Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Régóta akartam már csinálni egy nyák tartót, most a héten sikerült összehozni. A harmadik kéz sokszor kicsi volt.
Szépjóestét!
Vihar alatti elfoglaltságom eredménye ez a kis impulzusgenerátor. A kitet úgy kaptam nemrég, gondoltam most összedobom. Elsőre működött. Üdv, Ballage
Szia!
Csak azért válaszolok ebben a topicban, hogy ne hidd, hogy itt "ilyen" a csapat... Szóval: ennek a kapcsolásnak egyetlen egészséges ponja sincs. Nem tudom honnét vetted ezt, de nem érdemes vele foglalkozni. Még javítani sincs mit rajta... Próbálj meg a kezdők topicjában kérdezni, de szerintem azzal kellene kezdeni, hogy egyáltalán mi a célod? Mit várnál el az áramkőrtől?
Szia! Ez vicces! Közben kaptam választ a saját topikjában,hogy kipróbálta egy illető a kapcsolást és működik. Ez egy alkonykapcsoló lenne 20 leddel. Nagyon köszönöm a választ. Akkor ezt el vetem. Szia.
Hasznos dolog az biztos, ügyes!
Sziasztok!
Egy kis apróság, egy HID eszköz, ami a nevét tudja változtatni. Csodákra képes egyes fordítókkal...
Jól néz ki, gratula!
Köbzolinak: bocsánat hogy dolgoztattalak, megint tanultam valamit!
Régebben ígértem, ha elkészül minden hangsugárzó, akkor teszek fel képet a rendszerről egyben is, íme:
Ez igen!
Na ez nem semmi, nagyon ügyes vagy. És hány wattos darabja?. Szép munka van rajta, gratula.
Nagyon gyári lett, milyen márkát választottál a tányéroknál?
Tudom a szabályzat... elolvasom megint, az ismétlés a tudás atyja! Öregszem sajnos
Köszönöm a válaszokat! Mindegyik hangsugárzóban Reflex típusú közép/mély hangszórók vannak. A felsők kisebbik ládák a 12r150 típusút kapták, a középsők a 15r300-ast, az alsó pedig a 15r400-ast. Nem a legjobb hangszórók tudom, de egyenlőre nekem jó. Nem bulizok sehol, csak a magam szórakoztatására vannak. Ami még inkább hiányzik, az a meghajtás, mivel erősítővel rosszul állok. Nem tudom készítsek-e, vagy inkább vegyek boltit. (persze ha lesz rá majd keret!)
Volt r300 melyem, egy ideig birta a quadot azutan lett vmi baja.
Nekem egy 800 literes zart mdf dobozban volt. Valahogyan surolt es sokan mondtak, h a refiknek nincsen jol pozicionalt magneskoruk, de igy utolag szerintem tekercs mozdulhatott el. Sok refirol hallom ebbol az idobol, hogy behalnak. Viszont amennyire emlekszek az r300 csak 200w-os kent volt kaphato gondolom zenei 400w korul lehet fuggetlenul attol mi van rairva. (Vagyis haat mechanikailag annyit bir el) Ilyen szogbol nezve nemcsoda, hogy nem birta a quadot 56 V-os taprol.
Üdv!
Igaz nem teljesen építés de akár építés során is jól jöhet az ötlet ha valaki egy nagyon mutatós házzal rendelkező de hibás kondit szeretne beépíteni.Nem is saját ötlet csak gondoltam megosztom hátha valakinek még is csak új az ötlet. Bal oldalt a hibás 100+50µF helyett 30+8µF-os régi belsőség látható.
Ez valóban vicces...
... és az az illető azt is elárulta, hogy neked vajon miért nem működik ez a tutti kapcsolás? Melyik a saját topicja?
Egyszer még ifjú srác koromban hallottam olyat, hogy nem túl szerencsés sodort rézdróttal kondit bekötni, mert a drót induktivitása miatt rezgő kör jöhet létre. Ha nem így van, akkor cáfoljatok meg.
Minden jót. B
Szia!
Jó mini lett. A név változtatás (minden csatlakozáskor?) betervezett része a kütyünek? A panel másik végén a 6 forrpont az ICSP-nek van?
Szia!
A belső adat EEPromban tárolódik a következő módosításig. Igen, az az ICSP csatlakozó.
Üdv
A piros vezeték is 1db belső érrel rendelkezik.
Én még nem tudtam az 15r300-ast meghajtani rendesen, mert nincs akkora végfokom. A hangszóró előéletét nem ismerem, hogy honnan származik, de egyenlőre mind tökéletesen működik.
Köszönöm szépen. A te hangfalaid is nagyon szépek.
Még világítást akarok rá készíteni csak ötletem sincsen hozzá, hogy hogyan kellene. Meg még a nyáklemez befogatáson is tökéletesíteni kell.
Tegnap kipróbáltam és tényleg nagyon hasznos dolog. Sokkal jobb így, hogy mindkét kezem szabad. Nem kell félni attól, hogy feldől az egész mint a harmadik kéznél.
Hát ifjak, ahogy elnézem a mostanában épített elektronikákat, úgy fest szép lassan kimegyek a divatból. Az én egyszerű PC köré épített 5.1-es erősítőm az analóg korszak végéből sem a legtutibb szerzemény. Kommersz elemekből erősítőket építeni ilyen teljesítménnyel már nem nagyon szoktak, mindenki az IC-k felé fordul. Pedig a minőségi különbség lehet hogy megéri a munkát. Jelen esetben egy kiszuperált TECHNICS erősítő adta a külső alapot, valamint a klasszikus 25 éves irodalom, A rádiókészülékek és hangerősítők építése címmel. Jól sejtem sokunknak volt a bibliája még néhány éve is. 5X20, és 1X50 Wattnyi muzsikát, valamint mondjuk a crysis 2 jobb részeihez biztosítja a kellő dinamikát, elég tisztességes módon, egy ASUS xonar dx kártya hathatós közreműködésével. Még belefért egy fejhallgató erősítő is, bár a xonar tudná, de jobbnak láttam rásegíteni kicsit. Volt egy creative x-fi, meg néhány TDA7386, meg igen jelentős áthallás, továbbá unalmas egyszinű és teljes dinamikaszegény tompa hangkép. Aztán jöttek a fentebb említett végfokok, és végre megjött a tér. Aztán az ASUS és végre kinyílt minden ami hiányzott. Döbbenetes a változás, végre jól szól minden. Szóval melósabb, mert van ám nyugalmi áram, meg béta válogatás, meg játék a törékeny csillámlemezekkel, meg egyebek, de biz'isten megéri. Néhány kép a holmiról itt alant.
Szerintem totál rendben van, nekem tetszik, biztosan jó a hang és a dinamika is! Játékhoz is elengedhetetlen, egyetértek!
Nagyon szép munka, gratulálok!
Esetleg az általad használt kapcsolási rajz publikus? Minden jót! B |
Bejelentkezés
Hirdetés |