Fórum témák
» Több friss téma |
Menyi ideje "nem csinál semmit"?
Ha egy idő után viszakapcsol, akkor semmi baj. A hűtők így működnek. A beállított értéknél kikapcsol a kompresszor, sokszor a ventilátor is.
11 éves KSV 33600 típusú egy kompresszoros kombi Bosch hűtőszekrényem a kánikula alatt nagyon eljegesedett. Tisztességes kézi leolvasztás után a villásdugót visszadugva símán indult. Miután az említett eljegesedés alatt az automatikus lekapcsolások után többször is csak igen lustán kapcsolt be újra, ezért kíváncsiságból a hőfokszabályzót 0-ra tekertem, majd e kikapcsolás után visszatekertem 1 állásba. Ezzel egyidőben brutális puffanások, ütések hallatszottak és az egész szekrény nagyokat rándult. Talán 3-4 másodperc múlva elcsendesedett a gép és már 4 nap óta úgy megy mint újkorában (csendesen hűt és kapcsol is). Azóta alaposan körbenéztem, de sehol egy repedés, deformáció, rendellenesség. Egyébként a szekrény R600a töltetű és van rajta egy úgynevezett "környezeti hőmérsékletre érzékeny kapcsoló", melyet a kánikulai eljegesedés alatt többször is kapcsolgattam, amikor nem akart a Masushita kompresszor újraindulni. Azóta is nyugtalan vagyok mi lehetett ez a jelenség, és hogy mire számíthatok!? Előre is köszönöm a magyarázatokat.
Az a gond hogy magától nem kapcsol vissza,csak ha a gombbal kikapcsolom majd vissza,ilyenkor megint megyen egy pár órát,és mikor működik nagyon meleg az oldala.
Üdvözlök minden fórumozót!
Tanácsot szeretnék kérni bibis hűtőmmel kapcsolatosan. 3-éves nordfrost sima hűtő, 140 literes. A gondom vele, hogy a kompresszoránál a szívócsöve egészen addig amíg a hűtőbe el nem tűnik, végig vastagon lefagy. Maga a hűtő hűt szépen, talán annyi, hogy nem igazán engedi le a hátfalán a jeget, ami így egyre vastagabb.. Viszont a szívócsövén több centi vastag a jég burkolat. Termosztátja szintén működőnek tűnik, ha ha feljebb vagy alább veszem indul, leáll ahogy kell neki. Amúgy átlag közepesen szokott lenni, 1-3-ig van skálázva, én kettesre szoktam tenni, átlag 2-5c fok van így benne. Ötleteket előre is köszönöm.
Szevasz!
Ha még azt párszor megcsinálod (kikapcs és rögtön bekapcs), akkor rövid életet jósolok a kompresszornak. Engedd meg, hogy ne írjam le a technikai hátterét (egyrészt hosszú, másrészt sokak számára nem érthető), legyen elég annyi, hogy ha kikapcsolt magától, vagy bárki kikapcsolta, 10 percen belül (inkább több), nem szabad újraindításra késztetni, mert NEM TUD! (Szakember tudja, olykor elég lehet 5 perc is, de esete válogatja). Ha mégis erre kerül sor (pl.leállás után rögtön feljebb tekerem a hőfokszabályzót), akkor az lesz amit leírtál, de ne aggódj, nem sokszor fog bekövetkezni, mert végleg megadja magát. Üdv: StMiklos
legalább fél órára leállt teljesen, de most ugy tűnik, működik tovább iszonyú hangokat kiadva magából.
Szevasz!
Köszönöm a jó tanácsot, ezentúl odafigyelek. Persze erre a használati útmutatóban is felhívhatnák a laikus használók figyelmét. Üdv modusz
Van 1 GENERALFROST neveztű kombi gépünk. Aspera kompresszor van benne. 1-szer lekapcsoltam, majd be és nem vettem észre leverte a kismegszakítót. A kompresszor tűz forró, az elektronika műanyag része tök barna(megégett?) és azóta se kép, se hang. A megszakítót folyamatosan lenyomja. Ha leveszem a kompresszoról az elektronikát, nem veri le, csak ha a kompresszoron van. Ez azt jelenti, hogy a kompresszornak nyanyi? Van-e valami mód csak a kompresszort tesztelni? Köszönöm a választ!
Neked is Szia!
Igen, a kompresszornak "nyanyi". A tesztelést elvégezted, hiszen ha kismegszakítót veri, akkor ott nem segédfázis, és egyéb --esetlegesen-- javítható dolgokról van szó! Sajnos ez van.
Kedevs tibibalogh520!
Először is köszönöm a válaszod! Érdemes-e kompresszort cserélni, ill. vesződni vele? Véleményed szerint, anyagilag mi a vonzata? Köszi a választ, szép napot!
Sziasztok!
Zanussi hűtőm van és az a gondom, hogy nem hűt rendesen hiába csavargatom, nem sok hatása van. Ennek ellenére a mélyhűtő rendesen működik. Ki tud valamit ezzel kapcsolatban mondani nekem? Hogy tudok ebből a legolcsóbban kijönni...? Üdv: net
Milyen fajta gép? Egy vagy két kompresszoros?
Zanussi ZRT 628-as és egy kompresszorosnak tűnt, de nem teszem rá a nyakamat, még nem néztem bele rendesen...))
Ha egy kompresszoros akkor valami dugulás lehet. Próbáld leolvasztani és újra indítani.
az már többször megtörtént, lehet túl gyakran is...kb mennyi idő múlva kellene normális hőmérsékletnek lennie a hűtőtérben?
Az attól függ milyen tömegű hűteni való van benne. Néhány óra hossza.
T. Hozzáértők !
Elég új (pár éves) Zanussi hűtőm van. Leálláskor hatalmas robaj jelentkezik... Mi lehet az oka? (tettem gumigyűrűt a rácshoz) Inkábba motor (kompreszor ) követi el Kösz az ötleteket ! Üdv PIstván
nekem is ilyen hűtőm van, xarakodott, de szerintem csak a lakásban levő 36 fok miatt (nem kapcsolt ki nagyobb fokozaton).Egy hűtőgépszerelő első körben kompresszor cserét javasolt kb 35-40 ezerért...gondolom ebbe a feltöltés is benne van.Plusz 30-at ha hozzádobsz akkor pedig van egy új, szerencsés esetben A+-os hűtőd..
Sziasztok.
A lehel fagyasztószekrény, termosztát és lámpái bekötési rajzára lenne szükségem,ha lenne valakinek. köszönöm előre is.
Szoasztok,van egy kombinált hűtőm.kimértem fogyasztásmérővel,és arra jöttem rá hogy néha 1000-1500watt körül felvesz egy pillanatra utánna 800 körül mozog.Amugy meg ha olyan a kedve akkor csak 110-140 Watt körül..Ez mitől lehet?Illetve kb 35-40 percenként bekapcsol kb 20 perce.Liebherr comfort márkájú.
Szia!
Azt a fogyasztásmérőt nyugodtan tedd a veszélyes hulladékba! Kár volt megvenned! Ha ugyan-is, a hűtőd kompresszora huzamosabb ideig 800W-ot fogyasztana, már rég leégett volna a bennelévő betétmotor. :yes:
Bár az előfordulhat, hogyha a géped "No-Frost" rendszerű, akkor a leolvasztó fűtőszál eszik -átmenetileg- 800W-ot, de ez nem tarthat huzamos ideig...
Tehát jó ez igy ahogy van?igaz a kapcsoló 7es állása a max 5ösön hűt rendesen...
800W az nagyon sok, még nofrostnak is, ez már kisebb hűtőkamrában levő hűtőtest olvasztóbetétének a fogyasztása, vagy egy kisebb hősugárzóé.
Sziasztok.
Elnézést kérek,mert típust nem adtam meg a kérésemben.Lehel HB230ETF Fagyasztóhoz keresnék a tetején levő termosztát és lámpák bekötésére rajzot,vagy ha valakinek van ilyen és lefotózná nekem bekötve nagyon megköszönöm.
Sziasztok!
No frost-os samsung kombinált hűtőm van. Fagyasztórész tökéletesen működik, normál hűtőtérben viszont 16 fok van. Régen jó volt. Sógornőmtől lett átszállítva hozzánk. Elmondása szerint a fagyasztórészben víz ült meg, illetve jég az alján. Meg kattogott is. Pont ilyen a belseje, mint ami ezen az oldalon van. http://elektrotanya.com/?q=hu/content/samsung-rl33sbsw-nofrost-huto...vitasa Én csak az első borítást szedtem le, a ventillátor forog, a benne lévő légterelő szintén körbe forog működés közben. A belinkelt oldalon egy hozzászóló azt írta, hogy a mágnes szokott kiesni a reed relénél. Én benne láttam a mágnest. Autóvillamossági szerelő vagyok, valamennyire konyítok az elektronikai dolgokhoz, de hűtőt nem szereltem még. Mi lehet a baja a hűtőnek? Lehet az a baja amit a hozzászóló írt? De milyen redd csövet vegyek, gondolom ennél is számít, hogy hány voltos. Köszönöm előre is a segítséget.
Zanussi ZFU 250- fagyasztó szekrényem van. Leolvasztás után beindult rendesen hűt, csak egy problémám van a zöld bekapcsolást jelző zöld izzó nem világít. Lehet,hogy kiégett, vagy valaminek a be kapcsolása után gyullad ki? nem tudom. De ha valaki kapcsolási rajzát,bekötési rajzát megtudná adni,vagy támpontot adni szívesen fogadom Üdv.49bundás
|
Bejelentkezés
Hirdetés |