Fórum témák
» Több friss téma |
Normalisan felismerte a monitort W1946-nak es a legujabb xp driver vagyis Catalyst 10.2. Nem ertem hogy az alaplapi ezt miert nem tudja megcsinalni pedig ujabb chip mint a videokartya.
Össze-vissza van itt már minden...
És úgy látom ez most WinXP. Annyira nem lep meg, hogy működik.
Ketto darab opredszer van telepitve, es mindketton probalgatom a lapot ezert vane gyszer xp egyszer hetes.
Amugy ez egy masik kartya mar leirtem, ezert nem lepett meg engem sem hogy mukodik, de azt nem ertem ha ezzel mukodik akkor az alaplapival miert nem?
Es a regedittel mi van? De ha mar megy ne piszkald mert csak elrontod.
Mi az alaplap típusa?
Ha megfogalmazod a problémád egy kerek mondatban, talán tudunk segíteni.
Azta.. Azért ez ám a kérdés! Elvileg 20 éves lehetsz, azért eddigre el szokott jutni az ember valamiféle kommunikációs képességig. Olyan apróságok, hogy:
-Nagy kezdőbetű a mondatok elején -Írásjelek -És a gondolatait képes kerek, érthető kérdésben megfogalmazni. *
*
Egyébként az alaplap típusával semmi gond, ott szerepel a képen: Made in China
S478 IBM Netvista alaplapnak néz ki első ránézésre.
Hali!
Tényleg írhattál volna valami kerekebb kérést, de azért itt van. Pin 1 Power Sw Pin 2 Power Sw Pin 3 Reset Sw Pin 4 Reset Sw Pin 5 Power LED - Pin 6 Power LED + Pin 7 HDD LED + Pin 8 HDD LED -
Na mindegy, mindenkinek köszi az agyalást, és a segítőkészséget, de a végére csak meguntam a * , alaposan megfontoltam majd megfogadtam a jótanácsot és újra telepítettem a *.
Amíkor a sárga felkiáltójeles cuccokat mind leszedtem, majd felraktam, mindjárt kiírta rá, hogy hibás a driver, amikor meg újra akartam telepíteni vagy legalábbis frissíteni - arra azt írta ki, hogy nem kell frissíteni, mert az a legjobb, ami jelenleg fenn van. Szóval - nagyon uncsi lett nekem ez a macska-egér kergetődzés .. * Nem kocsmában vagy!
Sziasztok! Segítségeteket kérném. Az eszközkezelőben van egy ilyen Videóvezérlő(VGA) PCI\VEN_8086&DEV_2562 ennek szeretném leszedni a driverjét de sehonnan nem sikerül,mind driverkeresőket dob fel a legtöbb oldal. Már mindenféleképpen próbáltam keresni. Ebben tudnátok segíteni? XP van a gépen. Előre is köszöntem Üdv.
Késő bánat már, de azért leírom (eddig nem vettem észre ezt a szálat). Ilyenkor az adott eszköznél az illesztőprogram részleteire kattintva ott lesz felsorolva mindenki. Ott lesz bibi, hiányozni fog egy fájl. CDROM-oknál, XP alatt ez tipikusan a pxhlp20.sys szokott lenni. A kérdéses eszközillesztőt az autoruns is el tudja kapni, lesz benne pár hiányzó fájl bejegyzés, ezekre a fájlokra, a registryben keresve vélhetően lesz egy találat a cdrom alsó/felső szűrői között például.
Meg nem tudom, hogy volt-e. Az adott telepítőt ismét futtatni kell, rendszerint az is megoldja a félbemaradt előző problémáit. És a szokásos chkdsk mindenek előtt, ha váratlanul indult újra.
Nem a Win a f*s azért, mert valaki újraindítja telepítés közben, mikor egy rahedli írási művelet zajlik kulcsfontosságú helyekre. A hibakeresés meg adott, csak ahhoz tényleg kell a felhasználóinál mélyebb ismeret.
Na fiuk en mar mindent kiprobaltam es most kozlom az eredmenyeket:
Eloszor is Windows 7 alatt nem sikerult elinditani a felbontast sehogy sem. Biosban is butykoltem de semmi minden fajta driverrel es monitor driverrel sem. Probaltam masik VGA kabelt de semmi valtozas es DVI-VGA adapterrel sem valtozott semmi. Windows Xp eseteben viszont tokeletes lett. A legujabb driverrel es plussz ratelepitve a monitor driveret tokeletes a kartya. Tanulsag: Maradtam a jo oreg Windows XP-nel. Nagyon koszonom fiuk a segitseget, windows xp-vel sikerult megoldani.
Arra lennék kiváncsi ... és aki tud valamit, megoszthatná velem ...
Van egy ABIT BD7 alaplapom, s rajta a BIOS, ami 2002-es évjáratú. Az alaplap saját szakirodalma azt írja, hogy mindenféle 478-as tokozású P4 processzorokat képes lekezelni. Nos én beletettem egy P4-es 3GHz-es (478-as) procit - de el sem indul vele. Holott simán P4-es az is. Lehetséges, hogy 2002-ben a 2,4MHz-es proci volt a plafon, az akkori legmagasabb frekihatár - ám azóta már sok víz lefolyt a Dunán ... Mi lenne olyankor, ha felfrissíteném a BIOS-t? Láttam 2003-as kiadású frissítést ... Akkortól fogva vajon látni fogja még feljebb is a lehetőségeket? (3MHz; 3,2MHz, stb.) Vagy ez már nem csupán csak a BIOS-tól függő technikai kérdés?
A BIOS frissítése mindenképpen jó ötlet. A BIOS-t úgy készítik, hogy képes legyen az alaplap hardverelemeinek maximális teljesítményét kiaknázni.
Most azt nem tudom, az alaplapba gyárilag nem beleépített, hanem utólag bárhová - csatlakozóiba, foglalataiba, slotjaiba - belehelyezhető és belehelyezett mindenféle dolgok (processzor, hang- és videokártya, hálókártya, memória és a többiek) mint mind hardver-elemek lennének - szintén beleszámítanak ebbe?
Mert többször van olyan, hogy alaplapra integrált ... blablabla, de abban processzor csak a legritkább esetben létezik ....
Én most - az új telepítésben - megkerestem azt az Általad említett pxhlp20.sys nevű fájl-t.
Olyan egyszerűen nincs a windows-ban, legalábbis nálam ... de most minden működik (CD;> DVD). Amúgy a gépem nem váratlanul indult újra, hanem kiírta szépen, szabályosan, hogy újraindítja önmagát. Mindenesetre köszi a gondolatot, de ahogyan ma mondanánk rá - "késő bánat ..."
A processzor nem "magában áll", hanem jópár hardverelem tartozik hozzá: órajelgenerátor, memória, északi.- és déli híd, stb. Magyarul: ha a BIOS nem ismeri fel mikrokód szinten a processzort, nem képes beállítani a megfelelő frekvenciákat, időzítéseket, tehát nem kezeli, vagy nem megfelelően kezeli.
Szia!
Már meg ne sértődj de ha ennyire nélkülözöd a pc alapok ismeretét ne fogjál BIOS frissítésbe.Nagyon sok álmatlan éjszakánk lesz emiatt mire el tudjuk magyarázni,mindamellett tisztelem a kitartásod. Nagyon egyszerűen. Amit kézzel meg tudsz fogni és a gép működését szolgálja az hardver.Ami vezérli az szoftver (Csak így magyarosan) Minden új BIOS leírás tartalmaz egy listát hogy mit javít ha felteszed.Esetedben nem néztem meg ,de lehet hogy jó neked,mármint ami a processzort illeti.
Nem sértődöm meg, és teljes mértékben igazad van. De én egyenlőre csak az elviekre voltam kiváncsi, nem szaladok ajtóstul a házba.
Amúgy számítógépes ismereteim azért vannak. Majd tizenakárhány évig a melóhelyemen számítógéppel dolgoztam. Az otthoni gépeimet többnyire alkatrészeiből raktam össze. Megvettem hozzá ezt-azt, aztán mikor már együtt volt minden, hát összepakoltam. ... és cseréltem én már alaplapban kondenzátort, kontakthibás monitort is megjavítottam, valamint videókártya illetve tápegység ventilátorát csapágyaztam. Tehát valamennyire alapvető szakmai ismereteim már vannak. De szerintem sokkal olcsóbb dolog a hozzáértőket kérdezgetni, mint kapásból elrontani mindent ...
Tökéletesen igazad van.Senki nem úgy születik hogy mindent tud.
Idézet: „De szerintem sokkal olcsóbb dolog a hozzáértőket kérdezgetni, mint kapásból elrontani mindent ...” Valahol a kettő között meg helyet foglal a Google. Legalábbis a lehetőség erőteljesen megvan rá, ahogy ezt sokszor a válaszadók is teszik, a kérdezők helyett. De azért az előzőleg linkelt bejegyzést elolvastad, ami arról ír, hogy mire képes - nem képes a BD7-es lap?
Bocs, egy "e" kimaradt. Nem is kell jelen lennie, a SonicSolutions CD-pörkölő motorját foglalja magában. A cég tulajdona a Roxio CD-író eszköz, és ezt a Roxiot használja az XP is beépítve. Ezt a filét rendszeresen maszekolja pár program telepítője, eredményezve rejtályes ODD-eltűnéseket. A PXhelpet ekkor a registryből ki kell szedni (upper/lowerfilters bejegyzések).
Olvastam, de ott inkább a "húzásokról" és a RAM / proc időzítési arányok beállításairól agyal. Meg az fsb-ről.
A google pedig egy nagy rakat szr. Én a keresett témáim 80%-ában soha NEM kaptam semmiféle iránymutatást - és pontosan a googlitól nem! Ezért néha megnézem a yahoo-t is, de sajna az se sokkal jobb. Tisztában vagyok azzal, hogy a BD7 már nem egy király (és sose volt az), de a 478-as proci sem a mai legmodernebbek egyike, ám mindenki azzal próbálkozik, amije van. Lehetne nekem 4 magos procim és Windows 8-am a gépen 1 GB-os videókarival, és mindehhez szupergyors internet a UPC-től /ez itt a reklám helye/, de egyenlőre még csak a "szamaras" kordénál tartok, nem pedig az űrhajónál. Ám próbálkozom ... vagy inkább próbálkoznék ... |
Bejelentkezés
Hirdetés |