Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   323 / 1152
(#) belfi2 válasza lac08 hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Hali!

Tudod semmi biztosíték nincs arra hogy nem e Vírus okozza a problémádat.Egyedüli biztonságos megoldást agy újra telepítés hozna.(Már végeztél volna vele). Mivel az itt felsorolt megoldási javaslatok nem hoztak eredményt ,én nem görcsölnék vele.De van egy javaslatom.Az XP nem igazán "szereti" ha olyan programok vannak rajta amik csak panganak.Csak olyan progit tegyél fel amit használsz is.De van még valami.Próbálj egy rendszervisszaállítást csinálni.(Jó magam, ha idáig jutok már a telepítő lemezzel együtt kapcsolom be a gépet . )
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Esetleg még csökkentett módban betöltetni a "legutolsó helyes konfigurácíót"
(#) Norberto válasza lac08 hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

A legelső hozzászólásban ezt írtad:

Idézet:
„Nem lett szétszedve, nem is az adatkábel mozdult el, vagy csúszott ki a helyéről, hanem "csak" az történt, hogy szoftvertelepítés közben újra lett indítva.”

Kérdésem: mi volt az a szoftver, aminek a telepítése közben / után újra kellett indítani a rendszert?
(#) eSDi válasza kadarist hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Egy driver-hez nem feltétlenül kell hardver is. Lásd például a Daemon Tools virtuális DVD meghajtóját. Mivel a NOD is eléggé rendszerszinten épül be az OS-be, ezért kell neki a driver.
(#) lac08 válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

azt már csináltam ........... semmi.
(#) lac08 válasza Norberto hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

A HP scanner drivere.
HP ScanJet 3800

Az eredeti telepítő-lemezéről
(#) dzso80 hozzászólása Júl 19, 2012 /

Sziasztok!

Mostanában a gépem azt játszotta, hogy nem volt hajlandó elindulni, csak nagyon nehezen. Bekapcsoltam se kép, se hang, se indításkori ellenőrzés, a piros vinyó munkaled vagy folyamatosan világított vagy villogott, de nem úgy ahogy azt kellene. Ilyenkor reset gombra sem reagált, majd kb 15-20 ki-be kapcsolgatás után, egyszer csak bejött a kép, felismerte a procit, csekkolta a ramokat, majd a dvd meghajtókat vinyókat. Itt vagy kifagyott a vinyóknál, vagy néhány próba után elindult. A rendszer egy SATA vinyón van, ha a másik SATA vinyó is be van kötve, akkor soha el sem indul semennyire, ha azt lehúzom akkor nagy nehézségek árán volt, hogy elindult. Ilyenkor bejött az XP ment rendesen akár órákig is majd kifagyott, aztán volt mikor csak pár pillanatig ment az XP és fagyott.
Azt a vinyót amivel el sem indul próbáltam másik gépben, tökéletesen működött. Próbáltam másik táppal azzal is ugyanezt produkálta. Egyedül a rendszervinyót nem próbáltam meg lehúzni, hogy akkor mit csinál.
Tegnap annyit sikerült elérnem, hogy az XP is behalt rajta mostmár nem indul el egyátalán hiányzó rendszerfájlokra hivatkozik, vagy semmire csak simán újraindul betöltődés előtt.
Ubuntu live CD-vel sikerült elindítani, itt futtattam egy memtestet, az azt mondta a ramok is jók.
Alaplapra gyanakszom, ezen látni is 2 enyhén púpos kondit (a monitor inverterében ez rosszat jelent).

Van-e valami ötletetek mi okozhatja még ezt, illetve van e valami hardvertesztelő progi amit valahogy rázavarva megmondaná mi halt meg.
Érdemes-e az alaplapon kicserélni a kondikat vagy azt úgysem tudom úgy forrasztani, hogy jó legyen?
Egy Asrock alaplap, szóval nem egy nagy márka.

Köszi.
(#) kadarist válasza eSDi hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Ez érdekes, de ebből is látszik, hogy van új a nap alatt.
(#) kadarist válasza dzso80 hozzászólására (») Júl 19, 2012 / 1

Szia!
A púpos elkó rossz, amit cserélni kell! De lefogadom, hogyha szétszednéd a tápegységet, akkor ott is látnál púpos kondikat.
(#) dzso80 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Hát akkor marad az elkó csere, csak halottam már olyat hogy alaplapot nem érdemes forrasztgatni, mert csak rosszabb lesz. Szerinted forrasszam nyugodtan?
A tápot szétszedtem, az egy 350W Chieftech egy darab púpos kondi se volt benne se semmilyen sérülés vagy látható hiba.
(#) kadarist válasza dzso80 hozzászólására (») Júl 19, 2012 / 1

Azt is megteheted, hogy a rossz kondikat fogóval lecsíped és ügyesen az alaplapból kiálló megmaradt lábakra forrasztod az újakat.
(#) belfi2 válasza dzso80 hozzászólására (») Júl 19, 2012 / 1

Szia!

Dehogy nem érdemes ,de csak azoknak akik értenek hozzá.Bár nem egy akkora dolog, de gyakorlat kell hozzá mert a furat-galvanizált lukak igen szeszélyesen viselkednek néha még gyakorlott szakik kezében is.Szerintem olvasgasd a "alaplapi kondenzátorok" topicot.
A "kadarist" által javasolt dolgot nem ajánlom több féle megfontolás miatt, de elsősorban a technikai kivitelezés miatt.(hozzáférés a lábakhoz, illetve stabilitás. stb)
(#) Hx-2 válasza _vl_ hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Idézet:
„Mit tudom én, hogy SCSI vagy nem SCSI?
Ezeddig működött, akármilyen is volt.
(Most ugyanúgy működik, de csak a telepítéskor, amikor arról boot-olom a gépet ...)”

Most akkor mi is van?? ha errol butul a gepe??
(#) Hx-2 válasza lac08 hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Ha errol butulva telepitetted a rendszered akkor a win felismerte (kulonben nem kezelne) Utana meg tettel fel meg egy virtualisat is ha jol ertem. Nem ez utan hasznalhatatlan??
(#) Hury válasza Hx-2 hozzászólására (») Júl 19, 2012 / 1

Össze-vissza válaszoltok és idéztek...

A SCSI-is az egy virtuális meghajtó, arról nem fog bootolni a gépe.

Szoftveres bajok lehetnek, szóval amíg el nem indul a telepített windows, addig működik a CD meghajtó.

Egy telepítés néhány óra, ha minden elő van készítve.
Ha kész a telepítés, minden program fenn van, internetkapcsolat belőve, stb-stb..
Fog az ember egy szoftvert, ami elmenti egy fájlba a frissen telepített rendszer-partíciót. Tömörítve ki fog férni egy DVD-re, XP-nél tuti.

Közismert ilyen prgoram pl a Norton Ghost, vagy Paragon termékek: http://www.paragon-software.com/home/br-free/download.html

Ha elszállt a windows, akkor kb 10 perc alatt újra lehet telepíteni az egészet.

Természetesen figyelni kell, Dokumentumok - ha C: meghajtón maradt, Asztal tartalma, mindenféle beállítást, böngésző kedvenceket stb érdemes menteni.
(#) belfi2 válasza Hx-2 hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Szia!

Sajnos a kérdezőnek fogalma sincs hogy miről butul a gépe.Mint ahogy írták a SCSI az virtuális meghajtó tehát kizárt hogy arról butuljon.A másik kettő az LG SATA CD ill LG SATA DVD meghajtó.Arról, azokról viszont butul (jelen esetben hülyül ) a gép.
(#) Norberto válasza Hury hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Idézet:
„Egy telepítés néhány óra, ha minden elő van készítve.”

Én is az újratelepítést javasoltam. Már csak azért is, mert napokig toldozgatjuk-foldozgatjuk a rendszerét, de ha nem ért megfelelő mélységben a driver-ekhez, vagy nem megfelelőt (vagy nem megfelelő módon, ill. sorrendben) telepített, akkor az egész XP-nek úgyis mindegy, mert sosem lesz teljes értékű...

A tiszta telepítést követően, minden fontosabb - nagyobb program telepítése előtt célszerű 1-1 visszaállítási pontot is létrehozni. Nagyon sokszor ez is jól jön.

A végeredményt meg lehet menteni, Hury által említett szoftverekkel, s akkor lesz egy gyorsan előszedhető, szinte azonnal használható rendszer-backup.

---

Hury, a fentieket nem célzottan neked írtam, mert látom, hogy te átlátod a helyzetet, inkább lac08-nak és mindenkinek, aki hasonló cipőben jár, mint ő...
(#) belfi2 válasza Norberto hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Hali!

Egyetértek.
Ennél többet táv üzemmódban képtelenség megtenni.
(#) belfi2 hozzászólása Júl 19, 2012 /

Üdv mindenkinek!

Egy kis kikapcsolódás.Van egy P4P 800VM-S alaplapú gépem.Semmi baja csak szeretném valahogy rávenni arra hogy USB-ről lehessen telepíteni.Van több féle emuláció amit fel is ismer és be lehet rakni a boot sorrendbe csak nem indítja el az eszközt.Mivel nem akarom szétszedni kérdezem.Lehet e egyáltalán telepíteni USB-ről és hogyan?
(#) Hury válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Üdv!

Távolról nem tudok jobbat mint a kézikönyv, elvileg lehet...

Ha jól olvastam, 530MB alatt FDD, felette (vagy a maradék usb-s eszköz) HDD-nek fog látszani.

Ha nincs egy gépben floppy meghajtó, én tiltani szoktam az FDD kontrollert.
(Vajon lehet-e, ha lehet akkor mi történik, ha fdd-nek emulálod, de mondjuk tiltva az fdd kontroller - ez lehet talán hiba)

A többi eszközt kivenném a boot listából ha az USB-set látja.

Mi az USB eszközöd és biztosan képes bootolni?
(#) belfi2 válasza Hury hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Hali!

Pendrive.
Kingston ~4Gb.Képes butulni mert a CD meghajtóhibás laptopomra feltettem vele a WIN7-et.Az a baj hogy ha HDD-ként kezeltetem akkor valameddig eljut(azt hiszem a hardver kiépítésig) majd leáll.Amit még nem tudok az az hogy telepítés alatt működik e az USB hub.Van négy USBPW jumper ami kettesével kapcsolja az USB csatlakozókat ,hogy a PC kikapcsolt állapotában is legyen feszkó az USB eszközön.Na ez a jumper nálam a OFF állásban van.(Ezért írtam hogy nem akarom szétszedni csak ez a rész valahogy kimaradt a kérdésből) Nem létfontosságú a dolog de ha valaki tudja konkrétan ,annak nagyon örülnék.
Ja a kézikönyv konkrétan nem írja az USB boot lehetőséget de hallottam ,olvastam hogy van,de a mikéntjét nem mondták-írták le.Ezért a kérdés.
Floppy szintén tiltva.
(#) Hury válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Kézikönyv ír valami Force FDD v HDD lehetőséget is.

Sőt olyat is írt a kézikönyv, hogy 2-4-6-8 USB port legyen-e működtetve. Talán az USB beállításokkal kéne valamit játszani. Sebesség, legacy mód.

És floppyként, engedélyezett floppy vezérlővel?

Optikai meghajtóként lehet esetleg emulálni?
(#) belfi2 válasza Hury hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Igen, lehet CDrom ként is de nem működik úgy sem.Na mindegy mára ennyi.
Hali!
(#) lac08 válasza Hx-2 hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

Ááá, nem!
Évek óta mennek együtt. A virtuális meghajtó ezeddig nem zavart be egyiknek se.
(#) _vl_ válasza lac08 hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

Amit én linkeltem, azt az M$ oldalt megnézted, az ott levő "fix it" programot kipróbáltad?
(#) belfi2 válasza Hury hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

Hali!

Nos ott tartottunk hogy képes CDromot emulálni csak az a kérdés hogy hogyan tegyem rá a telepítőt hogy onnan képes legyen bootolni?
1.Csináltam boot USB két változattal (USB multiboot,WinSetupFromUSB)Nem indul.
2.Bemásoltam a telepítő tartalmát.Nem indul.
3.Bemásoltam ISO ként (hátha alapon) Nem indul.
Akkor mire jó a CDrom emuláció.
(#) mizsei.robi válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

Én ugyanezt egy ASUS K8N alaplappal játszottam el, akármilyen emulációval próbáltam nem ment. Úgy emlékszek, hogy ki lehetett kapcsolni az emulációt és úgy működött. Biosban kapcsold be az USB Legacy-t az is szokott kavarni ha nincs bekapcsolva.
(#) belfi2 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

Szia!

A legacy be van kapcsolva, az emulációt vissza tettem autora.Egyenlőre pihentetem a dolgot.Mindez azért kellet volna ha netán elhalálozna a CD meghajtó.
(#) sardi_hunor hozzászólása Júl 20, 2012 /

Sziasztok.

Visszaallt az a problema, hogy egy ati x1250 es egy LG Flatron W1946 valamiert nem szeretik egymast, olyan ertelemben, hogy a kartya nem ajanlja fel a monitor fellbontasat a beallitasokban. Tehat konkretan kellene nemekem 1360x768-as felbontas, de a kartya csak ennel kisebb et es nagyobbat enged, mert ezek vannak a beallitasokban. A kartya az alaplapi egy AMD690GM-M2 alaplapon Windows7 rendszerrel, a kartya pedig vista driverrel fut, de ugyan ezt csinalta XP-vel is. Csatoltam lepet is.

Valakinek valami otlete, hogy mi a megoldas?

Névtelen.jpg

(#) Hury válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

Talán a file rendszertől is függ, hogy minek fogadja el, de ez csak tipp.

Túl sokszor nem kellett USB-ről bootolnom, és akkor még elég volt a win98 indítólemez szerű formázás.

Boot szektornak mindenképp kell lennie az eszközön, csak a fájlok, lemezkép másolás nem lesz elég.
Következő: »»   323 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem