Fórum témák
» Több friss téma |
Esetleg valaki szaki az én problémámra?
![]() [quote] Van egy kb 5 éves electrolux hűtőm. Állandóan bejegesedik a hátulja, egyből leolvasztás után is. Lehetséges, hogy a nagy melegtől van? Felül van fagyasztó, alul a normál hűtőtér. A normál hűtőtérnek az egész hátulja végig jeges. Plusz ez miatt valószínű többet is megy és a legnagyobb fokozaton (5) is gyengén hűt. Hűtőt nem nagyon szereltem még, szóval tippem sincs, hogy mi lehet a gond, de újat meg nem nagyon szeretnék venni és a szerelést se lenne rossz, ha el tudnám végezni...
Sziasztok! Ma reggel óta nem kapcsol be a hűtő. Olyan hangot ad ki mintha el akarna indulni (kerreg) de leáll és nem kapcsol be. Kb. 5 percenként próbálgatja. Mi lehet a baj?
Vastagon jegesedik, vagy pedig csak ráfagy a víz, ami nem folyt még le ?
Kompresszor vagy indító egység hiba.
Szia raptor1974!
Igen a mélyhűtő is csőlíra fémpálcákkal összekötve, bár az arányok nem egészen ugyanazok. Bocsáss meg, hogy ismét zargatlak ,ez az utolsó. Írtad, hogy a keretfűtés cső lehet lyukas. Akkor is lyukas lehet, ha körben meleg, az ajtókeret, amikor működik a gép? És van még valami, amit nem említettem, mert nem kötöttem össze a mostani hibákkal. Bekapcsolás után a hűtő egy ideig hangos pattogó zajokat ad ki már egy ideje. /Nem kattog, kifejezetten pattog./ Valamint, most,hogy elhúzigáltam a faltól, hogy megnézzem, láttam, hogy jobb oldalának az alján az a kis vörösréz cső /ami talán a szűrő/,erősen zöldes színben játszik, sőt a kövön is találtam zöldes port egész keveset. Korrodálna? Gondolom az nem jó. És szerelőt, megbízhatót sajnos még mindig nem találtam. Köszönöm. Üdv:Judy35
Sziasztok!
Adott egy GeneralFrost 6 éves kombi hűtő, automata leolvasztós.Problémája hogy 3 -as fokozaton nem kapcsol le a kompresszora.A mélyhűtő része sz@rrá fagyaszt, a sima hűtője meg csak kellemesen hideg.Visszavettem egyes fokozatra, itt már kikapcsol a kompresszor, de a sima hűtő része ilyenkor már nem mondható hely de hidegnek.Mondjuk úhy amárkázott vaj enyhén összenyomható, a betett víz sem hül le rendesen csak 5-6 óra után, és ha nem nyitogatom a hűtőajtót.A kompresszor 40 percet megy, majd olyan 20 percet pihen. A hűtő hátsó fele jeges, de csak a felső harmada.Gyári éves fogyasztása 310kWh lenne, de 3-ason elfogyasztott 9 óra alatt 3kWh, majd 1-esre visszavéve megállt napi 2.5-3kWh-ban.Mikor megvettük a napi fogyasztásunk 3.5kWh volt minden fogyasztóval, azóta csak egy 82cm LCD tévét vettünk, meg egy csomó LED égőt, de a napi fogyasztásunk csak nő....Mit érdemes kezdeni a hűtővel?Érdemes javíttatni (hűtőrendszerét rendbetetetni), vagy újat venni? Helyszinen megoldható a hűtőrendszer tisztítása és feltöltése? 6. emelet panel, most épp 31 fok van a lakásban..
Sziasztok!
zanussi 250 c, zc2551 fagyasztó nélküli hűtőszekrénybe milyen helyettesítő hőfokszabályzó szerelhető be? Gyárit nem találok.
Lehetséges, hogy részlegesen dugult a kapilláris csöve. Tüneteiben megegyezik a hűtőközeg csökkenéssel. A zöldes por rézoxid, de nem kell töle megijedni. A pattogás valószinűleg a hűtágulásból ered. Milyen idős a készülék, illetve milyen gáz van benne? A hűtőközeg típusa az adat táblán megtalálható (R12, R134a vagy R600a). Az adat tábla általában a legalsó polc mellett a belső falra van felragasztva.
pl. Ranco 2808, vagy Ranco 2840. A két hőfokszabályzó között csak az érzékelő cső hossza a különbség. Ez szimpla hátlapos és a kombinált hűtőszekrények jelentős részébe jó. Egy probléma esetleg lehet vele, ha R600a-s készülékbe rakod. Ezeknek ugyanis a kapcsoló része nem szikramentes.
Így látatlanból szerintem dugulás vagy hűtőközeg hiány.
Szia raptor1974!
A hűtőközeg R600a, az életkora kb. 6 év, kerestem a számlát, de egyelőre nem találtam meg a rengeteg egyéb számla között, de nem hiszem, hogy tévednék. Megadom az egyéb adatait is, bár tudom, hogy rengeteg típus altípus és egyéb van, közel sem lehet mindet ismerni. / Electrolux,alulfagyasztós,egykompresszoros,kétajtós. Modell: ERB 3645 Típus CB 360 1 C Gyártási szám: 925032019-00 Széria:63010957 EN 28187 Class: SN/N/ST 93 g a benne levő hűtőközeg / legalábbis gondolom, ennyi volt benne a kezdetekkor/ Majd még keresem a számláját,és írok, ha sokat tévedtem a korával. Nagyon szépen köszönöm. Üdv: Judy35
Bocs, a Gorenje mélyhűtőre gondoltam.
R 600a, a készüléket pontosan négy évvel ezelőtt vettük, elvileg még garanciális, volt egy 5 éves garancia akkortájt.Gyakorlatilag fogalmam nincs,lehet-e érvényesíteni.
90 literes 3 fiókos álló. Ser No : 80530909 Typ: ZOS 1056 Art No : 167015 / 01 Model: F3101W Class: N Hűtőközeg 0,030 kg Üdv: Judy35
Sziasztok!
Ariston kombi hűtő. Egyre vacakabbul hűtött. A mélyhűtőben általában fagypont alatt volt, a normál térben penészedtek a dolgok. Az utóbbi időben csak akkor indult el ha kívülről megütöttem az oldalát vagy belül a kapcsoló részt. Ez miért volt? Akárhogy is, szétborítottam a termosztátot, kihúztam az érzékelőt stb. A termosztáton találtam két egymáshoz hasonló rugós-anyás-csillagcsavart és egy vékony normál tollú csavarkát. Tekergettem a csillagokat össze-vissza, majd szét is szedtem, hogy a rugókat vissza tudjam akasztani. ![]() Nagy nehezen sikerült összeraknom, persze amíg az érzékelőt nem raktam vissza, addig nem kapcsolt ki (ebből gondolom, hogy a mélyhűtőt méri alapban), most már kapcsolgat, talán jó is lesz, csak azt nem tudom hogyan állítsam be. Tettem be egy hőmérőt minden esetre. Melyik csavart, hová? Az egyik csillag a ki/be kapcsolást állítja a másik pedig a tekerőgombnak a tartományát? Hogyan van ez? Ha segít, teszek be róla képet!
Megmértem a hűtőm mélyhűtőjének hőmérsékletét, -15 celsius. Mennyinek kéne lennie? Úgy tűnik, hogy a normál hűtőnél szignifikánsabb a hiba.
Szerintetek ez továbbra is azt jelzi, hogy hűtőcsere lesz?
Ha még garos akkor garanciális márkaszervíz.
Köszönöm.
Üdv: Judy35
Sziasztok! Van egy Ariston No frost hűtőnk, mely az utóbbi időben elkezdett kattogni, mint egy bomba. Ha kihúzzuk pár percre utána rendbe jön. Amúgy rendesen működik még, ki tudja meddig. Ha lenne valakinek tapasztalata, mi okozhatja a hibát, esetleg egy kapcsrajza megköszönném
Sziasztok! Van egy kis hűtőgépem amit elkezdtem piszkálni mert nem akart bekapcsolni miután lehűtött, vagyis ha gondolt egyet akkor bekapcsolt, de akkor már rég leolvadt. Na de addig buzeráltam amíg sikerült szétpörkölnöm a hővédelmet, úgyhogy most már egyáltalán nem megy, ezt mivel lehet helyettesíteni? Nem igazán akarom átkötni mert akkor már nem élné túl ha megint rossz helyre nyúlok, már ha egyáltalán még működőképes maradt a motor.
Halihó!
Ma felhívtuk az Indesit ügyfélszolgálatát, eléggé elvette a kedvünket. A hűtőnk garanciális még, viszont nem hajlandóak addig foglalkozni velünk, amíg nem derül ki mi a baj. Megadták egy márka szervíz elérhetőségét, hogy onnan hívjunk szerelőt. Aki ha azt mondja, hogy garanciális hiba van, akkor hívjuk fel ismét az Indesit-et és akkor már elvileg foglalkoznak a problémánkkal... Azóta beszéltünk egy ipari gépekkel foglalkozó szerelővel, és ő azt mondta, hogy gázszivárgás esetén nem feltétlenül egyik napról a másikra nem hűt, mert lehet lassú gázszivárgás is. Ráadásul az R600A töltet van a hűtőnkben, amit szagosítanak... szóval egyre biztosabb, hogy nem kajától szaglott-szaglik a hűtőnk ![]() Azt már mi is észrevettük, hogy max-on sem fagyaszt le rendesen már, ill közép állásban szinte azonos a hűtő és fagyasztó hőmérséklete. Ezért holnap már ezt a hibát is be fogjuk jelenteni és akkor talán megússzuk a dupla kiszállási és szervízdíjat és remélhetőleg garanciába megjavítják... Thank You Indesit!!! ![]()
Én azt nem értem, hogyha szivárog a gáz (én is éreztem a szagot amúgy), akkor a mélyhűtőben is nő a hőmérséklet, ugyebár?
Nálatok ez így van ugye? Nálam a normál hűtőtérben 15 fok van, a mélyhűtőben viszont -18. Ez elvileg normális. Akkor mégsem a gáz szivárog? Valaki válaszoljon ![]() ![]()
Az roppant érdekes, ha üzemelő készüléknél az R600a folyamatosan kiszökik a hűtőtérbe. Hogy miért? Az R600a-val töltött készülékek hűtőtestében üzem közben mélyen a légköri nyomás alatti nyomás érték uralkodik. Így max a levegőt tudja beszívni. Az ugyan kiszoríthatná a hűtőközeget a rendszerból, viszont akkor meg nem hűtaene. Amúgy az R600a-nak kissé olajos szaga van. Egyébként ezek a készülékek ha garanciális időn belöl eresztik el a hűtőközeget, azt szinte kivétel nélkül a normál tér hűtőtesténél teszik, pont a fent említett ok miatt. A mélyhűtőben ha -24C uralkodik az kb 0,5 bara-t jelent, ami fél bárral van a légköri nyomás alatt.
A mélyhűtő hűtőteste hűl le először. A normál tér hűtőteste csak akkor tud hűteni, ha a mélyhűtő után marad még folyadék állapotú hűtőközeg. Ha a mélyhűtőben mind elpárolog, akkor a normál tér már nem tud hűteni. ezért ha kevés a rendszerben a hűtőközeg, vagy dugulás alakul ki a kapilláris csőben, akkor a normál tér kezd el először melegedni.
Köszönöm szépen a választ! Hát akkor nincs más hátra, csak a csere
![]()
Sziasztok!
Vettünk egy használt Privileg 6 fiókos fagyasztó szekrényt.A fagyasztása az tökéletes.A piros jelző lámpa is ki aludt már csak a zöld világit.Problémám az ,hogy a motorja állandóan megy.És a hűtő hátulján a csövön is van jég aminek szerintem nem kellene ott jegesedni.Szerintetek mi lehet a problémája és érdemes-e meg csináltatni.
Nincs rajta gyorsfagyasztás kapcsoló? Lehet, hogy amiatt van a folyamatos üzem.
Van rajta a szuper fagyasztás az a bizonyos sárga kapcsoló de az 0 állásban van tehát nincs el indítva rajta.
Akkor a hőfokszabályozó hibás valószínűleg.
Köszönöm szépen a tanácsodat, megpróbáljuk!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |