Fórum témák
» Több friss téma |
Kitalálom ez egy EMAX inverter! (nekem is van ilyen) Előrébb van 2db egycsatornás FET, habár beforrasztva elég fura tranzisztor értéket mutat tényleg.....
Igen, eltaláltad, tényleg az. Most ebben a hőségben nem nagyon haladok vele, mert van bőven mit csinálnom, de már itt lenne az ideje, hogy összerakjam...
Sziasztok!
Nekem is Huszfer kolléga monitorához hasonló problémám van. A hibajelenség: 3-6 másodpercenként ki-be kapcsolgat az lcd monitor. Típusa Samsung 2333bw Amit eddig csináltam: Leterheltem az egyes feszültségágakat és mértem feszültségeket, minden feszültség rendben van, és a kondik nem púposak. Szerintetek érdemes javítani mit nézzek még meg? Köszönöm előre is!
Hello!
Amit én javítok annak ugyan ez volt a baja, szerintem nézd meg az invertert a monitorban, esetleg ha van rá módod mérd meg, hogy a monitor mennyi áramot vesz fel az egyes tápágakból. Lehet, hogy túl sokat szeretne felvenni, amit mát nem tolerál a tápegység, ezért a rövidzárvédelem letiltja, ezután megszűnik a terhelés, beindul a táp és az egész folyamat kezdődik előröl. Ha a felvett áram valamivel a monitorra ráírt értékek alatt van, akkor másfele kell keresgélni.
Köszönöm!
Amit még észrevettem, hogy nem működik a menu gomb sem. Csak ki/bekapcsológomb működik. Ezeket a gombokat átmértem a gombok jók. Lehet mcu/scaler hiba is? Amit javasoltál holnap megnézem és Köszönöm a tippet. Üdvözlettel!
A ki-be kapcsolgatot hogyan erted?
A hatterfeny megy el folyton vilagito led mellett vagy a led is elalszik/vilagit? Ha az utobbi, akkor szerintem tap lesz, ahogy Gyimate irta. Ilyenkor szakitsd meg az inverter pozitiv agat (vagy biztit szedd ki vagy hegeduld el a nyakot). Ha most mar nem kapcsolgat ki-be, akkor inverter rovidzarlat, valoszinuleg a FET-ek valamelyike zarlatos. Kezdheted ezek kimeresevel is.
Amíg nincs a bemenet felől bármi jel, addig nem lesz menü sem. Képjellemzőket csak meglévő bemeneti jelre lehet állítani, a szervizképernyőhöz nincs sok értelme.
Értem!
A számítógépre kötve az asztal megjelenik, tehát van bemenőjel és a kép is tökéletes, de csak olyan 3-6 másodpercig. Aztán ki be kapcsolgat 3-6 másodpercenként. Ilyenkor sincs menü, egy pillanatra sem. (bemenőjellel) Még amit észrevettem, hogy bemenőjel nélkül is kapcsolgat. Egyértelműen hogyan tudom a tápot tesztelni? Ti hogyan szoktátok? Cserélek kondikat hátha megoldja.
A kapcsolóüzemű tápod "ül le" ilyenkor, ami a háttár világításhoz kell. Vissza-visszaindul, ha az áram lecsökken. Magyarul zárlatos lehet a háttér világításkör.
Én nem kondira gyanakodnék.......
Köszi! Átnézem akkor. Megmérem az egyes feszeket hogy kikapcsolt állapotban melyiken mennyi a feszültség (ha van olyankor)
Én tapasztaltam már olyat is, hogy a világító csövekhez menő vezeték a monitor sarki fordulójában-valószínűleg melegedéstől- átüt, szenesedik. S hasonló jelenséget produkált mint amit te figyeltél meg. Erre csak akkor derül fény ha szétszeded......
Átnéztem mindent és nem találtam hibát.
A feszültségek jók/nem ingadoznak akkor amikor a monitor ki/bekapcsol. Erős fényben az lcd-ről is eltűnik a kép szóval nemcsak a háttérfény kapcsol le. Bemenővel és anélkül is produkálja ugyanazt a hibát. A menü gombok sem mennek, csak a kikapcsoló gomb. Én úgy gondolom scaler. Lehetséges szerinted is? Köszönöm az eddigieket!
Szia!
Festab-okat nézted? Mikrokontoller?
Igen a feszültségek stabilan megvannak. A táppanelon is és a mcu vcc pinjén is mértem. Üdv!
Van egy lg flatron 1919s monitorom ami bekapcsolaskor teljesen el sem indul , kapcsolgat ki be.Egy masik tapbol megtaplaltam 12 es 5 v al es kivaloan mukodik . Az o tapjaban a 12v helyett 15 van es az 5 v megvan Mi lehet a baja
elore is koszi a segitseget . megvan a kapcsolasi rajz is de nem tudom mar mit nezzek amit ellenoriztem minden jo
Esetleg a kondikat csereld meg ki.
A kapcsolasi rajzbol semmi ertelmes nem latszik.
kicserltem az oszeset es semmi valtozas
Es LESR-re cserelted?
A kapcsirajzot feltehetned kicsit jobb felbontasban is, hogy lassunk is valamit.
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/61808/LG_LG%20L1919S.html
itt letoltheto a pdf file ha az elozo sem latszik megvan nekem letoltve de a pdf et nem tudom ide feltolteni 35.oldal
Akkor ujra megkerdezem, Low ESR-re cserelted a kondikat? Van a cuccrol fotod, amin latszanak az uj kondik?
tettem egy egy 21w 12v os izzot es igy merve 11.46v es 4.96v ot mertem ,ha a dugaszt vissza dugom akkor ahogy kinlodik az elindulassal 15-17v ra megy fol a 12v
Akkor probald ki a masik tappal, hogy csak a 12 vagy csak az 5V-ot helyettesited. Melyiknel lesz a problema?
A hattervilagitast kulon le tudod szedni rola, illetve meg tudod merni a hattervili aramfelvetelet a jo tappal? Van szkopod a tap hullamossaganak a meresere?
Üdv.
Van egy LG L192 ws monitorom, a hibajelenség az, hogy csak tiszta fehér képet ad. A szerelő szerint vezérlőpanel hiba. Vélemény?
sajnos nincs skopom de az 5v es 12v helyetesitest megprobalom
a 12v al van a baj , a masik tap bol rakottem a 12v ot es megy..
Nagyszeru, akkor azon az agon probalj meg elindulni visszafele. Dupla dioda pl. De a szabalyzasa (visszacsatolasa) is megmekkenhetett, azert lenne jo a szkop, hogy lassuk, hogy mi van a feszkimeneten.
Nem mertel aramot a jo 12V-os tappal? Jo lenne tudni. Egy 19collos max 40W-ot ehet, vagyis kb 3.5A maximum. De a fenyerot lejjebb allitva lehet a fele is akar. Ha a regi 12V uresen marad, ezek szerint elindul a regi tapod, hiszen az 5V-ot adta. Ami egyebkent szinten 1A korul vesz fel, szoval a szabalyzas MINTHA rendben lenne... |
Bejelentkezés
Hirdetés |