Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   81 / 298
(#) zolika60 válasza brunó1945 hozzászólására (») Júl 10, 2012 / 1

Ha engedély kell én megadom. Azt, hogy milyen munkát tudsz elvégezni magadnak kell felmérned. Nem egy bonyolult szerkezet és nem igényel különleges szerszámokat.
(#) brunó1945 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 10, 2012 /

Köszönöm.Ezt vártam.Üdvvözlettel,további szép napot.
(#) kovacsimreee hozzászólása Júl 10, 2012 /

Sziasztok !
Van egy Whirpool ARC5450 kombinált hűtöszekrényem amelynél tegnap észrevettem, hogy a felső (hűtő) hátsó fali részén egyre vastagabb a jégréteg. Tovább figyelve feltünt, hogy a hűtő folyamatosan megy, nem kapcsol le.
Azt hittem a nagy meleg miatt deresedett be, leengedtem, majd a kitakaritás után ismét bekapcsoltam. Hűt rendesen de most sem kapcsol le, és a hátfal ismét kezd egyre jobban deresedni.

Mi lehet a probléma ? A hűtő hónapok óta nincs mozgatva, igaz már lassan 9 éves lesz, de azért még működnie kellene....

Köszönöm a megtisztelő választ.
(#) Misslupus hozzászólása Júl 10, 2012 /

Sziasztok! Jó napot mindenkinek!
GORENJE kombinált hűtőszekrényünkkel van probléma. A hűtő része szépen működik, de a fagyasztó épphogy, még annyira sem hűt, mint a "normál" része. Kattogott rendesen, mielőtt tönkrement.
Nektek van valami ötletetek? Mit tehetnénk érte?

Köszönöm szépen!
(#) combii27 hozzászólása Júl 11, 2012 /

felhívtam egy hűtőgépszerelőt a hűtőnk problémája miatt (3-as fokozat felett nem kapcsol ki, alatta nem hűt rendesen, de kikapcsol).Azt mondta hogy elvileg lehet gázhiány, de akkor semmilyen fokozatban nem kapcsolna ki, ő inkább arra tippelt hogy legyengült a kompresszora, és nem tud elegendő nyomást létrehozni.Hallott valaki ilyenről?Mondjuk ahogy az árakat elmondta, meg hogy csak tippelgetni tud, nem éri meg megcsináltatni, csak ha véletlenül beletrafál a hibába.....
(#) kaqkk válasza brunó1945 hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Csak arra kell figyelni hogy nyitott állapotban csavarozd fel a helyére (ha zárt állapotban van ,és valamiért megmozdul akár kéztörést is okozhat a rugó !)
(#) Swanheart hozzászólása Júl 12, 2012 /

Sziasztok!

Némi segítségre lenne szükségem, teljesen analfabéta vagyok hűtőhöz, bármihez - van egy a költözéskor ajándékba szerzett gorenje k33 clc hűtőnk, ami látszólag működik rendesen, leszámítva azt, hogy kb. 1-2 centi vastag hóréteg figyel a hűtőrész hátulján. Szerintetek ez a szigetelés hibája lehet? Ha igen, érdemes kicserélni, vagy jobb lenne inkább egy új hűtőt venni?
Mert én még korábban elég horribilis árakat hallottam, h. mennyiért lehetne megcsinálni...
Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) Klára válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 12, 2012 /

Köszönöm.És az szerintetek kb mennyibe kerülhet érdemes meg csináltatni?
(#) zolika60 válasza Klára hozzászólására (») Júl 12, 2012 /

Nem tudom pontosan. 3-8000Ft közé saccolnám. Persze ha te nem tudod megcsinálni hozzá jön a mester munkadíja. Azt sem tudom mennyi. Tehát te tudod, hogy érdemes-e.
(#) Pingui hozzászólása Júl 12, 2012 /

Üdv!
A problémám egy Bosch KGV-3604/05-es hűtővel van.
Előzmény: elromlott a hőfokszabályzó, Bosch szervizes valamit átkötött, azóta egy fokozatos. Legalábbis ezt állítja az előző tulaj.
Megvettük. Működik, hűt. A hűtő része nem fagyaszt, tehát feltételezem van valamilyen szintű hőfokszabályzás. Fagyasztó része fagyaszt.
De... -és itt a gondom- még nem hallottam, hogy megállt volna a kompresszor. Ez így ugyebár nem túl pénztárcabarát üzemeltetés.

Annyit tudok, hogy ebben a hűtőben nem sima kapcsoló van, hanem egy bonyolultabb vezérlés.

Kérdések:
- meg fog állni (üzemszerűen) a kompresszor valamikor, vagy most fixen megy, és csak azért nem fagy a hűtő térben, mert esetleg nem túl jó a szigetelés?

- Lehet kapni hozzá ilyen elektronikát? Egyáltalán gazdaságos lehet a gyári állapotra történő vissza alakítás?

A válaszokat előre is köszi.
(#) Pingui válasza Pingui hozzászólására (») Júl 12, 2012 /

Az előző hsz-hoz néhány kép:

Az elektronika

Az átkötés

Alternatív megoldás gyanánt egy utólagos hőfokszabályzó beépítése is jó lenne. Ez esetben melyik kábelt kellene megszakítani?
(#) Klára válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 12, 2012 /

Sok mindent meg tudok csinálni de ehhez nem hiszem hogy értek azt se tudom ,hogy hol van benne.Marad a szerelő.Köszi szépen a jó tanácsokat.
(#) raptor1974 válasza Pingui hozzászólására (») Júl 13, 2012 /

Ezeknél a BOSCH kombiknál a probléma abban van, hogy a hőfok érzékelő szondák be vannak habosítva a palástba, ezért nem cserélhetőek, csak a fent említett átkötéssel lehet őket javítani. Annak ,hogy nem kapcsol ki számos oka lehet. Elektronikát lehet hozzá kapni, de a Bosch hűtők alkatrészeit igen drágán mérik.
(#) Pingui válasza raptor1974 hozzászólására (») Júl 15, 2012 /

A hűtő (azóta kiderült) kis időre leáll.

Viszont elég hideg van benne, de nem fagyaszt.

Néztem egy ilyen termosztátot.

Ha ezt berakom a hűtő térbe, akkor melyik vezetéket szakítsam meg? Jól sejtem ugye, hogy az elektronikás képen a bal oldalon 4 szál vezeték van, abból kettő a világítás, és a másik kettőt kellene kapcsolnom?
(#) raptor1974 válasza Pingui hozzászólására (») Júl 15, 2012 /

A képen egy teremtermosztát látható. Ha ezt kötöd be hűtés szabályozásra, két dolgot is kiiktatsz. Az eredeti hőfokszabályzó meghatározott ponton figyeli a normál tér hűtőtestének hőfokát. Ennek megfelelő értékénél kapcsol ki a kompresszor. Ekkor a hűtőtest már végig hűlt és mivel sorba van kötve a mélyhűtő hűtőtestével, biztos, hogy az már megfelelő hőfokú. Ugyanez a hőfok érzékelő kapcsolja be a kompresszort, ha a normál tér hűtőtestéről leolvadt a dér, így végezve el a normál tér automatikus olvasztását. Ezzel a terem termosztáttal (aminek ráadásul elég nagy a kapcsolási differenciája) mind a kikapcsolás mind a leolvsztás vagylagos lesz, azaz vagy jó vagy nem. Ami a bekötést illeti, a négy vezetékből kető biztosan az elektronika tápfeszültsége, azaz fázis-nulla. Egy a kompresszorra megy egy pedig valalhova. Ez lehet pl. a világítás. Azt, hogy melyiket kellene megszakítaniígy képről nehéz eldönteni, ki kell keresni vagy mérni.
(#) zole52 hozzászólása Júl 16, 2012 /

Lehel 200-as fagyasztóláda "zöld" égője nem világít. Hogy lehet kivenni és kicserélni ? Komplett vagy csak az égőt ? Hol lehet esetleg ilyet kapni ? Kössz
(#) Pingui válasza raptor1974 hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

Nagyon köszi a választ!
(#) lovasjanos hozzászólása Júl 16, 2012 /

Sziasztok!

Van egy Samsung No Frost-os hűtőnk alsó fagyasztós,a hiba jelenség hogy naponta többször is le áll a hűtés.
Felül a zöld ledek olyankor is világítanak,és ha ki kapcsoljuk majd vissza akkor megint működik egy darabig.
Remélem tud valaki segíteni.

Köszönöm.
(#) raptor1974 válasza lovasjanos hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

Mit értesz az alatt, hogy leáll a hűtés? Leáll a kompresszor, a belső ventilátor ?
(#) lovasjanos válasza raptor1974 hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

Minden hang megszűnik és nem hűt.
(#) g.laci kölyök hozzászólása Júl 16, 2012 /

Sziasztok
Van egy Indesit A CLASS kombi hűtőm es a problémám , hogy nem akar kikapcsolni csak nagyon ritkán . minimumra van tekerve a hűtés már többször leengedtem de nem segített már próbáltam azt is hogy föntebb tekertem a hőfokot azaz jobban hűtsön de semmi telenyomja a hűtőbordát jéggel a fagyasztóba és a hűtőrészbe és csak megy tovább . Ha tudtok valami tippet segítsetek mert nem szeretném a szerelőnek a gatyámat is kifizetni ha csak kis problémája van .

Köszönöm !
(#) zole52 hozzászólása Júl 17, 2012 /

"LEHEL " fagyasztóláda "zöld" lámpa nem világít ,hogy lehet kicserélni? Milyen égő kell bele ?
(#) Moderátor hozzászólása zole52 hozzászólására (») Júl 17, 2012

Nem kell naponta megkérdezni. Majd ha a Lehel hűtőkben profik erre járnak, válaszolnak.
(Biztos kiégett? Honnan tudod?)
(#) zole52 válasza (») Júl 17, 2012 /

Kössz a "kioktatást"-azt hittem nem látta senki a kérdést.
(#) julianna0101 hozzászólása Júl 17, 2012 /

Sziasztok!
Ha valaki tud, kérem segítsen. Pár napja vettünk egy használt Zanussi felülfagyasztós hűtőt. Hűt rendesen, azonban amikor bekapcsol iszonyú hangos. Mi lehet a probléma?
(#) kaqkk válasza zole52 hozzászólására (») Júl 17, 2012 / 1

Abban nem "érdemes" csak égőt cserélni , az egész
"világító test " egyben cserélhető párszáz ft ból
(#) kaqkk válasza julianna0101 hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Sajnos ,valószínű hogy a kompresszor valamelyik tartórugója mozdult ki vagy tört el . Ez csak kompresszor cserével javítható 30-50e ....
(#) julianna0101 válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Köszönöm a választ, azóta annyi történt, hogy teljessen leállt a motor, nem csinál semmit
(#) zole52 válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Kössz a választ,ezek szerint egyben kijön a panel amiben a két visszajelző + a sárga direkt van ? Hol lehet ilyet venni ? Kössz
(#) kaqkk válasza zole52 hozzászólására (») Júl 17, 2012 / 1

Az egész panelt egyben ki tudod emelni ,és abból szintén egyben kijön a lámpa (nemkell kivenni belőle az égőt)
az cserélhető egyben . Minden elektromos boltban lehet vásárolni ilyet ..
Következő: »»   81 / 298
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem