Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Bizom benne, hogy igaza(tok) van, nemsokara proba..
Igen, de ez 5V, +-0,01V, ami állítható is, 6%-ban, viszont ezt stabilan tartja. Feltéve, ha az ezt beállító ellenállás is stabil. A 10ppm elég jó (?)
egy 27mhz-es antennaáramkör /egyszerü/tekercselési adatokkal tudna valaki ajánlani? köszönöm.
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni a következőben! Ennek A csatlakozónak a foglalatának a bekötése kellene nekem, ha valaki tudja hogyan kell bekötni azt nagyonszépen megköszönném! :yes:
Válaszotokat előre is köszönöm! Üdv Gab_Bee
Sziasztok! Elkövettem 1 olyat hogy elestem az mp3 lejátszómmal külsőre nem látszott különösebb rajta itt ott eltört ugyan na de a lényeg a memória is eltört ez idáig ok (vettem újat nem ez a problémám) Kivettem a Háttér világítást a kijelzőt és most a mikrofont is nem rég
szereztem másik mikrofont (jobbat )és beforrasztotam a régi helyére A kérdés a következő ha ezt összekötöm a fej hallgatóval akkor ez így együtt működne-e vagy sem? Eredeti célom az volt hogy amikrofont úgy öszekössem a fejhallgatóval hogy az szóljon (egy kissebb lehalgató készülék lett volna Csak kell bele 1 érősítő ) Szóval a kérdés működne-e. Ja és az mp3 lejátszón a szoftware is jóvolt minden működött rajta csak memóri a nem volt
Nem. Ez egy 380/400V-os villanymotorhoz van, mint áram ellátás! 32A ig!
Ennek kellene megtudnom a bekötését hogy később a mágneskapcsolót is sikeresen betudjam kötni!
Elég kezdő vagyok csak annyit szeretnék kérdezni hogy használható-e a mobilbol(sony ericson T630)kiszerelt kamera + kijelző vmire??ugy ertem tudnék e építeni belőle vmit
Sziasztok!
Nem akartam új topicot nyitni, ezért ide rakom fel hátha nézi vki olyan is aki járatos a témába, nos ez pedig a következő: UPC-s műholdas tv-nk van beltérivel együtt, kérdésem: milyen TV-TUNER kártyával lehetne ezt a számítógépen is venni. Úgy tudom, h pl a HBO stb. ami le van kódolva szoftveresen lehet dekódolni, persze ha nem az se baj. Előre is köszi minden segítséget!! Üdv.
lényegtelen szét ment a fej halgató nem baj úgyis a kartam már 1 újjat
hali! ha tudsz programozni ic t és van ishozzá akkor lehet de nagy munka kezdőknek:S
amelyik tud AV jelet fogadni - de akár a videokártya is jó, ha van AV bemenete.
a beltériből már eleve ez a jel jön ki :yes: az HBO már keményebb dió, mert ahhoz a beltéri kártyájához kellene hozzányúlni - felejtős
Melyik ma kapható óra IC-vel érdemes digit órát építeni, ha nem akarok PIC-es megoldást? Nekem sima quartz időalappal, és 7 szegmens kijelzővel lenne szimpatikus, és nem kell DCF77 sem.
Tudtok tanácsot adni, melyik IC-t vegyem meg ehhez?
Egy másik topikban már folyik ez az ügy!!!
Még reagáltál is nemrég...vagy már nem emlékszel?
Elnézést a dologért! Azért tettem fel itt a kérdésemet, mert ott elsősorban nyákrajzot kerestem, és csak mellékesen óra IC-t. Itt pedig kifejezetten a 0. pontról kiindulva milyen óra IC-t vegyek típusú kérdésem volt.
De ha gondot okoztam, akkor sorry (komolyan), és töröld kérlek!
Sziasztok! Régebben építettem egy TDA 2003-as véget, amit nem használtam gyakran. Viszont mikor most be akartam kapcsolni, a hangszóróba csak marha nagy búgást hallottam. Gyorsan megnéztem műszerrel, és féltápfesz csücsült a kimeneten. A trafó 16VAC, a mért feszkó pedig 7.5VDC. Valakinek valami ötlet?
Pl. nincs a kimeneten kondi
Vagy ha van, akkor rossz, áthúzott, elromlott, stb.
Szia!
Kicseréltem a kimeneti kondikat és a probléma megszűnt. Köszi a segítséget!
Sziasztok
Lenne egy IC felcseréléshez kapcsolodó kérdésem! Ha jol tudom a 4017-es ledléptető,és az LM3915 pedig ledvezérlő(lehet,hogy nem vezérlő) mind a 2 ic ledek meghajtására alkalmas,csak nemtom,hogy a 4017 helyére be-e rakhatom a 3915-öst? Amugy vidéki vagyok,ugyhogy nem tudok eleget tenni azoknak,akik azt javasolják,hogy menjek el,és vegyek Köszi előre is Tomi
Hello. Nem cserélheted fel ezt a két IC-t! Csak annyi a közös bennük, hogy LED eket hajtanak meg...
Még annyit tennék hozzá, hogy az LM-et kifejezetten LED-ek maghajtására tervezték, míg a 4017 igazándiból semmi más, csak egy egyszerű számláló. Az már más kérdés, hogy éppen! LED-eket szoktak leggyakrabban a kimeneteire kötni...
Ehemm... Megnézted te az adatlapjukat? A 3915-ös egy kivezérlésjelző IC (lehet használni feszültségmérésre, hőmérésre, stb). A 4017 pedig egy számláló, nem feltétlenül LED-ekhez. Ezzel meg max. futófényt tudnál csinálni...
Norberto megelőzött, mert én elmentem tűzijátékot nézni hsz írás közben.
Én is óbudai vagyok, de én nem néztem, csak hallottam a tűzijátékot
Helló
Van egy ellenállás bajom. Nem tudom eldönteni melyik oldalról nézzem... A színei: Barna Barna Fekete Fekete Barna Nos az egyik oldalára 110Ohm-ot, a másik oldalára 1K-t számoltam ki... Melyik igaz? Köszi
cső sztem tegyél rá 1 ohm-mérőt
annyira belefeledkeztem a cumóba - amihez kell az 1ohm ellenállás - hogy ez nem jutott az eszembe
köszi szépen ui: ez volt az igazán kezdő kérdés |
Bejelentkezés
Hirdetés |