Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Tudom, hogy nehezebb, meg bonyolultabb, de szép a hangja, no meg már ekkora hengerűrtartalomnál nem lesz szerintem baj azt a kis autót meghajtani, ugyanis nem szeretném olyan nagy autóba tenni, a fizikai mérete nagyjából 300X 500-600mm lenne, de ez még csak fejben....
Én egy 7ccm-es alkoholost alakítottam át. Az izzógyertya közepét kifúrtam, egy réz huzalt tettem a közepébe és epoxival kiöntöttem. Amikor megszáradt, akkor alakítottam ki az elektróda végét. Csak az a gondom, hogy 6V-os a trafóm, amit 12V-ról hajtok, aminek nem nagyon örül, meg nem a legszebb a szikra sem. Ezért akarok valami jobb gyújtást csinálni, ami kicsit erősebb szikrát ad.
Meg hát a karbi beállítása sem egyszerű. El kellene találni azt a pontot, hogy ne legyen se túl sok, se túl kevés a benzin.
Sziasztok! A napokban gondolkodtam kompresszoros festés kivitelezésén... Lenne több, nagy felületű tárgy amit szépen le kellene fújni van műanyag és fém is közte. A kérdésem az, hogy meglehet-e valahogyan oldani azt, hogy például a fújandó tárgy az mondjuk negatív, a fúlyópisztoly, így általa a festék meg negatív töltésű legyen és így jobban rátapadna a felületre. Nem tudom hol láttam, hogy ez így működik, igaz ott nem festettek? Nem tudom és az folyadékkal volt megoldva...
Van valami ötletetek?
Az elektrosztatikus festesi eljaras valahogy igy mukodik.
Idézet: Mar csak arra kell vigyazni, hogy jol valaszd meg a festeket. Mondjuk egy kisse bonyolult eloallitani azt a 60-90 kV nagyfeszt (DC), de utana mar gyonyoruen dolgozik a festes. „ Az elektrosztatikus festékszórás az egyik legkorszerűbb eljárás. Az elektrosztatikus térben a finoman porlasztott festékrészecskék ionizálódnak és a szórópisztolyokból az ellentétes töltésű munkadarabok felületére csapódnak. Így kisebb méretű tárgyak teljes felülete forgatás nélkül is bevonható. A felszórt bevonat egyenletes, rétegvastagsága 25-120 m. Az eljárás jellemzője a nagy feszültség (60-90 kV) és a kis áramerősség (0,2 mA). A szórást automatikus vagy kézi szórópisztolyokkal végzik, amelyek rendszerint sűrített levegővel dolgoznak. A szóráshoz csak elektrosztatikusan porlasztható festék használható. Például: epoxi-, poliészter-, poliamid-, akril-, klórozott poliétergyanta kötőanyagú festékek, cellulóz származékok. Tagolt és bonyolult felületű tárgyak, hálók, rácsos szerkezetek, csőbútorok, székek, háztartási gépek, kerékpárok festésére a legalkalmasabb.”
Üdv!
Egy gyorskérdés: Halászik valaki gilisztára?
Halászni csali nélkül szoktak és halra.
Kérlek ne fárassz!
Gilisztával horgászni szoktak. A halászat és a horgászat nem rokonértelmű szavak, bár mindkét mesterség a halfogásra irányul.
Azért ennek van egy kis veszélye amiről nem árt tudni! A festékek oldószere általában gyúlékony (kivéve a vizes bázisú festékekekt), a nagyfesz pedig szikrázhat, illetve az elektrosztatikusan feltöltődhetnek más tárgyak is a közelben, és a keletkező szikra tüzet vagy robbanást is okozhat! Tehát tényleg jól kell megválasztani a festéket.
Az áramütés veszély - a kis áramerősség miatt - nem nagy mértékű, de ha nagyméretű tárgyról van szó akkor a kapacitása már elég energiát tárolhat egy komolyabb lórugásnyi áramütéshez. Talán ezért (is) szokták inkább gépesíteni az elektrosztatikus festési módszereket.
Hogyan lehet új topicot vagy témát nyitni?
Először keresel. Ha nem találsz a kereső alatt lesz az új téma nyitása gomb. De a keresést alaposan végezd, mert ha te nem találsz olyan témát amilyet szeretnél, de valamelyik moderátor igen akkor jaj neked.
Tudom már egyszer megtörtént még mikor regisztráltam nem is gondoltam volna hogy van olyan téma
Nekem volt egy, de már nem tudom merre van. Ha előkerül valahol neked adom.
Majd ha előkerül, szólj és megüzleteljük!
A dobozolással lennék bajban.
Hali.
Van egy eladó fényképezőm, amit meghírdettem egy szlovák oldalon, mert innen vagyok. Erre írt egy amerikai muksó, hogy ő megveszi, és 600? helyett ad érte 650?, csak küldjem el neki amerikába. Én nemigen akartam ilyenbe belemenni, emrt elég nagy a doboz, meg a küldés is amerikába elég drága lenne, de 50?ból biztos kijönne. Megadtam a számlaszámom, meg az ahoz tartozó többi számot, külföldi utalás esetére. Gondolom ezzel semmi rosszat nemtettem, nemtud azzal viszsaélni, esetleg leszedni a számláról a pénzt. Ma írt hogy elküldte a pénzt, és küldött egy visszaigazolást, hogy a pénz elment. De miért 720? küldött?... Mindegy, én sem tudom. A bank amiről küldte smile bank. Halott már valaki erről? A visszaigazolás pedig így néz ki. (kép) Ha a számlámra megjön az öszses 720?, az már betonfix gondolom, nincs olyan, hogy visszaveszi valamiért vagy ilyesmi, nem? Ha az már a számlán van, azt már csak én utalhatom tovább. Hol lehet ebbe az átverés?
Ilyennel nálunk is próbálkoztak a szervizben. Elküldte az ember az igazolást, de a pénz csak nem akart megjönni. Addig ne küldj semmit, amíg nem látod a számládon a pénzt.
Vakuljak meg, ha a képből bármit is látok.
Én is próbálkoztam epoxy-s dologgal ,de nekem légbuborék is maradt benne, így ott is átütött (belül).
Idézet: „Meg hát a karbi beállítása sem egyszerű. El kellene találni azt a pontot, hogy ne legyen se túl sok, se túl kevés a benzin.” Ezt tapasztalom én is, van hogy fuldoklik a benzinben, majd nincs neki benzinje. De van egy elméletem a jelenségre, bár nem biztos hogy helyes.. El kéne találni azt a keveréket ami pont jó a motornak, mert mikor lentebb veszem a fűdúsítót akkor a keverékben kevés lesz az olaj (abban az adott mennyiségben amit beszív), honlap adok neki majd szegényebb keveréket, mert most kb 1:50 el járattam, szerintem el lehet menni 1:83-1:100 ig is, mivel a gyári repülős üziben is 12% az olaj... (nekem repcsimotorom van)
Mellesleg nemtudjátok miért jönnek fel a föld felsőbb részébe a giliszták ha a vizes földbe áramot eresztünk?
Na igen, én is így gondoltam.
A képről nemtehetek, HE méretez...
Annak idején, amikor tuningoltam a Jawa mopedet, 1:15 1:20-as keverékkel szeretett menni , úgy volt elég olaj a kenéshez. Nem kell sajnálni az olajat tőle. Annak idején a patikai ricinus olajjal adalékoltam a járgányt, de manapság sokféle korszerű kétütemű olaj létezik.
Fel jönnek a giliszták? Nem is tudtam. Hogy mik nem jutnak az eszedbe
Állítólag bevett gyakorlat. Csak kissé életveszélyes...
Hogy miért azt nem tudom de tényleg feljönnek. Nem csak a felső részbe hanem a föld tetejére csak úgy hemzsegnek. :yes:
Mivel nyálkás jószág és rázza az áram...
Te is feljönnél, hidd el! |
Bejelentkezés
Hirdetés |