Fórum témák
» Több friss téma |
Ha engedély kell én megadom. Azt, hogy milyen munkát tudsz elvégezni magadnak kell felmérned. Nem egy bonyolult szerkezet és nem igényel különleges szerszámokat.
Köszönöm.Ezt vártam.Üdvvözlettel,további szép napot.
Sziasztok !
Van egy Whirpool ARC5450 kombinált hűtöszekrényem amelynél tegnap észrevettem, hogy a felső (hűtő) hátsó fali részén egyre vastagabb a jégréteg. Tovább figyelve feltünt, hogy a hűtő folyamatosan megy, nem kapcsol le. Azt hittem a nagy meleg miatt deresedett be, leengedtem, majd a kitakaritás után ismét bekapcsoltam. Hűt rendesen de most sem kapcsol le, és a hátfal ismét kezd egyre jobban deresedni. Mi lehet a probléma ? A hűtő hónapok óta nincs mozgatva, igaz már lassan 9 éves lesz, de azért még működnie kellene.... Köszönöm a megtisztelő választ.
Sziasztok! Jó napot mindenkinek!
GORENJE kombinált hűtőszekrényünkkel van probléma. A hűtő része szépen működik, de a fagyasztó épphogy, még annyira sem hűt, mint a "normál" része. Kattogott rendesen, mielőtt tönkrement. Nektek van valami ötletetek? Mit tehetnénk érte? Köszönöm szépen!
felhívtam egy hűtőgépszerelőt a hűtőnk problémája miatt (3-as fokozat felett nem kapcsol ki, alatta nem hűt rendesen, de kikapcsol).Azt mondta hogy elvileg lehet gázhiány, de akkor semmilyen fokozatban nem kapcsolna ki, ő inkább arra tippelt hogy legyengült a kompresszora, és nem tud elegendő nyomást létrehozni.Hallott valaki ilyenről?Mondjuk ahogy az árakat elmondta, meg hogy csak tippelgetni tud, nem éri meg megcsináltatni, csak ha véletlenül beletrafál a hibába.....
Csak arra kell figyelni hogy nyitott állapotban csavarozd fel a helyére (ha zárt állapotban van ,és valamiért megmozdul akár kéztörést is okozhat a rugó !)
Sziasztok!
Némi segítségre lenne szükségem, teljesen analfabéta vagyok hűtőhöz, bármihez - van egy a költözéskor ajándékba szerzett gorenje k33 clc hűtőnk, ami látszólag működik rendesen, leszámítva azt, hogy kb. 1-2 centi vastag hóréteg figyel a hűtőrész hátulján. Szerintetek ez a szigetelés hibája lehet? Ha igen, érdemes kicserélni, vagy jobb lenne inkább egy új hűtőt venni? Mert én még korábban elég horribilis árakat hallottam, h. mennyiért lehetne megcsinálni... Előre is köszönöm a válaszokat!
Köszönöm.És az szerintetek kb mennyibe kerülhet érdemes meg csináltatni?
Nem tudom pontosan. 3-8000Ft közé saccolnám. Persze ha te nem tudod megcsinálni hozzá jön a mester munkadíja. Azt sem tudom mennyi. Tehát te tudod, hogy érdemes-e.
Üdv!
A problémám egy Bosch KGV-3604/05-es hűtővel van. Előzmény: elromlott a hőfokszabályzó, Bosch szervizes valamit átkötött, azóta egy fokozatos. Legalábbis ezt állítja az előző tulaj. Megvettük. Működik, hűt. A hűtő része nem fagyaszt, tehát feltételezem van valamilyen szintű hőfokszabályzás. Fagyasztó része fagyaszt. De... -és itt a gondom- még nem hallottam, hogy megállt volna a kompresszor. Ez így ugyebár nem túl pénztárcabarát üzemeltetés. Annyit tudok, hogy ebben a hűtőben nem sima kapcsoló van, hanem egy bonyolultabb vezérlés. Kérdések: - meg fog állni (üzemszerűen) a kompresszor valamikor, vagy most fixen megy, és csak azért nem fagy a hűtő térben, mert esetleg nem túl jó a szigetelés? - Lehet kapni hozzá ilyen elektronikát? Egyáltalán gazdaságos lehet a gyári állapotra történő vissza alakítás? A válaszokat előre is köszi.
Az előző hsz-hoz néhány kép:
Az elektronika Az átkötés Alternatív megoldás gyanánt egy utólagos hőfokszabályzó beépítése is jó lenne. Ez esetben melyik kábelt kellene megszakítani?
Sok mindent meg tudok csinálni de ehhez nem hiszem hogy értek azt se tudom ,hogy hol van benne.Marad a szerelő.Köszi szépen a jó tanácsokat.
Ezeknél a BOSCH kombiknál a probléma abban van, hogy a hőfok érzékelő szondák be vannak habosítva a palástba, ezért nem cserélhetőek, csak a fent említett átkötéssel lehet őket javítani. Annak ,hogy nem kapcsol ki számos oka lehet. Elektronikát lehet hozzá kapni, de a Bosch hűtők alkatrészeit igen drágán mérik.
A hűtő (azóta kiderült) kis időre leáll.
Viszont elég hideg van benne, de nem fagyaszt. Néztem egy ilyen termosztátot. Ha ezt berakom a hűtő térbe, akkor melyik vezetéket szakítsam meg? Jól sejtem ugye, hogy az elektronikás képen a bal oldalon 4 szál vezeték van, abból kettő a világítás, és a másik kettőt kellene kapcsolnom?
A képen egy teremtermosztát látható. Ha ezt kötöd be hűtés szabályozásra, két dolgot is kiiktatsz. Az eredeti hőfokszabályzó meghatározott ponton figyeli a normál tér hűtőtestének hőfokát. Ennek megfelelő értékénél kapcsol ki a kompresszor. Ekkor a hűtőtest már végig hűlt és mivel sorba van kötve a mélyhűtő hűtőtestével, biztos, hogy az már megfelelő hőfokú. Ugyanez a hőfok érzékelő kapcsolja be a kompresszort, ha a normál tér hűtőtestéről leolvadt a dér, így végezve el a normál tér automatikus olvasztását. Ezzel a terem termosztáttal (aminek ráadásul elég nagy a kapcsolási differenciája) mind a kikapcsolás mind a leolvsztás vagylagos lesz, azaz vagy jó vagy nem. Ami a bekötést illeti, a négy vezetékből kető biztosan az elektronika tápfeszültsége, azaz fázis-nulla. Egy a kompresszorra megy egy pedig valalhova. Ez lehet pl. a világítás. Azt, hogy melyiket kellene megszakítaniígy képről nehéz eldönteni, ki kell keresni vagy mérni.
Lehel 200-as fagyasztóláda "zöld" égője nem világít. Hogy lehet kivenni és kicserélni ? Komplett vagy csak az égőt ? Hol lehet esetleg ilyet kapni ? Kössz
Nagyon köszi a választ!
Sziasztok!
Van egy Samsung No Frost-os hűtőnk alsó fagyasztós,a hiba jelenség hogy naponta többször is le áll a hűtés. Felül a zöld ledek olyankor is világítanak,és ha ki kapcsoljuk majd vissza akkor megint működik egy darabig. Remélem tud valaki segíteni. Köszönöm.
Mit értesz az alatt, hogy leáll a hűtés? Leáll a kompresszor, a belső ventilátor ?
Minden hang megszűnik és nem hűt.
Sziasztok
Van egy Indesit A CLASS kombi hűtőm es a problémám , hogy nem akar kikapcsolni csak nagyon ritkán . minimumra van tekerve a hűtés már többször leengedtem de nem segített már próbáltam azt is hogy föntebb tekertem a hőfokot azaz jobban hűtsön de semmi telenyomja a hűtőbordát jéggel a fagyasztóba és a hűtőrészbe és csak megy tovább . Ha tudtok valami tippet segítsetek mert nem szeretném a szerelőnek a gatyámat is kifizetni ha csak kis problémája van . Köszönöm !
"LEHEL " fagyasztóláda "zöld" lámpa nem világít ,hogy lehet kicserélni? Milyen égő kell bele ?
Nem kell naponta megkérdezni. Majd ha a Lehel hűtőkben profik erre járnak, válaszolnak.
(Biztos kiégett? Honnan tudod?)
Sziasztok!
Ha valaki tud, kérem segítsen. Pár napja vettünk egy használt Zanussi felülfagyasztós hűtőt. Hűt rendesen, azonban amikor bekapcsol iszonyú hangos. Mi lehet a probléma?
Abban nem "érdemes" csak égőt cserélni , az egész
"világító test " egyben cserélhető párszáz ft ból
Sajnos ,valószínű hogy a kompresszor valamelyik tartórugója mozdult ki vagy tört el . Ez csak kompresszor cserével javítható 30-50e ....
Köszönöm a választ, azóta annyi történt, hogy teljessen leállt a motor, nem csinál semmit
Kössz a választ,ezek szerint egyben kijön a panel amiben a két visszajelző + a sárga direkt van ? Hol lehet ilyet venni ? Kössz
|
Bejelentkezés
Hirdetés |