Fórum témák
» Több friss téma |
Optika szétszedés nélkül nem igen fog megjavulni. Tisztogatásra inkább szemüvegtörlő kendőt használj mint fülpiszkálót.
Sajnos tényleg nem. Szétszedni viszont nem merem.
Visszatérve az üveg tisztításra, a legnehezebb a megfogása volt. Hiába tartottam a szélétől, ujjlenyomatos, párás lett. Na azt lepucolni szinte képtelenség. Halvány homály mindig marad, az apró porszemekről nem is beszélve, amit odavonz. Szemüvegtörlőm nincs, szalvétával kínlódtam.
Kesztyűben szerelik az ilyen eszközöket. Törölni ha nincs más, egy frissen mosott zsebkendő is megfelel. Az sem baj, ha enyhén nyirkos. Vagy egyéb tiszta vászon. Esetleg isopropil alkohollal nedvesítve. Az nyom nélkül elpárolog a lencséről és eltünteti az ujjlenyomatokat. Persze te tudod mihez mersz hozzáfogni. Csak neki kell készülni egy kicsit és türelem kell hozzá. Először nehezebb, de másodszor már hipp-hopp megy.
![]()
Sziasztok! Van egy Canon kompakt fényképezőgépem ami eddig kiválóan működött. Most azonban minden ki-be kapcsolásnál kéri, hogy állítsam be az idő és a dátumot. Beállítás után, ha ki kapcsolom és újra be, akkor ismét kéri ezt a műveletet. Vagyis nem menti a beállítást. Tudna valaki hasznos tanácsot adni, hogy mit lehetne csinálni vele? Kösz
Nem tudok róla, hogy lenne benne gombelem. 2 db 2AA-s elemmel működik.
Általában az elemfészek környékén keress egy kihúzható fiókocskát, CRxxxx felirattal. Ha nem találod, vedd elő a kézikönyvet, vagy töltsd le a canon.hu-ról, benne lesz.
A valósidejű órát általában az akkumulátor által feltöltött nagykapacitású kondenzátor szokta táplálni. Én még nem találkoztam fényképezőgépben külön gombelemmel.
Hello! Akkor levagy maradva kicsit, rengeteg gépben, kamerákban is használnak gombelemet erre a célra, legtöbben nem cserélhető kivülről szétszedés nélkül, de van amelyiknél, kis elemtartóban van, és házilag cserélhető, ha kimerült. Ez a backup kondis téma elég régen volt divat, rengeteg videóban, hifiben, is használták...
De azért sokat segítene egy géptípus, hogy konkrét választ kapjon a kérdező, így olyan mintha bemennék a boltba és kérnék egy égőt...
Köszönöm a választ. A gépemen és a kezelési útmutatóban sem találok gombelemre utalást. A gép tipusa Canon PowerShot A 520.
Köszönöm a választ. A gépemen és a kezelési útmutatóban sem találok gombelemre utalást.
Próbáld a csatlakozók (USB A/V) alatti kis pöcköt kiszedni. Bővebben: Link
És tényleg! A használati utasításban is benne van.
Én gombelemet (fényképezőgépben) utoljára dátumozós filmes gépben láttam, de az nem mostanában volt. (Még valamikor a pattintott kő korszak előtt...)
Tényleg benne van a használati útmutatóban, csak én elkövettem azt a hibát, hogy a magyar nyelvűben kerestem. Ebben nincs, de a németben ami az eredeti és nem fordított valóban benne van. Tanulságnak nem rossz. Kösz a segítséget.
Sziasztok!
előzmények: Bővebben: Link Tettem egy próbát nokia töltővel hogy be e kapcsol, és csak a háttér világítás megy, meg az optikát tolja ki ha rakok bele elemet, de utána semmi csak csipog hogy cserélni kel az elemet. Mi lehet a baja és hol keressem a hibát. köszi előre
sziasztok! olvasom az üzeneteket, és látom, más is járt olyan szerencsétlenül, mint én. péntek 13. a fűre, szerncsére nem kőre, leejtettem a digitális fényképezőgépemet. nagyon megijedtem, mert tudom, hogy nem leejtésre találták ki. a lencséje, ami bekapcsoláskor kitolódik, picit benyomódott, illetve beszorult az egyik oldalon. a kicsi, az alatta levő nagyobba. óvatosan húztam kifele, és látszólag jól viselkedett, mert oda-vissza akadás nélkül mozgott. viszont, amikor csináltam volna kerti fotót, tök fehér lett a kép. a szobában pedig lilás-kékes. ez csak akkor lett látható, amikor visszanéztem, milyen lett a kép. aztán kiírt olyat is, hogy alul exponál. mivel nő létemre--habár ez nem függvénye--sajnos nem értek hozzá, megijedtem, biztosan jogosanm, mit tettem az érzékeny műszerrel. még jótállásos, és bevették javításra, de nem mondtam el, h orra ejtettem. a férfi észre sem vette, h baja van, de kértem, fotózzon a szabadban, és nézze vissza. akkor rögtön látta, mi a helyzet. azt mondta, nem olyan nagy a baj, biztos az optikának van hibája. ajándékba kaptam a gépet, a márkája mindegy, de nagyon el vagyok keseredve. meg sem merem mondani, mi történt. tehát, szervízben van. mi a tapasztalat. lesz ebből még ugyanolyan fényképezőgép,!
![]()
Ha garanciális biztosan megjavul. Vagy úgy, hogy valóban megcsinálják, vagy úgy, hogy kapsz egy újat. A mondatokat kezd nagy betűvel. Itt is ez a szokás.
![]()
Sziasztok, egy régebbi témához írnék, akkor Nedudgi és F-Yoci segítettek, de bárkinek van ötlete, nagyon örülnék.
olympus 770 ultra zoom, elfelejtett minden beállítást, mert a belső gombakku meghalt. Ezt tanácsotokra kicseréltem egy újra, és láss csodát, ez a része megjavult... csakhogy az összerakás után a gép nem kap képet a CCDről, legalábbis laikus számára így értelmezhető a jelenség. Menük, lejátszás, zoom, LCD rendesen megy, csak mintha nem vettem volna le az objektív sapkát. pedig de. következőket csináltam az akkucserénél, mindent a szervízmanuálban megadott sorrend szerint: 1. a hátlapot és a hátsó nagy nyákot teljesen le kellett szedni, 2. ehhez kihúzni 3 db 2 pólusú tápcsatit, meg kb 10 fpc-t, mint a képen is látszik, fele nem bajonettes csak bedugós, ezeket nagyon nehéz volt visszadugni, de nem emlékszem h megtörtem volna, és sérülés sem látszik rajtuk. természetesen célszerszámom NEM VOLT! 3. le kellett forrasztani a nyákról 4 drótot, ezeket egy 15W-os pákával csináltam 4. további 2-3 fpc-t az exponáló résszel együtt leszedni, mert az alatt volt a gombakku, majd még memó/vakukondi házat kimozdítani hozzáférés miatt. vissza minden fordított sorrendben ment. most újra szétszedtem, más választásom nem lévén. semmit nem láttam, h rosszul tettem vna vissza, ahol tudtam, kontaktokat is ellenőríztem multiméterrel. - lehet, h 15W páka is erős volt, és megmelegítettem vmit? csak a forraszhoz értem, nem csúszott el a páka. - a képen nem annyira látszik, az fpc-k, és a nyák is nagyon sűrűek, csak nagyító alatt látni rendesen, de nem látok semmi gondot. esetleg kifuvatás, alkoholos tisztítás...? - printereknél hallottam, h szétválasztott alkatrészeket ritka esetben újra össze kell kalibrálni... ez elképzelhető itt? (CCD nyák - alap nyák :O ) kiegészítésként két dolog, - bekapcsolás után rögtön van egy fél másodperces villódzás a képernyőn, amivel a blende v fókuszmotor egy ütemben zizeg, talán a csatolt videón látni, mintha ott vmit próbálna az elektronika. - a neten (egy hekkeléssel kapcsolatban) van egy leírás, hogy lehet a gépet "usb control" módba tenni, de arról semmi infó, h a hekkelésen kívül ezt mire lehetne használni. olyan érzésem van, h ez vmi szervíz üzemmód lehet, ahol vmi szoftverrel diagnosztizálni (?) lehetne a hibát. erről bárkinek vmi hallomása...? segítséget előre is köszi, amit tudtam, csatoltam, forraszpontokat jelöltem a fotón, hogy hol kellett pákázni.
tisztázásként egy videó, ahol kb 10. mp-nél látható az a fura villódzás, meg egy szétszedési manuál, ahol a 38. ig mentem el.
jó lenne ha vki tudna segíteni, mert nagyon praktikus kis gép, és nagyon megkimélt állapotban van amúgy.
hűűűha... ennyire veszélyes kérdést tettem fel, v csak mindenki nyaral
![]()
Sziasztok
Van egy 3éves Canon A470es gépem .Az a gondom h,egyik napról a másikra nekiállt csíkos képeket csinálni. A képekben vízszintes árnyalat eltéréses csíkok vannak. Mellékelek egy képet is ,ha valaki tud segíteni megköszönném.
Szalagkábel szakadás, tipikus hiba, olvass vissza ebben a fórumban. Úgy emlékszem, ha garanciális időn belül jött elő a hiba, akkor készülékcserével oldotta meg a gyártó/forgalmazó. 3 eset lehetséges:
1.) megjavíttatod kb annyiért, mint amennyiért másik gépet veszel (attól függ, mennyire húznak le) 2.) jó kézügyességgel kicseréled magad, miután beszerezted az eBay-ről asszem 5USD-ért 3.) veszel másik gépet, és ezt eladod nekem. ![]()
Szervusztok!
Volna egy HP photosmart m447 tipusú digitális kompakt fényképezögépem, az volna a hibajelenség, hogy az optika megszorult, én szétszedtem, kipucoltam mert felvolt telve porral az a pici vájat, ehhez lekellet cineznem az alaplapról az optikát, mikor visszacineztem a helyére, mindent visszakötöttem, a gép nem akart bekapcsolni, semmi életjelet nem ad magárol. Hogyan tudnám ezt orvosolni?
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne hogy,vettem egy Canon powershot s1 is fényképezőgépet vettem bele ujj akkumulátort melyet előírásnak megfelelően 12 órát töltöttem teljes töltöttséggel kb 10 percig tudtam használni kb 20 képet készítettem és a gép "cange the batteries" felirattal kikapcsol! aki tud segíteni vagy ötlete van segítsen!
Szia!
Először is itt nem spéci akkuról van szó, hanem közönséges tölthető AA elemekről. (Megnéztem a típus alapján, először li-ion akkura gondoltam) Fogalmam sincs milyen előírásról beszélsz. Ha Ni-Cd akkukat vettél, akkor azt teli kell tölteni, majd teljesen lehasználni és így mindig. Ha Ni-MH akkor azt töltöd, és használod ahogy akarod, nem érzékeny. Célszerű azért teli tölteni. Hogy hány órát kell tölteni, senki nem mondja, még teli nem lesz. Nem egyszerű megállapítani mikor van tele. Írd meg milyen akkut vettél, valószínű, hogy nem megfelelő a gépbe, vagy csak egyszerűen túl lett töltve és nem szereti. Vakut mennyire használtál? Ajánlom az Eneloop akkukat, megbízhatóságukról híresek, legnagyobb felhasználói táborukat a fotósok teszik ki.
Szervusztok! Nincs a gép menüjében olyan lehetőség ahol beállítod a felhasznált energiaforrást, mert az akku feszültsége, egy kimerülőben lévő alkáli elem feszültségét jelenti!
Ha a gép figyeli a táp feszültséget és alkálira van állítva, kimerültnek fogja minősíteni, de ha akkura van állítva, akkor az 1,2 V az elfogadott akku feszültség és ezt fogja figyelni a gép! Vannak olyan gépek, egy a birtokomban is van, mely csak alkáli elemmel működik, Ha akkut teszek bele, akkor hamar előáll az általad jelzett probléma! Az én Samsung gépemen az energia forrás választási menű csak úgy érhető el, ha túl lapozol a menűben a kijelző alsó szélén!
az akku amit a géphez vettem egy stronger 3000 mah rás akku az utolsó ember frife szerintem nincs olyan menü benne legalábbis nem találtam!! ja az akku NIMH
vakut egy két alkalommal használtam általában nappali képeket készítgettem
Idézet: „ja az akku NIMH” Dobozban vetted, gyári újan? Mert a NiMH az sajnos nagyon nem örökéletű... |
Bejelentkezés
Hirdetés |