Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Az előbbiben belinkelt s általam megvásárolt oszcilloszkópon található egy VARIABLE nevű poti mellyel a jelalakot szét illetve össze álithatom, namármost ha pl 50 herct jelet kötök rá csak az egyszerűség kedvéért akkor az 5ms osztásra álitva négy kocka 1 hz .De mivel ezzel a potival szabadon szét ill össze álitható a jel hogyan lesz ez így kalibrált oszcilloszkóp.Egy jóval magasabb frekvencián így hogyan számitható ki a frekvencia.Nem értem ez miért szükséges rá?Biztos én vagyok a hülye nem a gyártó de azért gondolom van ésszerű magyarázat ?
A "variable"potméter véghelyzetében van a calibrált skála. Ezt minden esetben jelzik is. Vagy esetleg le van kopva a kis -cal- felirat
Most néztem meg a képeiden. Jobbra lent 5 órában mondaná Bruce Villis
Idézet: [OFF]És szétlőné a szkópot... „Jobbra lent 5 órában mondaná Bruce Villis”
A variable jobbra forgatva bekattan.
Ebben az állásban kell kalibrálni. Pontos mérőjelet adva a bemenetre belül a megfelelő panelon levő trimmerekkel lehet pontosan kalibrálni. Ezt végig kell csinálni minden csatornán a függőleges és vízszintes eltérítésre. Kell hozzá szervíz manual, pontos generátor. Általában szervíz csinálja és nem olcsó mulatság. Hozzáértő is megcsinálhatja maga, de kell hozzá spéci generátor, ha ez nincs akkor csak játszadozni lehet.
Köszönöm a válaszokat!
Kattanni ugyan nem kattan de a cal felirat valóban létezik.
Action2K gondoltad volna hogy a weboldalad 7.5milliót ér?Bővebben: Link
Nagyon ritka, hogy a végállásban nem kattan be a CAL gomb, a Voltcraft pl. ilyen.
Van nekem egy TR-465 oszcilloszkópom és következő a problémám hogy alacsonyabb időbeállításnál megjelenik a hálózati búgofeszültség, hol érdemes elkezdeni a hiba keresést?
Szia!
Mint általában az 50 Hz a tápegység felől érkezik, vagy kötül kell nézni nem tetted-e egy nagyobb hálózati trafó közelébe. Én eljátszottam egy darabig ezzel mikor a labor táp tetején volt a szkóp. amikor kikapcsoltam egyszer véletlenül a tápot mindjárt nem volt brumm a szkópon. Üdv: Gábor
Nincs véletlenül a szkópban kétsugarasító elektron kapcsoló? Nekem nem brummnak tűnik. (esetleg ha többet lehetne látni a szkópból, és a környezetből is)
szia!
Bennem is fölmerült mivel nincs fix helye így mindig máshol tartom ez kizárható, valós két sugaras szkóp nem elektronkapcsolós. HA5AWS Környezete alól mit értesz?
Hasonló korú szkópokban nem árt végigmérni a táp(ok) elkóit, általában 20-30%-a rossz szokott lenni. Amelyikben kapcsolóüzemű is van, ott annak működése rögtön látható az ernyőn ha rossz benne a puffer.
Sajnos rendben találtam az elkókat a tápban.
Én meg a valódi kétsugaras szkópot zárnám ki, mert az nem ez a kategória. Légy nyugodt, ebben elektronkapcsolóval állítják elő a két sugarat. Valószínűleg kell lenni egy kapcsolónak is, ahol válthatsz chop (kapcsoló9, és alt (váltakozó) eltérítési mód között.
Egyébként egy szkóp van a kezedben, megmérheted vele a látott jelek periódus idejét, amiből számolhatod a frekvenciát. Ebből is rájöhetsz, hogy honnan származik a jel. Az elég gyenge képről nem sok minden derül ki, de az látszik, hogy brumm, az nem ilyen.
Igazad van, nem is néztem utána csak mondta valaki hogy kétsugaras. Igen van olyan hogy chop meg alt kapcsoló ugyan az szituáció sajnos. A bemeneteket természetesen földre raktam. Tápon egy másik szkóppal néztem végig azért zárnám ki, tehát szerinted az elektronkapcsolóval lesz a bibi.
nincs azzal semmi bibi, ez így működik. Lassú jeleknél az alt módot használjuk, gyors jelek esetén a chop módot. Ha a bemenetre rendes jelet teszel, és arra szinkronizálod, akkor nem is fogod látni, de így más jel hiányában valószínűleg erre szinkronoz, automatikus módban. Azt is ki kell választani, hogy melyik csatorna jelére, vagy külső jelre szinkronozzon. Pl a CH2 -re rakod az órajelet, és erre állítod a szinkron bemenetet, nem is fogy látni ilyen jelet. És ettől még kétsugaras.
sajnos egy csatornás módban is csikókat húzz!
Hello!
"Lassú jeleknél az alt módot használjuk, gyors jelek esetén a chop módot. " Pontosabban fordítva.. Marciart Azért kért Pucuka egy jobban látható képet, mert szerette volna látni, a kapcsolók állását. Chop állás mellet, az elektron kapcsoló a két csatorna között ide-oda kapcsolgat. A kapcsolójel egy négyszög jel. Pont olyan esetleg mint a képen látszik (csak kicsit szebb felfutással). Egycsatornás mód mellett, a a Chopper áll, és az elektron kapcsoló vagy az A vagy a B csatorna felé áll. Tehát nem lehetne látható a kapcsoló négyszög jel. (Igaz, hogy a szkóp csöve zöld, de a "csikók" nem azon legelnek. A csíkok viszont ott láthatók..) :yes: üdv! proli007
Bocs meglehet igazad van, én már sajna ilyenre nem figyelek, csak úgy jön.
De tényleg jó lenne már látni egy világos képet az egész szkópról.
Igazad van! Itt vannak a képek többféle kapcsoló állással.
Illetve lassabb és gyorsabb idővel.
további képek
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni , aptam egy grundig Go15-z szkópot , sajna nem megy neki az eltérítése , még nem szedtem szét de se a függ. se a vízszintes rész nem megy , csak középen a pontot lehet beállítani . abban szeretném kérni a segítségeteket ha valakinek megvan a rajza legyen szíves linkelni nekem . Nagyon szépen köszönöm ! Gábor
Kezdetnek itt a rajz (link az első bejegyzésben): Bővebben: Link
Sziasztok!
A napokban megérkezett a hibásként vett TR4655-2 jelű oszcilloszkópom.Mechanikusan kitűnő állapotban leledzik,de beteg.Nagyfesz nincs,szkóppal nézve a nagyfesz oszcillátor teljesítmény tranzisztorán látható a berezgés.Ha lehúzom a nagyfesz kábelt (cumi) a KS csőről,és a testre tartom,kb. egy milis szikra ugrik.Tudtommal ez a cső 8,6kV-os gyorsítófeszt igényel.Van valakinek egy rajza hozzá? A neten csak a leírást találom,kottát sehol. Köszönettel! István
Abban kérném a segítségeteket, hogy hogyan tudnék egy PHILIPS PM 3256 kétcsatis oszcilliszkóphoz előlapot keríteni, vagy készítetteni.
A gépet most vásároltam használna, teljesen funkcióképes, csak az előlap repedései sok apró darabka formáJában estek szét. Ez egy hordozható modell, és a gumi szegély gondolom nem védte meg. A készülék eredetileg így néz ki, az enyémnek meg csak a gombok körüli közepe "ép". Megpróbálok képet készíteni este.Tud valki valamit, hol lehet ilyen roncsot, vagy újat szerezni? Érdekelne még, valakinek magyar, vagy német nyelvű manualja van-e hozzá? |
Bejelentkezés
Hirdetés |