Fórum témák
» Több friss téma |
Van egy laptop-om és egy kábeles internetem.Azt szeretném megcsinánli hogy a kábelt bedugom valamiylen bluetoth-os valami be és akkor legyen vezeték nélküli internet, hogy az egész lakásban tudjak netezni a laptop-ről.
Ötleteket várok.
Szia!
Szerintem vegyél egy WIFI-s routert ez a legegyszerűbb megoldás!
Most 3 aztali pc-m van de az egyik helyett egy laptop lesz és így kell a másik 2 nek is net.Most rendes routerrel van megosztva, da vezeték nélkülit meg nem tudom berakni mert az egyik gép régi és nem lehet.
Szia!
Bár Én még soha nem próbáltam, de ha a kábel modemeden van USB csatlakozó (az én Motorolámon van), akkor egy USB/Bluetoth adapterrel össze jöhetne.
de nincsen modom.Csak egy kábel, ami megy a routerbe és onnan 3 felé.
Van olyan router nemis drágán, aminek van négy UTP csatlakozója is meg antennája is. Pl. D-Link DI-524
Ja így már más...
Engem az tévesztett meg, hogy "Van egy laptop-om és egy kábeles internetem" Azt hittem, hogy kábel TV-s interneted van, annak a modemjére gondoltam.
A Wi-Fi-s routereken is van UTP csatlakozó igy a régebbi gépet azon keresztül tudod továbbra is használni.
Megy minden egyszerre, ugyanaz lesz, mintha a laptopod is a hálóba lenne dugva, szóval belső hálód is lesz, meg internet is. Annyi a különbség, hogy belső hálóként a drótnélküli kapcsolat lassúbb, mint a drótos, de netezésnél úgyis a netkapcsolatod sebessége számít, ha meg nagyobb fájlokat akarsz gyorsan átmásolni a laptopra másik gépről vagy fordítva, akkor maximum rádugod a laptopot is kábellel egy szabad lyukára a routernek, meg arra az időre kikapcsolod a laptopon a drótnélküli hálót.
Itt vannak még olcsóbban routerek, de én csak a D-Link-et ismerem, nekem olyanom van. Havernak volt valami TP-Link, 1-2 évig használta, aztán költözés miatt eladta. SMC-t meg szoktam hallani, hogy elég sokan használnak, az se lehet rossz. Link
Sziasztok!
Abban kérném ennek a fórumnak a segítségét hogy va egy USB-s Qualcomm 3G CDDMA T-mobil-os Web'n'walk Stick-em és ezt az eszközt kéne egy PIC vagy valami egyéb eszközzel úgy megoldani hogy az otthon levő Ethernet hálózatomra rá tudjam kapcsolni ée meg tudjam osztani az Internetet, mindezt PC és Android nélkül. A T-mobil-os ruterek amik képesek ezt az eszközt megosztani nagyon drágák emiatt azokhoz se fordulnék Minden segítséget előre is köszönök!
Nem véletlen, hogy azok az eszközök ilyen drágák.
Ráadásul egy pic nem képes ilyen adatforgalmat lebonyolitani szerintem. Ha ilyen egyszerűen meg lehetne oldani, akkor már mindenfelé osztogatnák. A legegyszerűbb és legjobb megoldás szerintem ottholra egy kábeles net előfizetés.
Lehet hogy igazad van. Maradok annál hogy ha nagyon kell több gépre akkor PC-n megosztom.
Csak megpróbáltam hátha!
Ez a "Web'n'walk Stick" nem tud alapból wifi-n netet megosztani? Azért kérdem mert a környezetemben időnkánt látszik egy-egy wifi csatora ilyen SSID-vel...
sajnos nem tud
az valami Web'n'walk Box
15ért lehet kapni olyan routert, ami kezeli a sticket is. Azt nem feltétlenül nevezném drágának.
úgy tudom hogy azok csak ilyen speckó stick-eket osztanak meg amik könnyen kezelhetők
Mert a tiéd nem könnyen kezelhető?
Hát egy P3-as gépet manapság fillérekért megkaphatsz, ha mindent kiszedsz belőle, az órajelet lejjebb veszed, akkor az energiafogyasztása is kimondottan kicsi lesz, viszont netmegosztásra teljesen jó.
Jó régen használtam hasonló célra egy PII-es gépet, Win98 + ATguard (tűzfal) + Sygate-network (netmegosztás router funkciók). A tűzfal hatákonyan védte a PC-t és a hálózatot is, és a Win98 ismert hibái ellenére is teljesen jól (és gyorsan) ment.
Ráadásul még hangos se lesz, mert ha az órajel kellőképpen vissza van fogva, akkor nem is melegszik annyira -> ventiket vissza lehet lassítani. Egyúttal akár még torrent-kliensnek is használhatod
Így van, egy uATX-es, integrált laphoz még PC ház sem feltétlenül kell, egy jóval kisebb dobozba is beépíthető. Esetleg P3-as, kijelzőhibás laptop alaplapja is szóba jöhet...
Igazad volt
KÉP
TP-Link TL-MR3020 a megoldás! ~8.500 HUF, amit nem igazán neveznék drágának. Csak egy SIM kártya kell bele. Sajnos én még nem próbáltam, csak tudok a létezéséről. Elvileg az OpenWRT is felmegy rá, ha pedig Linux van, minden van, szokták mondani.
Én is egy konkrét TP-Link, routert akartam volna ajánlani neked, ahogy az előttem szóló kolléga, a típusát akkor írtam fel amikor egy helyen láttam működés közben, viszont nem találtam meg most a felírt típust, de ha még kapható gondolom rátalálsz te is, ezt akkor, kb egy éve, olyan 8000Ft körül lehetett kapni, ez extra szoftver nélkül, az usb csatlakozójába csatlakoztatott stick-en keresztül rögtön meg is tudta osztani a netet(azt nem tudom most milyen típusú stickeket támogat)...
3G GSM USB-s modemről TL-MR3420 routerrel netezünk a prériről, megosztva több számítógépre egy mobilnetet. A router átlagos tudású (4 LAN port, 1 WAN port, 300Mbits WIFI, WEP2 titkosítás, USB port) bruttó 8500 forintért. Ismer ~50 féle GSM stick-et, amit nem ismert fel (régebbi típusok), azt ingyen kicserélte a mobil szolgáltató másik típusra.
Építeni nem ajánlom, mert túl nagy tudás kell hozzá és készen megvehető pár ezer forintért. Sosem értettem, hogy a tanuláson kívül mire jó nagy energiákat fektetni olyan készülékek építésébe-programozásába, amik olcsó(bba)n megvehetőek (pl memóriakártya olvasó, mp3 lejátszó, laptop...). A WIFI, ethernet, USB protokollok használata nem kezdőknek javasolt téma, ha nem hiszed, csak kukkants bele a dokumentációiba és a topikjaikba...
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
Szerintem a TP-LINK adaptere lesz a legjobb nekem. "Ezt Választom!"
Látom átkerültek a hozzászólások ide. Bár nem tudom mi köze a 3G-nek (amiről szó volt) a Bluetoot-hoz. Szerintem nagyjából semmi. Ezzel az erővel mehetett volna akár egy erősítőépítéses témába is.
De komolyan, ha már rossz helyen volt, akkor valami wifis témához közelebb állt volna nem? |
Bejelentkezés
Hirdetés |