Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Kitaláltam egy olyat, hogy egy hangkártyából csináljunk erősítőt szerintetek lehetséges lenne? ha kitaláljuk melyik lába melyik, akkor elvileg megoldható lenne nem?
Veszett fejsze nyele a dolog.
Én anno csináltam olyant hogy kivágtam egy pci kártya mintáját és azon készítettem el a gépbe erősítőt de az más tészta.
Heló
Többnyire a régi hangkártyákon (ISA portos) külön volt az erősítő IC a vezérlő IC-től. Általában műveleti erősítő van a hangkártyán, tehát nagyon kicsi teljesítményű. Maximum fejhallgató erősítőnek tudod használni, de ez is kb 100Ft boltban, tehát nem éri meg még kiforrasztani sem. Ha erősítőt szeretnél építeni, akkor nézegesd a TDA, vagy STK erősítőket. (STK jobb, de drágább is)
Pontosítok: megnéztem egy régi hangkártyát, ezen nem művelet erősítő van, hanem egy 6W-os erősítő IC. Ez kb 2*2W lehet, mert a 6 W-ot 18V-ről adja le, és a PC-ben maximum 12V-ot kaphat...
Hello! Én sem hiszem hogy hangkartyából Olyan erősítőt tudnál építeni, ami egy kicsit is megérné a fáradozást. Én nem rég egy rossz televízió panelben találtam egy TDA2030-ast. Csináltam is belőle egy 20w-os mélynyomót.
Nem gondoltam hogy tv-be ilyen (relativ) nagy teljesítményű ic-t találok. De azóta tökéletesen működik.
Hali!
Én TDA2040-esekkel szerelt panelt szedtem ki egy régi német TV-ből, csináltam hozzá tápot (nem szimmetrikus kellett neki szerencsére), és ezt használom a 15W-os hangfalakhoz. Szépen szól, bár van egy érdekes baja: néha felhangosodik egy picit, majd visszahalkul arra a szintre, amire be van állítva. Nem tudjátok, hogy ezt mi okozhatja?
Elsőként a 2-es lábra 680 ohm-al menő 22µF elkót cseréld ki.
Szia drhati,
régebbi Grundig óriástévékben volt 2x50W-os végfok is, hozzá méretezett hangváltó, kétutas bass-box hangsugárzó rendszerrel, pöpecül szólt... TaTa
Sziasztok
Én Videoton tvmbe is 2db TDA2040 van.Van a tvn külön hangfal kimenet is.
háng kártyából erősítőt remélem sikerül
Hali! Itt van 2 kép arról a 20w-os subról. Az egyik maga az erősítő rész, a másik meg a láda hátlap és bél nélkül.
ez a kapcs nagon egyszerűnek tűnik!
A ládához grat, szép lett fel tudnád rakni a kapcsirajzát az erősítődnek?
Kösz! Itt a kapcsrajz, meg a beültetési.
Bocsi! Nagyon hülye vagyok . Nem is figyeltem...Ez a kapcsrajz simán csak erősítő, nem kimondottam mély. Egy kicsit átalakítottam... egykét kondit nagyobb értékre cseréltem. Ha érdekel, akkor meg tudom mondani hogy melyiket milyen értékre. Húú! Tényleg bocs. Csak most kapcsoltam.
Hello! datasheetcatalog.com-on keresd meg a tda2052-es ic adatlapját! 4 megásat keress! a 6. oldal bal felső sarkában van egy grafikon, ott a mélyet tudod egyszerű módon vágni (PL:ciripekhez,én 9centis hangszóróhoz 220µF-ot használtam), a 10. oldalon pedig 4kondiból és négy ellenállásból low-pass filter van. (ja,meg high-pass is). sztem érdemes megnézni!
Hello!
itt van a link: TDA2052 datasheet, és itt megtalálható a low-pass filter. Kipróbáltam, és eszméletlenül meg vagyok vele elégedve!Gyönyörűen szól a mély, pont jó frekvenciánál vág,és nagyon meredeken. Csak annyit lehet hallani, hogy dübörög a hangfal. Lehet venni rengeteg pénzért mélyláda hangváltót, ami kb. hasonló dolgot művel, de az rengeteg pénz (az alkatrészekhez képest,ami felhasználásra kerül). Van az oldalon állítható Sub-filter, de abban sztereó poti van, és az megnyomja egy picit az árát. Ajánlom mindenkinek!
a hangkartyas erositore lennek kivancsi mert nekem is van egy felesleges meg 1994 bol
mar csak a hangkartya tapjara lennekkivancsi hogy hova kel a tapot kotni lecci segitsetek
Milyen típusú IC-k vannak a hangkártyán?
hat nekem ez egy nagyon regi hangkartya meg 1994 bol valo itt a kep remelem tudtok segiteni elore is kosz
A kérdés továbbra is az, hogy
Idézet: „Milyen típusú IC-k vannak a hangkártyán?” Megnézted a fotókat, amiket küldtél? Szerinted látható rajtuk?
csa.amugy epp most csinalgatom a hangkartyat amugy kreative hangkartya es creative markaju ic-k vannak rajta meg van egy kulon aminek a szama TEA2025B ez egy kulon reszen van kondikkal korulveve szerintem ott lehet az erosito de vekkep nemtoom hogy a tea ic az erosito e meg nemneztem utana meg meg van 2 drb ML7805A ha tudsz segits elore is kosz
Stimmel a TEA lesz a végfok...,
Bővebben: Link
kosz szoval akkor lehet belole csinalni valamit ugye es nem csak fulhallgatos erosito lehet rajta
ja meg most vettem eszre hogy van rajta 1 TDA1543T ic is most mar toom hogy van rajta erosito de kiprobaltam mindent osszekotottem es semmi nemszol csak kattogas ha hozzaerintem a reprot de a zene nem megy mi lehet a problema?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |