Fórum témák
» Több friss téma |
Az új Bosch hűtőm két napja üzemel, és 11 fok van benne....ki vagyok akadva de nagyon...
Mérd meg több polcon is, mert nem mindenhol annyi. Középen általában 5 fok körül van, de ismerősöm azt mondta a zöldséges részben 10 fok körü is lehet. Tehát a lényeg, hogy polconként eltérhet a hőmérséklet. No frost-osnál nem tudom, most méregetem, de az nekem is rossz.
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy vasárnap leolvasztottuk Indesit BAAN 34 VPS típusú hűtőszekrényünket, és azóta mind a három lámpája villog! Egyébként hűt rendesen, látszólag úgy működik mint eddig! Véletlenül valakinek ötlet, hogy mi lehet a gond??? Köszi a segítséget előre is!
Üdvözlöm ballevita. Hatrekeszes a 3 rekeszben mértem -15 fokot
Köszönöm már nem kell segíteni. Megoldottam. Leírom, hogy mi volt a probléma, hátha valakinek segít, hasonló probléma esetén.
Írtam, hogy kattog felül. Gondoltam valami relé lehet, ezért szétbontottam ott is. Akkor vettem észre, hogy az ajtónál a világítást vezérlő kapcsoló néha nem kapcsol. Kiszereltem és kontakt sprayel megfújtam, illetve amennyire lehetett szétbontottam és folyamatosan kapcsolgattam pár percig. Visszakötöttem de nem tettem vissza a helyére, hanem úgy kapcsolgattam csak. Kiderült, hogy a relét is a kapcsoló kapcsolja és ha a lámpa világít (tehát úgy érzékeli nyitva az ajtó), akkor nem fújja be a hideglevegőt a ventillator. Ha a kapcsolót benyomva tartottam (mintha zárva lenne az ajtó), akkor fújta. Mivel a kapcsoló nem akadt már meg, nem kapcsolgatta ész nélkül a relét, így összeszereltem eredeti állapotába az egészet. Újra indítottam és tettem be hőmérőt. Eredmény kb. 15 perc múlva 3 fok volt. Egyenlőre tesztelés alatt van, még nem pakoltuk tele, de jónak tűnik. Délelőtt 10 óra óta egyszer sem volt a hőmérséklet 5 fok felett.
Akkor az fagyasztó, mert a hűtőben nem fagyhat meg az étel tudomásom szerint. -15 foknál tuti csonttá fagy minden kaja.
sziasztok!
Jó lenne ha tudna valaki segíteni. Az én LG hűtöm folyamatosan hűt. A belső hőmérséklet normális azzal nincs baj. De nem áll le. Mielőtt szerelőt hívnék kérdezlek benneteket mit lehet a baj
sziasztok!
Jó lenne ha tudna valaki segíteni. Az én LG hűtöm folyamatosan hűt. A belső hőmérséklet normális azzal nincs baj. De nem áll le. Mielőtt szerelőt hívnék kérdezlek benneteket mit lehet a baj
Hátul a rács megfelelően tud szellőzni? Első körben ezt vizsgáld meg. Ha rendben akkor ezt a hibát okozhatja rosszul záródó vagy gyakran nyitogatott ajtó, a hőszigetelés elégtelensége is.
Mint írtam fagyasztó ládáról van szó és ott mértem -15 fokot. A problémám még fenn áll kiolvasztás és visszakapcsolás után a zöld bekapcsolást jelző izzó nem ég. Az előtt jó volt kiégett volna?
Sziasztok! Adva van egy Electa márkanevű kétajtós fagyasztószekrény. Szinte állandóan megy, ki sem kapcsol, viszont az aljáról rendszeresen csöpög a víz. A kapcsolórésznél megkoppintva idönként leáll, majd újra indulástól megint időtlen időkig megy. Mit tegyek, vagy nézzek meg esetleg? Ötleteiteket várom. Köszönöm.
Üdv mindenkinek!
Van egy Samsung no frostos hűtőnk (alul fagyasztós) és szenvedünk vele egy ideje. Tavaly év végén kezdte, hogy nem kapcsol be, csak ha ki-be kapcsolom. Akkor megy egy ideig, kikapcsol és nem kapcsol vissza. Szerelőnek szóltam, mondta, hogy vezérlő lehet, kb 30 ezer. Sok(k) volt első hallásra, úh. hónapokig ki-be kapcsolgattuk. Pár hete megelégeltem, kerestem ilyen vezérlőt a neten (hq elektronika, 9000 Ft), beépítettem és örültem. Egy ideig, mert ugyan sokkal jobb lett, bekapcsol stb., de a fagyasztó része nem az igazi. Ha megy fagyaszt, de valahogy mégsem kapcsol vissza időben, mert meg-megolvadnak dolgok. Hozzá tartozik még, hogy régen olyan hangokat adott, mintha valaki lakott volna benne, kerregett kattogott, de a hiba óta csendes a zúgáson kívül. És ezek a hangok a vezérlő cseréjével sem jöttek vissza. Mi lehet a gond? Karácsonykor kiköltözött a Mikulás és hirdessem meg, hogy kiadó?
Üdv mindenkinek !
Vettem egy Lehet F 290 ET fagyasztóládát, persze nem teljesen jól működik, amit a régi tulaj elfelejtett mondani. A gondom az hogy amikor bedugom a konektorba nem indul el, de ha benyomom a sárga gombot, gondolom ez a super kapcsoló akkor elindul, de akkor nem kapcsol ki. Érdekesnek találom, hogy nincs rajta bekapcsoló gomb. Vagy a sárga kapcsoló a bekapcsoló gomb, de akkor meg nem lenne rajta super gomb? Van egy tekerő gomb rajta, ami a hőfokot állítja. De ha teljesen letekerem akkor kattan eggyet, mint egy kapcsoló. Ez lenne a bekapcsoló gomb? A sárga kapcsoló meg a super gomb ? Ha ez így van akkor azért nem kapcsol le mert a super gombal kikőtöm a termosztátot. De a super gombnak szabad működnie a bekapcsolás nélkül? Akkor a hőfokszabályzóval lehetne bekapcsolni ? Tudom kicsit sok a kérdés, de nem értem a működését. Valaki tudna segíteni. Előre is köszönöm!
A sárga az tényleg a szuper gomb , és ha bekapcsolod kiiktatja a hőfokszabályzót ,azért nem áll le . Valószínűleg azért nem indul a gomb megnyomása nélkül mert a szabályzó rossz a csere kb 5000ft
Meddig szabad menni a super módba a hűtönek?
Elvileg nem árt a hűtőnek ha szuper módban megy .
mondjuk amíg a szerelő megérkezik ...
Még lenne itt egy-két dolog
A bekapcsolást jelző lámpa (zöld) pislog, néha sűrűbben néha meg ritkán, hibás vagy emiatt a probléma miatt villoghat. A másik meg az, hogy a piros lámpa halványan világít. Ez valami hibát jelez ha jól tudom. Vagy a super gomb bekapcsolása miatt van ? Azt tudom hogy leolvasztás után az újra lehűtés ideje alatt világit, amig el nem éri a hőfokot. De mivel a sárga gomb be van nyomva akkor a termosztát nem üzemel, de a hőfokérzékelés az igen ? De hiába érzékel hőfokot ha nem tud lekapcsolni. Valahol olvastam hogy nem mindegy hogy erősen világit vagy csak halványan. Mi a különbség ?
A zöld lámpa csak azt jelzi hogy be van kapcsolva a gép ha pislog ,akkor pislog bajt nem okoz , a piros lámpa
pedig rendesen fog üzemelni a hőfokszabályzó csere után (a piros lámpát is a szabályzó kapcsolja )
Olyan problémám lenne hogy amikor bedugom a régi hűtőgépemet akkor nem csinál semmit.
Az miért van?
Zanussi kombihűtőm van, önleolvasztós és az a problémám vele, hogy a belső hűtőtér hátulja is jegesedik, ez miért van?
Szerintem a hószigetelése elázott. Nem igen javítható.
Köszönöm a válaszodat, de a termosztát a minimumra van állítva, 1-es fokozatra.
Üdvözletem!
Segítségre lenne szükségem a Whirlpool Tropical ARC 8110 IX családtagunk miatt. 3 éve használtan vettük, a fagyasztójánál volt gond, nem olvasztott le automatice - ezt a kedves eladó elfelejtette megemlíteni ... Szerelő rakott bele egy új fűtőszálat és eddig szépen dolgozott. Idén a kánikula kellős közepén elkezdett a piros gomb villogni a homlokán és csipogni. Ha a középső sárga gombot benyomjuk abba marad a csipogás, de így is ,marad, villog a piros folyamatosan. A felső részben hűt elég rendesen, de a fagyasztója nem hűl le és nem is mutat semmilyen számot, nem is lehet beállítani. Kb. 0 -6C-ot produkál alul. Férj kiszerelte a szénszűrőjét, hátha ez a baja - nem tudtuk, hogy ilyenje is vagyon, no használati, no útmutatás hozzá, most találtam meg a neten a user manualt, de naggggyon szőrmentén van megírva. Szénszűrő kivétel nem segített, hiba fenn áll, nem tudjuk mitévők legyünk. Buda északi részén keresünk megbízható , megfizethető szerelőt, illetve tanácsot kérnénk, érdemes-e foglalkozni a javításával. Előre is köszi, ha válaszol vki!
Még annyi: a hátulján semmi rendelleneset nem láttunk, se víz, se forróság, kihúztuk, majd nem toltuk vissza teljesen, hogy nehogy melege legyen.
Sziasztok!
Volt korábban itt egy kérdésem. A probléma orvoslására felkutattam pár pdf-et és találtam egy használhatót. A gondom az, hogy 3 control panel nevű elemet jelöl az ábra: 301 4 500 0 655 0 Ebből melyiken lehet az a kondenzátor, amelyiket ellenőriznem kellene? Előre is köszönöm!
Syasztok.Grenje zs 210 ről lenne szó.A bajjom a hogy ez 1 hűtő láda,mivel hűtöm sajnos nincs ezt is ugy kaptam és sokáig kint ált .A piros jelzés világított de a hőfokszabályzóre szerelt valamit le szedtem és most nem világít ,de nem is hűt mint ahogy eddig sem,meg próbáltam a hőfok szabályzot ki kötni és a 2 szálat ami azon volt össze kötni a védőnullát hagytam logval mnegy a motor frankon,de semmit nem hűt (((( valaki help könyörgöm nagyon nagy bajban vagyok könyörögvel kérek mindenkit aki tud segíteni help!!!előre is köszönöm
|
Bejelentkezés
Hirdetés |