Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   83 / 298
(#) Elthan válasza Bellavita hozzászólására (») Júl 30, 2012 /

Én úgy tudom 4-5 fok
(#) Bellavita válasza Elthan hozzászólására (») Júl 30, 2012 /

Az új Bosch hűtőm két napja üzemel, és 11 fok van benne....ki vagyok akadva de nagyon...
(#) Elthan válasza Bellavita hozzászólására (») Júl 30, 2012 /

Mérd meg több polcon is, mert nem mindenhol annyi. Középen általában 5 fok körül van, de ismerősöm azt mondta a zöldséges részben 10 fok körü is lehet. Tehát a lényeg, hogy polconként eltérhet a hőmérséklet. No frost-osnál nem tudom, most méregetem, de az nekem is rossz.
(#) kiscuci01 hozzászólása Júl 31, 2012 /

Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy vasárnap leolvasztottuk Indesit BAAN 34 VPS típusú hűtőszekrényünket, és azóta mind a három lámpája villog! Egyébként hűt rendesen, látszólag úgy működik mint eddig!
Véletlenül valakinek ötlet, hogy mi lehet a gond???
Köszi a segítséget előre is!
(#) 49bundás válasza Bellavita hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Üdvözlöm ballevita. Hatrekeszes a 3 rekeszben mértem -15 fokot
(#) Elthan válasza Elthan hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Köszönöm már nem kell segíteni. Megoldottam. Leírom, hogy mi volt a probléma, hátha valakinek segít, hasonló probléma esetén.
Írtam, hogy kattog felül. Gondoltam valami relé lehet, ezért szétbontottam ott is. Akkor vettem észre, hogy az ajtónál a világítást vezérlő kapcsoló néha nem kapcsol. Kiszereltem és kontakt sprayel megfújtam, illetve amennyire lehetett szétbontottam és folyamatosan kapcsolgattam pár percig. Visszakötöttem de nem tettem vissza a helyére, hanem úgy kapcsolgattam csak. Kiderült, hogy a relét is a kapcsoló kapcsolja és ha a lámpa világít (tehát úgy érzékeli nyitva az ajtó), akkor nem fújja be a hideglevegőt a ventillator. Ha a kapcsolót benyomva tartottam (mintha zárva lenne az ajtó), akkor fújta. Mivel a kapcsoló nem akadt már meg, nem kapcsolgatta ész nélkül a relét, így összeszereltem eredeti állapotába az egészet. Újra indítottam és tettem be hőmérőt. Eredmény kb. 15 perc múlva 3 fok volt. Egyenlőre tesztelés alatt van, még nem pakoltuk tele, de jónak tűnik. Délelőtt 10 óra óta egyszer sem volt a hőmérséklet 5 fok felett.
(#) Elthan válasza 49bundás hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Akkor az fagyasztó, mert a hűtőben nem fagyhat meg az étel tudomásom szerint. -15 foknál tuti csonttá fagy minden kaja.
(#) spongaka válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

sziasztok!
Jó lenne ha tudna valaki segíteni. Az én LG hűtöm folyamatosan hűt. A belső hőmérséklet normális azzal nincs baj. De nem áll le. Mielőtt szerelőt hívnék kérdezlek benneteket mit lehet a baj
(#) spongaka hozzászólása Aug 3, 2012 /

sziasztok!
Jó lenne ha tudna valaki segíteni. Az én LG hűtöm folyamatosan hűt. A belső hőmérséklet normális azzal nincs baj. De nem áll le. Mielőtt szerelőt hívnék kérdezlek benneteket mit lehet a baj
(#) zolika60 válasza spongaka hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Hátul a rács megfelelően tud szellőzni? Első körben ezt vizsgáld meg. Ha rendben akkor ezt a hibát okozhatja rosszul záródó vagy gyakran nyitogatott ajtó, a hőszigetelés elégtelensége is.
(#) 49bundás válasza Elthan hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Mint írtam fagyasztó ládáról van szó és ott mértem -15 fokot. A problémám még fenn áll kiolvasztás és visszakapcsolás után a zöld bekapcsolást jelző izzó nem ég. Az előtt jó volt kiégett volna?
(#) jules40 hozzászólása Aug 4, 2012 /

Sziasztok! Adva van egy Electa márkanevű kétajtós fagyasztószekrény. Szinte állandóan megy, ki sem kapcsol, viszont az aljáról rendszeresen csöpög a víz. A kapcsolórésznél megkoppintva idönként leáll, majd újra indulástól megint időtlen időkig megy. Mit tegyek, vagy nézzek meg esetleg? Ötleteiteket várom. Köszönöm.
(#) polcsa hozzászólása Aug 4, 2012 /

Üdv mindenkinek!
Van egy Samsung no frostos hűtőnk (alul fagyasztós) és szenvedünk vele egy ideje.
Tavaly év végén kezdte, hogy nem kapcsol be, csak ha ki-be kapcsolom. Akkor megy egy ideig, kikapcsol és nem kapcsol vissza. Szerelőnek szóltam, mondta, hogy vezérlő lehet, kb 30 ezer. Sok(k) volt első hallásra, úh. hónapokig ki-be kapcsolgattuk. Pár hete megelégeltem, kerestem ilyen vezérlőt a neten (hq elektronika, 9000 Ft), beépítettem és örültem.
Egy ideig, mert ugyan sokkal jobb lett, bekapcsol stb., de a fagyasztó része nem az igazi. Ha megy fagyaszt, de valahogy mégsem kapcsol vissza időben, mert meg-megolvadnak dolgok.
Hozzá tartozik még, hogy régen olyan hangokat adott, mintha valaki lakott volna benne, kerregett kattogott, de a hiba óta csendes a zúgáson kívül. És ezek a hangok a vezérlő cseréjével sem jöttek vissza.
Mi lehet a gond? Karácsonykor kiköltözött a Mikulás és hirdessem meg, hogy kiadó?
(#) kssthomas hozzászólása Aug 4, 2012 /

Üdv mindenkinek !

Vettem egy Lehet F 290 ET fagyasztóládát, persze nem teljesen jól működik, amit a régi tulaj elfelejtett mondani. A gondom az hogy amikor bedugom a konektorba nem indul el, de ha benyomom a sárga gombot, gondolom ez a super kapcsoló akkor elindul, de akkor nem kapcsol ki.
Érdekesnek találom, hogy nincs rajta bekapcsoló gomb. Vagy a sárga kapcsoló a bekapcsoló gomb, de akkor meg nem lenne rajta super gomb?
Van egy tekerő gomb rajta, ami a hőfokot állítja. De ha teljesen letekerem akkor kattan eggyet, mint egy kapcsoló. Ez lenne a bekapcsoló gomb? A sárga kapcsoló meg a super gomb ? Ha ez így van akkor azért nem kapcsol le mert a super gombal kikőtöm a termosztátot. De a super gombnak szabad működnie a bekapcsolás nélkül?
Akkor a hőfokszabályzóval lehetne bekapcsolni ?
Tudom kicsit sok a kérdés, de nem értem a működését.
Valaki tudna segíteni. Előre is köszönöm!
(#) kaqkk válasza kssthomas hozzászólására (») Aug 4, 2012 / 1

A sárga az tényleg a szuper gomb , és ha bekapcsolod kiiktatja a hőfokszabályzót ,azért nem áll le . Valószínűleg azért nem indul a gomb megnyomása nélkül mert a szabályzó rossz a csere kb 5000ft
(#) kssthomas válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

Meddig szabad menni a super módba a hűtönek?
(#) kaqkk válasza kssthomas hozzászólására (») Aug 4, 2012 / 1

Elvileg nem árt a hűtőnek ha szuper módban megy .
mondjuk amíg a szerelő megérkezik ...

Köszönöm segítségedet
(#) kaqkk válasza kssthomas hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

Nincsmit

Még lenne itt egy-két dolog
A bekapcsolást jelző lámpa (zöld) pislog, néha sűrűbben néha meg ritkán, hibás vagy emiatt a probléma miatt villoghat.
A másik meg az, hogy a piros lámpa halványan világít.
Ez valami hibát jelez ha jól tudom. Vagy a super gomb bekapcsolása miatt van ?
Azt tudom hogy leolvasztás után az újra lehűtés ideje alatt világit, amig el nem éri a hőfokot. De mivel a sárga gomb be van nyomva akkor a termosztát nem üzemel, de a hőfokérzékelés az igen ?
De hiába érzékel hőfokot ha nem tud lekapcsolni.
Valahol olvastam hogy nem mindegy hogy erősen világit vagy csak halványan.
Mi a különbség ?
(#) kaqkk válasza kssthomas hozzászólására (») Aug 5, 2012 / 1

A zöld lámpa csak azt jelzi hogy be van kapcsolva a gép ha pislog ,akkor pislog bajt nem okoz , a piros lámpa
pedig rendesen fog üzemelni a hőfokszabályzó csere után
(a piros lámpát is a szabályzó kapcsolja )
(#) dzsanni94 hozzászólása Aug 5, 2012 /

Olyan problémám lenne hogy amikor bedugom a régi hűtőgépemet akkor nem csinál semmit.
Az miért van?
(#) milu.1960 hozzászólása Aug 5, 2012 /

Zanussi kombihűtőm van, önleolvasztós és az a problémám vele, hogy a belső hűtőtér hátulja is jegesedik, ez miért van?
(#) dzsanni94 válasza milu.1960 hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Állítsd át a termosztát
(#) zolika60 válasza jules40 hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Szerintem a hószigetelése elázott. Nem igen javítható.
(#) milu.1960 válasza dzsanni94 hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Köszönöm a válaszodat, de a termosztát a minimumra van állítva, 1-es fokozatra.
(#) tropical hozzászólása Aug 7, 2012 /

Üdvözletem!

Segítségre lenne szükségem a Whirlpool Tropical ARC 8110 IX családtagunk miatt.
3 éve használtan vettük, a fagyasztójánál volt gond, nem olvasztott le automatice - ezt a kedves eladó elfelejtette megemlíteni ... Szerelő rakott bele egy új fűtőszálat és eddig szépen dolgozott. Idén a kánikula kellős közepén elkezdett a piros gomb villogni a homlokán és csipogni. Ha a középső sárga gombot benyomjuk abba marad a csipogás, de így is ,marad, villog a piros folyamatosan. A felső részben hűt elég rendesen, de a fagyasztója nem hűl le és nem is mutat semmilyen számot, nem is lehet beállítani. Kb. 0 -6C-ot produkál alul.
Férj kiszerelte a szénszűrőjét, hátha ez a baja - nem tudtuk, hogy ilyenje is vagyon, no használati, no útmutatás hozzá, most találtam meg a neten a user manualt, de naggggyon szőrmentén van megírva. Szénszűrő kivétel nem segített, hiba fenn áll, nem tudjuk mitévők legyünk. Buda északi részén keresünk megbízható , megfizethető szerelőt, illetve tanácsot kérnénk, érdemes-e foglalkozni a javításával.

Előre is köszi, ha válaszol vki!
(#) tropical válasza tropical hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Még annyi: a hátulján semmi rendelleneset nem láttunk, se víz, se forróság, kihúztuk, majd nem toltuk vissza teljesen, hogy nehogy melege legyen.
(#) Tom-ee hozzászólása Aug 11, 2012 /

Sziasztok!

Volt korábban itt egy kérdésem. A probléma orvoslására felkutattam pár pdf-et és találtam egy használhatót. A gondom az, hogy 3 control panel nevű elemet jelöl az ábra:
301 4
500 0
655 0
Ebből melyiken lehet az a kondenzátor, amelyiket ellenőriznem kellene? Előre is köszönöm!

4020.jpg

(#) tnorbika hozzászólása Aug 12, 2012 /

Syasztok.Grenje zs 210 ről lenne szó.A bajjom a hogy ez 1 hűtő láda,mivel hűtöm sajnos nincs ezt is ugy kaptam és sokáig kint ált .A piros jelzés világított de a hőfokszabályzóre szerelt valamit le szedtem és most nem világít ,de nem is hűt mint ahogy eddig sem,meg próbáltam a hőfok szabályzot ki kötni és a 2 szálat ami azon volt össze kötni a védőnullát hagytam logval mnegy a motor frankon,de semmit nem hűt (((( valaki help könyörgöm nagyon nagy bajban vagyok könyörögvel kérek mindenkit aki tud segíteni help!!!előre is köszönöm
Következő: »»   83 / 298
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem