Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lakásriasztó

Témaindító: Gabi, idő: Máj 30, 2005
Lapozás: OK   19 / 50
(#) gyök2 hozzászólása Júl 23, 2012 /

Sziasztok!
Ajándékba kaptam egy lakásriasztó központi egységét és kezelőegységét. Elvileg jó és működik. Megtudnátok mondani nekem a típusát, hogy a dokumentációját meg tudjam keresni. A bekötését még meg tudnám csinálni mert a paneleken fel van tüntetve minden, de a programozását nem ismerem. Akitől kaptam, neki már nincsenek meg a papírjai. A központi egység a telefonvonalra is rá volt kötve.
Üdv: Péter
(#) hbal válasza Geo hozzászólására (») Júl 23, 2012 /

Igen, jól gondolod
(#) padisah válasza gyök2 hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

(#) Geo válasza hbal hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Igen és sikerült!!! Működik!
Maximális köszönetem legfőképpen neked! És ennek az oldalnak hogy ilyen embereket vonzott ide, akik tudnak és maximálisan segítenek a hozzá nem értőknek, és a fanatikusoknak!
Még egyszer köszönöm!
(#) gyök2 válasza padisah hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Köszönöm szépen!
(#) hbal válasza Geo hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Szia!

Örülök, hogy sikerült!
(#) Geo válasza hbal hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Szia!
Már csak egy új aksit kell vennem mivel a riasztónak egyenáram kell és a riasztóházba beépített trafóval váltóáramot biztosít, és azzal nem müxik! ( mivel a régi úgy néz ki megadta magát!)
De ettől függetlenűl (aksiról tesztelve szuper!! Minden úgy működik ahogy kell!
Üdv: Nándor
(#) kemenygolya hozzászólása Aug 4, 2012 /

Sziasztok
Kaptam egy Elkron mp03-as riasztó rendszert
Érdeklődni szeretnék hogy magyar használati utasítást tud esetleg valaki?
Köszönöm előre is a segítséget
(#) hbal válasza kemenygolya hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

Szia!

Próbálkoztam keresgélni én is, de nem jártam sikerrel. Esetleg utána kellene nézni, hogy Magyarországon ki forgalmazza/forgalmazta ezt a márkát és náluk érdeklődni.
(#) kemenygolya válasza hbal hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

rendben
köszönöm szépen a segítséget
max próbálkozok és vagy működik, vagy nem
(#) padisah válasza kemenygolya hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Angol és olasz van hozzá a neten. Magyart ziher hogy nem találsz. Egyébként gagyi kis játék központ.
(#) kemenygolya válasza padisah hozzászólására (») Aug 15, 2012 /

köszönöm az infót
(#) sakab hozzászólása Aug 27, 2012 /

(#) hbal válasza sakab hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

A sziréna kábelébe bele is lehet toldani, és igen, valamilyen védett térben kell elhelyezni a központot.
(#) sakab válasza hbal hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Igen azt tudom hOGY meglehet toldani de nem tudom hogy szokták megoldani a drágább riasztóknál ezt a problémát. Találtam Rádiós riasztót ami rádió frekin kapja a jelet h mikor kell visítani az már 1 fokkal jobb lenne de az a sziréna annyiba kerül mint az egész készlet kb.
Nekem ami ÖTletem van azaz hOGY a falba bevakolva kellene vinni a kábelt de hát ahhoz kegyetlenül szétk ellene vésni a falat vALAmi más megoldás kellene.
(#) Moderátor hozzászólása sakab hozzászólására (») Aug 28, 2012

Légy szíves, ne használj itt a HE-n, MSN szlenget!
(#) nedudgi válasza sakab hozzászólására (») Aug 28, 2012 /

Használj többeres kábelt, a feleslegesek működjenek szabotázsvédelemként, akkor nem kell vakolat alá rejteni.
A szabotázsvédelem úgy működik, hogy az ér átvágása, vagy rövidzára riasztási eseményt jelent. Tehát ha példul elvágják, akkor is megszólaljon a riasztó.
(#) sakab válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 28, 2012 /

Nem rossz ötlet de a központi egységből simán kijön egy pozitív negatív és az van rákötve a szirénára. Így hirtelen nincs ötletem hogy tudnám bekötni ahogy mondtad :/
(#) hbal válasza sakab hozzászólására (») Aug 28, 2012 /

Az akkumulátoros hang-fény jelzők általában tápelvételre is indulhatnak, vagyis ha elvágod a kábelt...
(#) sakab válasza hbal hozzászólására (») Aug 28, 2012 /

Igen csak amit én kinéztem központi egység ahoz nem akkumlátoros sziréna van. Viszont most kitaláltam hogy ha a sziréna helyére egy relét kötök veszek egy ilyesmi fémdobozt:

http://www.ebay.com/itm/DIY-Aluminum-Project-Box-Enclosure-Case-Ele...t_1399

Ebbe beleteszem a szirénát egy aksival, és máris meg van oldva a védelem csak azt a kapcsolási rajzot kéne kiokoskodni hogy ha riasztás van akkor a relé megszólaltassa a riasztót ill ha már megszólalt akkor maradjon is úgy még ha a kábelét elvágják akkor is. Ill alapesetbe 220V-os adapterröl működne de ha azt elvágja vagy áramszünet van akkor átváltson aksira. Úgy érzem minden lehetőség kilett így védve.
(#) elodke válasza feri971 hozzászólására (») Szept 15, 2012 /

szia
Szerintem így kell bekötni:
P+ -> V+
Tamper -> Tamp

Remélem segítettem.

img001.jpg

(#) frici.hu hozzászólása Szept 15, 2012 /

SZiasztok, Paradox Esprit 600 kezelőszervhez tudnátok valami segítséget nyújtani, a 616-oséra nem reagál. Nem tudom programozni.
Előre is köszi.
Üdv:Frici
(#) nrobi1001 hozzászólása Szept 16, 2012 /

Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni abban hogy a DLS2002 vel hogyan lehet programozni?Fel van telepítve és a szervízpakkok is,mégsem megy.1565_2p vel már addig eljutottam hogy összekonnektál.1864 eket kellene programoznom,meg régi 5020 akat.Jó segítségért akár pénzt is utalok.
(#) padisah válasza nrobi1001 hozzászólására (») Szept 18, 2012 /

Milyen a soros portod? A DSC-k nagyon háklisak a soros portra.
(#) Gabi0219 hozzászólása Szept 30, 2012 /

kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet Paradox MG5050 központtal összehozni a PMD1-es rádiós infrát

Köszönöm
(#) Gabi0219 hozzászólása Szept 30, 2012 /

Az elejét nem rakta ki :S
Az a sziasztok lett volna
(#) Syn7h37ic válasza Gabi0219 hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

a 6 jegyű azonosítója alapján. Vagy a Babyware programmal, ha van adatkábeled a központhoz.

A doksiban egymás mellé van írva a zónához tartozó összes adat, ezt kell kitölteni. A rádiós eszköz felülírja a paneli zónákat, erre figyelj.
(#) hbal válasza Gabi0219 hozzászólására (») Okt 1, 2012 /

Szia!

Minden rádiós eszköz egyedi sorozatszámmal rendelkezik, amit az infra belsejében találsz egy kis matricán. Ezt a sorozatszámot kell megadni a zóna programozásánál.
(#) kila hozzászólása Okt 28, 2012 /

Sziasztok!
Egy Paradox Espirit 728 express + riasztót szeretnék valamilyen módon bővíteni oly módon hogy riasztáskor egy gsm modult aktiváljon.
Minden ötletet köszönettel várok.
(#) hbal válasza kila hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Szia!

Legegyszerűbb módja, hogy megrelézed a sziréna kimenetet (BELL+, BELL-) és a relé kontaktusát kötöd egy GSM modul bemenetére. Másik lehetőség, hogy a PGM (programozató kimenetet) állítod be úgy, hogy riasztáskor "billenjen".
Következő: »»   19 / 50
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem