Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősitő kocsiba

Témaindító: koboraram1221, idő: Szept 29, 2007
Lapozás: OK   1 / 2
(#) koboraram1221 hozzászólása Szept 29, 2007 /

hello azér nyitom ezt a témát mer szükségem lenne egy olyan erősitőre ami 10 wattot tud 12 voltos tápfeszről mer ugye kocsiba lenne.jah és ha lehet ne legyen tda2003 mer azzal már + szivtam 5x..ez épitettem már meg nekem nem vált be habár lehet hogy rosszul terveztem meg de nem hiszem ezér ha van nyák rajz azt is meg köszönném.
üdvözletem : koboraram

tda2003.gif

(#) Pulyka válasza koboraram1221 hozzászólására (») Szept 29, 2007 /

Hi

Van itt a hobbielektronikán is 2 db kapcsolás!
Én csak ezt találtam,de lehet,hogy a többiek még tudnak segíteni
Azonban ha egy kipróbált 10W körüli erősitőt akarsz venni ,akkor vedd meg az enyémet!
Én régebben a PC-hez használtam,de mostmár nagyobb,5.1-es házimozim van
Szóval csak azért eladó,mert már régi,de erre a 10W-ra bőven megfelel,azonban lehet,hogy befog zavarni az autóban,nemtom!
(#) koboraram1221 válasza Pulyka hozzászólására (») Szept 29, 2007 /

láttam a kapcsolásokat de nekem ha lehet ic-s kellene és nem duplatápos,,de ha van valakinek bevált tda2003 nyák és kapcsolási rajza akkor azt megköszönném amugy köszi a választ : pulyka
(#) Pulyka válasza koboraram1221 hozzászólására (») Szept 29, 2007 /

Van nekem egy TDA2003-al felépített erősitő kapcsolási rajza,de nem próbáltam ki,csak gyűjtögetem a kapcs.rajzokat,hátha 1x kelleni fognak

Különben szinte ugyanaz
igaz,ez csak 6W-os
Fájl(ok) csatolva
(#) GTI válasza koboraram1221 hozzászólására (») Szept 29, 2007 /

2X37W/4X12W
Itt a megoldás a problémádra: TDA7375
Gondolom nem 1X10W-os kellene, hanem legalább sztereo, vagy quad.

Amit tud:
2X37w/4ohm
4X7W/4ohm

Remélem jó lessz (Ja és beszerezhető magyarországon, szinte minden elektronikai boltba)
(#) koboraram1221 válasza GTI hozzászólására (») Szept 29, 2007 /

hát nagyon köszi a akpcsolást de nekem csak mono kell.sajan.de azért köszi
(#) koboraram1221 válasza Pulyka hozzászólására (») Szept 29, 2007 /

köszi a kapcsolás és a nyákot ha minden igaz még ma + csinálom köszi még egyszer
(#) Benzol válasza koboraram1221 hozzászólására (») Szept 29, 2007 / 4

12 elég kevés erősíthöz
Vagy építesz egy invertert ami előállít +- 35voltot
Esetleg Á-osztályú erősítő viszont ez alapjáraton is 1,5-2ampert eszik és nagyon fűt.
R1és R2 vel álítod be a munkapontot úgy hogy a két végtranzisztoron azonos feszültség legyen.
Esetleg a régi jó TBA810AS IC de ennek max 7W az ereje.
(#) koboraram1221 válasza Benzol hozzászólására (») Szept 29, 2007 /

szerintem a tba 810 es a nyerő ezt még nem próbáltam és egyszerünej látszik megépitem.köszönöm a választ
(#) sound.man válasza koboraram1221 hozzászólására (») Szept 29, 2007 /

Szerintem inkább a TDA-t csináld meg mert én ahány tba-t csináltam nem ment soha lehet én vok béna de TDA pöcre indult. TBA 810 nem ment soha a QUAD 405 meg igen. Lehet alergiás rám a TBA
(#) titi válasza Benzol hozzászólására (») Szept 29, 2007 /

Idézet:
„12 elég kevés erősíthöz”

Ezt azért én kétségbe vonnám!
Nagyon sok IC-s erősítő megy 12V-ról.
Pl.: TDA1557q, 1558q stb.
Sok gyári magnóban használják ezeket, és szerintem jól is szólnak.

Na jó, lehet kötekedni, hogy egy tranyós azért....
De akkor már ilyen alapon a csövest is emlegethetnénk...

(#) Pafi válasza koboraram1221 hozzászólására (») Szept 29, 2007 /

Hát azért ahhoz kell valami, hogy a TDA2003-as ne működjön! Életem első IC-s erősítőjét ezzel építettem, és bárhogy is csináltam (összedrótozva, nyákon, többféle nyáktervvel, hidalva), mindig jól működött! 10-20 db-ot biztos összeraktam. Egyszerű, jól hűthető.

Persze ennek ellenére nem javaslom senkinek, hiszen ennyit bármelyik autórádió lead alapból. Ugyanezért még ennyire sem javaslom a TBA810-et. Ráadásul ősrégi, elavult típus.

TDA7375, TDA1557, ezek egyszerű, korszerű, nagy teljesítményű IC-k!
(#) dB_Thunder válasza koboraram1221 hozzászólására (») Szept 29, 2007 /

+ ne csináld a Tba 810 erősítőt ! Őskövület !Fejhalgatóval hallani a torzítását, alacson hangerőn! Ajánlanám a TDA 1518-ast hídkapcsolásban...
(#) koboraram1221 hozzászólása Szept 29, 2007 /

akkkor most meik legyen ha valakinek van rajza azt szivesen látom
(#) Benzol válasza koboraram1221 hozzászólására (») Szept 29, 2007 /

eSTELEG VEGYÉL EGY NORMÁLIS AUTÓBA VALÓ MP3-CD-RÁDIÓST AMIBE VAN ERŐSÍTŐ IS AZ BIZTOS SOKKAL JOBB A BARKÁCSOLTTÓL.
(#) DRoland hozzászólása Szept 29, 2007 /

TDA 7375 nekem már hónapok óta megy tökéletesen, egyszerű és nagyszerű
(#) drhati hozzászólása Szept 29, 2007 /

Hello! Esetleg nézz körbe itt:
Talán találsz valami megoldást...Link
(#) koboraram1221 válasza drhati hozzászólására (») Szept 29, 2007 /

köszi de oroszul még nemtok de elolvasom amit tok
(#) drhati hozzászólása Szept 29, 2007 /

Én sem tudok oroszul, csak az adatlapok segíthetnek abban milyen ic-t is válassz. Márha ezek közül a típusok közül választasz...
(#) Benzol hozzászólása Szept 30, 2007 /

Hmm ez tényleg egyszerü
Sok sikert az építéshez

TDA7375.pdf

(#) histu1985 hozzászólása Okt 22, 2007 /

Sziasztok!

Autóba szeretnék építeni erősítőt. 1 *20 W elég lenne, illetve mivel autóról van szó ezért 12V tápellátású kellene. Tudnátok ajánlani konkrét kapcsolási rajzot? Lehetőleg minél egyszerűbbet, és olcsóbbat, viszont megbízható kellene. Mondjuk ez általában egyszerre nem mindig hozható össze.

Köszi előre is.

István
(#) uli válasza histu1985 hozzászólására (») Okt 22, 2007 /

Szia
Ezek megfelelnek?
1: 4 ohmon 2*20W, 6A az áramfelvétel, lehet alkalmazni 4*11 Wos módban is
2: különösebben nem tudok róla sokat

1.gif

2.gif

(#) El_Pinyo válasza histu1985 hozzászólására (») Okt 22, 2007 /

Üdv! Itt van elég sok erősítős kapcsolás! Megjegyzem uli is innen adott tippeket, bár nem értem minek kellett feltöltenie a képeket . Itt a He-n is van egy ami alkalmas lehet 4 ohm-os terheléssel.
(#) uli válasza El_Pinyo hozzászólására (») Okt 22, 2007 /

ennyi erővel mondthattam volna neki, hogy keress a gugliba. de azzal nincs sokkal előrébb...... volt türelmem kikeresni, nem csak oda"vágni" elé egy linket.
(#) drhati hozzászólása Okt 22, 2007 /

Hello! Nekem is van egy kapcsolásom. Ugyanúgy TDA1562 IC-vel, mint az előttem levő kapcsolás, de kicsit más.

55W.JPG

(#) dbase hozzászólása Okt 25, 2007 /

Találtam megint egy weboldalt, ahol erősítők belsejéről vannak fotok, nagyon korrekten:
--LINK---
(#) Smallboss hozzászólása Nov 1, 2007 /

Sziasztok! Van egy Dragster da1202-es erősítőm és Foggalmam sincs hogyan kell bekötni! Tudna valaki segíteni? Amolyan otthoni "szakember" vagyok, de ez meghaladja a tudományom! Hiába adok neki 12v-ot és testet a müködés jelző led nem világít! HEEELP
(#) titi válasza Smallboss hozzászólására (») Nov 1, 2007 /

Hali!

Nincs remote bemenete, amire szintén táp kell?
Ha nincs, lehet hibás?
(#) Smallboss hozzászólása Nov 1, 2007 /

Helló! Nagyon amatőr vagyok ebben a kérdésben! Mondom mi van ráírva:Rem, Gmd és 8+ Ezeken kivúl az input és a hangyszórókimenetek

HPIM0771.JPG

(#) zoz11 válasza Smallboss hozzászólására (») Nov 1, 2007 /

Az a "rem" lesz a remote arra is adjál 12V-ot és ha jó az erölködő indulni is fog.

UI:Gmd az inkább GND
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem