Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Hali Cannon!
A kérdéses trimmer potenciométert ha csavarod és jó az osztó, beleértve a potenciométert a fényerőt tudod változtatni, ha nem akkor az említett alkatrészek valamelyike hibás lehet, de Elárulok egy típushibát, a g2 rácsára egy kondi csatlakozik ez a képcső segédrács feszültségét a testre viszi, ha zárlatos, 10 nf 1000 volt nincs fény, -a jobb oldali panel jobb felső sarkába egy henger alakú "celofán tekercselésű" kondenzátor egyik vége a testen van a másik vége a képcső G2-höz vezet! Ezt cseréld!
Hali!
Köszönöm szépen a választ. Délután kicserélem.
Köszönöm!megnézem a napokban és kiderül!
Sziasztok! Orion T2150 stx típusú tv nem veszi a
távirányító jelét egyáltalán. Próbálkoztunk utángyártottal, most elvileg egy eredetit vettünk hozzá. Meg se mozdul semmi. A készüléken a gombokkal irányítható. Mi lehet a probléma? Nem értek az elektronikához, így ha lehet olyan választ kérnék, amit én is megértek. Köszönöm.
Szia!
A készülék infravevőjét kellene ellenőrizni oszcilloszkóppal, tehát lehet, hogy cserélni kell. Remélem érthető voltam.
Köszönöm szépen.
Igazat írtak,mégegyszer köszi.
Szia
Én is pont így vagyok vele,mint te. A képcső katódjain mérj feszültséget/80V körül/kontraszt szabályzásra változik,együtt mind a három.Ha nagymértékben eltér ettől, akkor RGB végfok csere.Azért azt mérd meg,hogy a fűtőszál nem-e vezezt át a katódra.
Sziasztok,segítséget szeretnék kérni. A TV-m ki be kapcsolója meghalt.,hol beragadt bekapcsolás után és utána kb 10 gombnyomásra jött ki, hol fordítva a bekapcsolásnál. Lehet hogy ilyen kapcsolót nem is fogok találni.Szétszedtem és el van törve benne az a kis pöcök amitől bennmaradna vagy kilökné. A képen látható hogy melyik láb hova van forrasztva. Lemértem szakadásvizsgálóval és ha be van nyomva akkor az 1-és 1/1 láb sípol a 2és 2/2 láb na meg a 3 és 4 láb között.A kérdésem az lenne hogy ha nincs ilyen kapcsoló csak kétlábast találnék ami talál a 3-4 lábhoz akkor a többit rövidre kéne zárni? vagy mi lenne a megoldás? (vagy ez így hülyeség.A válaszokat előre is köszönöm. Üdv.
Szia.
Vannak olyan TV-k, amelyekben csak az egyik ágát szakítják meg a hálózatnak, másik ága fixen be van kötve. Nyugodtan betehetsz, 1soros kapcsolót. a hálózat másik ágát zárd rövidre. Vigyázz, nehogy a hálózatot zárd rövidre.
sziasztok!
Kaptam egy Aiwa TV-1402 típusú TV-t. Távirányító nincs meg hozzá.Az lenne a kérdésem hogy be kellene kapcsolodnia nyomogombokkal vagy csak távirányitóval lehetséges bekapcsolni? Készenléti led világít de bármelyik gombot nyomom nem történik semmi. Köszönöm előre a segítséget. Tiva
Szia! Ez nekem szólt? Gondolom igen mert kapcsolóról van szó! Tehát az 1-és 1/1-et zárom rövidre meg a 2és 2/ 2-eset. És a kapcsoló megy a 3-4 es lábra így jó?
Üdv.
Lenne egy kérdésem. Van egy Vivax Imago 2120 http://www.vivax.com/default.aspx?tabid=777&newsType=ArticleView&ar...d=3769 Ilyen tipusu TV-m, az lenne a gondom hogy tegnap este még semmi baja sem volt, ma meg felcsapom és minden fehér szöveg ami csak van a képen vagy nem is csak szöveg hanem minden fehér rész szét van csuszva. Képet nem birok most beszurni de ha ennyi nem segít akkor megoldható.
Megcsináltam,ebben a formában nem jó vagyis ahogy bedugom a konnektorba a stanby led világít a kapcsolót bekapcsolva nem reagál semmire ugyan úgy csak a standby led világít és ennyi. Nem tudom hogyan lehet kombinálva ez a 3 ág. Valaki tudna segítséget nyújtani? Köszönöm.
2-2/2-es pontokat kell egy vezetéttel átkötni. (ez a rész hálózaton van, tűz és életveszélyes)
3.- 4. kivezetés "segédérintkező", a kapcsoló benyomásakor csak rövid ideig zárja rövidre, és indítka a TV-t. (hogyha be van kötve)
Szép estét mindenkinek.
A képen látható Funai tévének mi lehet a baja? Egyáltalán hol keressem a hibát? Mert sajnos ilyen hibával még nem találkoztam. Előre is köszönöm a választ. Szép estét.
Hali!
A készüléken a program léptető vagy egy "on" nevezetű gomb nyomásra kéne indulni, ha nem indul mérni kell a táp kimenő feszültségeit...
Szia! Köszönöm szépen a választ. Közben úgy néz ki hogy találtam kapcsolót (holnap meg is veszem) -úgy hogy nem is kísérletezek. Ilyen volt az enyém, kép. És ilyet találtam. Bővebben: Link vagy Bővebben: Link a második jobb mert a lábai vékonyak nem mint az elsőnek max annyi hogy azt a fém gallérját le kell operáljam mert csak anélkül megy be. Remélem talál. Üdv.
UI: igen mindegyik lába be volt kötve.
A G2 fesz szűrését,a sortápot,a 200V szűrését ellenőrizném le első körben.
Köszi a választ holnap megnézem
szép estét
Üdv.
Lenne egy Samsung, talán CW29M064. Szervízmenü el lett piszkálva, és bekapcs után jön az üzem szerint megszokott kattanás, majd látszólag standby-ba rakja magát. Szervíz menüre természetesen szintén nem reagál. Van erre valami ötlet? Mondjuk én valami szoftveres, esetleg hardveres reset megoldást szivesen fogadnék...
szia!
Akkor indulnia kellene nyomógombbal is. Holnap szétszedem és mérek tápfeszeket.
Szia!
Tégy bele egy üres EEPROM-ot és próbáld úgy.
Na az nincs kéznél. A holmi a világvégén van, és pár napig nem járok olyan helyen ahonnan ez beszerezhető.
Szia!
Talán már megoldódott a problémád. Nekem ugyan ilyen volt a SAMSUNG LCD tv-m. Panel csere, de szerencsém volt, mert 1 héttel a garancia lejárta előtt történt, és a Samsungnál visszafizették a vételárat. Egyébként eljön az-az idő mikor már a kép sem fog bejönni. Először 5, majd 10, majd 20 percig vártam mire bejött a kép. Aztán egy hétig minden rendben lett. És utána kampec.
Sziasztok!
Van nálam egy tv, Samsung CW-29M164N Sorkimenő trafót cseréltem benne. Bekapcsoltam a tv elindúlt, van hang, hátúl a scren és a fókusz potikon állítottam a fény bejött és vízszintes csíkok futnak a képernyőn, de kép nincs.. mellékelek képet A trafón 130 V helyett 127,6 van, trafónál a 11-es lábon 16,5 helyett 3,56, 7-es lábnál a panelon 200V-ot ír, -35,2 mértem. A tápban elkókat cseréltem, a meghajtó tranzisztór környékét átnéztem, nem találtam hibás alkatrészt, az elkókat ott is cseréltem, a trafó környékén is átnéztem hibás alkatrészt nem találtam. Ha valakinek volna valami ötlete, hogy melyik részen keressem vagy hogy mi lehet a hiba nagyon sokat segítene. Előre is köszönöm!
Szia!
Rendezni kellene a katódtápfeszültséget (200V). Kövesd végig a 200V útját. A mérőműszered negatív vezetékét hová testelted? És még annyit, hogy a sortrafóról lejövő egyenirányított feszültséget mérd és ne a trafó lábán mérj, ahol biztosan csak zagyvaságot találnál.
Köszi a gyors választ, a műszer negatívját a testre teszem konkrétan a tuner fém részére.
A többit csak holnap tudom megnézni mert mennem kell d.u-ra dolgozni addig is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |