Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
milyen láda volt előtte?
milyen láda volt előtte? Ezt hogy érted? Nem volt előtte.
Hi!Arra szeretnék választkapni h ti milyen módszerrel oldjátok meg a hangfalak bevonását?Konkrétan a laminálásra gondolok.Kárpitozni én is sokat kárpitoztam már,de most a laminálás rejtelmeit próbálom felfedezni.Haverommal próbáltunk öntapadós mittudoménmit de az nagyon szörnyű lett.Valódi asztalos nincsa közelemben h érdeklődjek Kössz mindent!
Hi!Arra szeretnék választkapni h ti milyen módszerrel oldjátok meg a hangfalak bevonását?Konkrétan a laminálásra gondolok.Kárpitozni én is sokat kárpitoztam már,de most a laminálás rejtelmeit próbálom felfedezni.Haverommal próbáltunk öntapadós mittudoménmit de az nagyon szörnyű lett.Valódi asztalos nincsa közelemben h érdeklődjek Kössz mindent!
Sziasztok!
Van egy 40cm-es hangszóróm, ehhez szeretnék dobozt csinálni. Nem tudom zárt vagy nyitott a jobb ehhez. Csak mélyre! Légyszi irjatok doboz méreteket. Winisd-t próbáltam de hibát irt ki. Hangszóró adatok Köszönöm!
Ha valaki tudna nekem segíteni megmondaná milyen cuccok kellenek egy mélyláda építéséhez nagyon megköszönném 30cm a mély hangfal.. teszek fel majd képet is
hali
ha csak a 100hz alatti hangokhoz kell akkor a 4. ed rendű bandpass ládát javaslom, a végfok elé meg egy aluláteresztő szűrő, csak csak hát a kérdés az, hogy azok a mélyek mennyire legyenek mélyek? én már csak ilyet csinálnék
sziasztok!meg tudnátok mondani,hogy a WinISD nevű programban mit is jelent az,hogy VENT MACH? a Subcső melyik paraméterét jelenti?Köszi
Sziasztok,nekem az lenne a problémám hogy van egy hangfalam és abba kéne egy mélynyomó,a hangfal házi tervezésű,30x30as méretei vannak,én tettem bele egy végfokot meg egy tápot,és subként használnám,de olyan kéne aminek nincs nagy doboz igénye,tehát ebben a dobozban is jó mélyei lennének,
köce a válaszokat
hi
előre megcsináltad a ládát? de még nincs kifúrva? a hangszórónak? nem túl nagy láda, szerintem olyan 13cm körüli hangszóró a max
13cm?de hol lehet és mennyiér kapni ilnyen szubot?mert nekem mélyekre kellene,a hangfal pedig egy haveromé volt,nem én csináltam,csak nem volt kedvem csinálni egyet
Helló!
Kicsit pontosabbat tudsz erről irni? Nekem ez csak mélynek kell(SUB). Aluláteresztő szűrővel gondolnám igen! De doboz méreteim nincsenek, így nekiállni sem tudok. Köszi a segítséget előre is!
szasztok,továbbra is keresgélek mélynyomókat,de jó árban találtam egy sal sbk 1620-ast,aminek a doboz igényei is jók lennének de nem tom hogy szólna mély frekin? ,vagy mi lenne a jó szerintetek?van még 20cm-es is de annak már lehet hogy kicsi a dobozom,vmi olyan kéne ami ocsó,jól bírja az alacsony frekiket(30,40HZ),és kis doboz is jó neki ,légyszi segítsetek
1.kép 20cm 2.kép 16cm
Ha jó mélyet akarsz halani akkor nagy átméröjü hangszoro meg nagy láda kell, meg persze a minőség.Ezzekel a 16cm -s somogyikkal nem foksz igazi mélyet hallani.
hi
ez szabvány méret, bármelyik autohifi boltban kapsz ilyen átmérővel hangszórót, 10.000-15.000 (sajnos csak párba) közt már nagyon jó minőségűek vannak 40 hz körüli rezonanciafrekivel. Thomas10100 hi tudok róla írni, mert már csináltam ilyen kicsi hangszóróval subládát a házimozimhoz, és szerintem nagyon jó lett, sony xs-f1320 tipusú hangszórót használtam , kívül - belül lehangszigetelt 4. rendű banpass subládika (winisd - vel méreteztem) aluláteresztő szűrő, tda 7294 végfok, a hangszóró rezonanciája beépítve 48 Hz.
szia a választás nehéz 7294 végfokhoz SQP 3050 30cm hangszoro jolesz nekem rezget az ágyistöle igaz én quadal hajtotam
nekem a 30-as hangfalamhoz milyen ládát csináljak ha nem akarok bele más hagszórót tenni bele. Vagy miyle doboztervezőprogijkat ismertek?
szia eben a pdf ben 25-30 cm hangszoro doboz méreteivanak
hali,az a baj hogy nekem már van egy dobozom(30cmx30cm,négyzet),de sztem ebbe csak kissebb mély megy bele,most egy 25cm mély van benne(1.kép),és a naon mély hangokat nem hallom annyira,ráadásul a dvd-n a sub kimenetre kötöm és filmet nézek a hangszoró nagyon mozog de a mély frekik nem nadon szólnak,lehet hogy a bass reflex lyuk(15cm hossz,7,5cm átm) nem jó,de nem adja azt amit elvárnék
Kedves amatőr szaktárs! Nem kioktatás céljából leirnék néhány dolgot.
A hangfal egy olyan fal amibe egy (vagy több) hangszórót építenek azon célzattal hogy elkerüljék az akusztikus rövidzárat, ami a membrán eleje és hátulja között jön létre mély frekvenciákon. Minél nagyobb a hangszóró széle és a fal széle közt a távolság, annál mélyebb a lesugározható hang. (hullámhossz= hangsebesség/frekvencia) Pl: ha a freki amit megakarunk szólaltatni 30Hz, ehez 11.3méteres falba kell építeni a hangszórót. Emiatt nem használjuk a hangfalakat. Helyettük a különféle zárt, vagy nyitott kivitelű hangdobozokba építjük be a hangszórókat, amik összehajtogatott hangfalnak is tekinthetünk. A doboz térfogatát viszont illeszteni kell a hangszóróhoz, melynek méretét a doboz típusától (reflex,zárt, TL,stb) és a un.Thiele-Small paraméterekből tudjuk kiszámítani. Üdv.
hi
osztom szamóca véleményét. többre jutnánk ha csinálnál pár képet a ládáról. asszem sejtem mi a gond a hangfaladdal. csak búg , de nincs igazi mély. házimozihoz kifelyezetten a bandpass ládát ajánlom, mert annak olyan szűk karakterisztikája van ami a nagyon mélyekhez passzol (winisd mutatja is a jelleggörbét), ha megnézed a gyári házimozi hangfalakat azok is ilyenek, nem véletlenül, gondolom a közephez meg a magasakhoz megvannak a hangfalaid. Azonkívül nagyon nem mindeggy , hogy van lehangszigetelve a doboz belseje, én a külsejét és belsejét is le szoktam szigetelni 1cm vastag szivaccsal (kárpitosboltban kapható) amit pálmatexel ragasztok a fára, fontos, hogy teljes felületen legyen leragasztva, aztán a külsejét még beburkolom padlószőnyeggel, ennélkül az én dobozaim is csak búgnának amitől az ember feje csak megfájdul. a reflexnyílásba pedig tegyél csövet (boltba kapható) azzal is javíthatsz a mélyen. csáó
köszi a segítségeket,megpróbálom jobban leszigetelni,hátha segít,raktam képeket,volt a tetején is lyuk,de azt lezártam,majd még le lesz fedve,van hozzá cső is
Ha jól látom akkor ilyesmi hangszóróm volt nekem is, csak 20cm-es, régi Somogyi SB2010, ez meg az SB2510 lehet. Ez a fajta hangszoró inkább a zárt dobozt szereti, szerintem ennek kissé kicsi a doboza(a 20cm-es kb 3*ekkorában volt hajlandó jól szólni, de akkor se volt túl erős,nem nagyon akart igazán szép mélyeket kiadni, inkább csak "legyezett" a membrán)
Huh elég duván van összerakva
Először is sztem a doboz kicsi (véletlenül nem eclipse2 hangszóró mert nekem is olyan van méghozzá 66liter zártban) másodszor a szubcsövet az oldalapoktol távol kell rakni szal a tied nagyon rossz helyen van. (nem akarok hülyeséget mopndani de asszem a szubcső hoszának 0.5szörös távolságra az oldallapoktól).
igen sztem is kicsi,csak akkor azt nem tom milyet rakjak bele?milyen hangszorót?vagy inkább az egész dobozt dobjam ki és csináljak újat?már én sem tom mi lenne a jobb ,a hangszoró jó egyáltalán alacsony frekikre vagy ez gagyi hozzá,lehet h kipróbálom 6-od rendű bandpass ládába,hátha jobb lenne
30X30cm=900cm2=A, tehát ez csak egy sima falap V=axbxc, mert mi a térfogatra vagyunk kiváncsiak, magyarul kéne a 3. oldal is
Bár gondolom az is 30cm viszont a hangfal oldallapjainak mérete nelegyen ughyanaz és egymásnak töbszörösei. Sztem ha csinálnál neki egy új ládát jó lenne az szubnak |
Bejelentkezés
Hirdetés |