Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Lapozás: OK   101 / 198
(#) szaka hozzászólása Júl 21, 2012 /

Sziasztok!

Van nekem egy Pionner GM-2200 és egy GM-620-as erősítőm.
A kisebbik IC-s a nagyobbik tranzisztoros erősítő.
Mind a kettőnél azonos a hiba. Bemeneti jelet megkapja a végfokozat rész de nem ad ki hangot.
Az ICs bemenetére közvetlenül rákötöttem a jelet, de nem jött ki semmi.
A tranzisztorosnál meg megnéztem hogy a bemeneténél van e jel és volt!

Esetleg valaki találkozott már hasonló hibával?
(#) Beringer 600 válasza BedeL. hozzászólására (») Júl 21, 2012 /

Heló! Először is le kell választanod a tápról a végfokot,majd utána kell el kezdeni a táp javítását.Ha azzal megvagy,csak akkor kel elkezdeni a végfokkal való foglalkozást. Ment pü.
(#) Beringer 600 válasza szaka hozzászólására (») Júl 21, 2012 /

Szia! Először is meg kapja a kellő táp feszt?
Másodszor,vannak benne hangerő szabályzó potik? mert azoknál is lehet gond,mert minap javítottam SAL PRO 300w-os erősítőt,és annak az volt a problémája, hogy a giant-feliratu potik kontaktosok voltak,és azért nem szólt.
Ha azonos a hiba,nem külső probléma van?
(#) látogató12345 hozzászólása Júl 23, 2012 /

Helló

találtam a sufniba 1 tda2030 a icre épülő végfokot hídba
+ - táp kell neki és szeretném valahogy bepakolni a kocsiba
ezt hogy tudom megoldani ? nem értek hozzá és nem szeretném hogy lerepedjen az üveg stb csak hangot szeretnék az autóba

előre is köszi
(#) Beringer 600 válasza látogató12345 hozzászólására (») Júl 23, 2012 /

Hali! ezt csak fesz átalakítóval tudod elérni,amely 12v-ból át alakít 2x15v-ra.Vagy a panelon kell át alakítanod,de az kicsit hosszadalmas.
(#) rom4n5 hozzászólása Júl 25, 2012 /

Hello. Van egy Magnat rave 560-as autóerősítőm, szépen működött míg tegnap egyszerűen elállt a hang....hangfalakkal semmi gond. Bekapcsolom az erősítőt, átvált zöld ledre,de ha rákapcsolom a zenét, nem szól..segítsetek létszi kéne miné hamarabb :S
Köszi előre is.
(#) Beringer 600 válasza rom4n5 hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Hali! Nézd meg ,hogy megvan-e a kellő táp fesz a készülékbe 2x... Vagy esetleg nincs-e kontakt hiba a kimeneteknél.Esetleg hangszóró vezeték,stb.Kap-e bemeneti jelet.
(#) rom4n5 válasza Beringer 600 hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

köszi a gyors választ. Szóval feszültséget kap, hangszóró vezeték jó..hisz tegnap vettem kontakt hibát se észleltem.. Olvasgattam visszafelé a fórumokat, és mindenhol a fetekről írtak, nemvagyok full hülye hozzá, de még kezdő a témában. elmagyaráznád hogy miaz a FET ? és mit kéne rajta mérnide gondolom ha azok vagy valami kilenne sülve akkor nem kapcsolna zöldre, ugye? kössz

Igen ez így van.Tennél pár képet róla?

tessék ittvan egy kép ...de szerintem ezzel sokra nem mész :S

Vedd le egy végtranzisztorról a szorító lemezt,és nézd meg hogy milyen típusú.A végfokozatnak mennyi feszültség megy 2x.....v
(#) Beringer 600 válasza Beringer 600 hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Ez elég fura hiba,hogy az ellenőrző led átvált zöldre,és mégsem szól,nekem ez nagyon fura.De így sajnos csak találgatunk.Ment,P.Ü
(#) Beringer 600 válasza Beringer 600 hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Tedd 12v alá az erősítőt,és halgasd hogy a hangszórók susognak-e.Ha ez megvan akkor a bemenetnél lessz a hiba forrása.

megállapítottuk hogy a bemeneti panelon van a hiba, minden hangerő maxon és úgyis csak alig hallani a hangot a hangfalból. Ha rákötöm a RCA-t a 3-4 csatornára, a hangfalat ugyanúgy a 3 vagy a 4 csatornára szól, de a kapcsolóval ha átváltok 3-4-ből 1-2 csatornára úgyis szól a 3-4csatorna..sztem a kapcsolóval is lesz valami...a panel házulján nem észlelek semmi gubancot...kondi se lehet rosz szerintem mert akkor valamelyik csatornának kéne rendesen működnie.
(#) emmzolee válasza rom4n5 hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Ebben az erősítőben semmi más védelem nincs, mint a végfok dc fesz védelme. Ha le lenne égve valamelyik végtranyó, akkor nem lenne zöld a led.
(#) rom4n5 válasza emmzolee hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

ja, azt énis tudom, de látod..bemeneti panelon alig van valami alkatrész és mégis ott a gubanc, előfok az jó, tápfesz, is...csak azzal a kapcsolóval nemvagyok kibékülve..nem reagál semmire..sem összeégve alján semmi rosszat nemlátok a panel alján.
(#) emmzolee válasza rom4n5 hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

A legtöbbször nem látható a hiba.
(#) Directors hozzászólása Aug 1, 2012 /

Sziasztok!

Adott egy gyári rádió. Erről a jelet hogyan tudom rávinni egy erősítőre? Ráköthetem az erősítő bemenetére a rádió hang kimenetét(ami a hangszóróra is megy)?
(#) emmzolee válasza Directors hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Nem.
Lehet kapni olyan átalakítót ami hangszóró kimenetet alakít át RCA-ra. Ennek a minősége nem világbajnok, de mindenképpen egy egyszerű megoldás. Vagy szét kell berhelni a fejegységet és a végfok ic-t meg kell keresni. -annak a bemenetén van egy csatoló kondi. Onnan kell a jelet levenni.
(#) Directors válasza emmzolee hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Ennek az RCA-s átalakítónak mi a pontos neve? Vagy hogyan tudok rákeresni e neten?
(#) Beringer 600 válasza Directors hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Hali! Lehet házilag is csinálni,tapasztalatból mondom.
(#) emmzolee válasza Directors hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Beteszek egy linket. (A csaj se rossz)

NAGYJEL-KISJEL ÁTALAKÍTÓ

Így keresd.
Nem olyan vész az ára nem?
(#) Directors válasza Beringer 600 hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Egy kapcsolási rajzot tudnál adni ami tuti működik?

Köszönöm emmzolee.
(#) Beringer 600 válasza Directors hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Az erősítődnek milyen a bemenete?RCA!mert ha igen,akkor elég annyi,hogy az autó rádió kimenetét belevezeted egy 470nf-os kondiba,természetesen ha a két oldalt akarod át alakítani,akkor kettő db olyan kondira lesz szükséged,és a kondi megmaradt lábait már kötheted az erősítő bemenetéhez.Ezt tapasztalatból mondtam hogy így kell össze építeni,mert a barátomnak már ides-tova két éve így üzemel.Ha kérdésed lenne,szólj,Üdv,Zsolt.
(#) rom4n5 hozzászólása Aug 2, 2012 /

az normális hogy egy idő után elég jól elkezd melegedni az erősítő? nemszeretném kisütni, ez az első autóerősítőm
(#) rom4n5 válasza rom4n5 hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

és szükséges a tranzisztorok alá hővezető paszta? mert kilett véve az alaplap, és most nincs paszta rajtuk
(#) zolika60 válasza rom4n5 hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Az elég jól fogalmát kissé megfogalmazhatnád konkrétabban. Például C°-ban. Valamennyire kell hogy melegedjen. A hővezető paszta pedig szükséges, ha nem akarsz rövid életet a tranzisztoroknak. Használj nagybetűket a mondat elején.
(#) Beringer 600 válasza rom4n5 hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Heló! Na meglett a hiba forrása?
(#) Directors válasza Beringer 600 hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Ohh, ez így akkor okés.
RCA a bemenete: Bővebben: Link
(#) rom4n5 válasza Beringer 600 hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

végül meg, az előfokban volt a bibi....azért mégegyszer köszi a segítséget
Következő: »»   101 / 198
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem