Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Témaindító: Thomas10100, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Sziasztok!
Van nekem egy Pionner GM-2200 és egy GM-620-as erősítőm. A kisebbik IC-s a nagyobbik tranzisztoros erősítő. Mind a kettőnél azonos a hiba. Bemeneti jelet megkapja a végfokozat rész de nem ad ki hangot. Az ICs bemenetére közvetlenül rákötöttem a jelet, de nem jött ki semmi. A tranzisztorosnál meg megnéztem hogy a bemeneténél van e jel és volt! Esetleg valaki találkozott már hasonló hibával?
Heló! Először is le kell választanod a tápról a végfokot,majd utána kell el kezdeni a táp javítását.Ha azzal megvagy,csak akkor kel elkezdeni a végfokkal való foglalkozást. Ment pü.
Szia! Először is meg kapja a kellő táp feszt?
Másodszor,vannak benne hangerő szabályzó potik? mert azoknál is lehet gond,mert minap javítottam SAL PRO 300w-os erősítőt,és annak az volt a problémája, hogy a giant-feliratu potik kontaktosok voltak,és azért nem szólt. Ha azonos a hiba,nem külső probléma van?
Helló
találtam a sufniba 1 tda2030 a icre épülő végfokot hídba + - táp kell neki és szeretném valahogy bepakolni a kocsiba ezt hogy tudom megoldani ? nem értek hozzá és nem szeretném hogy lerepedjen az üveg stb csak hangot szeretnék az autóba előre is köszi
Hali! ezt csak fesz átalakítóval tudod elérni,amely 12v-ból át alakít 2x15v-ra.Vagy a panelon kell át alakítanod,de az kicsit hosszadalmas.
Hello. Van egy Magnat rave 560-as autóerősítőm, szépen működött míg tegnap egyszerűen elállt a hang....hangfalakkal semmi gond. Bekapcsolom az erősítőt, átvált zöld ledre,de ha rákapcsolom a zenét, nem szól..segítsetek létszi kéne miné hamarabb :S
Köszi előre is.
Hali! Nézd meg ,hogy megvan-e a kellő táp fesz a készülékbe 2x... Vagy esetleg nincs-e kontakt hiba a kimeneteknél.Esetleg hangszóró vezeték,stb.Kap-e bemeneti jelet.
köszi a gyors választ. Szóval feszültséget kap, hangszóró vezeték jó..hisz tegnap vettem kontakt hibát se észleltem.. Olvasgattam visszafelé a fórumokat, és mindenhol a fetekről írtak, nemvagyok full hülye hozzá, de még kezdő a témában. elmagyaráznád hogy miaz a FET ? és mit kéne rajta mérnide gondolom ha azok vagy valami kilenne sülve akkor nem kapcsolna zöldre, ugye? kössz
Igen ez így van.Tennél pár képet róla?
tessék ittvan egy kép ...de szerintem ezzel sokra nem mész :S
Vedd le egy végtranzisztorról a szorító lemezt,és nézd meg hogy milyen típusú.A végfokozatnak mennyi feszültség megy 2x.....v
Ez elég fura hiba,hogy az ellenőrző led átvált zöldre,és mégsem szól,nekem ez nagyon fura.De így sajnos csak találgatunk.Ment,P.Ü
Tedd 12v alá az erősítőt,és halgasd hogy a hangszórók susognak-e.Ha ez megvan akkor a bemenetnél lessz a hiba forrása.
megállapítottuk hogy a bemeneti panelon van a hiba, minden hangerő maxon és úgyis csak alig hallani a hangot a hangfalból. Ha rákötöm a RCA-t a 3-4 csatornára, a hangfalat ugyanúgy a 3 vagy a 4 csatornára szól, de a kapcsolóval ha átváltok 3-4-ből 1-2 csatornára úgyis szól a 3-4csatorna..sztem a kapcsolóval is lesz valami...a panel házulján nem észlelek semmi gubancot...kondi se lehet rosz szerintem mert akkor valamelyik csatornának kéne rendesen működnie.
Ebben az erősítőben semmi más védelem nincs, mint a végfok dc fesz védelme. Ha le lenne égve valamelyik végtranyó, akkor nem lenne zöld a led.
ja, azt énis tudom, de látod..bemeneti panelon alig van valami alkatrész és mégis ott a gubanc, előfok az jó, tápfesz, is...csak azzal a kapcsolóval nemvagyok kibékülve..nem reagál semmire..sem összeégve alján semmi rosszat nemlátok a panel alján.
Sziasztok!
Adott egy gyári rádió. Erről a jelet hogyan tudom rávinni egy erősítőre? Ráköthetem az erősítő bemenetére a rádió hang kimenetét(ami a hangszóróra is megy)?
Nem.
Lehet kapni olyan átalakítót ami hangszóró kimenetet alakít át RCA-ra. Ennek a minősége nem világbajnok, de mindenképpen egy egyszerű megoldás. Vagy szét kell berhelni a fejegységet és a végfok ic-t meg kell keresni. -annak a bemenetén van egy csatoló kondi. Onnan kell a jelet levenni.
Ennek az RCA-s átalakítónak mi a pontos neve? Vagy hogyan tudok rákeresni e neten?
Hali! Lehet házilag is csinálni,tapasztalatból mondom.
Beteszek egy linket. (A csaj se rossz)
NAGYJEL-KISJEL ÁTALAKÍTÓ Így keresd. Nem olyan vész az ára nem?
Egy kapcsolási rajzot tudnál adni ami tuti működik?
Köszönöm emmzolee.
Az erősítődnek milyen a bemenete?RCA!mert ha igen,akkor elég annyi,hogy az autó rádió kimenetét belevezeted egy 470nf-os kondiba,természetesen ha a két oldalt akarod át alakítani,akkor kettő db olyan kondira lesz szükséged,és a kondi megmaradt lábait már kötheted az erősítő bemenetéhez.Ezt tapasztalatból mondtam hogy így kell össze építeni,mert a barátomnak már ides-tova két éve így üzemel.Ha kérdésed lenne,szólj,Üdv,Zsolt.
az normális hogy egy idő után elég jól elkezd melegedni az erősítő? nemszeretném kisütni, ez az első autóerősítőm
és szükséges a tranzisztorok alá hővezető paszta? mert kilett véve az alaplap, és most nincs paszta rajtuk
Az elég jól fogalmát kissé megfogalmazhatnád konkrétabban. Például C°-ban. Valamennyire kell hogy melegedjen. A hővezető paszta pedig szükséges, ha nem akarsz rövid életet a tranzisztoroknak. Használj nagybetűket a mondat elején.
Heló! Na meglett a hiba forrása?
Ohh, ez így akkor okés.
RCA a bemenete: Bővebben: Link
végül meg, az előfokban volt a bibi....azért mégegyszer köszi a segítséget
|
Bejelentkezés
Hirdetés |