Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   322 / 1152
(#) _vl_ válasza lac08 hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Driver frissítés?
(#) Hury válasza lac08 hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Az olyan normál újraindítás sem szabadna gondot okozzon.
Az eszközkezelőben mi sárgult be?
Írd le pontosan, vagy rakj fel egy képet róla.

(Mondjuk mindegy, hogy mi az, driverét kell újra rendesen felrakni.)
(#) belfi2 válasza lac08 hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Hali!
Idézet:

Hibakód: 39
A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot. Az eszközillesztő sérült vagy hiányzik. (Hibakód: 39)
A probléma oka

A 39-es hibakódnak számos különböző oka lehet:

Hiányzik egy szükséges eszközillesztő.
Hiányzik egy szükséges bináris fájl.
A fájl-bemeneti/kimeneti folyamattal kapcsolatos hiba.
Egy illesztőprogram egy belépési pontra hivatkozik egy másik bináris fájlban, és nem tud betöltődni.

Ajánlott megoldás

Telepítse újra az eszköz illesztőprogramjait.

Az illesztőprogram eltávolítása és újratelepítése

Távolítsa el az illesztőprogramot az Eszközkezelő segédprogramból, majd újbóli telepítéséhez indítsa el az új hardverek keresését.

Előfordulhat, hogy az illesztőprogram elérési útjára vonatkozó kérdés jelenik meg. Lehetséges, hogy a Windows rendszer tartalmazza a megfelelő illesztőprogramot, vagy az illesztőprogram fájljai már az eszköz előző telepítése óta megtalálhatók a számítógépen. Előfordulhat azonban, hogy elindul az Új hardver varázsló, amely kérheti az illesztőprogramot. Ha a rendszer kéri az illesztőprogramot, de nem rendelkezik vele, próbálja meg letölteni a legfrissebb illesztőprogramot a hardvergyártó webhelyéről.

Az eszköz tulajdonságainak párbeszédpaneljén válassza az Illesztőprogram lapot, majd kattintson az Eltávolítás gombra, és kövesse az utasításokat.
Indítsa újra a számítógépet.
Nyissa meg az Eszközkezelő segédprogramot, és kattintson a Művelet menü Hardverváltozások keresése parancsára. és kövesse az utasításokat.

Bővebben: Link
(#) lac08 válasza Hury hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Itt látható a képeken, miket ír ki.
Ha meg a telepítőlemezt kéri, pl. az Realtek AC97' Audio driverét - hahaha
- azzal nagyon meg vagyok lőve, mert hiába teszem bele a CD lejátszóba - ha egyszer azt nem látja ...

Azt sem értem egyébként, minek erőlteti ennek a drivernek a mindenképpen felrakását folyton, hisz nem is ezt használom, ugyanis egy Sound Blaster LIVE van a gépemben az egyik PCI sinben.
(#) lac08 válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Ezek ezeddig alapból a windows-ban voltak, amikor azt feltelepítettem, ezek tehát automatikusan felmentek.
A CD és DVD irónak meg nem is nagyon kellett telepítőlemez, amit adtak hozzá, mivel azokon inkább csak a flancos dolgok voltak, a windows az alapállapottal nagyon jól elkezelte őket.
A harmadik lejátszót - a virtuálisat - meg a Daemon Tools program vitte fel.
De a gép az nélkül is elmenne, ha legalább látná a másik kettőt ...
(#) belfi2 válasza lac08 hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Hali!
Ha eleve ott volt az eltávolítása után vissza is megy kivéve a Daemontools-t,de minden ott van leírva az idézetben.
Idézet:
„Azt sem értem egyébként, minek erőlteti ennek a drivernek a mindenképpen felrakását folyton, hisz nem is ezt használom, ugyanis egy Sound Blaster LIVE van a gépemben az egyik PCI sinben.”

Az opsys nem érdekli mit használsz és mit nem mindaddig még le nem tiltod,de addig ha hiba van nyaggatni fog.
(#) _vl_ válasza lac08 hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Szerintem ezt nézd meg: Bővebben: Link
(#) Hury válasza lac08 hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

_vl_ Szép kis javítás, hihetetlen, hogy mi meg nem történik windózéknál és van rá magyarázat...

A drivereket internetről le is lehet tölteni, nem kell a gyári lemezzel foglalkozni.

Ha nem használod az integrált hangkártyát, akkor tiltsd le biosban - ha lehet.
(#) sean hozzászólása Júl 18, 2012 /

Sziasztok!
Tegnap beraktam a gépbe egy PATA Samsung HD400LD 400GB-os vinyót, de miután bekapcsolom a gépet 'kattanik' egy párat és nem jut előrébb. A BIOS látja a vinyót, az xp (sp3) telepítésénél már nem tud partíciókat csinálni mert nem éri el a lemezt. Másik gépben működött, a HD Sentinel szerint 90%-os. Master-re van jumperelve, ez az egy vinyó van most bekötve a gépbe.
Próbáltam másik kábellel és a másik IDE portra rátenni de ugyanúgy kattog. A kattogás pár mp. után megszűnik.
Ha visszateszem a régi maxtor vinyót akkor működik a gép, azzal gond nélkül elindul. Alaplap: MSI 845E MAX, Táp: M-Tech 450W, vinyó: Samsung HD400LD PATA
Köszönöm előre is!
Üdv!
(#) belfi2 válasza sean hozzászólására (») Júl 18, 2012 /

Szia!

Amikor egy lemez elkezd kattogni ,sajnos semmi jót nem jelent.A kattogásnak több oka is lehet,de az hogy már a bekapcsolásnál kattog az elsősorban kábel hibát ,illetve felpörgés hibát jelenthet.De a táp kábelt sem ártana megnézni illetve magát a tápot.Javaslom még egyszeri átvizsgálását a csatlakozók szintjén,némi kontakt tisztító szer használatával.Aztán majd meglátjuk.(Ha a teljesítmény 90% akkor a kondíció már lentebb van jóval a 100%-nál és az a mérvadó egy lemez életében.)
(#) _vl_ válasza sean hozzászólására (») Júl 18, 2012 /

Idézet:
„Másik gépben működött,”

Tedd vissza akkor oda, ahol egyszer már ment. Ha már ott sem indul, akkor itt ért véget a pályafutása. Ha ott megy gond nélkül, akkor több magyarázat is lehetséges (az egyik pl. az, hogy a tápod esetleg már nem tudja ugyanazt, mint új korában).
(#) lac08 válasza Hury hozzászólására (») Júl 18, 2012 /

Nem lehet letiltani BIOS-vban, mert akkor meg nem megy a hálózat (LAN)
Valahogy összefügg a kettő ezen a hűlye alaplapon.
(#) belfi2 válasza lac08 hozzászólására (») Júl 18, 2012 /

Hali!

A feladat egyszerű.Az eszközkezelőben a "sárga" eszközök illesztőit el kell távolítani.Eszközkezelőben jobb klikk az eszközre, és katt az eltávolításra. Kiír egy figyelmeztetést de azt hagy figyelmen kívül .Ok gomb.Megcsinálod mindegyiknél és újra indít.Ha ezután sem lesz jó akkor sérült az opsys.Innen vagy javító telepítés vagy teljes.kb ennyi.

Mi az alaplap típusa?
(#) lac08 válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 18, 2012 /

Ezt az eltávolít - újrafelrak-ot már megcsináltam egy párszor. Nekem nem jött be.
Opsys-t nem lehetne valahonnan átbuherálni (mondjuk egy másik gépről lkimásolni, itt ezt a hibásat lecserélni ... ?)

Javító telepítést sajna nem tudok csinálni, mert nem látja a CD-t. Csakis a teljest tudom alapból, de akkor máris totál újratelepítésem van. Kb. három hete csináltam meg, és most kezdjem ismét?
Ajajj!
Ezt nem akartam - ez a windows tényleg egy win * !

Az alaplapom egyébként ABIT BD7/II.
Amúgy az átlagos felhasználásra jó lenne, mert a 2,4-es P4 proci simán húzható rajta 2,8-ra, a RAM-mok meg az előírtnál kisebb időzítéssel is jól "bírják a kiképzést" ...
(#) Hx-2 válasza lac08 hozzászólására (») Júl 18, 2012 /

Persze mert a sarga ! jel azt jelzi hogy az eszkozhoz nincs rendesen telepitve a mukodteto driver. Ha ilyet talalsz keress hozza programot es mindjart rendesen fogja kezelni az OP.
(#) belfi2 válasza lac08 hozzászólására (») Júl 18, 2012 /

Olvasd el a telepítő ajánlatait A vizsgálatok után kapsz egy választási lehetőséget.Új példány vagy javítás.Válaszd a javítást (J).
(#) Hx-2 válasza lac08 hozzászólására (») Júl 18, 2012 /

Most nezem a fotoidat az a CD nem veletlenul SCSI ??
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Júl 18, 2012 /

Sziasztok.

Van a kezem között egy Maxtor DiamondMax Plus 9 160GB -os S ATAI interfésszel elátott HDD.
Ezt a fajta HDD -t több okból is kerülöm, ezt itt már részleteztem, de msot a javítás a cél.
A HDD működik még, csak megelőző javítást hajtanék rajta végre.
Az ATA vezérlőn van egy TO-252 tokozású D1758 felairatú félvezető tranzisztor, ami eléggé melegszik.
A Kugli a barátom volt, elsőre gurításra kidobta, hogy egy BTD1758J3 NPN tranzisztor az áldozat.
A kérdésem a következő: Tudtok e oylan SMD tranzisztort ajánlani ennek a helyére, ami többet is elvisel?
Tudom, hogy nem sok értelme van cserélni, mert maga a motorvezérlő/meghajtó IC egy katyvasz kísérleti példány (béta) ami rendszerint nem teljesít jól azért mert határterhelésen üzemel, ami önmaga és a tövében lakozó negatív stabot mindig elviszi.
Ez a tranyóka még ezektől is forróbb ezért szeretném nagyobb tűrésűre méretezni, még az sem baj, ha nem uygan az a tokozás, fő, hogy a hőleadó felület minél nagyobb legyen.
(#) _vl_ válasza Hx-2 hozzászólására (») Júl 18, 2012 /

Idézet:
„Most nezem a fotoidat az a CD nem veletlenul SCSI ??”

Az egy virtuális CD. Ahhoz nem tartozik fizikai olvasó...
(#) Hury válasza lac08 hozzászólására (») Júl 18, 2012 /

Gyanúsan szoftver hiba, ha besárgult a virtuális meghajtó is..

Érdemes a kész telepítésről lemez-másolatot csinálni, így később 5-15 perc újratelepíteni a rendszert.

Felraktad azt a javítást microsoft oldalról, amit linkeltek korábban?

Az alaplap hangkártyának nincs köze a hálókártyához, így kell rendesen letiltani BIOSban:
AC 97 Audio - Disabled
Game Port Address - Disabled
Midi Port Address - Disabled

Ki lehet próbálni azt is, hogy tiltod a virtuális meghajtót, biosban tiltod az optikai meghajtókat - elindítod a géped rendesen, ekkor normális lenne, hogy nyomuk sincs.
Majd újraindítod, engedélyezed újra a meghajtókat és így indul újra a windows, talán megtalálja.
(#) _ampervadasz_ válasza Hury hozzászólására (») Júl 18, 2012 / 1

Ha a rendszerben illesztőprogram konfliktus van, vagy esetleg verziókülönbség, vagy bármi más, akkor a következő tweak -et érdemes elkövetni:
Kényelmesebb lépés: A rendszertulajdonságok ablakot előhívni, mjad a speciális fülrekattintva a könyernyezeti változóhoz a követlező kértéket kell megadni a következő névvel:
Változó Neve: DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES
Érték:1
maczhoistáknak: Regedittel be kell tallózni a következő útirányt:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Environment

Majd ezután létre kell hozni egy karakterláncot az Environment kulcsban.
A kerekaterlánc a fentebb említett lesz, értéke 1.
Ezután egy enter, ablakbezár, majd meg kell nyitni az eszközkezelőt.
Az eszközkezelőben a rejtett eszközöket kipipálni, ekkor minden oylan hardverelem megjelenik ami aktív letíltott, rejtett, nem inicializált, nem telepített. Ekkor jobbklikk eltávolít és készen is vagy.

Így az eszköz szüzen kezdheti ismét a pályadutását.
(#) lac08 válasza Hx-2 hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Mit tudom én, hogy SCSI vagy nem SCSI?
Ezeddig működött, akármilyen is volt.
(Most ugyanúgy működik, de csak a telepítéskor, amikor arról boot-olom a gépet ...)
(#) lac08 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Tegyél be az SMD tranyó helyére egy normál tokozásút. Lehet, hogy kissé kiáll majd a winchester síkjából - de hát nem elfér?
Még egy kisebbfajta hűtőbordát is rá lehetne tenni ...
Az a lényeges, hogy menjen - nem?
(#) lac08 válasza Hury hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Megnéztem az Eszközkezelőt abban a beállításban, hogy "rejtett eszközök megjelenítése".
Ezt találtam benne.
Hogy mi az a "epfw" azt nem tudom, de lehetséges, hogy pontosan ez miatt a hiba miatt nem látja a CD és DVD optikai eszközöket?
(#) eSDi válasza lac08 hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Üdv!

Az a NOD32 tűzfalához tartozó driver, annak sem kellene sárgának lennie. Próbáld eltávolítani a NOD-ot.
(#) Norberto válasza lac08 hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Ahogy olvasgatom az elmúlt napokat, annyi sok rejtély lakozhat még a rendszerben, hogy én mindenképp újratelepíteném egy friss SP3 szervizcsomaggal rendelkező XP-vel (még ha nem is kényelmes a feladat)... :no:
(#) kadarist válasza eSDi hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Egy programnak van hardver-meghajtója? Ez érdekes.
(#) lac08 válasza Norberto hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Bizony nem kényelmes, az nagyjából 2 napos "szórakozás". (a nem túl gyors gépen /P4 2,8MHz-en/)
Mire felrakom az összes eddig használt szoftveremet, a netet, a víruskergetőt, az egyéb más alkalmazásokat, eszközöket, ...
Szó ami szó, valójában ezt szerettem volna - ha lehet - mindenáron elkerülni. Nagyjából úgy 3 hete pakoltam újra az egészet ...
(#) lac08 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Az csak egy fájl, a winfosban is szerepel, a system32\driver-könyvtárban általában ott kell legyen.
Szóval az nem meghajtó szerintem, inkább valami eszköz-illesztő.
A NOD32 is használ valami ilyesmit ... amely ettől a problémától bálam még teljesen normálisan működik. Annyi csak az elváltozás, hogy mostanában nem indul meg a gép indításakor, hanem utólag kell kézzel "meglökdösni" ...
(#) kadarist válasza lac08 hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Az "eszköz" egy hardverelem, a NOD pedig egy szoftver, ezért furcsállom. De biztosan van új a nap alatt.
Következő: »»   322 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem