az a jel indítja be. Erőteljesen lehet használni, sok méllyel, de sajnos csak egy bizonyos hangerőig, utána kikapcsol. Valaki találkozott hasonlóval, vagy van esetleg valami ötlet?
A tápom 240W-os 12V trafó, 20A-es graetz mospecekkel, és 12600µF puffer, valamint egy 100nF hidegítő kondi. A segítséget előre is köszönöm!
Szia! Köss voltmérőt a 16 (status I/O) lábra, mit válaszol a szól - nem szól állapotokra.
Szia,
mute - megkapja a tápot akkor 0,5V stand-by - ráteszem a tápot a standbyra elvileg elindul az ic 14.40V (itt ugye addig nem szól amíg nem kap jelet a bemenet) h-class - megkapja a jelet: kihúzom, bedugom a jacket akkor 11.40V van rajta. Pörgetem fel a hangerőt ez a 11.40v ez volt hogy le ment 10.50V-ra is, de a kikapcsolás pillanatában 11.30V-volt utánna pedig felugrott 14.40V-ra. Jack megint ki megint be akkor 11.40V. Valami olyan probléma lehet, hogy "nem veszi észre" hogy a bemenetre csatlakoztatok valamit. Valamint amikor növekszik az impulzus a bemeneten akkor "úgy érzékeli" hogy levettem a bemenetet. Meggyőződésem hogy ha rövidzár, hőmegfutás, túlmelegedés, stb.. akkor nem stand-by 14.40V-ot vagy "üzemi" 11.40V-ot kellene mérnem. Javíts ki kérlek ha tévedek. Mellékelek kapcsolási rajzot is. Az az érdekes hogy nem a sok mély miatt kapcsol ki, ha teljesen leveszem a mélyet(winampban ) akkor is kikapcsol egy adott hangerő felett. Ha egy skálát állítok fel a bemeneti jelről elméletben, akkor pc tápról a jel: 1-10 -es skálán ment, és teljesen kihasználható volt. Bekapcsolni az 1es értéken kapcsolt be. Most: 1-5 -ös skálán lehet hangerővel játszani, de kb. a skálán a 12-nél helyezkedik el az a pont amikor elindul az erősítés.(ekkora jelet nem tudok generálni, ezért kell ki húzni és be dugni a jacket, hogy ami az alaplap testjén van milivoltok belezavarjanak a bemenetembe.) Köszi a segítséget! |
Bejelentkezés
Hirdetés |