Fórum témák
» Több friss téma |
Másik pc-n sem megy.Az normális ha a port check-nél ha nincs csatlakozva a pic akkor ack bemenet magas szintre lép ha a pgd is de ha csatlakoztatom akkor a bemenet folyamatosan alacsony szinten marad függetlenül a pgd lábtól?
Idézet: Bocs, elgépeltem (vesszőt írtam az egyik pont helyett). Akkor megegyszer a link: PICCOLO projekt„Nem működik a (PICCOLO) linked.” Idézet: Igen, kell. Vagy pedig olyan mikrovezérlőt kell venni, amiben már benne van. Vagy kérni kell a ChipCAD-et, hogy ugyan égesse már bele (egy minimális felár fejében). Régebben csináltak ilyet, szerintem most sincs akadálya. „A bootloaderes megoldáshoz is kell égető? Legalább az első alkalommal amíg a bootloadert beégeted?”
Hali!
Egy igen kezdő kérdés: Idézet: „return(odd_byte|even_byte);” Nem találkoztam még ilyen függvény visszatérési értékkel. Idézet: ismerős, de az előzőt hogyan kell értelmezni?„return (c);” Üdv.
Szia!
A return argumentumába ugyan úgy lehet kifejezést írni, mint más függvényébe. Az idézet sor a odd_byte és a even_byte változók avagy konstansok bitenkénti vagy kapcsolatából előálló értéket adja vissza. Pl. odd_byte értéke 0x30 és az even_byte -é pedig 0x26, a visszaadott érték 0x36 lesz.
Hali!
Köszi, de pont az nem értem hogyan lehet lekérdezni a visszaadott értéket. Utóbbi esetben visszaadott érték a (c) változó értéke, példád esetében a 0x36-t hogyan érem el? Üdv.
Olyan értékadó utasítás jobb oldalán kell szerepelnie a függvényhívásnak, amelynél a bal oldali változó típusa megegyezik a függvény visszatérési típusával. (Típuskényszerítést egyelőre mellőzve)
Pl.:
A visszatérési érték a "b" karakter lesz.
Bocsanat, hogy kozbe kotyogok, de van egy apro bibi a peldaban
Vagy ez kellene:
Vagy pedig ez:
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy miért nem tudok "valós" idejű szimulációt végezni a mikroc-ben? (csak akkor frissül a watch ablak tartama ha az kurzort áthúzom rajta)
Sziasztok!
Írtam ,hogy küzdök ezzel a párhuzamos portos programozóval.WCB F18&F16 os szoftverrel próbálkozom.Először fel szerettem volna ismertetni a pic-et akkor id 511 -et írt ki és, hogy nem érzékel picet.Most, hogy Vpp-n már 13 voltot adok neki annyi változás van, hogy id 113 ad ki és, hogy a picet nem ismeri.A listában viszont van(16F877A.Írtam rá és visszaolvastam, most már írta de nem hiba nélkül.Ha lassabbra állítom az írást akkor meg vissza olvasásnál csupa 0-át ad vissza. Valakinek van ötlete?
Sziasztok.
Van egy óra programom, amit 887-re írtam. 20 MHz-es kvarc az órajele. A T2CON-ba B'00100110' értéket írtam, míg a PR2-be 249-et. Ezzel a beállítással havonta kb 5 percet siet. Hogyan tudnám beállítani pontosabbra? A PR2 értékének változtatása nem vezetett eredményre. 250-el iszonyúan beindult, 248-al pedig lassú lett.
Hali!
Köszönöm a kiegészítést. Számomra az volt a lényeg hogy a függvény visszatérési értékét hogyan kapom meg. Üdv.
Idézet: Fordítva hihetőbb volna...„250-el iszonyúan beindult, 248-al pedig lassú lett.” Egyik lehetőség a kvarcoszcillátor hangolása (trimmer kondenzátor). A másik lehetőség a szoftveres korrekció. Naponta nagyjából 10 másodpercet kell eltüntetni, minél egyenletesebben.
Igen, bizonyára fordítva írtam.
Az áramkörbe már nem tudok új alkatrészt illeszteni, marad a szoftver. Én is így számoltam. Pontosabb osztót ezek szerint nem tudok csinálni? Már törtem a fejem, hogy valami rutint összehozzak, csak elriasztott a sok rutin figyelése, amibe beleszólhat egy késleltető.
Pontosabb osztót akkor tudsz csinálni, ha nem a Timer2 periódus-regisztere szabja meg az osztást, mivel az csak 8 bites, ezért túl durván változtatja az osztási arányt.
Sziasztok!
Milyen egyszerű(bb) programozóval tudnék felprogramozni 16F1508-as PIC-et? Eddig ICprog és JDM párost használtam, (kéretik nem leszidni) de ezt a típust már nem ismeri. Ha ismertek valami egyszerű, működő programozót kérlek írjatok linket. Semmiféle debug funkcióra nincs szükségem, csak kimondottam törlés,írás és visszaellenőrzés. Köszi előre is a tippeket! Laci
Talan a WinPic800 Ismeri a sorosporti programozokat.
Szia!
Köszi szépem a linket. Le is töltöttem a progit, mindjárt megnézem. Egyébként az sem zavarna ha valami egyszerűbb áramkört össze kellene rakni hozzá, de ne ICD2 vagy Pickit2 bonyolultságut.
Szia!
Előre bocsátom: Nem ismerem és nem is használom ezeket a programozókat... Amíg működik valamelyik, programozz fel egy 18F2550 -et PICKit2 -nek, építs meg egy klónt, amelyik képes a Vdd beállítására. A legfőbb érv, hogy az új 16LF1xxx példányok már nem programozhatók 5V -ról. Szia! A PIC16F1508-at fogja tudni PK2-vel programozni ? Steve Idézet: „Talan a WinPic800 Ismeri a sorosporti programozokat.” Az lehet, de a támogatott IC-k között nem láttam a kérdéses típust! Steve
Magad uram, ha szolgád nincs....avagy mire is jó a PICkit2 Device File Editor... Vdd állítós PICKit2 -vel még a 16LF1xxx is megy. Hamarabb megy, mint bármi más program újabb és újabb verzióira várni. Persze van, ami csak firmware módosítással menne: 18FxxK80.
Hááát... igen. Kipróbáltam a progit. maga a progi jól működik sok programozó hardwaret felismer. Rádugtam a "jó öreg" JDM-t egyből kiszürkítette a 16F1xxx-t. Más PICeket lehet égetni vele. Hirtelen kipróbáltam a 16F84A-t és a 16F627A-t (ezek voltak kéznél) A 16F1xxx csak akkor marad fekete ha a "GTP-USB plusz" nevű hardwaret választom. Az meg majdnem ugyanolyan bonyolult mint a Pickit2. Látom nem úszom meg a Pickit2 klón összerakását. Igaz raktam már össze egy ICD2 klónt is majd előbb megnézem az tudja-e égetni. Ha nem marad a Pickit2. Itt láttam egy leírást ami nem SMD verzió. (nem tudok nyákot gyártani) Ha esetleg árul valaki üres nyákot arra is vevő lennék és akkor jöhet az SMD változat.
Szia!
Ne riadj vissza, amikor az első PICKit2 -met építettem, én sem tudtam panelt gyártani otthon, meg az áramkör még prototípus volt. Alkatrész oldal , "forrasztási" oldal. Un. Wire-wrap vezetékkel (tekercselő hiányában) forrasztással épült fel. A mai napig jól működik.
Ha van lehetőséged laser nyomtatón nyomtatni, akkor egy fényes újságg lapjával is működhet a vasalásos panelgyártás...
Igen van, Egy öreg HP-5L. Eddig is azzal csináltam a nyákot, de 2 oldalast még soha, ráadásul 0,04-nél vékonyabb vonalakat soha nem húztam vele. Az pedig az SMD technikába igencsak széles. Addig bátorítasz még megpróbálom
Szia!
A "PICkit2 Device File Editor"-t honnan tudom leszedni ( illetve égetési időket, protokollokat nem változtatnak az újabb PIC-eknél, egyszerűen csak a területet kell megadni és az új nevet?!) ? Steve |
Bejelentkezés
Hirdetés |