Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   328 / 1156
(#) KTobi válasza sardi_hunor hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Ez szabályos DVI csatlakozó. Mikor találkozol vele rögtön megtanulod. Van a teljes csatlakozó DVI-I (analog és teljes digitális is). Van a csak digitális (de teljes) DVI-D ez van neked. Létezik csak analóg DVI-A? itt a kereszten kívül még egy 5-6 érintkező van. A digitális átvitel lehet egycsatornás és kétcsatornás is, mikor kábelt veszel, látod, hogy megvan minden tüske, vagy csak fele. Alap esetben elég az egy csatorna 1920*1200 60Hzig biztos.
Bővebben: Link
(#) sardi_hunor válasza KTobi hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Koszi, mar ertem, nem tudtam hogy ennyi tipusa van a DVI-nek. Es vajon kapok ilyen DVI-D - VGA atalakitot vagy DVI-D - VGA kabelt, mert a monitoromon csak VGA kijovetel van?
(#) KTobi válasza sardi_hunor hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Esélytelen, azért van az alaplapon VGA is. Vagy külső grafikus, vagy valami céláramkör esetleg, sima kábel digitálisból analógra nem alakít.
(#) Tom2009 hozzászólása Aug 3, 2012 /

Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy miután bekapcsolom a számítógépet megjelenik a POST képernyő, viszont nem a szokásos 1-2 másodpercig látható, hanem kb. 10-15 másodpercig, majd, amikor eltűnik a következő üzenetet kapom: "Please reboot and select proper boot device". Ilyenkor újraindítom a gépet, van, hogy már az első újraindításkor elkezdi betölteni a Windowst, de előfordult már olyan is, hogy csak negyedik vagy ötödik alkalommal. Mi lehet a probléma?
(#) Hury válasza Tom2009 hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Üdv! Nem írtad, de figyeld meg, hogy megtalálja-e a bios a merevlemezt. Szerintem a vinyó bizonytalankodik. Ha mindig megtalálja, akkor a boot szektorral lehet gond.
(#) Tom2009 válasza Hury hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Szerintem nem találja meg, ezt abból gondolom, hogy a BIOS-ban nem is szerepel a neve. Másrészt, ha felismerné, akkor nem írná ki az előbbiekben említett üzenetet.
(#) mezei dávid hozzászólása Aug 3, 2012 /

Sziasztok!Készítek egy XP telepítőt oem módban.
eljutottam hogy létre kellene hozni ezt a srukturát a mappában ahová a telepítő összes filéje lett másolva \$OEM$\$1\DRIVERS de nem tudom hogyan kell ha valaki tudna segíteni kérem segítsen.
üdv:dava
(#) _vl_ válasza sardi_hunor hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Idézet:
„Es vajon kapok ilyen DVI-D - VGA atalakitot vagy DVI-D - VGA kabelt, mert a monitoromon csak VGA kijovetel van?”

Ez lehetetlen. A DVI-D csatlakozón nincsenek ott a VGA jelek, pontosan annyi a különbség a -I és a -D között, hogy erre nem vezették ki ezeket.

Amúgy ott van a DVI csatlakozód mellett a fényképeden a VGA aljzat. Tessék oda dugni a VGA kábelt, azért van. Mondjuk el nem tudom képzelni, hogy ha van egymás mellett egy DVI meg egy VGA csatlakozó, akkor mire gondolhat az, aki egy konverterrel a DVI-ra akarja kötni a VGA kábelét, ahelyett, hogy közvetlenül a VGA csatlakozót használná...
(#) _vl_ válasza Tom2009 hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Valami probléma van a diszkeddel.
Jobb esetben csatlakozási probléma, rosszabb esetben haldoklik a diszk. Én megnézném a csatlakozásokat, aztán menteném, ami menthető, amíg még menthető
(#) KTobi válasza _vl_ hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Valószínű, hogy csak minta képet rakott fel, nem pedig a saját lapjáról. De az is lehet, két monitort akar rákötni a gépre. Viszont okos volt, ha nem olyat nézett amin van DVI ha már kettőt akart.
(#) _vl_ válasza KTobi hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Igen, jobban megnézve a képet látszik, hogy nem ő csinálta a saját gépéről...
(#) nemprofi válasza Norberto hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

Szia!
Tökéletesen igazad van, fogyasztói társadalomban élünk, a régebbi gyártmányok sokkal megbízhatóbbak voltak. A fiam tavaly vett egy videokártyát, a venti egy fél év után elkezdett zörögni. Elég macerás volt szétszedni, de az álatlam említett módszerrel történő olajozás után kifogástalanúl és hang nélkűl müködik.
(#) nemprofi válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

Bocs, elírtam. Más is hozzászólt, és végűl is nem kérdés volt, hanem egy felvetés/állapot ismertetés. De úgy látom, sokan ráharaptak erre a csapágy kenési témára. Úgy látszik, manapság ez általános probléma.
(#) belfi2 válasza nemprofi hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

Hali!

A saját kártyámon hőfok függő vezérlést alkalmaztam a ventinek.Így csak akkor pörög amikor kell.Növekszik az élet tartam csökken a zaj.
(#) nemprofi válasza lac08 hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

Szia!
Ezt a gépet egy 60 GB.-os vinyóval kaptam, úgy hogy húsz százalékos szektorhiba van rajta. Az előző tulaj /nem a fiam/ aki állítólag elismert szaktekintély számítógépes ügyekben, eleve úgy adta el, hogy néhány merevlemezjavító programot végigfuttatott rajta és sajna ezen az állapoton nem lehet változtatni. Nos, én is végigfuttattam a Maxtor cég lemezjavító programját és azóta tökéletes a vinyó, ezek szerint ahány program, annyiféle. De nem rosszak ezek a Maxtorok, csak időnként tréfálkozós kedvükben vannak.
(#) mezei dávid hozzászólása Aug 4, 2012 /

Sziasztok!
Ki tudná megmondani ,honnan tölthetem le a svájcibicska elektonikai szoftvert, üdv: dava
(#) hoffmann attila12 hozzászólása Aug 5, 2012 /

Sziasztok lenne egy problémám.
Van a számitógépemben egy creative hangkártya.Amikor felraktam a driverjét nem volt semmi baja de másnap nem ismerte fel a rendszer.Tudna valaki segiteni?
Elöre is köszönöm:hoffmann attila12
(#) Hury válasza hoffmann attila12 hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Üdv! Próbáld újratelepíteni a drivert. Ha windowsod van, akkor nézd meg az eszközkezelőben, hogy mi az ami nem tetszik neki.
Esetleg írd meg, hogy milyen hangkártyád, alaplapod, és operációs rendszered van pontosan.
(#) hoffmann attila12 válasza Hury hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Szia!
Nos ezt olvastam le a kártyáról:creative labs MODEL:ct4810 ennyit tudok rola.Alaplapom Intel d865gbf,operációs rendszer:Windows xp professional szervizcsomag 2.

Üdv, akkor meg kéne nézd, hogy van-e valami sárga felkiáltójeles,kérdőjeles az eszközkezelőben.
(Sajátgép jobbklick - Kezelés, Eszközkezelő, Hang-Video-Játékvezérlők.)

Szia.
Megnéztem amikor jó akkor nincs felkiáltó jel de viszont amikor nem jó akkor azt irja hogy nincsenek telepitve az illesztöprogramok pegid felraktam.

Az első telepítés után működött a hangkártya? Ha jól tudom az egy Sound Blaster 128-as kártya van hozzá gyárilag XP-és driver?

Meg kéne nézni a rendszernaplót, mi történt a hiba idejében.

Ugyanott a Számítógép-Kezelésben:
Rendszereszközök, Eseménynapló, Rendszer-re jobb klikk, Naplófájl mentése mint... valami .evt formában jó lesz.

Nem tudom, hogy jó ötlet-e ide feltölteni, esetleg küldd el nekem emailben.

Bocsi de nem találom azt a rendszernaplót tudnál segiteni egy kicsit?

Üdv!
Így találod meg:

Sajátgép ikon, jobbklikk - Kezelés
+Rendszereszközök,
+Eseménynapló,
+Rendszer-re jobb klikk, Naplófájl mentése mint...
típus: .evt

Rákérdezek akkor még egyszer, hogy az első driver telepítés után működött-e hangkártya? (Hallgattál-e valami zenét stb.)

naplok.JPG

(#) Kovidivi válasza hoffmann attila12 hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Egy tipp: ha előjön az avast védelme, és kérdezi, hogy megnyitja-e zárt környezetben, akkor azt kell mondani, hogy normál módon nyissa meg, mert különben amint lehet, törli az avast az összes fájlt, mintha nem csináltál volna semmit.
(#) belfi2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Hali!

Én kapásból kikapcsolom.Nem látom semmi értelmét.
(#) sardi_hunor hozzászólása Aug 6, 2012 /

Sziasztok.

Az lenne a gondom, hogy egy VIP3v nevu programocskat felisntallaltam es megvaltoztatta az udvozlokepernyot, ami nekem nagyon nem tetszik, de hiaba installalom le nem valt vissza az eredeti udvkepernyore. Windows xp-m van. Mit tegyek, hogy visszajojjon az eredei udvkepernyo, valami registry modositas vagy ilyesmi? Segitsetek legyszi!
(#) Hury válasza sardi_hunor hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Üdv!

http://support.microsoft.com/kb/291559/hu - gondolom ez kell neked, visszafelé. Az Üdvözlőképernyő használata mellé tegyél pipát.

Ha nem segít, akkor írd le:

Milyen program ez a vip3v? És hogy változtatta meg a bejelentkezést?
(#) sardi_hunor válasza Hury hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Sajnos ez az oldal nem segit. Leirom reszletesebben a jelenseget: Tehat megvan a bejelentkezo kepernyo vsak olyan Vista-s es nem irja, hogy Udvozoljuk. A programocska neve az Vista Icon Pack v3 es emiatt lett olyan az udvkepernyo amilyen most.

Valami otlet?

Kepet is csatoltam.

logon.JPG

(#) Hury válasza sardi_hunor hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Ötlet: nem kellett volna feltelepíteni

Keresd fel az oldalt, ahonnan letöltötted, talán van hozzá valami eltávolító-javító.
Ha azóta nem volt újraindítva a gép, azzal is érdemes próbálkozni. Ennél jobban nem tudok segíteni.
Következő: »»   328 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem