Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házi építésű lézerek
Igen,igazad van,kérdezted,de engem az áramgenerátoros megoldás is érdekelne,fő az,hogy ne menjen tönkre a dióda.Azért írtam máshova is a témát,mert napokig nem jelentkezik senki,hátha ott többen olvassák,de eddig nem úgy néz ki.Azért köszönöm a segítséged.
Akkor keresd fel a "DVD-olvasóból lézer?" topikot és abban legalább 5 féle áramgenerátoros megoldás található.
Hello! Lézer vágóhoz milyen teljesítményű szinű lézer diodàt szokás alkalmazni. Fém és fa vágásra gravirozásra egyaránt
Köszi
Ha fémet is kell, akkor a CO2 lézer kiesik. Fához szinte bármi jó, ami nem látható fényű. Fémekhez 808-980nm közötti hullámhossz talán a legjobb, 20W+ .
Köszönöm.
Milyen meghajtó áramkört célszerű készíteni? Egyszerű PWM meghajtás?
Gravírozni és vágni szeretnék fémet esetleg fát is.
Ketté is lehet venni a két felé anyagot. Esetleg innen alkalmas lehet valamelyik? A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2014
Gázlézerhez nem szokás PWM-et tenni, bár lehet hogy működik.
Lézerdiódákat is inkább a meghajtóáram csökkentésével szokás szabályozni. Fém vágásához mint említettem 20W-nál is nagyobb lézerdióda szükséges, a hozzá tartozó lencserendszerrel együtt, látsz itt valahol 20W-osat? Fémek vágásához a rendszer költsége eléggé a 7 számjegyű számok felé mozog.
Szeretnék egy kis bővebb felvilágosítást hogy hogy lehet ilyen ( https://www.youtube.com/watch?v=RUXXGbNS8oY ) lézer plazmát létrehozni, esetleg valakinek tapasztalat, áramkör vagy egyéb segéd anyag...
Ez egy YAG lézer. Tettem fel apróba egy ilyet. Nehéz hozzájutni, néhány országban még ma is haditechnikának számít.
Sziasztok azért nyitottam ezt a témát mert ilyen jellegű megoldást egyik topicba sem találtam.
Tehát amit kellene alkotnom az egy stabilan működő tokozott beépíthető kezelhető lézer aminek látható a fénye fontos hogy a homogén fénysugár látható legyen a forráspont és a végpont között. Nem kell hogy égessen meg egyéb hülyeségek és nem dvd íróból akarom kiszedni hanem gyári tokozott megoldás kellene. valamint a végpontba jó lenne ha nem szórná szét a fényét csak a sugár a lényeg. Azt sehol nem találtam meg mitől függ fogy látható e a sugár, a hullámhossz mindegy csak látható tartományba essen. Elektronikában 10 -es skálán kb 2 -es szinten mozgok. Köszi a segítséget!
A lézer fényt csak akkor fogod látni, ha poros, vagy füstös környezetet használsz. A fény láthatóvá tételéhez ezért használnak ködgépet. Tiszta levegőben oldalról soha sem fogod a fénysugarat látni.
Nem tudom meg felel-e ez: HEstore, ugyan is nem irtad le konkrétan mire is kellene, mekkora a távolság a fényforrás és a cél között stb.
Az emberi szem számára legjobban látható fény nagyjából 555nm, ehhez az 532nm-es zöld lézer esik legközelebb. Sötétben még köd nélkül is látható egy 5mW-osnak a nyalábja. De ennél csak erősebbeket találni a neten.
Egy "exitgame" játékot építünk a távolság kb 80 cm egy ládába lesz aminek az oldalán plexi van és belelátni.
sziasztok, szerintetek a lézer nyomtatóban lévő lézer képes műanyag kábel szigetelését megolvasztani, jelölés céljából? a távolság, henger távolsága lenne...
köszönöm, közben kicsit utána olvasva magam is rájöttem hogy teljesen téves elképzelés volt... műanyag szigetelésű kábelre szerettem volna "lézer gravírozást" megoldani. Van javaslatod, hogy mekkora teljesítményű lézerrel lehetne megoldani?
Sziasztok, érdekel a téma!
Az az ötletem támadt, hogy mi lenne a a rezonátorüreg egyik végén nem egy félig áteresztő tükör lenne, hanem egy nem áteresztő tükör-kristály, amire ha bizonyos feszültséget/áramot kapcsolok áteresztővé válik és az üregből impulzus szerűen távozik jóval nagyobb teljesítményű nyaláb, ha lehetséges ilyen. Mit gondoltok, vagy már van ilyen, csak nem tudok róla?
Idézet: „vagy már van ilyen, csak nem tudok róla?” Lehet szabadalmazatni, az ötlet jó Azzal a részével van gond, hogy nem lehet megcsinálni
Azért ne kapkodjunk ennyire a válasszal.
Bővebben: Link
Igazad van, nekem valamiért egyből az LCD jutott az eszembe (de hogy honnan ).
Nem pont az, amit Zick írt, de ez áll legközelebb hozzá tudomásom szerint.
Kicsit későn szólok hozzá. "Ha fémet is kell, akkor a CO2 lézer kiesik" Akkor miért CO2 lézert használnak a fém vágáshoz? A Yamada vagy a trumpf lézer gyártók akkor valamit nagyon elcsesztek lehet csak mondják, hogy CO2 lézer van a berendezésben? )
Meg a 10,5 mikron hullámhosszú lézer ami véletlenül a CO2 gázlézer hullámhossza.
UV lézer
Mik a tapasztalatok? Melyik a magas hatasfoku? Gerjeszteshez szeretnem alkalmazni. A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2016
Mit szeretnél vele gerjeszteni?
Hidrogengazt.
Az infra tartomanyban mukodo lezerre is rakerdeztem. Mik a tapasztalatok?
Mi a célod a hidrogén gáz gerjesztésével?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |