Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
jelszó értesítő?
Küldtem pü-t!
Ha már off... Ez régen egy CB-s beszólás volt, nagy forgalmú csatornákon. Megkerestük a havert és csak ennyit mondtunk Neki, hogy "gyere oda". Ami persze egy másik csatornát takart, amit reményeink szerint csak mi tudtuk, hogy melyik. Ugyanis előre lezsíroztuk, személyesen. Persze sokan megtalálták idővel. Ha már túl sok volt a "gumifül", megváltoztattuk a csatornát.
Találatok a következőre: nagy hoho ferenc@gmail.com
Nem találhatók eredmények a következőhöz: nagyhohoferenc@gmail.com
Tudom hülye kérdés de hova?
nekem sikerült, tehát gmail.com, felhasználónév * jelszó meg amit megadtam!
Skype az van de most nem jó mert az unokám itt alszik mellettem.
A keresett kifejezés (*) egyetlen dokumentumban sem található meg. Ezt a google kereső írja.
Köszönöm, de mára feladom. Még néhány levelet is el kell küldenem.
Ne így kezd.
egy új ablakban írd be, hogy gmail.com, a többit már leírtam! Kitartás, menni fog! ok, jó éjt!
Sikerült! Bent vagyok a picasaweb.google.com- ban.
Holnap csinálok egy külön mappát és feltöltöm. Legalább is szeretném. Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Tudom, csak az újabb korosztályok miatt részleteztem.
Hali veletek nem szok megesni hogy elakartok olvasni egy szöveget de az pl: 100 oldalból ál és nincs rá időtök?
Van egy ügyes programom: Speak Board Portable! Mivel Portable nem kell telepíteni és nem demó! Gépigénye minimális! Nagy nehezen akadtam rá gondoltam megosztom veletek is már ha kell valakinek. Hamarosan feltöltöm egy fájlmegosztóra s kirakom ide a linkjét.
Inkább ne. Köszi.
Juj lehet hogy ki fog kellenem kapcsolni a sok értesítést!
Miért szerinted zavarna másokat?
****** A warez tevékenység az oldalon szigorúan TILOS! De szóltam is.
Nem igazán szívlelt dolgok ezek a fájlmegosztók, és a feltört programok, illetve a büszke megosztogatásuk az oldalon, ha még nem tűnt volna fel...
Hali!
Vettem fagyasztott fasírtgolyócskátat, meg mirelit sültkrumplit is. Tegnap kellett egy kis hosszabbító így a konyhából húztam ki a hűtőktől. Egész nap úgy hagytam (de nem nyitogattam) el is mentem majd csak este vettem észre hogy nem dugtam vissza az áramot. Picit felolvadt a fagyasztóba a jég de nem teljesen egész táblában maradt és a krumpli is még fagyos volt. Most olvasom más helyeken hogy kiolvadt terméket ujra fagyasztani tilos. Én most ebből ma csináltam kaját. Lehet tőle valami bajom? Üdv.
Ezért én is kaptam egy fejmosást az egyik office miatt, amiért felraktam a linkjét.
Nem lesz bajod tőle, meg lehet enni, ami ma belőle készült.
Mivel a hűtés nem pusztít el semmit, az étel felengedése után a romlás azonnal folytatódik, ezért tilos az újrafagyasztás. A helyes befagyasztásnál lényeges a gyorsaság, hogy a nyersanyagban lévő víz a lehető legrövidebb idő alatt mikrokristályosan fagyjon meg, hűljön -20 °C-ra. A pici kristályok ugyanis nem pukkasztják ki a sejtfalakat. Ellenkező esetben kiolvasztva löttyedt és folyós lesz az étel.
Az igaz, hogy a hűtéstől nem pusztul el minden baci, de a sütéstől igen. Gondolom nem nyersen ette meg a húsgolyókat meg a krumplit. Úgyhogy aggodalomra semmi ok.
Idézet: „Most olvasom más helyeken hogy kiolvadt terméket ujra fagyasztani tilos. Én most ebből ma csináltam kaját. Lehet tőle valami bajom?” Válasz. Idézet: „Mivel a hűtés nem pusztít el semmit, az étel felengedése után a romlás azonnal folytatódik, ezért tilos az újrafagyasztás.” Erre Te. Idézet: „Az igaz, hogy a hűtéstől nem pusztul el minden baci, de a sütéstől igen. Gondolom nem nyersen ette meg a húsgolyókat meg a krumplit” Na mentem.
Elkészítettem, finom volt... szagolgattam amikor kisült nem éreztem rajta semmi különöst.
Ne ess már kétségbe. Nagyszerű, hogy így ide idézted az összes lényeges momentumot. A mondanivalóm lényege az volt, hogy miután a kiolvadt kaját úgyis megsütötte nem lehet tőle baja. Az igaz, hogy a te reakciódra válaszoltam, de a mondandóm elsősorban voodoo-nak szólt, meg mindenki másnak aki az újrafagyasztás miatt aggódik.
Idézet: „Gondolom nem nyersen ette meg a húsgolyókat meg a krumplit.” Ez ilyen 3/4 kész állapotú. gyárban már előre le van picit sütve itthon (felegedés nélkül) már csak 3-4 percig szinte forró olajban csak át kell sütni. Tehát össz sütési idő kb 10-12 perc lenne. Elviekben amikor én véletlen olvasztásnak hagytam a hűtőt 8 percnyi sütésben volt csak része (szerintem) Vagyis nem tudom. Addig beszélek róla, tényleg bajom lesz tőle.
Jó az igaz amit mondasz, hogy ultra-extra pasztőrözésnek lehetne tekinteni 160°C zsírba beledobtam, kinyírja a bacikat. De amíg elkezd olvadni és közelít a hőmérséklete a 0 fokhoz vagy a fölé szépen elkezdenek terjedni a bacik méghozzá egyre gyorsabban. Így most pontosan nem tudom hány fokos lehetett mikor este 9-10 óra fele haza sétáltam és megint mennyi idő mire újra lefagy. Viszont szerintem romlott kajából se sütés se főzés nem fog romlatlant csinálni. Vagy de?
Dehogy lesz. Az olajat nem igen éli túl semmi. Az jóval 100C° felett van a kajának is eléggé át kell melegednie ahhoz, hogy megsüljön. A baktériumok nagy része már 80C°-ot sem bír ki. Ezen alapszik a pasztörizálás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |