Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   653 / 1274
(#) canon1990 válasza Cs István hozzászólására (») Aug 10, 2012 /

szia. Köszi a választ
(#) kislacikahu válasza canon1990 hozzászólására (») Aug 11, 2012 /

Hali Cannon!

A kérdéses trimmer potenciométert ha csavarod és jó az osztó, beleértve a potenciométert a fényerőt tudod változtatni, ha nem akkor az említett alkatrészek valamelyike hibás lehet, de

Elárulok egy típushibát, a g2 rácsára egy kondi csatlakozik ez a képcső segédrács feszültségét a testre viszi, ha zárlatos, 10 nf 1000 volt nincs fény, -a jobb oldali panel jobb felső sarkába egy henger alakú "celofán tekercselésű" kondenzátor egyik vége a testen van a másik vége a képcső G2-höz vezet!

Ezt cseréld!
(#) canon1990 válasza kislacikahu hozzászólására (») Aug 11, 2012 /

Hali!
Köszönöm szépen a választ. Délután kicserélem.
(#) david224 válasza Master X hozzászólására (») Aug 11, 2012 /

Köszi !ránézek
(#) david224 válasza david224 hozzászólására (») Aug 11, 2012 /

Köszönöm!megnézem a napokban és kiderül!
(#) besa75 hozzászólása Aug 12, 2012 /

Sziasztok! Orion T2150 stx típusú tv nem veszi a
távirányító jelét egyáltalán. Próbálkoztunk utángyártottal, most elvileg egy eredetit vettünk hozzá.
Meg se mozdul semmi. A készüléken a gombokkal irányítható. Mi lehet a probléma?
Nem értek az elektronikához, így ha lehet olyan
választ kérnék, amit én is megértek. Köszönöm.
(#) kadarist válasza besa75 hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Szia!
A készülék infravevőjét kellene ellenőrizni oszcilloszkóppal, tehát lehet, hogy cserélni kell. Remélem érthető voltam.
(#) Qeeman válasza kadarist hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Köszönöm szépen.
Igazat írtak,mégegyszer köszi.
(#) Qeeman válasza canon1990 hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Szia
Én is pont így vagyok vele,mint te.
A képcső katódjain mérj feszültséget/80V körül/kontraszt szabályzásra változik,együtt mind a három.Ha nagymértékben eltér ettől, akkor RGB végfok csere.Azért azt mérd meg,hogy a fűtőszál nem-e vezezt át a katódra.
(#) vladcepes hozzászólása Aug 12, 2012 /

Sziasztok,segítséget szeretnék kérni. A TV-m ki be kapcsolója meghalt.,hol beragadt bekapcsolás után és utána kb 10 gombnyomásra jött ki, hol fordítva a bekapcsolásnál. Lehet hogy ilyen kapcsolót nem is fogok találni.Szétszedtem és el van törve benne az a kis pöcök amitől bennmaradna vagy kilökné. A képen látható hogy melyik láb hova van forrasztva. Lemértem szakadásvizsgálóval és ha be van nyomva akkor az 1-és 1/1 láb sípol a 2és 2/2 láb na meg a 3 és 4 láb között.A kérdésem az lenne hogy ha nincs ilyen kapcsoló csak kétlábast találnék ami talál a 3-4 lábhoz akkor a többit rövidre kéne zárni? vagy mi lenne a megoldás? (vagy ez így hülyeség.A válaszokat előre is köszönöm. Üdv.

TV 4.jpg

(#) Cs István válasza Qeeman hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Szia.
Vannak olyan TV-k, amelyekben csak az egyik ágát szakítják meg a hálózatnak, másik ága fixen be van kötve.
Nyugodtan betehetsz, 1soros kapcsolót. a hálózat másik ágát zárd rövidre.
Vigyázz, nehogy a hálózatot zárd rövidre.
(#) tiva77 hozzászólása Aug 12, 2012 /

sziasztok!

Kaptam egy Aiwa TV-1402 típusú TV-t. Távirányító nincs meg hozzá.Az lenne a kérdésem hogy be kellene kapcsolodnia nyomogombokkal vagy csak távirányitóval lehetséges bekapcsolni? Készenléti led világít de bármelyik gombot nyomom nem történik semmi.

Köszönöm előre a segítséget.

Tiva
(#) vladcepes válasza Cs István hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Szia! Ez nekem szólt? Gondolom igen mert kapcsolóról van szó! Tehát az 1-és 1/1-et zárom rövidre meg a 2és 2/ 2-eset. És a kapcsoló megy a 3-4 es lábra így jó?
(#) Rambuu hozzászólása Aug 12, 2012 /

Üdv.
Lenne egy kérdésem.
Van egy Vivax Imago 2120
http://www.vivax.com/default.aspx?tabid=777&newsType=ArticleView&ar...d=3769
Ilyen tipusu TV-m, az lenne a gondom hogy tegnap este még semmi baja sem volt, ma meg felcsapom és minden fehér szöveg ami csak van a képen vagy nem is csak szöveg hanem minden fehér rész szét van csuszva.
Képet nem birok most beszurni de ha ennyi nem segít akkor megoldható.
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Megcsináltam,ebben a formában nem jó vagyis ahogy bedugom a konnektorba a stanby led világít a kapcsolót bekapcsolva nem reagál semmire ugyan úgy csak a standby led világít és ennyi. Nem tudom hogyan lehet kombinálva ez a 3 ág. Valaki tudna segítséget nyújtani? Köszönöm.
(#) Cs István válasza vladcepes hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

2-2/2-es pontokat kell egy vezetéttel átkötni. (ez a rész hálózaton van, tűz és életveszélyes)

3.- 4. kivezetés "segédérintkező", a kapcsoló benyomásakor csak rövid ideig zárja rövidre, és indítka a TV-t. (hogyha be van kötve)
(#) canon1990 hozzászólása Aug 12, 2012 /

Szép estét mindenkinek.
A képen látható Funai tévének mi lehet a baja?
Egyáltalán hol keressem a hibát? Mert sajnos ilyen hibával még nem találkoztam.
Előre is köszönöm a választ.
Szép estét.

funai.jpeg

(#) kislacikahu válasza tiva77 hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Hali!

A készüléken a program léptető vagy egy "on" nevezetű gomb nyomásra kéne indulni, ha nem indul mérni kell a táp kimenő feszültségeit...
(#) vladcepes válasza Cs István hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Szia! Köszönöm szépen a választ. Közben úgy néz ki hogy találtam kapcsolót (holnap meg is veszem) -úgy hogy nem is kísérletezek. Ilyen volt az enyém, kép. És ilyet találtam. Bővebben: Link vagy Bővebben: Link a második jobb mert a lábai vékonyak nem mint az elsőnek max annyi hogy azt a fém gallérját le kell operáljam mert csak anélkül megy be. Remélem talál. Üdv.

UI: igen mindegyik lába be volt kötve.

TV 3.jpg

(#) BarnaPili válasza canon1990 hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

A G2 fesz szűrését,a sortápot,a 200V szűrését ellenőrizném le első körben.
(#) canon1990 válasza BarnaPili hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Köszi a választ holnap megnézem
szép estét
(#) T_chris hozzászólása Aug 12, 2012 /

Üdv.
Lenne egy Samsung, talán CW29M064. Szervízmenü el lett piszkálva, és bekapcs után jön az üzem szerint megszokott kattanás, majd látszólag standby-ba rakja magát. Szervíz menüre természetesen szintén nem reagál.
Van erre valami ötlet? Mondjuk én valami szoftveres, esetleg hardveres reset megoldást szivesen fogadnék...
(#) tiva77 válasza kislacikahu hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

szia!

Akkor indulnia kellene nyomógombbal is. Holnap szétszedem és mérek tápfeszeket.
(#) kadarist válasza T_chris hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Szia!
Tégy bele egy üres EEPROM-ot és próbáld úgy.
(#) T_chris válasza kadarist hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Na az nincs kéznél. A holmi a világvégén van, és pár napig nem járok olyan helyen ahonnan ez beszerezhető.
(#) alkoholista válasza fordkapcs hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Szia!

Talán már megoldódott a problémád.
Nekem ugyan ilyen volt a SAMSUNG LCD tv-m. Panel csere, de szerencsém volt, mert 1 héttel a garancia lejárta előtt történt, és a Samsungnál visszafizették a vételárat. Egyébként eljön az-az idő mikor már a kép sem fog bejönni. Először 5, majd 10, majd 20 percig vártam mire bejött a kép. Aztán egy hétig minden rendben lett. És utána kampec.
(#) kentaur4 hozzászólása Aug 13, 2012 /

Sziasztok!
Van nálam egy tv, Samsung CW-29M164N
Sorkimenő trafót cseréltem benne. Bekapcsoltam a tv elindúlt, van hang, hátúl a scren és a fókusz potikon állítottam a fény bejött és vízszintes csíkok futnak a képernyőn, de kép nincs.. mellékelek képet
A trafón 130 V helyett 127,6 van, trafónál a 11-es lábon 16,5 helyett 3,56, 7-es lábnál a panelon 200V-ot ír, -35,2 mértem.
A tápban elkókat cseréltem, a meghajtó tranzisztór környékét átnéztem, nem találtam hibás alkatrészt, az elkókat ott is cseréltem, a trafó környékén is átnéztem hibás alkatrészt nem találtam. Ha valakinek volna valami ötlete, hogy melyik részen keressem vagy hogy mi lehet a hiba nagyon sokat segítene.
Előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza kentaur4 hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Szia!
Rendezni kellene a katódtápfeszültséget (200V). Kövesd végig a 200V útját. A mérőműszered negatív vezetékét hová testelted? És még annyit, hogy a sortrafóról lejövő egyenirányított feszültséget mérd és ne a trafó lábán mérj, ahol biztosan csak zagyvaságot találnál.
(#) kentaur4 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Köszi a gyors választ, a műszer negatívját a testre teszem konkrétan a tuner fém részére.
A többit csak holnap tudom megnézni mert mennem kell d.u-ra dolgozni addig is köszönöm!
(#) stoky hozzászólása Aug 13, 2012 /

Rossz tv-m hibás 3 lábú 7ohmos PTC-je helyettesíthető 2 lábú 7ohmossal?
Esetleg nagyobb ellenállásúra nem cserélhető?
Természetesen sorba kötve.
Következő: »»   653 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem