Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia!
Kicsit macerás, de van megoldás.
Nem akartam sarkítani csak megjegyeztem hogy akkor bármiért lehet büntetni ami fel tud venni hangot. A törvényben viszont meg van határozva hogy mi az. De a törvény egy mobilt is oda vehet ha az el van rejtve és felvételt készít. Ez a nagy valóság.
És itt az elrejtésen van a hangsúly.
Üdv!
Van egy kis problémám már megint. Vettem 4 fajta kerámia kondit és az eladó egybe rakta az egészet a zacskóba és most nem tudom hogy melyik melyik, mert nem igazodok ki az írásokon amik rajtuk vannak. Ezeket vettem: 47nF 47pF 100nF 470nF Sajna nem tudtam lefotózni, de leírom hogy mik vannak rájuk írva. - rövid lábú sárga csepp alakú ( 104 ) - hosszú lábú kék csepp alakú ( NJ47 ) - hosszú lábú kék csepp alakú ( 474 ) - hosszú lábú kék csepp alakú ( 473K S X7R 50 ) Ezek mind azok amiket fentebb írtam, csak nem tudom hogy melyik melyik. A rövid lábú sárga csepp alakú ( 104 ) az a 100nF -os azt tudom mert olyan van itthon, de a többit nem tudom. Ha valaki tud segítsen, ne kelljen már visszamennem a boltba. Előre is köszönöm a segítséget!
104=10*104 pF=100 nF
NJ47=47 pF 474=47*104 pF=470 nF 473=47*103 pF=47 nF (K S X7R 50 ezek a feszültségre, tűrésre, alapanyagra vonatkozó egyéb adatok) Egyébként úgy lehet egyszerűen kiszámolni, hogy a három szám első két számjegye után annyi nullát írsz, amennyi a harmadik szám. Ekkor megkapod a kondenzátor értékét pikofaradban (ellenállás esetén Ohmban). Utána átváltod, ha úgy kényelmesebb.
Üdv!
Van egy kis hasznos segédprogram hozzá itt.
Sziasztok!
Megépítettem a mellékelt sziréna kapcsolást ami működik is de az a problémám hogy a kapcsoló lenyomásával majd fölengedésével szépen lecseng a hang úgy ahogy kell viszont ha nyomva tartom akkor folyamatosan egy frekvencián szól.Nekem viszont az kellene hogy a kapcsoló nyomva tartásával ismételje a lefutásokat /szirénázzon /Kéne valami impulzus neki és nem tudom mit csináljak vele. Előre is köszi a segítséget.
Húú, de király
Ezt még nem is tanultam hogy így lehet kiszámolni az értékeket. Köszi szépen, ezt megtanulom.
Hello!
Készítesz hozzá még egy lassú astabilt, ami "nyomkodja helyetted a gombot".. üdv! proli007
Szia!
Ha már ilyen jól összejöttünk, akkor mutatok egy nínós szirénát: Lap alján
Néztem ezt is de nem volt hozzá ic-m... Ez a nyák pedig olyan szépen sikerült hogy nincs szivem félredobni De azért köszi!
szerintem, ha ha itt a marhaságokból szerez önbizalmat, nem lesz jó vége, ilyenek miatt teszek rendbe egy két dolgot ......, mert egyszerűen nulla minden rajzlovasából, oszt cseszi meg a villany néha ....... isten ne adja hogy nekiálljon valami csöves cuccnak ......
Bocsi az offért
Csak a téma kedvéért linkeltem be, ha esetleg valakit lázba hozna.
Hali.
Kb mennyi levegőt tud megmozgatni egy mikrohullámú sütő hűtőventilátorja? Úgy 10-20 watt lehet a teljesítménye a lapátátmérője pedig 12 cm.
"A tranzisztor két működési módja: analóg (erősítő) vagy kapcsoló."
Wikipédia Hogyhogy erősítő?
Sziasztok a tegnapi poloskás beszélgetésre vissza térve ha úgy tartom itthon hogy nincs benne a nyákba a mikrofon se az antenna úgyis meg büntetnének?
Vagy esetleg melyik alkatrész kéne kiszedni hogy ne tudjanak bele kötni a dologba?
Egy egyszerű légáramlat mérisi módszerre én is kíváncsi lennék.
Ugye ha lenne szélsebesség mérőnk, azt belekjuk egy csőbe. A cső keresztmetszetének terület meg a szélsebesség és azt átszámoljuk literbe. Másik nyomáskülönbéget lehetne mérni 2 vízoszloppal de hogy ez pontosan hogy MŰKÖDIK azt nem tudom. "És végül büntetés terhe mellett kerülendő, az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is !" Ott van az oldal fejlécén... Frankye
Mint mindíg !
Ha otthon van ilyened, azzal nincs baj. A baj akkor van, ha ezt mások titkainak kifürkészésére használod.
Köszönöm a választ !
Megpróbálom kicsit "házilag" lemérni! Jó szigeteléssel odakötök egy szemetes zsákot és lemérem mennyi idő alatt fújja fel. Így legalább nagyjábol tudni fogom.
A kiemelésre használd a vastag betűt és ne a nagybetűt!
Nekem egyszer egy moderátor azt írta hogy az kiabálás! (mármint a nagybetű)
Hupsz, nem volt szándekos
Hogyha egy hosszú csövön akarsz levegőt szállítani arra számolj, hogy minél hosszab annál nagyobb lesz az légellenállasa. A zsákos módszer egész jó ötlet.
Ha úgy méred le hogy a cső végén van a zsák akkor ugye már a cső ellenálása is benne van a mért értékben.
Én egyenesen cső nélkül kötném a ventilátorhoz mivel van váza vagy karimája vagy mi. Az ami körbefogja magát a ventilátort és a lapátokat.
Mindjárt kipróbálom csak megyek barackot pucolni 15 perc!
Hello!
Találtam egy pár vörösréz forrszemet, és nemtudom mennyit érhetnek, ilyeneket nemnagyon látni boltban. Persze nyilván annyit ér, amennyiért megveszik, mert sajnálnám odaadni réz-ként. |
Bejelentkezés
Hirdetés |