Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1927 / 3599
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 30, 2012 /

Tudom, hogy nehezebb, meg bonyolultabb, de szép a hangja, no meg már ekkora hengerűrtartalomnál nem lesz szerintem baj azt a kis autót meghajtani, ugyanis nem szeretném olyan nagy autóba tenni, a fizikai mérete nagyjából 300X 500-600mm lenne, de ez még csak fejben....
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 30, 2012 /

Majd megmutatod azt is.
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 30, 2012 /

Én egy 7ccm-es alkoholost alakítottam át. Az izzógyertya közepét kifúrtam, egy réz huzalt tettem a közepébe és epoxival kiöntöttem. Amikor megszáradt, akkor alakítottam ki az elektróda végét. Csak az a gondom, hogy 6V-os a trafóm, amit 12V-ról hajtok, aminek nem nagyon örül, meg nem a legszebb a szikra sem. Ezért akarok valami jobb gyújtást csinálni, ami kicsit erősebb szikrát ad.
Meg hát a karbi beállítása sem egyszerű. El kellene találni azt a pontot, hogy ne legyen se túl sok, se túl kevés a benzin.
(#) Szebence hozzászólása Júl 30, 2012 /

Sziasztok! A napokban gondolkodtam kompresszoros festés kivitelezésén... Lenne több, nagy felületű tárgy amit szépen le kellene fújni van műanyag és fém is közte. A kérdésem az, hogy meglehet-e valahogyan oldani azt, hogy például a fújandó tárgy az mondjuk negatív, a fúlyópisztoly, így általa a festék meg negatív töltésű legyen és így jobban rátapadna a felületre. Nem tudom hol láttam, hogy ez így működik, igaz ott nem festettek? Nem tudom és az folyadékkal volt megoldva...
Van valami ötletetek?
(#) vilmosd válasza Szebence hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Az elektrosztatikus festesi eljaras valahogy igy mukodik.
Idézet:

Az elektrosztatikus festékszórás az egyik legkorszerűbb eljárás. Az elektrosztatikus térben a finoman porlasztott festékrészecskék ionizálódnak és a szórópisztolyokból az ellentétes töltésű munkadarabok felületére csapódnak. Így kisebb méretű tárgyak teljes felülete forgatás nélkül is bevonható. A felszórt bevonat egyenletes, rétegvastagsága 25-120 m. Az eljárás jellemzője a nagy feszültség (60-90 kV) és a kis áramerősség (0,2 mA). A szórást automatikus vagy kézi szórópisztolyokkal végzik, amelyek rendszerint sűrített levegővel dolgoznak. A szóráshoz csak elektrosztatikusan porlasztható festék használható. Például: epoxi-, poliészter-, poliamid-, akril-, klórozott poliétergyanta kötőanyagú festékek, cellulóz származékok. Tagolt és bonyolult felületű tárgyak, hálók, rácsos szerkezetek, csőbútorok, székek, háztartási gépek, kerékpárok festésére a legalkalmasabb.”
Mar csak arra kell vigyazni, hogy jol valaszd meg a festeket. Mondjuk egy kisse bonyolult eloallitani azt a 60-90 kV nagyfeszt (DC), de utana mar gyonyoruen dolgozik a festes.
(#) minicooper hozzászólása Júl 31, 2012 /

Üdv!
Egy gyorskérdés:

Halászik valaki gilisztára?
(#) zolika60 válasza minicooper hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Halászni csali nélkül szoktak és halra.
(#) minicooper válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Kérlek ne fárassz!
(#) zolika60 válasza minicooper hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Gilisztával horgászni szoktak. A halászat és a horgászat nem rokonértelmű szavak, bár mindkét mesterség a halfogásra irányul.
(#) fordkapcs válasza vilmosd hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Azért ennek van egy kis veszélye amiről nem árt tudni! A festékek oldószere általában gyúlékony (kivéve a vizes bázisú festékekekt), a nagyfesz pedig szikrázhat, illetve az elektrosztatikusan feltöltődhetnek más tárgyak is a közelben, és a keletkező szikra tüzet vagy robbanást is okozhat! Tehát tényleg jól kell megválasztani a festéket.
Az áramütés veszély - a kis áramerősség miatt - nem nagy mértékű, de ha nagyméretű tárgyról van szó akkor a kapacitása már elég energiát tárolhat egy komolyabb lórugásnyi áramütéshez.
Talán ezért (is) szokták inkább gépesíteni az elektrosztatikus festési módszereket.

Hogyan lehet új topicot vagy témát nyitni?
(#) zolika60 hozzászólása Júl 31, 2012 /

Először keresel. Ha nem találsz a kereső alatt lesz az új téma nyitása gomb. De a keresést alaposan végezd, mert ha te nem találsz olyan témát amilyet szeretnél, de valamelyik moderátor igen akkor jaj neked.
(#) zenetom válasza szamóca hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Nekem kell egy ilyen Casio VL-1!
(#) minicooper válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Tudom már egyszer megtörtént még mikor regisztráltam nem is gondoltam volna hogy van olyan téma
(#) zolika60 válasza zenetom hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Nekem volt egy, de már nem tudom merre van. Ha előkerül valahol neked adom.
(#) zenetom válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Majd ha előkerül, szólj és megüzleteljük!
(#) zenetom válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

A dobozolással lennék bajban.
(#) jdani hozzászólása Júl 31, 2012 /

Hali.
Van egy eladó fényképezőm, amit meghírdettem egy szlovák oldalon, mert innen vagyok. Erre írt egy amerikai muksó, hogy ő megveszi, és 600? helyett ad érte 650?, csak küldjem el neki amerikába. Én nemigen akartam ilyenbe belemenni, emrt elég nagy a doboz, meg a küldés is amerikába elég drága lenne, de 50?ból biztos kijönne. Megadtam a számlaszámom, meg az ahoz tartozó többi számot, külföldi utalás esetére. Gondolom ezzel semmi rosszat nemtettem, nemtud azzal viszsaélni, esetleg leszedni a számláról a pénzt. Ma írt hogy elküldte a pénzt, és küldött egy visszaigazolást, hogy a pénz elment. De miért 720? küldött?... Mindegy, én sem tudom.
A bank amiről küldte smile bank. Halott már valaki erről?
A visszaigazolás pedig így néz ki. (kép)
Ha a számlámra megjön az öszses 720?, az már betonfix gondolom, nincs olyan, hogy visszaveszi valamiért vagy ilyesmi, nem? Ha az már a számlán van, azt már csak én utalhatom tovább.
Hol lehet ebbe az átverés?

pay.JPG

(#) jdani hozzászólása Júl 31, 2012 /

Képet ne méretezz HE
(#) zolika60 válasza jdani hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Ilyennel nálunk is próbálkoztak a szervizben. Elküldte az ember az igazolást, de a pénz csak nem akart megjönni. Addig ne küldj semmit, amíg nem látod a számládon a pénzt.
(#) jani1987 válasza jdani hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Vakuljak meg, ha a képből bármit is látok.
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Én is próbálkoztam epoxy-s dologgal ,de nekem légbuborék is maradt benne, így ott is átütött (belül).
Idézet:
„Meg hát a karbi beállítása sem egyszerű. El kellene találni azt a pontot, hogy ne legyen se túl sok, se túl kevés a benzin.”

Ezt tapasztalom én is, van hogy fuldoklik a benzinben, majd nincs neki benzinje. De van egy elméletem a jelenségre, bár nem biztos hogy helyes.. El kéne találni azt a keveréket ami pont jó a motornak, mert mikor lentebb veszem a fűdúsítót akkor a keverékben kevés lesz az olaj (abban az adott mennyiségben amit beszív), honlap adok neki majd szegényebb keveréket, mert most kb 1:50 el járattam, szerintem el lehet menni 1:83-1:100 ig is, mivel a gyári repülős üziben is 12% az olaj... (nekem repcsimotorom van)

Mellesleg nemtudjátok miért jönnek fel a föld felsőbb részébe a giliszták ha a vizes földbe áramot eresztünk?
(#) jdani válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Na igen, én is így gondoltam.
A képről nemtehetek, HE méretez...
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Annak idején, amikor tuningoltam a Jawa mopedet, 1:15 1:20-as keverékkel szeretett menni , úgy volt elég olaj a kenéshez. Nem kell sajnálni az olajat tőle. Annak idején a patikai ricinus olajjal adalékoltam a járgányt, de manapság sokféle korszerű kétütemű olaj létezik.
(#) mate_x válasza minicooper hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Fel jönnek a giliszták? Nem is tudtam. Hogy mik nem jutnak az eszedbe
(#) gyerek67 válasza mate_x hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Állítólag bevett gyakorlat. Csak kissé életveszélyes...
(#) poros válasza mate_x hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Hogy miért azt nem tudom de tényleg feljönnek. Nem csak a felső részbe hanem a föld tetejére csak úgy hemzsegnek. :yes:
(#) gyerek67 válasza poros hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Mivel nyálkás jószág és rázza az áram...
Te is feljönnél, hidd el!
(#) gyerek67 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Eszemben sincs bíztatni, sőt, kifejezetten írtam, hogy életveszélyes a dolog!
Következő: »»   1927 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem